X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff jak duszno, dziś będzie mega gorąco :-\

Nadzieja serdecznie gratuluję :-D

Joasia życzę wam szybkiego powrotu do domu :-)

Dada Twoja znajoma nie miała lekko, takie porody też mają miejsce :-(

Rozalia cieszę się, że z małym ok. :-D

Sista mój M. Też wczoraj wrócił podchmielony.
    Prosilam go, żeby odpuscil spotkania z kumplami na jakiś czas bo mogę zacząć rodzić, ale nie posluchal :-(

Mi w nocy śniła się moja córka, leżała sobie w łóżeczku, byłam bardzo zdziwiona bo nie bardzo wiedziałam kiedy nastąpił poród :-\

Rozalia, Joasia:) lubią tę wiadomość

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc wszystkim wyspanym i niewyspanym :)
    Nadzieja gratulacje!

Dada nie przejmuj sie porodem kolezanki- kazdy jest inny a nagroda- wiadomo, bezcenna :)

U mnie nihil novi, czasem cos zakluje, ale chyba tylko po to zeby mnie zdemotywowac :)
    Dzis z mezem jedziemy do Ikei, potem ja uprawiam relaks ogrodowy a on cos dlubie wm elektronice.
    Aha: wczoraj latalam z kosiarka :) noga.pezestala bolec, maz sie smial ze tak nikogo nie wypedze i mial racje :)

Sista, Scintilla, Alorrene13, Rozalia, dorcia8919 lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :-)
    U nas w nocy burza była i trochę jest teraz chłodniej,można jakoś funkcjonować :-) Wczoraj było koszmarnie gorąco!! Sami leżał w samym body ale chyba i tak było mu ciepło bo tylko spał,nie miał siły nawet się ruszać biedny. Cieszę się że urodziłam przed tymi upałami,bo pewnia sama byłabym jak balon spuchnieta.
    Dada nie martw się na zapas,każdy poród inny,ja na przykład mój wspominam nie najgorzej. Zobaczysz będzie dobrze,a jak maluszka dadzą ci przytulić to już w ogóle będziesz najszczęśliwsza :-) :-)

Scintilla, Sista, Z., Finezja, Alorrene13, Rozalia, dorcia8919 lubią tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Sista Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    Sista wietrze z rana dom a potem zamykam okna jak sie siedzi to nie jest zle...wieczorem ale to kolo 21 tez wietrze. A na dwor wychodzimy po 18

Agatko - takie rady bezcenne :) Muszę wygrzebać wentylator pokojowy z piwnicy :)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Finezja Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam położna mówiła,że spokojnie można mieć otwarte okno w upały tylo aby nie robić przeciągów...hmmm to jak to w końcu jest ?

qdkk8u69wcmbbuud.png]
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc z małą atrakcja...o 2nad ranem sąsiadce z lozka obok odeszły wody i zrobilo się małe zamieszanie - na szczęście daje mi to nadzieję, że poród rozpoczyna się czasami bez wiekszych symptomow.... nie miała żadnych skurczy, pobolewan. Tak się przejelam sytuacja, że odrazu po jej zabraniu na porodowke dostałam @-piatych skurczy ( oczywiście po prysznicu wszystko przeszło) i wegetuje tutaj dalej... Kciuki za Was zaciskam.... Niech dzisiaj będzie szczęśliwa 7ka dla którejś z nas, mamusia z dzieciakami w domu cierpliwości i odpoczynku, a Tobie Joasiu szybkiego powrotu do pozostałych pociech wraz z coreczka

CaneCorso, Rozalia, Sista, Alorrene13, Joasia:), dorcia8919 lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finezja wrote:
    Nam położna mówiła,że spokojnie można mieć otwarte okno w upały tylo aby nie robić przeciągów...hmmm to jak to w końcu jest ?

chodzi o to, że przez otwarte okno przy 30stopniowych upałach wpada tylko żar. Dlatego właśnie na noc otwiera się okno i wpuszcza to chłodniejsze powietrze, a w dzień robi wszystko, żeby się nie nagrzewało. Na przeciągi to raczej nie ma co liczyć przy takiej pogodzie.

Sista lubi tę wiadomość

• Muniek Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finezja pewnie że mogą być otwarte okna,tylko że jak jest upał to lepiej zamknąć bo wtedy to gorące powietrze dostaje się do środka i jest jeszcze gorzej.
    Sista z wentylatorem przy maluszku bym uważała.

Sista lubi tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2016, 10:35

Sista lubi tę wiadomość

• Muniek Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili my przez to że mały był w szpitalu to na spacer poszliśmy jak miał prawie 3 tygodnie,ale gdyby nie to to na pewno dużo wcześniej byśmy poszli. Mały akurat był po jedzeniu i spał,bo wolałam żeby nie zaczął po drodze wrzeszczeć:-P

lilly78 lubi tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasiu czyli odwiedziny za jakąś szybą to mit tak ???? tzn dzieciaczek za szybą a mama ma kontakt z rodziną normalnie.

no co sie dziwić że tłumy,sa salach nie pozwalają to co robić :/ ale żeby stać trzeba było to już przesada !

trzymaj sie tam i mam nadzieje, że Was dziś wypuszczą :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2015, 10:02

Joasia:) lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się :)
    Noc przespana, młody bardzo leniwie się raz czy dwa przeciągnął z rana. Zjadłam teraz kawałek ciasta żeby go bardziej pobudzić, może się uda.

U nas dziś pochmurnie ale duszno okropnie. Nie wyobrażam sobie leżenia w szpitalu za tydzień. Wczorajsza wycieczka na ip pokazała mi jak tam jest gorąco, ale co zrobić będę się musiała przemęczyć.

My mamy mieszkanie na dwie strony, więc przeciągi teraz jak najbardziej robimy :) Potem wiadomo już nie będziemy bo podobno nie wolno jak już jest maleństwo. Rano jest chłodno w salonie a popołudniu w sypialni i pokoju małego, więc akurat na noc. Okno będziemy otwierać chyba że będzie w nocy 5C, ale nie przewiduję :)

Aś mój mąż się doczekać nie może syna i już ma milion pomyslów jak spędzi z nim czas, on jest bardzo pomocny więc o chwilę dla siebie się nie martwię :) Grunt żebym miała siłę poświczyć bo siebie w takiej dużej wersji sobie nie wyobrażam :D

Zyrcia my w połowie sierpnia będziemy mieli chrzciny u siostry męża 5h jazdy i się wybieramy. Wszyscy nam mówią że z takimi maluchami się najlepiej jeździ bo przesypiają trasę. Spokojnie bym się nad morze wybrała.

Moja mama urodziła się 7 i mój mąż przemawia do syna, że takiej daty jak teściowa sobie wybrać nie może ;)

Scintilla, Sista, nenette, Alorrene13, Finezja, dorcia8919 lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heyka, Nadzieja gratulacje i wielu wspanialych chwil z maluszkem.
    Ja wlasnie skonczylam po 2 dniach czytac Jezyk Niemowlat. Natknelam sie na wersje elektroniczna to sobie sciagnelam na iPada. Moze byc:) Łatwy Plan brzmi calkiem sensownie;) No i podejscie Tracy do dzieci "z szacunkiem" bardzo na miejscu:) Reszte zweryfikuje niemowle (oby nie bylo Poprzeczniakiem ani Zywczykiem ani Wrazliwcem;), ale znajac moje szczescie......;))))
    Dada nieprzyjemnosci porodu lepiej zepchnac w najdalsze zakamarki umyslu. Znajac zycie urodzisz odwrotnie do przyjaciolki. Tak jest zawsze. Zamartwiamy sie z powodu czarnych scenariuszy, a potem nie mozemy ich zrealizowac bo los splatal nam figla i rodzimy 2h 15;) Dada ty bedziesz expresem bez 2.
    Jesli chodzi o opuchlizne to ja jej nie posiadam, ale tez w ogole wczoraj nie wychodzilam. Chociaz okna mam od pd-zach to zaciagniete zaslony zrobily swoje: przyjemny chlodek i ani cienia potu na czole:))) No ale ja mam zaslony grube ecru, wiec i tak jest jasno:) W pokoju Tosi mimo ze wychodza na ta sama strone to od rana do wieczora nie ma slonca- okno otwarte i bardzo przyjemny chlòd. Za to w zimie pokoj zalany sloncem. Dobrze ten moj dom stoi:))
    Zyrcia mozesz pedzic nad morze, ale ile kilometrow masz na wybrzeze? Ja nie moge, bo musze cala Polske przejechac z poludnia. Dziecko w foteliku ponad 6 h totalnie odpada, no i nie chce łamac mu "planu dnia";) Moze zrobimy male wypady w gory, ale tylko jak naucze sie chustowac mala. Z wozkiem lub nosidlem nie ma sensu:)
    Sista mam nadzieje ze Olga pozwi Ci na takie rzutkie zycie po porodzie i bez przeszkod bedziesz mogla realizowac swoje wyjazdy:)
    I jeszcze takie pytanko: czy wasze dzieciatka przezyły skoki rozwojowe w brzuchach odczuwalne przez was? Wiem ze to brzmi glupio ale moje dziecko jak z zegarkiem w reku co miesiac poczawszy od 30 tygodnia nagle zaczyna zdawac sobie sprawe ze nabralo poweru i jej ruchy zasadniczo sa bardziej odczuwalne, mocniejsze no i o dziwo jest tez akrywniejszA. Smieje sie, ze Tosi rozwinal sie nowy zwoj mòzgowy i korzysta z jego wlasciwosci. Gdyby to jeszcze bylo nieregularne, ale nie jest:) Mowie do mojego: "jutro Toska zacznie nowe i silniejsze wygibasy" i jest dokladnie wlasnie tak. Moze jestem w stanie to wyczuc bo wczesniej naprawde leciutko mnie smyrała i byla bardzo grzeczna:) Teraz widac ze mysli o sobie i ze zdobywa w brzuchu nowe umiejetnosci;)
    A jak jest/ bylo u was?

Alorrene13 lubi tę wiadomość

• Scintilla Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilly78 wrote:
    Scintilla kurcze to widzialas jak dziewczynie wody odeszly? ;) )
    Koleżanka była b. profesjonalna i chciała dobiec do wc bo poczuła b, silne parcie na pęcherz ale się nie udalo i zalała korytarz... zabronili nam na 10min wychodzić z pokoju, więc ja w tym czasie spakowalysmy. Zabawne bylo tylko jak przyjechał jej mąż za kilkanaście minut i prosił pod oknami na cały głos aby ktoś mu rozumienil 10zł żeby móc kupić fartuch ochronny z maszyny bo inaczej na porodowke nie wpuszczają :-)

Rozalia, Muniek, Sista, nenette, Alorrene13, .aś., lilly78 lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:
    U nas noc z małą atrakcja...o 2nad ranem sąsiadce z lozka obok odeszły wody i zrobilo się małe zamieszanie - na szczęście daje mi to nadzieję, że poród rozpoczyna się czasami bez wiekszych symptomow.... nie miała żadnych skurczy, pobolewan. Tak się przejelam sytuacja, że odrazu po jej zabraniu na porodowke dostałam @-piatych skurczy ( oczywiście po prysznicu wszystko przeszło) i wegetuje tutaj dalej... Kciuki za Was zaciskam.... Niech dzisiaj będzie szczęśliwa 7ka dla którejś z nas, mamusia z dzieciakami w domu cierpliwości i odpoczynku, a Tobie Joasiu szybkiego powrotu do pozostałych pociech wraz z coreczka
    Scintilla ja wczoraj zdążyłam cyknąć kilka fotek na pamiątkę...chyba najbardziej wyczerpujący dzień w moim dotychczasowym życiu (skoro tak mówię to widać, że jeszcze nie rodziłam) bo musiałam się aż wykąpać, aż wyprasować trzy rzeczy i aż wytrzymać na zdjęciach. Wszystkim dziewczynom, które mówiły że na zdjęcia najlepszy jest ósmy miesiąc a ja się z nimi nie zgadzałam, zwracam niniejszym honor i chylę czoła!!!! /wyczerpuje mnie teraz wszystko. No ale podsumowując: zdjęcia zrobione, mąż zaczął dzisiaj urlop, jednakże ja zapomniałam odebrać wyników cytologii (czy to jest konieczne przy przyjęciu do szpitala?) i zamierzam to zrobić jutro rano, tak więc powoli jestem gotowa, a gdyby córka tej sugestii nie rozumiała, to udaję się dziś po południu do mojej mamy na wieś oddaloną niebezpiecznie od szpitala, celem świadomej, niczym niezmąconej prowokacji...:-)

Rozalia, Scintilla, Sista, Alorrene13, Finezja lubią tę wiadomość

3i49zbmhdvaalxch.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:
    Koleżanka była b. profesjonalna i chciała dobiec do wc bo poczuła b, silne parcie na pęcherz ale się nie udalo i zalała korytarz... zabronili nam na 10min wychodzić z pokoju, więc ja w tym czasie spakowalysmy. Zabawne bylo tylko jak przyjechał jej mąż za kilkanaście minut i prosił pod oknami na cały głos aby ktoś mu rozumienil 10zł żeby móc kupić fartuch ochronny z maszyny bo inaczej na porodowke nie wpuszczają :-)
    hehehehe aż mi się tego męża żal zrobiło :P

Scintilla lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • sss Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki.
    Gratuluje kolejnej mamusi......

Ja lezakuje sobie cos na slodkie mnie bieze wiec sie pewnie skusze.
    Moj leniwiec juz mial czkawke i cos sie rozpycha wiec jest dobrze, choc zdaje mi sie ze zmienil pozycje.

My po grilu nawet fajnie bylo m naszczescie nie popil bo ma zakaz. Jak w piatek mnie wnerwil bo wypil piwko a potrem patrze a on jakis taki dziwny okazalo sie ze z moim tata cos chlapnali zasnal na chustawce na polu. Jak go wyporzyczylam to mowie wam w zyciu tak szybko nie otrzezwial.. Co za faceci........

Sista lubi tę wiadomość

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • Sista Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek wrote:
    Finezja pewnie że mogą być otwarte okna,tylko że jak jest upał to lepiej zamknąć bo wtedy to gorące powietrze dostaje się do środka i jest jeszcze gorzej.
    Sista z wentylatorem przy maluszku bym uważała.

Muniek - bardziej myslalam o wentylatorze w salonie, zanim wniosę tutaj Olgę.

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • sss Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi kolezanka tez opowiedziala o porodzie wlasnie od tej okropnej strony ale juz mi lata kto co mowi, kazda przechodzi inaczej i nie ma sie co przejmowac....

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CaneCorso _ czekamy więc na efekty zdjęć :-) co do cytologii to akurat mnie ani razu o nią w szpitalu nie pytali. Kochane z jakiego portalu korzystacie aby umieszczać tutaj zdjęcia z komórki?

CaneCorso lubi tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
‹‹ 1338 1339 1340 1341 1342 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ