Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista no nie gadaj że jeszcze papier toaletowy bierzesz do szpitala??? Nie no generalnie "fajnie" w tych szpitalach :-\ dobrze że jeszcze łóżka swojego nie każą przynieść :-) :-)

A1984 lubi tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • agawera Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leki mam te same następna wizyta jak nic nie będzie gorzej po połogu u alergologa

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papier toaletowy oczywiście ze bierzemy na patologii bywał tylko zrana chyba że nie potrzebujesz papieru

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Ekkaja Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D własny papier t. to podstawa :P
    nam też każą brać - sztućce, kubek - bo uwierzcie dostaniecie zupę bez łyzki i koniec ;p a "coścoprzypominakompot" tylko do własnego kubka :P
    ogólnie zaopatrzyć się trzeba we wszytsko poza ubrankami dla dziecka - bo te są szpitalne- własne mozna mieć ale tylko na własne ryzyko bo raczej nie wrócą już do właściciela :P

Sista lubi tę wiadomość

zem3k6nlhegg1vf6.png
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję nowym mamusiom i życzę powodzenia tym szykującym się do porodu :)

Powiedzcie, proszę, badania ustawić od najświeższego do najstarszego?

Dzisiaj odebrałam paciorkowca, wynik negatywny. Mam liczyć, że ominie synka antybiotyk? :)

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorcia wysłałam

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Ekkaja Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczny a w czym rodziłyście? własna bluzka/koszula długa/krótka? czy jakaś szpitalna?
    i poważnie potrzebne sa np 4 koszule nocne ? :D na zakładane 3 dni pobytu^^?

zem3k6nlhegg1vf6.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam poukładane na 3 "kupki" badania od najstarszego do najnowszeg,, następnie usg tak samo i ostatnia konsultacje, pobyty w szpitalu

lilirose lubi tę wiadomość

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do koszul to jedna do porodu taka do wyrzucenia 2 koszule rozpinane

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam 3 koszule wiec M codziennie przynosi swieza i "stara" zabiera do prania. Podkladow bellza zuzywam chyba 5 opakowqnie, ale generalnie juz ze 2 dni temu moglabym sie ptzerzucic na zwykle podpaski jednak z tymi podkladami jakos wygodniej. Niepotrzebne w szpitalu byly pdklady na lozko, ale pewnie co szpital to inaczej. Sa tez chusteczki i kosmetyki dla Zosi. Chyba nie bylo czegos co bym zapomniala.

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wie że temat juz był ale wtedy nie skumałam o co chodzi...teraz od rana mała napiera mi w środku na hemoroida i padam z bólu, jak mam sobie pomóc???Proszę o radę

3i49zbmhdvaalxch.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CaneCorso wrote:
    Dziewczyny wie że temat juz był ale wtedy nie skumałam o co chodzi...teraz od rana mała napiera mi w środku na hemoroida i padam z bólu, jak mam sobie pomóc???Proszę o radę
    Nasiadówki z kory dębu są ponoć najlepsze

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki!!

3i49zbmhdvaalxch.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za przesłanie lekturki :)

• lilirose Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawera wrote:
    Ja mam poukładane na 3 "kupki" badania od najstarszego do najnowszeg,, następnie usg tak samo i ostatnia konsultacje, pobyty w szpitalu

Ja mam 3 koszule-jedna ciemna do porodu i dwie jasne do chodzenia.

Dzięki :) U mnie usg, tarczyca i podstawowe, które zlecal gin. Oni to przeglądają przed porodem?

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy przyjęciu miałam mieć tylko grupę krwi. Reszta jest w karcie. Pytali o gbs, ale nie miałam.

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilirose powinni przejrzec, zeby wiedziec czy nic powaznego ci nie dolega. Jesli jest ok to tylko jakies lakoniczne zdanie w wypisie robia i tyle.

U mnie dziwny zapis na stronie szpitala, ze do rodzenia ma byc t-shirt. Nie pasuje mi to, mam oversize ale i tak dupsko wystaje spod takiej koszulki, a dluzsza to juz koszula nocna a nie t-shirt... W razie wu mam stara, ale bardzo lubiana przeze mnie koszule nocna i jak mi pozwola to oleje ten tshirt.

CaneCorso u mnie sie jeszcze sprawdza sudocrem w przypadku gdy herman wystaje i nie chce dac sie schowac. Po kapieli smarujesz go takim lepkim kremem i potem papier toaletowy dodatkowo nie podraznia przy podcieraniu. Ale.to tak doraznie, nie non stop.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 18:00

Sista lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje ciasto truskawkowe też już w piekarniku, narobiłyście mi apetytu! :-)

nick nieaktualny, Rozalia lubią tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • maglic Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciocie Gabrys przyszedl na swiat o 11:45 przez cc. Wymierzony na 3500, a wazy 3520 i ma 56cm :) dostal 10 pkt. Niestety mialam Go tylko na chwilke, zakochans w nim jestem strasznie. Tetno mu skakalo do 180 i juz nie chcieli ryzykowac wiec nawet nie podpinali oxy. Mi spada cukier i brzuch boli ale jakos daje rade, jutro o 6 pionizacja trzymajcie kciuki :)

A1984, Ekkaja, Alorrene13, dorcia8919, nick nieaktualny, Rozalia, CaneCorso, nick nieaktualny, lilly78, sss, patrycja_24, Z., Sista, gosi_a, Scintilla, Nieukowa, agawera, nick nieaktualny, BrumBrumek, Muniek, nick nieaktualny, Inesicia, Finezja, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maglic, super! Gratulacje!!!!! Wszystkiego dobrego dla Was, i w miarę miłej pionizacji!! Jak się trochę oswoicie czekamy na zdjęcia! Buziaki :*

maglic lubi tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
‹‹ 1353 1354 1355 1356 1357 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ