Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
A1984- na spacerze bylo czysto na szczescie, zdazylam wejsc i odpiac psa i chlusnely
/ niestety byly w kolorze oliwkowym a potem krwistym wiec biegiem na ip, tam trafilam na dyzur mojego gina
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 21:44
A1984 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, co sądzicie o tej kampanii?
https://www.youtube.com/watch?v=cTVZSieehik
Przyznam że mnie wkurzyła, pokazuje kobiety jako skupione na sobie hedonistki co to tylko w głowie kasa i Paryż więc odkładają macierzyństwo na później. Ja mam lat 30 i to moje pierwsze dziecko, nie zaszłam w ciążę wcześniej bo tego jedynego poznałam dość późno i z nikim wcześniej potomka mieć nie chciałam.
Poza tym co w tym złego że kobieta chce zwiedzić świat, zdobyć jakąś stabilną pozycję na rynku pracy nim zdecyduje się na dziecko? Jak dla mnie strasznie negatywna kampania
Nieukowa, nenette, dorcia8919 lubią tę wiadomość
-
No mnie też średnio przypadła ta kampania do gustu. Przecież każdy ma w życiu różne priorytety i to trochę obraża kobiety dla których właśnie praca czy posiadanie domu są najważniejsze. Mam wrażenie że w naszym społeczeństwie nadal kobieta musi być "matką-polką", bo jak nie pragnie potomstwa do 25 roku życia tylko powiedzmy podróży, kariery czy choćby zabawy to jest linczowana.
Ja bardzo chciałam mieć dziecko po ślubie i przed 30, tak się udało ale gdybym nie spotkała wspaniałego człowieka z którym mogłam założyć rodzinę, to kto wie czy nie zeszłoby mi parę ładnych latA1984, dorcia8919 lubią tę wiadomość
-
Ja mam 28 lat, po 2 latach małżeństwa po prostu zaczęło czegoś brakować, oboje uznaliśmy, że to czas na dziecko. Jak byłam w 5 miesiącu dowiedziałam się, że przeszedł mi awans koło nosa, bo ja już byłam na L4. Trochę było smutno, pojawiły się myśli, że trzeba było się wstrzymać z powiększaniem rodziny. Ale teraz nie mogę się doczekać kiedy zobaczę moją córeczkę i ją przytulę.
Może nie ma co brać tak do siebie tej kampanii, tylko czasami się zastanowić czy właśnie nie pędzimy za dobrami materialnymi, zamiast skupić się na tym co tak na prawdę ważne. Bo czy potrzebujemy np. pięknego domu czy nie wystarczy na razie mieszkanko itp.A1984, Nieukowa, nenette, Scintilla, dorcia8919 lubią tę wiadomość
-
Ja mam prawie 33 lata, wyszłam za mąż 14.czerwca.2014 i wcześńiej nie miałam po prostu na oku odpowiedniego materiału genetycznego. Bałam się jak to będzie z dzieckiem/ z dziećmi (to będzie nasze pierwsze) ale wiem jedno: "Za dwadzieścia lat bardziej będziesz żałować tego czego nie zrobiłeś niż tego, co zrobiłeś, więc wypłyń i opuść bezpieczną przystań(...)" Kampanię obejrzę jutro.
gosi_a, Sista, A1984, Nieukowa, nenette, Scintilla, dorcia8919 lubią tę wiadomość
-
Maglic, niusia, karolinka gratulacje dziewczyny!! Dziś dzień owocny w bobasy
Poproszę o foteczki maluszków
lily Eryk śliczny
kasika trzymaj się tam w szpitalu, szybkiego powrotu do domku z Amelką!!
Aka trzymamy kciuki za szyjkę żeby się już wreszcie rozwarła i żebyś już jutro tuliła swoje maleństwo. A tak właśnie przed chwilą patrzyłam na listę belly, chyba Cię na niej nie ma? Obyś już jutro wskoczyła na górę do rozpakowanych
Scintilla moja Hania się nie spieszy, także nie zajmuję kolejkijak się chociaż jakieś przepowiadacze pojawią to znów w nią stanę
Trochę pociesza mnie Maglic, może też mi nagle wody odejdą
Ja dziś tak jak miałam w planach: zrobiłam obiad, ciasto z truskawkami i budyniemi miałam sprzątać ale wpadła siostra i siedziałyśmy wpierdzielając ciasto.
Dobranoc dziewczny
Sista, ania86poz, maglic, Aka81, Scintilla, dorcia8919, niusiaa5 lubią tę wiadomość
-
Mam podobne zdanie co Agata, mogłam w wieku 30 lat biegać jak kot z podpalonym ogonem w poszukiwaniu materiału genetycznego, na zasadzie "choćby bił, choćby pił, byle był". Tylko pewnie teraz byłabym samotna matka na garnuszku własnych rodzicow. W wieku 37 lat trafiłam na tego Jedynego i teraz czekamy na Nasze Szczescie
Mogłam (a moze powinnam?!? ) od dwudziestu lat płakać po katach, ze jestem sama, ale wolałam w tym czasie zwiedzić pol świata
Drugie pol pokażemy Oldze
Jakos dla nas podróże sa ważniejsze niż większe domy i obrastanie w dobra materialne. Nie rozumiem sensu tej kampani...
A1984, Rozalia, Ekkaja, nenette, Scintilla, dorcia8919 lubią tę wiadomość
-
Nie cały tak jak macica, ale regularnie, bo ze tam twardnieje to już mi.od dawna i tez to zlewalam ale dziś mnie przevzyscilo i zrobiło mi się mega zimno z dreszczami i bóle okresowe. Teraz się położyłam na boku mąż ustawił.mi jakiś stoper i sobie klikam hehe zobaczymy, wole z rana jakąś akcje. Ale jak się położyłam to te bóle okresowe trochę się uspokoiły.
-
Gosia - to moze weź prysznic i zobaczysz jak bedzie, to często uspakaja skurcze, albo rozkręca je juz na poważnie. Dziewczyny juz to tutaj polecały któreś. Będziesz wiedziała czy pospisz czy przytulisz Maleństwo niebawem
A na kiedy Ty masz termin, bo suwaczka nie masz? Trzymam kciuki aby było tak jak chcesz !!!
-
Gosia ja tak miałam i nic się z tego nie rozkręciło...Skurcze nie przechodzą po zmianie pozycji, nasilają się więc pewnie u Ciebie jakieś straszaki.
Sista Ty masz cc w środę? Może podasz mi na priv swój numer i napiszesz jak było na świeżo? Jestem strasznie ciekawa, bo będę szła pod nóż zaraz po Tobie -
No być może fałszywy alarm ale już się wystraszylam jednak strach jest. Kładę się jutro już mogę z rana rodzic nie chce w nocy bo Maje zaczęłam rodzic w nocy i jakoś chce teraz inaczej ale czuje, ze to juz blisko. Dobranoc dziewczyny
Sista lubi tę wiadomość
-
Proszę o kciuki bo wyglada na to, że rodzę. Poki co skurcze bola i szyjka zaczyna sie rozwierac.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 23:55
siamyrka, A1984, Rozalia, gosi_a, Inesicia, Finezja, Ania1704, BrumBrumek, maglic, Nieukowa, Ekkaja, CaneCorso, angel-84, Muniek, nenette, sss, przedszkolanka:), Scintilla, dorcia8919 lubią tę wiadomość
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017