X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzanna- serdecznie Ci gratuluję, Waga Lenki inponująca :D

Inesicia serdecznie Ci dziękuję za odpowiedź, po Twoim porodzie jestem bardzo optymistycznie nastawiona, że nie zostane odesłana z powodu braku miejsc :D

Alorrene jeżeli chodzi o badania do szpitala to każdy szpital ma na swojej stronie szczegółowo wymienione które są potrzebne przy przyjęciu do porodu.
    Ja spakowałam w teczke i schowałąm do torby, żeby nie zapomnieć :)

Łączę się z dziewczynami które lubią taką pogodę, jak dla mnie jest ok!!! Mogę normalnie funkcjonować czego efektem jest ciasto z przepisu Angel-84. Link na stronie 1335 :) Gorąco polecam jest obłędne :P

Sista, angel-84, Scintilla, Alorrene13 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia i Cane Corso dzieki za sugestie. Bardzo bym chciala zaczac rodzic w domu, zebym mogla sobie wsystko przygotowac, isc pod prysznic, oswoic sie stopniowo z bolem, przygotowac do wyjazdu i jechac po prostu w miare pozno bo ja naprawde nie znosze szpitali i boje sie ze beda wywolywac porod i ze mojego meza nie bedzie na poczatku a ja bardzo potrzebuje jego wsparcia. Niestety moja Tosia jest mniejsza o tydzien z usg wiec chyba wlasnie to mnie czeka. Pociesza mnie tez jednak fakt, ze usg przeklamuje i dziecko moze byc wieksze. Ech, zobaczymy co przyniesie los:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesicia boze jak ja ci zazdroszcze ze jestes juz po;) Alez to musi byc fajowe uczucie jak juz lezycie sobie w trojeczke po porodzie z mała. Tata tez kangurował?

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dongina wrote:
    Inesicia boze jak ja ci zazdroszcze ze jestes juz po;) Alez to musi byc fajowe uczucie jak juz lezycie sobie w trojeczke po porodzie z mała. Tata tez kangurował?
    ja już też nie mogę sie doczekać mimo, że majty pełne strachu mam :P

ale widzę , że prawie u każdej co urodziła waga usg pokazywała mniej niż rzeczywiście ważyło dziecko co mnie przeraża bo moje 36+4 miało już 3,5 kg. Jak jeszcze ma sie okazać że waży więcej :O biedna moja Bożena :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 12:22

A1984 lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • sss Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co staram sie odcinac od tematu porodu nie wiem czemu. Przczytam ale tak na luzie jakims jak krzyzowke ..
    Gratuluje tych szybkich nieszybkich porodow i mam nadzieje ze nas tez czekaja same takie pozytywne jednak wspomnienia i ze bedzie wszystko bez wiekszych komplikacjii..

Sista lubi tę wiadomość

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • agawera Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciłam z ktg zośka miała skaczące tętno 140-170 mi macica napięła się z 3 razy ale na niewiele położna powiedziała że wszystko ok

Sista, sss, Rozalia, Ania1704, Scintilla, Z., Alorrene13 lubią tę wiadomość

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    Nadine - jak u Ciebie? Hania czeka na Olgę, czy mam lepiej nie pytac?

Uparcie czeka :)

Ja oczywiście również wszystkim kibicuję, i macie ode mnie gratulacje w ciemno :)) ale przez wyczerpaną cierpliwość nie mam siły pisać :) dziś idę na ktg, ale nie spodziewam się rewelacji, pewnie skurczowo będzie płasko, bo jakby inaczej :)

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie forumowe ciocie, dzisiaj idziemy do domciu. Mamy juz wypis i zmykamy :)
    Udało nam się karmić naturalnie i nie skusić się na mm, choć wczoraj był spadek wagi. Ale to fizjologiczne ;) mała ssie i nie mamy z tym problemu tylko cycki bolą ;)
    Ach marzylam o tym momencie przez 9 m-cy :)mi0jay4mqpsz_t.jpg

Nieukowa, Rozalia, Aka81, Ekkaja, agawera, sss, Muniek, Ania1704, gosi_a, zyrcia, BrumBrumek, Sista, angel-84, A1984, patrycja_24, nenette, Scintilla, dorcia8919, Z., CaneCorso, Alorrene13, lilly78, Joasia:), elukkkcha245 lubią tę wiadomość

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzanna gratulacje!

Marcia super ze wychodzicie :-). Pozytywnie zazdroszcze.

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia super :)

no to teraz w pełni możesz korzystać z uroków macierzynstwa :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 13:01

Gosia82., Dongina lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aka co u Ciebie/Was ? jak sie czujecie ?

Aka81 lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia piękna córeczka :)

Dongina, ja nie wiem co Ci doradzić. U mnie nie każą się kłaść z cukrzycą na diecie, ale gdyby mi lekarz kazał się położyć, to bym posłuchała, bo mam do niego zaufanie i nie zawiodłam się na jego zaleceniach.

Suzanna, najważniejsze że wszystko się dobrze skończyło, gratulacje jeszcze raz :)

Ja cukier mierzę tak jak mi zalecili, nie mierzę dodatkowo,bo po co się denerwować :) Chociaż u mnie rano cukier bije rekordy- dzisiaj 66. Powoli się przygotowuję psychicznie do porodu po wczorajszych wyczynach, bo dzisiaj też już kilka razy oberwałam po szyjce :)

Miłego dnia Dziewczynki :)

Scintilla lubi tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czy wam lekarz nie mówił ze ciąże cukrzycowa kończy sie do 39 tc?

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia sliczna mala, kciuki sa pobyt w domku i pierwsze chwile w nim.
    Ja tam o porodzie tez raczej nie mysle, jak juz to tylko wylacznie o finale drugiej fazy, moim dziecku i naszym wzruszeniu. Reszty nie umiem sobie wyobrazic i nawet nie chce. Z niechecia mysle tylko o 1 fazie bo nie wiem jak dlugo potrwa i jak zniose bol. No i chce koniecznie sie ruszac, a ktg na lezaco mnie dobija. Czy ktoras z was miala ktg zdalnie sterowane? Bo sa takie i mozna sobie chodzic a nie lezec. Dajcie znac

• Rozalia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam takie pytanko. Wczoraj miałam ktg które wyszło książkowe ale lekarka mówiła abym dziś pojechała na swoje umówione. Myślicie że jest sens?

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia jaki aniołek Twoja córcia .fajnie,ze juz wychodzicie :)
    Zabrakło Ci czegoś w torbie co spakowalas albo miałas czegoś za dużo?

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Gosia82. Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta super, piękna Majeczka,ale Ci zazdroszczę ale mam nadzieje, ze tez mnie tak niespodziewanie złapie i liczę tez na szybki porod.

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia wrote:
    A ja mam takie pytanko. Wczoraj miałam ktg które wyszło książkowe ale lekarka mówiła abym dziś pojechała na swoje umówione. Myślicie że jest sens?
    ja bym jechała :) lepiej sprawdzić niż myśleć potem :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada wrote:
    Marcia jaki aniołek Twoja córcia .fajnie,ze juz wychodzicie :)
    Zabrakło Ci czegoś w torbie co spakowalas albo miałas czegoś za dużo?
    Właściwie niczego za dużo i w sam raz, chusteczkę nawilzanych idzie pełno i dziś by mi juz zabrakło a miałam 1/paczkę. No i podkłady poporodowej te bella ida tez w dużych ilościach ale tu dają.

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia86 wrote:
    Właściwie niczego za dużo i w sam raz, chusteczkę nawilzanych idzie pełno i dziś by mi juz zabrakło a miałam 1/paczkę. No i podkłady poporodowej te bella ida tez w dużych ilościach ale tu dają.
    ja sie boje tej opieki nad małą , takie małe wiotkie ciałko :O

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
‹‹ 1349 1350 1351 1352 1353 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ