X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja sie zastanawiam bo za tydzień mam wizytę u ginki i będzie to dokładnie 38+4 , na kiedy mi ustawi kolejną wizytę . czy będzie kazała do siebie przyjść czy w terminie wstawić sie do szpitala z uwagi na dorodne dziecko :)

ciekawe jak tam nasza Joasia pierwsza nocka w domciu z Julką :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 13:48

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BrumBrumek wrote:
    gosi_a chyba jednak się nie przełamię co do <3 jakąś blokadę psychiczną mam ;)

To podobno jeszcze chodzenie po schodach coś daje :)

wnidt5odau6o2x80.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aghata ale super waga twojego brzdąca :-) ciekawe ile mój już przybrał. Ale widać po buzi że zaczyna kluska się robić. Tylko ten głupi trądzik nie chce mu zniknąć. A twojemu już zszedł? Apropo kupek,czy to normalne że mój co przebranie pieluszki ma tam kupke? Nie za często? Nie znam się na tym akurat. No a co do ulewania,to do szału mnie to doprowadza. Mimo że mu się odbije,noszę go dosyć długo. A jak go poloze to i tak mu się uleje. Non stop go przebieram :-\ kiedy to przechodzi?

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosi_a wrote:
    To podobno jeszcze chodzenie po schodach coś daje :)
    ja mieszkam na drugim piętrze i jak robiłam truskawki to latałam piwnica - drugie piętro chyba ze 100 razy i nicccc :P

gosi_a, agawera, Nieukowa lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na uparciuchy nie ma rady :)

XxMoniaXx lubi tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzanna gratulacje, Córka chyba zdecydowanie bardziej dorodna niż wskazywało USG ;-) Kurczę aż się boję ile mój grubcio waży w rzeczywistości a nie na papierze...

Dongina ja bym się położyła do szpitala ale ja panikara jestem, na zasadzie chuchania na zimne, co by sobie nigdy nie robić wyrzutów że czegoś nie dopilnowałam. Więc z bólem ale chyba bym się zdecydowała...

Nenette trzymam kciuki za Polkę, niech szybko ją wypiszą do domu!

Inesicia dzięki za opis porodu, no nie brzmi to źle! ;-) Też tak chcę!

Marcia śliczny bobasek!! Słodziak taki, jejku jak ja Wam zazdroszczę!

Rozalia ja bym pojechała na drugie KTG, a co tam, zawsze to jakaś rozrywka ;-)

Rozalia, nenette lubią tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosi_a wrote:
    Na uparciuchy nie ma rady :)
    te baby takie uparte :P

agawera, gosi_a lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No chyba pojde do tego szpitala. Fajnie gdyby mnie odeslali i kazali codziennie lub co drugi dzien zglaszac sie na ktg i cisnienie. Moze tak zrobia. W tygodniu poprzedzajacym wielki final mam zamiar jednak molestowac sutki, zintensyfikowac sex z mezem z dwoch razy w tygodniu do dwoch dziennie i lezec z tymi prostaglandynami ile sie da, no i brac wiesiolka od 15 czerwca. Mam nadzieje, ze zadziala.
    Ech tez juz bym chciala nawijac o kupkach, krostkach, ulewaniu, purkaniu, marudzeniu, ciumkaniu, spaniu, zmeczeniu, przybieraniu na wadze i innych;)

Sista lubi tę wiadomość

• Rozalia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra to pojadę na 17:00.

Agata gorzej z rozrywką dla męża który siedzi i się na maksa nudzi. Żeby chociaż jakieś zgrabne młode pielęgniarki chodziły, a tu same 60tki ;)

Monia może za tydzień się okaże że mała waży 4500 i będziesz szła pod nóż ;)

Sista, A1984 lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A taka zla tesciowa to fajna rzecz- otoz w momencie zawirowań hormonalnych i spadku humoru, "mamusia" pod reka sie przyda:) Po co rozstrajac uklad nerwowy męża skoro można skorzystac z tesciowej. Jedno wydarcie sie i jak z człwowiek wszystko splywa. Lepsze to niz duszenie w sobie:) I jak ładnie atmosfera oczyszczona:)

Ekkaja lubi tę wiadomość

• Dada Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ktora z Was ma " język niemowląt " i moze przesłać na maila ? Stwierdziłam ze wysle mojemu M niech sobie poczyta na statku bo ostatnio mowi do mnie Ty juz tyle wiesz a ja nic ...a ja zielona jestem i mam wrażenie ze nie wiem nic....

Jakby co to poprosze na maila : [email protected]

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej kolejności gratulacje Suzana... długo czekalysmy na posta od Ciebie ale jak widać opłacało się doczekać dobrych wiesci! Ja już odpuszczam, wysiadam _ dzisiaj dotknął mnie dół szpitalny... Przez 7dni żadnych postępów co do porodu - macica bez zmian, szyjka bez zmian - po pokazaniu wieczornej wkładki podbarwionej brunatnym czymś 20 osoba nikt nie dał mi gwarancji co to i czemu.... USG prawidlowe - do ich terminu czyli środy nic mi nie zrobią, takie przepowiadacze mogę mieć i 2tygod tak samo jak uplawy... wszyscy zalewają mnie sms z niedyskretnymi tekstami o tym dlaczego nie rodze ...czuje się jak inkubator który nie wydał na czas potomka, szpitalna rutyna robi też swoje... Powinnam być dumna, że ciąża w pełni donoszona...Ale to trudne, przepraszam, że smece tutaj Ale bliskim nie chcę pokazywać swojego nastawienia.

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • Dada Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donginia no Twoje podejście mi sie bardzo podoba :) wszystkie co maja problemy z wiedźmami posłuchajcie Donginii :D

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysłałam :) W pdf

• agawera Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada wrote:
    Dziewczynki ktora z Was ma " język niemowląt " i moze przesłać na maila ? Stwierdziłam ze wysle mojemu M niech sobie poczyta na statku bo ostatnio mowi do mnie Ty juz tyle wiesz a ja nic ...a ja zielona jestem i mam wrażenie ze nie wiem nic....

Jakby co to poprosze na maila : [email protected]

wysłałam

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla masz prawo czuc sie sfrustrowana, marudz ile wlezie. Jeszcze raz potwierdza sie rutyniarstwo szpitali i lezenie po darmoche. Masakra. Przesylam 1000 pozytywnych fluidow ciazowo-skurczowo- porodowych w wydaniu easy&go;)

Scintilla lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    Aka co u Ciebie/Was ? jak sie czujecie ?

Monia dziś wieczorem zakładają mi cewnik a rano na porodówkę. Poza tym bez zmian. Nic się nie dzieje. Brunatne upławy są nadal i jak chodzę to boli mnie krzyż i trochę ciągnie brzuch. Ale od przyjęcia nikt mnie nie badał więc nie wiem czy coś się zmieniło.

sss lubi tę wiadomość

• Muniek Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla szczerze współczuję,ale jeszcze trochę wytrzymaj. Już odrobinka dzieli cie od spotkania z maleństwem :-)
    Dongina jak ja bym pragnęła tak właśnie wszystko tesciom wygarnac. Do szału mnie ci ludzie doprowadzają!! Może kiedyś pęknie coś we mnie i im powiem co o nich myślę,narazie się hamuje ze względu na męża. Dobra,koniec tematu bo się nakręcam :-) :-)

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja poproszę [email protected]

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla niezle ci musieli w tym szpitalu dac do wiwatu, skoro twoj wieczny optymizm szlag trafil...
    Poza sudoku niewiele mozesz w tej sprawie zrobic... Wierze ze sie u ciebie jednak zacznie dziac- jak nie dzis to jutro...

Suzanna w koncu sie odezwalas! Gratuluje!!!

Aghata, tez bym o kupach porozmawiala, ale o swoich to chyba jednak nie wypada wiec poczekam te (oby) jeszcze te kilka dni :)

Rozalia ja tez jutro wizytuje, 2 ginekologow jednego po drugim lol - nie wierzylam ze doczekam do tej daty a jednak chyba tak :/

Monia ty masz jeszcze czas :) najwyzej urodzisz wielkoluda :D

Dada myslisz ze Jezyk Niemowlat to dla faceta odpowiednia lektura? Moj chyba powinien miec instrukcje obslugi jak do sprzetu elektronicznego, bo kilkaset stron, z ktorych wynika tylko tyle zeby.trzymac sie schematu jedzenie-zabawa-sen to troche ciezka lektura :) w kazdym razie mnie.ta ksiazka nie porwala. To samo mozna hy.napisac na 5 stronach broszurki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 14:52

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
‹‹ 1351 1352 1353 1354 1355 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ