X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosi_a wrote:
    Aha, zapomniałam pogratulować donoszonych ciąż- Sista i Monia- gratki :)
    dziękujemy :)

Violu dziecko boskie !
    ale śliczne te nasze dziewczyny a chłopaczki przystojniaki :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2015, 10:31

gosi_a lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosi_a, na razie w dwupaku ;)

Wczoraj miałam leniwy dzień, upał mnie dobił i spałam cały dzień - mam wszystkie okna na zachód i mieszkam na 6 pięrtze. Jestem uziemiona w saunie ;)

Mam etap wyciszania, aby zmniejszyć stawiania się brzusia i powiem, że działa :)
    Miałam ich kilka wczoraj i nie były reguralne , stawianie brzunia + pobolewa krzyż, wg mnie straszaki.

gosi_a lubi tę wiadomość

b4ipuen.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    Dzień dobry , witamy się donoszone :) i z mega spuchniętymi nogami :/

Ja na spuchniete nogi używam taki żel z apteki albo w sprayu dla spotowcow do zamrażania .polecam :)

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikolay ja mam podobnie ...ale juz sie do nich przyzwyczailam..

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada wrote:
    Mikolay ja mam podobnie ...ale juz sie do nich przyzwyczailam..

Ja we wtorek miałam trochę chodzenia do doktorka i miałam małego stresika, bo skurcze z pobolewaniem krzyża miałam dość częste, ale jeszcze nie reguralne.
    Ze stresu spakowałam torbę do szpitala :)
    Bożena też bolała jakby się rozłaziła.
    Chyba doktorek wie co robi jeśli zdecydował szew zdjąć tydzień wcześniej :)

b4ipuen.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie zdjęcia maluszkow napawaja mnie optymizmem :-) oj i tak Wam zazdroszczę spacerów, grili - może pozniej uda mi się nielegalnie wyjść na podworko szpitalne ale to jest b. zorganizowana akcja wymagajaca obstawy a trafił mi się wyjątkowo mało "rozrywkowy" pokój. Wieczorem zlapaly mnie przepowiadacze ... narobily nadzieji i uciekly. M. dzisiaj jedzie do teściów na obiad bo chyba domyslili się ze jego obecne zrodlo witamin i minerałów to kebab :-) czekam więc na wieczorny catering od tesciowej i mogę rodzić ;-)

Sista, CaneCorso, Nieukowa, Ania1704, Z., dorcia8919, Alorrene13, Rozalia, nenette lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • MIKOLAY Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze 6 dni i niech się dzieje wola nieba :) To było moje marzenie - min. do 36 tc :)

A tak naprawdę i ja i doktorek jesteśmy w ciężkim szoku, że tyle wyleżałam ;)

Scintilla, Sista, Nieukowa, Rozalia, Aneta87, nenette lubią tę wiadomość

b4ipuen.png
  • Ekkaja Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CaneCorso wrote:
    Jest tam kto z terminem w okolicy 9.czerwca? Bo czuję się osamotniona i zaczynam tupac nóżką...

ja! na 10 termin, chodź podejrzewam później :P póki co ciiiszzza :) nawet krzyż nie boli (a bolał w okolicy 1VI).

Co do bujaczków -ktoś pytał - przyznam sama się gubię :D nam fizjoterapeutka od maluszków mówiła, że nie należy przesadzać z tym (jak równiez z fotelikami samochodowymi zamiast gondoli używanymi) Chodzi o postawę ciała - maluszek nie ma napięcia jak trzeba na kręgosłupie/szyjce i jeśli taki bujaczek/fotelik wymusza na nim zbyt "siedzący" tryb to mu główka zwisa i kręgosłup się krzywi (bo mięśnie wiotkie) - więc nie mówiła, że nie, ale żeby nie przesadzać z czasem na początku.

a co tam też się pochwalę pokoikiem :D dziś przepkowałam już ciuszki, tylko na roletę do okna czekamy jeszcze tydzień heh.

mr4l4uqsc719_t.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2015, 11:34

Nieukowa, elukkkcha245, karolina0522, Scintilla, Z., Finezja, dorcia8919, Alorrene13, Rozalia, Inesicia lubią tę wiadomość

zem3k6nlhegg1vf6.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ekkaja, Finezja przepiękne pokoiki :)

Ja dopiero się witam, ale nie dlatego że śpie jak suseł :D
    Jakoś tak z mężem się ruszyliśmy skoro świt, zabraliśmy się za porządki w ogrodzie. Ja za chwasty, on za instalację paneli słonecznych na altanie :) I teraz darmowy prąd nam podlewa ogród darmową wodą ze strumienia co płynie obok naszej chatki :P

Gorąc nieziemski, ale jakoś tak pozytywnie, razem sobie popracować. Tęskniłam za wspólną aktywnością z moim facetem :) Cały czas ostatnio sama, a jak on wracał z pracy albo był weekend to brał się za remont więc byliśmy razem a osobno...

Kwitną mi pomidorki i papryka. Zioła się rozszalały więc chyba czas dziś na drina: sok jabłkowy+ świeża mięta + świeża szałwia + kostka lodu ^^

Violu: Kornelka do schrupania :)

CaneCorso: ja mam termin na 11go lub 13 zależy czy wg USG czy OM :) Allorene podobnie. Także nie jesteś osamotniona :)

karolina0522, Z., Ekkaja, Finezja, dorcia8919, Alorrene13, gosi_a, Rozalia, nenette lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Katha81 dzisiaj o 10.04 urodzila syna przez cc :)
    3530g i 52cm :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2015, 12:13

karolina0522, Scintilla, Z., sss, Aka81, Ania1704, Ekkaja, Sista, CaneCorso, Dada, dorcia8919, Muniek, Alorrene13, .aś., Marcia86, zyrcia, Nieukowa, lilly78, gosi_a, Rozalia, Aneta87, XxMoniaXx, nenette, Inesicia lubią tę wiadomość

• karolina0522 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cassie wrote:
    Dziewczyny Katha81 dzisiaj o 10.04 urodzila syna przez cc :)
    3530g i 52cm :)

Katha81 super, gratulacje :-)

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • maglic Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane, ja tylko na chwile i dalej ruszam :)
    Niestety nie rodze, korzystam z dlugiego weekendu przed czekajacym mnie we wtorek szpitalem :) nogi puchna mi strasznie :/

Buziaki!

ukdytv73la1h903i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratki dla Kathy :)

Ja korzystam dziś z ładnej pogody. Jutro o 9 melduję się w szpitalu :(

• CaneCorso Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katha gratulacje i wszystkiego najlepszego!!!!!

3i49zbmhdvaalxch.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katha gratulacje a juz myslalam ,ze dzis cisza bedzie...

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katha serdecznie gratuluję :-) :-)

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katha gratulacje !!! Zdrówka dla Was !!! :)

syy26iyeeuly3wjb.png
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katha, gratulacje!!!

Przez całą ciąże nie miałam tak dobrej nocy jak dzisiaj. Wstałam o 12, ale znowu mogę iść spać. Podcięłam sobie włosy, za jakąś godzinę zrobię obiad, potem pewnie spacerek, <3 i film. Takie plany na dzisiaj. Podbrzusze ciągle boli :( Wczoraj zaczęło i do dzisiaj nie przeszło. Co idę do wc to liczę na to, że zostawię tam wody. xD Mała może wyjść do 8. potem musi już wytrzymać do 14, więc wolałabym żeby się zdecydowała. Spaaać.

Sista, Nieukowa, Z., Scintilla, Rozalia lubią tę wiadomość

• Dada Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienawidze jeść w samotności gdyby nie Leon w brzuch w zyciu nic konkretnego nie zrobiłabym dla siebie samej...zrobiłam risotto i wmuszam w siebie.

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katha wszystkiego najlepszego z okazji małego człowieczka na świecie.

‹‹ 1320 1321 1322 1323 1324 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ