WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • maglic Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984- na spacerze bylo czysto na szczescie, zdazylam wejsc i odpiac psa i chlusnely :) / niestety byly w kolorze oliwkowym a potem krwistym wiec biegiem na ip, tam trafilam na dyzur mojego gina :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 21:44

A1984 lubi tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia pokój śliczny i imię dla synka też :-)

Rozalia lubi tę wiadomość

3i49zbmhdvaalxch.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co sądzicie o tej kampanii?

https://www.youtube.com/watch?v=cTVZSieehik

Przyznam że mnie wkurzyła, pokazuje kobiety jako skupione na sobie hedonistki co to tylko w głowie kasa i Paryż więc odkładają macierzyństwo na później. Ja mam lat 30 i to moje pierwsze dziecko, nie zaszłam w ciążę wcześniej bo tego jedynego poznałam dość późno i z nikim wcześniej potomka mieć nie chciałam.

Poza tym co w tym złego że kobieta chce zwiedzić świat, zdobyć jakąś stabilną pozycję na rynku pracy nim zdecyduje się na dziecko? Jak dla mnie strasznie negatywna kampania :/

Nieukowa, nenette, dorcia8919 lubią tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mnie też średnio przypadła ta kampania do gustu. Przecież każdy ma w życiu różne priorytety i to trochę obraża kobiety dla których właśnie praca czy posiadanie domu są najważniejsze. Mam wrażenie że w naszym społeczeństwie nadal kobieta musi być "matką-polką", bo jak nie pragnie potomstwa do 25 roku życia tylko powiedzmy podróży, kariery czy choćby zabawy to jest linczowana.
    Ja bardzo chciałam mieć dziecko po ślubie i przed 30, tak się udało ale gdybym nie spotkała wspaniałego człowieka z którym mogłam założyć rodzinę, to kto wie czy nie zeszłoby mi parę ładnych lat :)

A1984, dorcia8919 lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2b7go1.jpg

To ja też wklejam zrobiliście mi smaka

A1984, angel-84, Ania1704, Ekkaja, dorcia8919 lubią tę wiadomość

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata mnie tez wkurzyla- w ogole nie wiem co jej przyswieca? Czy kogos ten klip namowi nagle do macierzynstwa? To smieszno-straszne....

A1984, Ekkaja lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 28 lat, po 2 latach małżeństwa po prostu zaczęło czegoś brakować, oboje uznaliśmy, że to czas na dziecko. Jak byłam w 5 miesiącu dowiedziałam się, że przeszedł mi awans koło nosa, bo ja już byłam na L4. Trochę było smutno, pojawiły się myśli, że trzeba było się wstrzymać z powiększaniem rodziny. Ale teraz nie mogę się doczekać kiedy zobaczę moją córeczkę i ją przytulę.
    Może nie ma co brać tak do siebie tej kampanii, tylko czasami się zastanowić czy właśnie nie pędzimy za dobrami materialnymi, zamiast skupić się na tym co tak na prawdę ważne. Bo czy potrzebujemy np. pięknego domu czy nie wystarczy na razie mieszkanko itp.

A1984, Nieukowa, nenette, Scintilla, dorcia8919 lubią tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • Gosia82. Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liczę te twardnienia brzucha bo czytam sobie i ze jak są regularne to.może się cis zaczyna

gosi_a, A1984 lubią tę wiadomość

• CaneCorso Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam prawie 33 lata, wyszłam za mąż 14.czerwca.2014 i wcześńiej nie miałam po prostu na oku odpowiedniego materiału genetycznego. Bałam się jak to będzie z dzieckiem/ z dziećmi (to będzie nasze pierwsze) ale wiem jedno: "Za dwadzieścia lat bardziej będziesz żałować tego czego nie zrobiłeś niż tego, co zrobiłeś, więc wypłyń i opuść bezpieczną przystań(...)" Kampanię obejrzę jutro.

gosi_a, Sista, A1984, Nieukowa, nenette, Scintilla, dorcia8919 lubią tę wiadomość

3i49zbmhdvaalxch.png
  • BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maglic, niusia, karolinka gratulacje dziewczyny!! Dziś dzień owocny w bobasy :) Poproszę o foteczki maluszków :) lily Eryk śliczny :)

kasika trzymaj się tam w szpitalu, szybkiego powrotu do domku z Amelką!!

Aka trzymamy kciuki za szyjkę żeby się już wreszcie rozwarła i żebyś już jutro tuliła swoje maleństwo. A tak właśnie przed chwilą patrzyłam na listę belly, chyba Cię na niej nie ma? Obyś już jutro wskoczyła na górę do rozpakowanych ;)

Scintilla moja Hania się nie spieszy, także nie zajmuję kolejki ;) jak się chociaż jakieś przepowiadacze pojawią to znów w nią stanę :D Trochę pociesza mnie Maglic, może też mi nagle wody odejdą ;)

Ja dziś tak jak miałam w planach: zrobiłam obiad, ciasto z truskawkami i budyniem <3 i miałam sprzątać ale wpadła siostra i siedziałyśmy wpierdzielając ciasto.

Dobranoc dziewczny :)

Sista, ania86poz, maglic, Aka81, Scintilla, dorcia8919, niusiaa5 lubią tę wiadomość

• Dada Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia a na dole Ci twardnieje ?? Bo mi jak juz to u gory brzuch sie spina wiec przestałam na to zwracać uwagę ...

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam podobne zdanie co Agata, mogłam w wieku 30 lat biegać jak kot z podpalonym ogonem w poszukiwaniu materiału genetycznego, na zasadzie "choćby bił, choćby pił, byle był". Tylko pewnie teraz byłabym samotna matka na garnuszku własnych rodzicow. W wieku 37 lat trafiłam na tego Jedynego i teraz czekamy na Nasze Szczescie :) Mogłam (a moze powinnam?!? ) od dwudziestu lat płakać po katach, ze jestem sama, ale wolałam w tym czasie zwiedzić pol świata :) Drugie pol pokażemy Oldze :) Jakos dla nas podróże sa ważniejsze niż większe domy i obrastanie w dobra materialne. Nie rozumiem sensu tej kampani...

A1984, Rozalia, Ekkaja, nenette, Scintilla, dorcia8919 lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Gosia82. Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie cały tak jak macica, ale regularnie, bo ze tam twardnieje to już mi.od dawna i tez to zlewalam ale dziś mnie przevzyscilo i zrobiło mi się mega zimno z dreszczami i bóle okresowe. Teraz się położyłam na boku mąż ustawił.mi jakiś stoper i sobie klikam hehe zobaczymy, wole z rana jakąś akcje. Ale jak się położyłam to te bóle okresowe trochę się uspokoiły.

• Gosia82. Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M juz panika a jak.mu powiedziałam, że może sama pojadę to nawet powiedział, że on pojedzie ale chętnie poczeka na korytarzu. Biedny się wtedy zestresowal i teraz się normalnie boi.

• Sista Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia - to moze weź prysznic i zobaczysz jak bedzie, to często uspakaja skurcze, albo rozkręca je juz na poważnie. Dziewczyny juz to tutaj polecały któreś. Będziesz wiedziała czy pospisz czy przytulisz Maleństwo niebawem :) A na kiedy Ty masz termin, bo suwaczka nie masz? Trzymam kciuki aby było tak jak chcesz !!!

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Gosia82. Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisze z tel i ginie mi ten suwak jak go wklejam. Ja wg owu mam na 21 a wg usg na 16. Dziś 38 i 1 dzień. Mam te twardnienia co 15 minut nie są narazie bolesne tylko takie jak zawsze. Zaraz idę się kąpać

• Rozalia Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia ja tak miałam i nic się z tego nie rozkręciło...Skurcze nie przechodzą po zmianie pozycji, nasilają się więc pewnie u Ciebie jakieś straszaki.

Sista Ty masz cc w środę? Może podasz mi na priv swój numer i napiszesz jak było na świeżo? Jestem strasznie ciekawa, bo będę szła pod nóż zaraz po Tobie :)

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Gosia82. Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No być może fałszywy alarm ale już się wystraszylam jednak strach jest. Kładę się jutro już mogę z rana rodzic nie chce w nocy bo Maje zaczęłam rodzic w nocy i jakoś chce teraz inaczej ale czuje, ze to juz blisko. Dobranoc dziewczyny

Sista lubi tę wiadomość

• Sista Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia - wysłałam Ci zaproszenie, jak zaakceptujesz, podeśle Ci moj numer. Postaram sie zadzwonić moze w czwartek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 23:29

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2015, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę o kciuki bo wyglada na to, że rodzę. Poki co skurcze bola i szyjka zaczyna sie rozwierac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2015, 23:55

siamyrka, A1984, Rozalia, gosi_a, Inesicia, Finezja, Ania1704, BrumBrumek, maglic, Nieukowa, Ekkaja, CaneCorso, angel-84, Muniek, nenette, sss, przedszkolanka:), Scintilla, dorcia8919 lubią tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
‹‹ 1357 1358 1359 1360 1361 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ