X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzanna- serdecznie Ci gratuluję, Waga Lenki inponująca :D

Inesicia serdecznie Ci dziękuję za odpowiedź, po Twoim porodzie jestem bardzo optymistycznie nastawiona, że nie zostane odesłana z powodu braku miejsc :D

Alorrene jeżeli chodzi o badania do szpitala to każdy szpital ma na swojej stronie szczegółowo wymienione które są potrzebne przy przyjęciu do porodu.
    Ja spakowałam w teczke i schowałąm do torby, żeby nie zapomnieć :)

Łączę się z dziewczynami które lubią taką pogodę, jak dla mnie jest ok!!! Mogę normalnie funkcjonować czego efektem jest ciasto z przepisu Angel-84. Link na stronie 1335 :) Gorąco polecam jest obłędne :P

Sista, angel-84, Scintilla, Alorrene13 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia i Cane Corso dzieki za sugestie. Bardzo bym chciala zaczac rodzic w domu, zebym mogla sobie wsystko przygotowac, isc pod prysznic, oswoic sie stopniowo z bolem, przygotowac do wyjazdu i jechac po prostu w miare pozno bo ja naprawde nie znosze szpitali i boje sie ze beda wywolywac porod i ze mojego meza nie bedzie na poczatku a ja bardzo potrzebuje jego wsparcia. Niestety moja Tosia jest mniejsza o tydzien z usg wiec chyba wlasnie to mnie czeka. Pociesza mnie tez jednak fakt, ze usg przeklamuje i dziecko moze byc wieksze. Ech, zobaczymy co przyniesie los:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesicia boze jak ja ci zazdroszcze ze jestes juz po;) Alez to musi byc fajowe uczucie jak juz lezycie sobie w trojeczke po porodzie z mała. Tata tez kangurował?

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dongina wrote:
    Inesicia boze jak ja ci zazdroszcze ze jestes juz po;) Alez to musi byc fajowe uczucie jak juz lezycie sobie w trojeczke po porodzie z mała. Tata tez kangurował?
    ja już też nie mogę sie doczekać mimo, że majty pełne strachu mam :P

ale widzę , że prawie u każdej co urodziła waga usg pokazywała mniej niż rzeczywiście ważyło dziecko co mnie przeraża bo moje 36+4 miało już 3,5 kg. Jak jeszcze ma sie okazać że waży więcej :O biedna moja Bożena :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 12:22

A1984 lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • sss Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co staram sie odcinac od tematu porodu nie wiem czemu. Przczytam ale tak na luzie jakims jak krzyzowke ..
    Gratuluje tych szybkich nieszybkich porodow i mam nadzieje ze nas tez czekaja same takie pozytywne jednak wspomnienia i ze bedzie wszystko bez wiekszych komplikacjii..

Sista lubi tę wiadomość

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • agawera Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciłam z ktg zośka miała skaczące tętno 140-170 mi macica napięła się z 3 razy ale na niewiele położna powiedziała że wszystko ok

Sista, sss, Rozalia, Ania1704, Scintilla, Z., Alorrene13 lubią tę wiadomość

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    Nadine - jak u Ciebie? Hania czeka na Olgę, czy mam lepiej nie pytac?

Uparcie czeka :)

Ja oczywiście również wszystkim kibicuję, i macie ode mnie gratulacje w ciemno :)) ale przez wyczerpaną cierpliwość nie mam siły pisać :) dziś idę na ktg, ale nie spodziewam się rewelacji, pewnie skurczowo będzie płasko, bo jakby inaczej :)

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie forumowe ciocie, dzisiaj idziemy do domciu. Mamy juz wypis i zmykamy :)
    Udało nam się karmić naturalnie i nie skusić się na mm, choć wczoraj był spadek wagi. Ale to fizjologiczne ;) mała ssie i nie mamy z tym problemu tylko cycki bolą ;)
    Ach marzylam o tym momencie przez 9 m-cy :)mi0jay4mqpsz_t.jpg

Nieukowa, Rozalia, Aka81, Ekkaja, agawera, sss, Muniek, Ania1704, gosi_a, zyrcia, BrumBrumek, Sista, angel-84, A1984, patrycja_24, nenette, Scintilla, dorcia8919, Z., CaneCorso, Alorrene13, lilly78, Joasia:), elukkkcha245 lubią tę wiadomość

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzanna gratulacje!

Marcia super ze wychodzicie :-). Pozytywnie zazdroszcze.

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia super :)

no to teraz w pełni możesz korzystać z uroków macierzynstwa :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 13:01

Gosia82., Dongina lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aka co u Ciebie/Was ? jak sie czujecie ?

Aka81 lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia piękna córeczka :)

Dongina, ja nie wiem co Ci doradzić. U mnie nie każą się kłaść z cukrzycą na diecie, ale gdyby mi lekarz kazał się położyć, to bym posłuchała, bo mam do niego zaufanie i nie zawiodłam się na jego zaleceniach.

Suzanna, najważniejsze że wszystko się dobrze skończyło, gratulacje jeszcze raz :)

Ja cukier mierzę tak jak mi zalecili, nie mierzę dodatkowo,bo po co się denerwować :) Chociaż u mnie rano cukier bije rekordy- dzisiaj 66. Powoli się przygotowuję psychicznie do porodu po wczorajszych wyczynach, bo dzisiaj też już kilka razy oberwałam po szyjce :)

Miłego dnia Dziewczynki :)

Scintilla lubi tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czy wam lekarz nie mówił ze ciąże cukrzycowa kończy sie do 39 tc?

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia sliczna mala, kciuki sa pobyt w domku i pierwsze chwile w nim.
    Ja tam o porodzie tez raczej nie mysle, jak juz to tylko wylacznie o finale drugiej fazy, moim dziecku i naszym wzruszeniu. Reszty nie umiem sobie wyobrazic i nawet nie chce. Z niechecia mysle tylko o 1 fazie bo nie wiem jak dlugo potrwa i jak zniose bol. No i chce koniecznie sie ruszac, a ktg na lezaco mnie dobija. Czy ktoras z was miala ktg zdalnie sterowane? Bo sa takie i mozna sobie chodzic a nie lezec. Dajcie znac

• Rozalia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam takie pytanko. Wczoraj miałam ktg które wyszło książkowe ale lekarka mówiła abym dziś pojechała na swoje umówione. Myślicie że jest sens?

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia jaki aniołek Twoja córcia .fajnie,ze juz wychodzicie :)
    Zabrakło Ci czegoś w torbie co spakowalas albo miałas czegoś za dużo?

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Gosia82. Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta super, piękna Majeczka,ale Ci zazdroszczę ale mam nadzieje, ze tez mnie tak niespodziewanie złapie i liczę tez na szybki porod.

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia wrote:
    A ja mam takie pytanko. Wczoraj miałam ktg które wyszło książkowe ale lekarka mówiła abym dziś pojechała na swoje umówione. Myślicie że jest sens?
    ja bym jechała :) lepiej sprawdzić niż myśleć potem :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada wrote:
    Marcia jaki aniołek Twoja córcia .fajnie,ze juz wychodzicie :)
    Zabrakło Ci czegoś w torbie co spakowalas albo miałas czegoś za dużo?
    Właściwie niczego za dużo i w sam raz, chusteczkę nawilzanych idzie pełno i dziś by mi juz zabrakło a miałam 1/paczkę. No i podkłady poporodowej te bella ida tez w dużych ilościach ale tu dają.

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia86 wrote:
    Właściwie niczego za dużo i w sam raz, chusteczkę nawilzanych idzie pełno i dziś by mi juz zabrakło a miałam 1/paczkę. No i podkłady poporodowej te bella ida tez w dużych ilościach ale tu dają.
    ja sie boje tej opieki nad małą , takie małe wiotkie ciałko :O

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
‹‹ 1349 1350 1351 1352 1353 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ