Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Jak wiecie kiedy sie to stało, to policzcie 40 skończonych tygodni, czyli jak wyskoczy 41 na pasku belly
I dopiero po tym czasie mozna wyganiać Dzieciaczki
U mnie musiało dojść do zapłodnienia wczesniej, bo w dniu, kiedy owulacja byc powinna M. był od kilku dni w Brukseli...A plemnik, choćby najsilniejszy ma marne szanse przeżyć 5 dni. Przeczytałam w fajnej ksiazce, aby mowić do dziecka przed CC, co je czeka, tak aby sie nie bało. No wiec tłumacze Oldze od kilku dni, ze wyjdzie inna strona, ze bedzie zimno, ze ludzie wokół niej bedą głośno rozmawiać, ze zabierze ja na chwilkę Pani, ale po zważeniu tatuś ja przytuli, ze pózniej pójdzie spac, a jak sie obudzi to juz będziemy zawsze razem
Ciekawe czy słucha
XxMoniaXx, Nieukowa, Scintilla, gosi_a, .aś., Z., Finezja, nenette lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWaga od samego początku była przewidywana duża, ale nie tak... W dniu przyjmowania na IP a dokładnie dziewczyny o 18.30 zauważyłam galaretowaty sluz, wydaje mi sie ze był to czop. Od 21 silne bóle miesiączkowe, od 1 reguralna skurcze o 5 byl juz na IP. Przy badaniu i przyjęciu na oddział waga małego wyszła 4300 ale nie decydowali sie na cc. Szkoda, zaoszczędziliby to nam dużo sił, i jemu i mnie.
i z pewnością była by krótsza cc, bo trochę leżałam i mnie tam gmerali
-
XxMoniaXx wrote:Sista moja jest dorodna więc niech już wyłazi:P
To sie tak nie daTo, ze duzo wazy, nie znaczy, ze wszystko jest juz wykształcone. Dlatego jestem przekonana, ze Julka wybierze siebie porę na wyjście, jak Ona bedzie gotowa
XxMoniaXx lubi tę wiadomość
-
No to mam atrakcje przed samym porodem.
Wlasnie skrecilam noge w kostce jak szlam z zakupami 
Oczywiscie na osiedlu nikt mi nie pomogl, a widzialy (i slyszaly moje zawodzenie) co naniej 3osoby... Zadzwonilam do meza to po mnie przybiegl bo nie wiem jak bym sama doszla do domu.. -
Sista wrote:To sie tak nie da
To, ze duzo wazy, nie znaczy, ze wszystko jest juz wykształcone. Dlatego jestem przekonana, ze Julka wybierze siebie porę na wyjście, jak Ona bedzie gotowa
-
XxMoniaXx wrote:mam nadzieje, że prędko bo matka już nie ma siły
Lepiej sie nastawić na urodzenie w terminie i miło sie zaskoczyć, niż męczyć sie przez najbliższe trzy tygodnie. Liczy sie tylko USG z 12 tygodnia. Moja od zawsze jest starsza o 2-3 tygodnie, to nic nie znaczy, bedzie po prostu większa. Gdyby było inaczej, każda z nas rodziłaby dziecko 3500 gramowe, a jak widać to sie nie dzieje i waga waha sie od 2500 do 3600 przy SNWiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2015, 10:20
Nieukowa, dorcia8919, Finezja lubią tę wiadomość
-
Joasiu lub dziewczyny , które urodziły
Brałyscie do szpitala ręcznik i płyn do mycia noworodka? Oni myją w szpitalu, czy nie, bo dziś muszę się zabrać za pakowanie torby wkoncu...
Nieukowa takie czasy ludzie nie są chętni do pomocy, przykre, że przed porodem jeszcze to dodatkowo cię spotkało :-[AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
-
nick nieaktualnyHej!!!
Przyznam się wam, że tyle się tu dzieje, że ja powoli nie ogarniam która już tuli swoje maleństwo a kto jeszcze w dwu paku
Marcia trzymam kciuki za szybki poród
Joasia - Juleńka do schrupania
Ja zaraz wychodzę do internisty- wczoraj znowu smarkałam krwią do tego wszystkiego w ślinie też pojawiła się krew i mam straszną kluchę w gardle, że nie mogę odkaszlnąć. Noc przez to nie ciekawa, kilka razy w WC i nie mam siły. Na szczęście nie spuchłam zbyt i mogę pomykać w trampkachale kto wie co będzie dalej..
Ja nie jestem w stanie powiedzieć dokładnie kiedy u mnie doszło do zapłodnienia, razem z M. mieliśmy przykaz od gin. o systematyczny seks, do tego dochodziło USG owulacyjne, jestem mega szczęśliwa bo nic nie wskazywało na to, że uda nam się w tym cyklu zajść w ciążę a tu proszę.. Pyzunia ma już 3300gr. i kopie matkę w żebra
Za dziewczyny w szpitalach i dziś wizytujące trzymam kciuki
Dla tych dziewczyn po terminach przesyłam wirtualne uściski
A mam pytanie, czy któraś z dziewczyn jest w parze z Suzaną bądź Lilianką nie ma wiadomości od nich.Sista, gosi_a, Z. lubią tę wiadomość
-
Hejaaa
Maglic, Z., Brumbrumek, Conecorso czuje ze u mnie też tak w koncu sie skonczy ze przenosze terminScintilla daje nadzieje przykladami ze szpitala, ze nie znamy dnia ani godziny, oby cos sie ruszylo dziewczyny !!!
Fex gratuluję! Najbardziej boje sie takiej sytuacji jak mialaś Ty, też mam spore dziecko, ale nie wiem jak spore, bo na usg roznie wychodzi, jutro robie jeszcze jedno USG o12, zobaczymy. Jak mi powiedza 4300 to powiem ze odmawiam rodzic sn bo moze byc rownie dobrze 4500,4600 albo 4800 co za kolosalna skala błędu !zobaczymy jak to bedzie...
Marcia kciuki zacisniete z calej sily!
Joasiu Julka cudna, wracaj do zdrówka :*
Aghata 3 tygodniowy kawaler wygląda słodko !
To co .... Dzis zamiast IP wybieram działkę
Miłego dnia ! Nieukowa odpoczywaj z nogą do góry i ochładzaj ją!
BuziakiWiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2015, 11:08
Scintilla, maglic, Z., Rozalia, nenette lubią tę wiadomość
-
Sista nie jest tak kolorowo. Wczoraj na koniec spaceru Antek zaczął wyć musiałam szybko wracać do domu...np teraz wisi przy cycu i coś mu nie leci tak szybko jak by chcial mam chęć zapisać mm ale boję sie ze całkiem by przez to zrezygnował z piersi. Ogólnie taki maluszek potrzebuje 100% uwagi a w domu można zrobić coś jak śpi
[/url]