X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Z. Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla, uwierz mi rozumiem Cie chyba az za dobrze. Bądź silna!

Scintilla lubi tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • aghata Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek wrote:
    Aghata ale super waga twojego brzdąca :-) ciekawe ile mój już przybrał. Ale widać po buzi że zaczyna kluska się robić. Tylko ten głupi trądzik nie chce mu zniknąć. A twojemu już zszedł? Apropo kupek,czy to normalne że mój co przebranie pieluszki ma tam kupke? Nie za często? Nie znam się na tym akurat. No a co do ulewania,to do szału mnie to doprowadza. Mimo że mu się odbije,noszę go dosyć długo. A jak go poloze to i tak mu się uleje. Non stop go przebieram :-\ kiedy to przechodzi?

Chociaz jedna :)
    Antek mial wiecej syfów ale co rusz i tak jakis wylazi a jak na codzien ubierasz swojego? Same body? A co do kupek to teraz jest ich troszke mniej ale tez duzo ich robi w dzien w nocy dzisiaj nic nie wyszlo wiec tylko jadl i spal. Tak to juz jest ze co karmienie to zawsze cos tam jest w pieluszce. Antek duzo nie ulewa alke mu sie zdarzy i smierdzi potem skislym mlekiem hehe i musze go przebierac. Ale niektore dzieci tak maja nawet do 3 miesiaca wynika to z niedojrzalego ukladu pokarmowego warto jednak zapytac lekarza na pierwszym szczepieniu bo sa tez dzieci ktore maja refluks.

Sista lubi tę wiadomość

preg.png[/url]
  • agawera Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angel-84 wrote:
    i ja poproszę [email protected]

Wysłane

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruszam do alergologa jestem ciekawa co mi zapisze czy dalej mogę brać to samo i czy po porodzie będę mogła brać to samo

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Ekkaja Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja i ja poproszę :D tego pdf :)

[email protected]

ślicznie dziękuje :D

Scintilla współczuje takiego bezczynnego leżakowania w takim miejscu w którym pewnie nawet jedzenie nie dobre. ALe już tyle mineło więc już pójdzie z górki ! czego życzę :)

u mnie nadal cisza termin 10-06 ale w sumie bardziej pewniejszy byłby owulacyjny? to wypada między 13-17.06 ^^ zobaczymy. Jakoś w sumie spokojna jestem i moja wyobraźnia nie potrafi jakoś przetrawić wizji porodu ;] jaby to miało być nie już tylko za jakiś odległy czas ^^

mi lekarz nigdy nie opisywał łożyska stopniami oO tylko hasło "wszytsko OK, przepływy łozysko ok" i tyle hmmm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 15:16

Scintilla, Sista lubią tę wiadomość

zem3k6nlhegg1vf6.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysłane, dajcie znać czy doszło bo wysyłam z komórki

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Ekkaja Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doszło dziękuje :)

zem3k6nlhegg1vf6.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wy jestescie ekspresowe dziekuje Wam dziewczyny 4 maila z językiem niemowląt moze jak przeczytam 4 razy to je lepiej zrozumie ;) dziekuje

Sista, Nieukowa, agawera, .aś. lubią tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja też poproszę [email protected] - dziękuję bardzo :)

• Dada Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa nie wiem czy dobra czy nie i czy przeczyta chociaz troche ale zawsze to jakies informacje ;) takze wyjdzie w praktyce czy to działa ;)

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Ekkaja Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wysłane :D
    oj jest co czytać widzę :D

czy apropo lektury znacie jeszcze inne pozycje które warto mieć przeczytane?
    albo nawet jakieś już fajne książki dla dzieci :P (chodź wiem wiem na to jeszcze czas :P)

zem3k6nlhegg1vf6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuje doszło w zamian przesyłam coś do kawki :)

93c7178317708df5med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 15:37

Sista, Ekkaja, Rozalia, dorcia8919, Aka81, agawera, Muniek, Z., lilirose, gosi_a, Alorrene13, Scintilla, nenette, .aś. lubią tę wiadomość

• Muniek Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    Chociaz jedna :)
    Antek mial wiecej syfów ale co rusz i tak jakis wylazi a jak na codzien ubierasz swojego? Same body? A co do kupek to teraz jest ich troszke mniej ale tez duzo ich robi w dzien w nocy dzisiaj nic nie wyszlo wiec tylko jadl i spal. Tak to juz jest ze co karmienie to zawsze cos tam jest w pieluszce. Antek duzo nie ulewa alke mu sie zdarzy i smierdzi potem skislym mlekiem hehe i musze go przebierac. Ale niektore dzieci tak maja nawet do 3 miesiaca wynika to z niedojrzalego ukladu pokarmowego warto jednak zapytac lekarza na pierwszym szczepieniu bo sa tez dzieci ktore maja refluks.
    Jak było ostatnio tak gorąco to tylko w body go ubierałam i skarpetki. Dziś jest chłodno więc jeszcze śpioszki :-)
    W tym albo w przyszłym tygodniu będziemy u lekarza to popytamy o to ulewanie. Chociaż właśnie myślę że przez to że to wcześniak to rzeczywiście może mieć niedojrzały układ pokarmowy.

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobity,wy lepiej wyślijcie mi takie ciasto a nie tylko smaka róbcie :-) :-) :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 15:52

Sista, agawera, Ekkaja lubią tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko zeby nie bylo ze bylo szybko, latwo i przyjemnie bo szybko tak, ale w ostatnich chwilach bolalo jak ... i wylam, ze nie dam rady. Ale po wszytkim pwiedzialam poloznej, ze myslalam, ze bedzie gorzej i bylam w szoku, ze to juz. Nawet na fotkach zrobionych po narodzinach nie wygladam tak zle:-) Co do czasu przed porodem to ok. 20.40 cos w kolorze arbuzowym ze mnie chlusnelo i pozniej lecialo w duych ilosciach.bylam pewna, ze to wody, alerzy przyjeciu okazalo sie ze pecherz jest zachowany, a to byl tylko wodnisty sluz w mega ilosciach. Pecherz pekl dopiero akas godzine przed godzina P.

Ktoras pytala o kangurowanie taty. Otoz nie kangurowal. Siedzial i patrzyl na swoje kobiety z podziwem. Chyba jeszcze nigdy nie bylismy tak blisko.

O plan porodu nikt nawet nie pytal.

U mnie Mala tez ulewa i moze tak byc do 6 miesiaca.

A tak w ogole zoltaczka u niej schodzi bardzo powoli bo ma duzo czerwonyvh krwinek przez co moze sie ona utrzymac do 3 m-cy. Chcieli nas dzis wypisac, ale powiedzialam ze wolimy zostac do srody ze wzgledu na problem z jedzeniem. Do domu i tak wyjdziemy z mata do fototerapii.

Nieukowa, Sista, Muniek, Ekkaja, Scintilla, Ania1704 lubią tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzenie z laktatorem ma swoje plusy. Nadrobilam wszystkie wpisy i gratuluje rozpakowanym. A czekajacym zycze powodzenia. Oby Wasze porody byly nie gorsze jak moj:-)
    /

Sista, BrumBrumek, Ekkaja, Scintilla lubią tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Dada Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel przesadziłaś Ty zdjęciem.....;) poszłam do ciastkarni na dol i kupilam drogówkę z truskawkami ona nie smakuje na pewno tak jak Wasze ale zawsze cos...

Inesicia fajnie,ze napisałaś .tego mi wlasnie szkoda ,ze moj M przy nas nie bedzie..Moja przyjaciółka teraz urodziła to mowila ,ze jeszcze nigdy nie widziała w męża oczach takiej miłości i podziwu :)
    Trzymajcie sie zdrowo :).
    A Zabrakło Ci czegoś ? Czegoś nie spakowalas ? Ile miałas pidzam ?

Sista lubi tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis umowilam sie na 24 do fryzjera zobaczymy czy Leon pozwoli matce na porodówce jeszcze jakos wyglądać ;)

A1984 lubi tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesicia ja miałam podobnie,w pewnym momencie zaczęłam mówić że nie dam rady więcej. Miałam dość bólu i tego parcia,a w pewnym momencie mały wyskoczył i też byłam w szoku :-) a ból w sekundzie przeszedł :-)
    Oby malutkiej szybko ta żółtaczka przeszła,bo wiem jak to męczy takie dzieciątko.

Nieukowa, A1984 lubią tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dorzuciłyście do pieca tymi ciastami...wlasnie powiadomiłam M., ze jak skończy pracować idziemy na pyszne hamburgery. Mamy taka knajpę, gdzie robią pyszne burgery ze 100% wołowiny, w kilkunastu odmianach...a potem ciacho truskawkowe w jakies ciastkarni. Przez 9 miesiecy nie miałam zachcianek, to w ostatni dzien zaszaleję, a co. Wątroba nie ma dzisiaj nic do gadania :):):) Oldze sie spodobał pomysł, bo chce przez pępek wyjsć pupą :):):)

Spakowana jestem w 80%, właściwie tylko kosmetyki zostały i cos dla mnie na wyjście. Poza walizka wielkości podręcznej, wezme reklamówkę, bo sie pieluchy, ręczniki papierowe i papier toaletowy nie zmieścił. A M. mi w czwartek nie dowiezie, bo bedzie na konferencji dwudniowej.

Karolinko - jak tam po cc?

l22nmg7yw3r6qq05.png
‹‹ 1352 1353 1354 1355 1356 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ