X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista no nie gadaj że jeszcze papier toaletowy bierzesz do szpitala??? Nie no generalnie "fajnie" w tych szpitalach :-\ dobrze że jeszcze łóżka swojego nie każą przynieść :-) :-)

A1984 lubi tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • agawera Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leki mam te same następna wizyta jak nic nie będzie gorzej po połogu u alergologa

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papier toaletowy oczywiście ze bierzemy na patologii bywał tylko zrana chyba że nie potrzebujesz papieru

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Ekkaja Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D własny papier t. to podstawa :P
    nam też każą brać - sztućce, kubek - bo uwierzcie dostaniecie zupę bez łyzki i koniec ;p a "coścoprzypominakompot" tylko do własnego kubka :P
    ogólnie zaopatrzyć się trzeba we wszytsko poza ubrankami dla dziecka - bo te są szpitalne- własne mozna mieć ale tylko na własne ryzyko bo raczej nie wrócą już do właściciela :P

Sista lubi tę wiadomość

zem3k6nlhegg1vf6.png
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję nowym mamusiom i życzę powodzenia tym szykującym się do porodu :)

Powiedzcie, proszę, badania ustawić od najświeższego do najstarszego?

Dzisiaj odebrałam paciorkowca, wynik negatywny. Mam liczyć, że ominie synka antybiotyk? :)

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorcia wysłałam

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Ekkaja Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczny a w czym rodziłyście? własna bluzka/koszula długa/krótka? czy jakaś szpitalna?
    i poważnie potrzebne sa np 4 koszule nocne ? :D na zakładane 3 dni pobytu^^?

zem3k6nlhegg1vf6.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam poukładane na 3 "kupki" badania od najstarszego do najnowszeg,, następnie usg tak samo i ostatnia konsultacje, pobyty w szpitalu

lilirose lubi tę wiadomość

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do koszul to jedna do porodu taka do wyrzucenia 2 koszule rozpinane

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam 3 koszule wiec M codziennie przynosi swieza i "stara" zabiera do prania. Podkladow bellza zuzywam chyba 5 opakowqnie, ale generalnie juz ze 2 dni temu moglabym sie ptzerzucic na zwykle podpaski jednak z tymi podkladami jakos wygodniej. Niepotrzebne w szpitalu byly pdklady na lozko, ale pewnie co szpital to inaczej. Sa tez chusteczki i kosmetyki dla Zosi. Chyba nie bylo czegos co bym zapomniala.

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wie że temat juz był ale wtedy nie skumałam o co chodzi...teraz od rana mała napiera mi w środku na hemoroida i padam z bólu, jak mam sobie pomóc???Proszę o radę

3i49zbmhdvaalxch.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CaneCorso wrote:
    Dziewczyny wie że temat juz był ale wtedy nie skumałam o co chodzi...teraz od rana mała napiera mi w środku na hemoroida i padam z bólu, jak mam sobie pomóc???Proszę o radę
    Nasiadówki z kory dębu są ponoć najlepsze

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki!!

3i49zbmhdvaalxch.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za przesłanie lekturki :)

• lilirose Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawera wrote:
    Ja mam poukładane na 3 "kupki" badania od najstarszego do najnowszeg,, następnie usg tak samo i ostatnia konsultacje, pobyty w szpitalu

Ja mam 3 koszule-jedna ciemna do porodu i dwie jasne do chodzenia.

Dzięki :) U mnie usg, tarczyca i podstawowe, które zlecal gin. Oni to przeglądają przed porodem?

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy przyjęciu miałam mieć tylko grupę krwi. Reszta jest w karcie. Pytali o gbs, ale nie miałam.

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilirose powinni przejrzec, zeby wiedziec czy nic powaznego ci nie dolega. Jesli jest ok to tylko jakies lakoniczne zdanie w wypisie robia i tyle.

U mnie dziwny zapis na stronie szpitala, ze do rodzenia ma byc t-shirt. Nie pasuje mi to, mam oversize ale i tak dupsko wystaje spod takiej koszulki, a dluzsza to juz koszula nocna a nie t-shirt... W razie wu mam stara, ale bardzo lubiana przeze mnie koszule nocna i jak mi pozwola to oleje ten tshirt.

CaneCorso u mnie sie jeszcze sprawdza sudocrem w przypadku gdy herman wystaje i nie chce dac sie schowac. Po kapieli smarujesz go takim lepkim kremem i potem papier toaletowy dodatkowo nie podraznia przy podcieraniu. Ale.to tak doraznie, nie non stop.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 18:00

Sista lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje ciasto truskawkowe też już w piekarniku, narobiłyście mi apetytu! :-)

angel-84, Rozalia lubią tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • maglic Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciocie Gabrys przyszedl na swiat o 11:45 przez cc. Wymierzony na 3500, a wazy 3520 i ma 56cm :) dostal 10 pkt. Niestety mialam Go tylko na chwilke, zakochans w nim jestem strasznie. Tetno mu skakalo do 180 i juz nie chcieli ryzykowac wiec nawet nie podpinali oxy. Mi spada cukier i brzuch boli ale jakos daje rade, jutro o 6 pionizacja trzymajcie kciuki :)

A1984, Ekkaja, Alorrene13, dorcia8919, angel-84, Rozalia, CaneCorso, zyrcia, lilly78, sss, patrycja_24, Z., Sista, gosi_a, Scintilla, Nieukowa, agawera, Aka81, BrumBrumek, Muniek, Ania1704, Inesicia, Finezja, nenette lubią tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maglic, super! Gratulacje!!!!! Wszystkiego dobrego dla Was, i w miarę miłej pionizacji!! Jak się trochę oswoicie czekamy na zdjęcia! Buziaki :*

maglic lubi tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
‹‹ 1353 1354 1355 1356 1357 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ