WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista przyjęłam :)

Z. powodzenia! Niech się szyjka szybko rozwiera i już za chwilę poznasz swój skarb :)

Ja się położyłam spać ale musiałam wstać, bo mały strasznie mnie okłada a do tego doszły mi skurcze. Są bardzo rzadkie więc nie zwracam na nie uwagi ale jak chwyci to mam ochotę pościel gryźć, nie chciałam męża budzić moimi jękami i wyszłam do salonu, mam nadzieję że niedługo się wyciszą...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 00:20

Z. lubi tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwaga, teraz będę nadrabiać. ;p niedługo mnie będziecie kojarzyły tylko z nocnych postów xD

lilirose, moja mama rodziła w okolicach terminu, ale jej nikt nie straszył od 28 tyg, że urodzi wcześniej, więc mam prawo się łudzić ;p USG jak już dziewczyny zauważyły ma się bliżej do wróżenia z fusów niż do diagnozy medycznej xD

maglic, GRATULACJE!!! Widzisz, rano taki stres, a teraz już o, zakochana po uszy :) trzymam kciuki za pionizację.

Jejku, widzę, że połowa już "się karmi", ale cieszę się, że w ogóle piszecie, bo dajecie nadzieję, że przy dziecku jeszcze można coś robić :)

Z. co Ty się tak na prowadzenie wysuwasz... ja myślę, że jeszcze wiele dziewczyn ma szansę Cię pobić w tej długości trwania ciąży, poczekaj chociaż do połowy lipca na końcowy wynik ;D Trzymam kciuki!!!! za szybki poród.

Rozalia, te przeczucia to chyba pic na wodę, w końcu tu każda prawie codziennie przeczuwa, że "to już" po czym narzeka, że ile ma jeszcze być w tej ciąży. Te 3 kg... może się równomiernie rozłożyło? Albo cycki? ;p Przepiękny pokój... jakby mały zobaczył to od razu by wyszedł.

elukkkcha245, ja np nie chce iść po terminie, bo wolę czekać na poród w domu niż w szpitalu. Po prostu. W szpitalu przez te kilka dni do 42 tyg nie zrobią nic konkretnego, może tylko ktg kilka razy dziennie.

dziewczyny, a do kiedy macie L4?

Dada, ja nie wiem co jest potrzebne, a co nie do torby, niedługo się dowiem :)

scintilla, trzymam kciuki :) to już ostatnie dni, na pewno dasz radę. Środa już niedługo.

Agata, z takim podejściem to bym w jakiejś jaskini urodziła, bo nie chciałabym straszyć niczym od stóp do głów :D W chwili obecnej u mnie WSZYSTKO straszy xD
    z tymi wynikami... nie możesz zadzwonić do gina? Osobiście nie pomogę, bo się nie znam :(

Ja myślę, że kampania ma na celu coś innego i nie widzę w tym "nagonki". Ma na celu "obudzenie" tych które "mają jeszcze czas", bo potem jest płacz, że ciężko zajść w ciążę czy coś, albo potem się okazuje, że z dzieckiem jest coś nie tak. Oczywiście to jest indywidualna decyzja każdej z nas. Dla mnie kampania ma na celu przypomnienie, że najlepszy "biologiczny" wiek na rodzenie pierwszego dziecka jest do 25 rż i warto się zastanowić czy kariera i dobra materialne są ważniejsze. Zmusza po prostu do refleksji. Wg mnie pozycja na rynku w dzisiejszych czasach nigdy nie jest stabilna, może być tylko stabilna bardziej lub mniej, a świat można też zwiedzać z dzieckiem. U Was to w większości jest, jak to któraś napisała, brak materiału genetycznego. Myślę, że "akcja" nie miała na celu zachęcenia do seksu z kimkolwiek byle by było dziecko przed 30.

nieukowa, mi się brzuch nie opuścił i ponoć tego nie zrobi, bo dzieć za długi. xD też mam wszystkie "przeboje w nocy".http://www.empik.com/bobas-instrukcja-obslugi-borgenicht-louis-borgenicht-joe,prod3290093,ksiazka-p to taka instrukcja dla panów :)

Sista, ja nie wiem czy bym chciała z dzieckem między nogami po mieście jeździć xD przecież to musiało być straszne. xD

monia, u mnie sól ermska działa cuda w sprawie gardła. Chyba raczej można w ciąży. Współczuję, że mieszkasz z teściową... i mam nadzieję, że Twoje przewidywania się jednak nie sprawdzą. Dla mnie jeszcze gorsze niż "doradzanie" przy ubiorze wydaje się być dokarmianie słodyczami i tego to na pewno nie zniosę.

gosia, u mnie atakowanie szyjki to takie jakby chwilowe przejścia prądu. nie powiem, żeby to szczypało, po prostu jest mega nieprzyjemne, a najgorsze jest to czekanie, bo wierci się i nigdy nie wiem w którym momencie zaboli. xD zresztą... ostatnio lubię jak śpi ^^
    te twardnienia... czekaj, porodu nie przegapisz. I nie stresuj się!!! Jej, widzę, że się rozkręca. Skup się na uspokajaniu M, bo Ci chłopak zejdzie.

suzanna22, gratuluję serdecznie :) Mam nadzieję, że ten naczyniak szybko zniknie, bo brzmi strasznie.

Dongina, nie dałabym się zamknąc w szpitalu, właśnie po to żeby nie gapić się w sufit. I żeby NFZ nie brał za mnie kasy za robienie 3 badań na krzyż. I po to żeby móc normalnie jeść, a nie te żałosne szpitalne porcje. Cyrki z tymi ginekologami. Co prawda po jakimś tam wieku niektóre badania się wykonuje dodatkowo i bezpłatnie, ale żeby ciążę kończyć?! no bez przesady.

dorcia, coś robisz na te bóle łydek? mnie jedna noga strasznie boli, ale to po całości, jakby jeden wielki skurcz. Olewam to, ale z druiej strony też nie wiem czy to nie jest groźne.

Inesicia, dzięki za mega dokładny opis porodu. Nie przeraziły mnie bóle, smółka, przeraził mnie fragment "poszłam pod prysznic i zemdlałam". Czyli wszystko wcześniej musiało być dużo gorsze, skoro zemdlenie pod prysznicem to błahostka Xd

Marcia, strasznie poważna ta Twoja Maja. Wygląda jakby nad czymś cały czas intensywnie myślała. :)

BrumBrumek od kogo dostałaś to zwolnienie? ze szpitala? Plan bardzo dobry :D rozumiem, że już powoli zaczynasz rodzić? ;p

aghata, czemu się tak upierasz przy smoku?

angel-84 czyś Ty zwariowała?! przecież zaraz będę musiała lecieć po szmatę i ścierać ślinę z podłogi...

Dada, zrozumiałam, że umówiłaś się o północy do fryzjera i tylko mi przeszło przez myśl 'ach, czego się nie robi dla ciężarnej' ;D

agawera, dobrze, że mi przypomniałaś o tym papierze... u nas dają tylko do wycierania rąk, a w żadnym "must have" papieru toaletowego nie ma.

niusiaa5, GRATULACJE :D to był Twój pierwszy poród? Aż szok, że się tak szybko rozkręciło. A gin przewidział, że niedługo?

lilly, jak się Eryk słodko do cioć uśmiecha :D pewnie śni mu się rzeka mleka ;d ta położna to w ogóle obowiązkowa jest? kurde, jakoś mnie tak to zniechęca, żeby mi ktoś do mieszkania przychodził i oceniał wszystko ;/

Karolina, GRATULACJE :) napisz coś więcej o porodzie jak już odsapniesz.

aka81, trzymam kciuki :) na pewno wszystko będzie ok.

dziewczyny, ja mogę oddać skurcze. do wyboru do koloru, nocne, przy sprzątaniu, z ćmieniem okresowym, bez ćmienia, po wstaniu, po położeniu się. bierzcie co chceta. (ale razem z tą wiecipiętą w gratisie ;p)

zyrcia, co z Tobą? nie mów, że dałaś się tej paskudzie depresji.

A teraz mnie naszła refleksja skąd ja tyle kciuków wezmę xD

Z teściową powoli się zaostrza, jak mi wczoraj zaczęła gadać o sukieneczkach to powiedziałam, że chyba nie mam do tego głowy i bardziej mnie obchodzi czy bank da nam 200 tys kredytu niż jej sukieneczki. W życiu się tak szybko nie rozłączyła... mam nadzieję, że mam ją z głowy na 2-3 dni, bo tak to gada ze mną prawie codziennie ;/

M dostał wychodne. Niech się chłopak cieszy.

dziś u gina dostałam L4 do tp. Co potem??? Szyjka krótka, ale zamknięta, główka w kanale i jeszcze coś tam w centrum. gbsy z 33 tyg są podobno ważne.

A teraz uwaga.... trzymajcie kciuki, żebym przez najbliższy tydzień NIE urodziła. W weekend mam zjazd i chce na nim być. Chociaż wszelakie bóle, skurcze, pobolewania itp itd doprowadzają mnie do szału. Ech, właśnie mnie złapał taki jakiego jeszcze nie było ;/ Ale mam nadzieję, że Wera wie, że tatuś na piwku. Jak ja nienawidzę tej niepewności.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 00:30

Rozalia, Ekkaja, gosi_a, Scintilla, dorcia8919, lilly78, Z. lubią tę wiadomość

Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka

1) schudnąć 10kg:
    94🎉 (3.05)
    93? 92? 91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple
    3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
    1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
    2 wizyta: ?
    3 wizyta: ?

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia i jak tam? Skoro aż tak bolą, to może jednak coś jest na rzeczy... Czyżby 3 porody w dzień + 2 w nocy? Z. mam nadzieję, że szybko pójdzie.

Z. lubi tę wiadomość

1) schudnąć 10kg:
    94🎉 (3.05)
    2) przyjmować suple

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aś na razie czuję że skurcze odpuszczają chociaż nie do końca... Mały się przeraźliwie rzuca, normalnie jakby chciał wyskoczyć z brzucha... Jutro mam wizytę u gina, musi wytrzymać.

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz, jeśli to faktycznie poród to marne szanse. A Ty na cc czekasz prawda?

1) schudnąć 10kg:
    94🎉 (3.05)
    2) przyjmować suple

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 00:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ja w piątek rano mam mieć cc, ale czuję że to jeszcze nie poród. Nie wiem skąd bo jeszcze nie rodziłam, ale jakieś takie przeczucie :) No chyba że się rozkreci ale póki co tylko młody dostał szajby i lata po brzuchu.
    Ja mam swoje L4 do jutra i jutro gin ma mi wystawić jeszcze do dnia cięcia a potem idę na macierzyński.

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to trzymam kciuki żebyś dotrwała :) te dzieci to też... trzeba siedzieć to wychodzą, nie trzeba, to siedzą. Złośliwe małpy :)

Rozalia, nenette lubią tę wiadomość

1) schudnąć 10kg:
    94🎉 (3.05)
    2) przyjmować suple

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podczytuję Was, ale weny napisać coś mądrego nie mam i nie chcę narzekać.... Chociaż dziś się w miarę wyspałam to teraz Leo miał atak furii, chyba go bolał brzuch bo nie mogliśmy go uspokoić... Była dziś położna i pediatra. Leo waży 3600g czyli nadrobił to co zgubił w szpitalu. Pępek zagojony więc mamy go kłaść powoli na brzuchu. Silny jest, podnosi sam głowę, turla się więc chyba wszystko w porządku. Ja od kaszlu codziennie jadę na ketonalu, bo Bożenę mi rozsadza :( Niby on nam nie daje popalić, raczej jest spokojny, dużo śpi, ale ja się czuję jak śmierć... jestem tak zmęczona, że np. jem obiad a tu mi łeb leci o.O ja normalnie spałam po 12h a teraz...

aa no i wcisnęłam się dziś w stare spodnie ! dopięłam się, ale trochę mi się sadło wylewa i zastanawiam się jak się go pozbyć...

Gratuluję nowym mamom ;) i trzymam kciuki za rozpakowujące się :)

A teraz czas "spać"...
    dobranoc !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 00:53

• BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 03:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie się przebudziłam na siku i na papierze odnalazłam dużo wodnistego śluzu z krwią, teraz jeszcze byłam w toalecie, no i jest sama krew na wkładce :D Jestem za bardzo podekscytowana żeby spać ale spróbuję sie zmusić bo to moze być dlugo dzień. Brzuch co jakiś czas boli okresowo, nie mocno.

Z trzymam kciuki!!! Teraz Twój czas!!! :)

siamyrka, maglic, Ania1704, Nieukowa, Ekkaja, A1984, CaneCorso, Muniek, gosi_a, nenette, Finezja, Scintilla, dorcia8919, .aś., lilly78, Z. lubią tę wiadomość

• BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 03:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    As dopiero doczytałam Twoja wiadomość :D no można powiedziec ze teraz zaczynam rodzić :D L4 wypisala mi lekarka w poradni gdzie chodzę na ktg

.aś. lubi tę wiadomość

• aghata Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 04:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    As chce żeby mały ssal smoczka bo on by chciał cały czas wisieć na piersi...właśnie sie karmimy a Antek robi kupę

Widzę ze dzieje sie u nas...czekam na wieści o nowych dzieciaczkach czerwcowych

BrumBrumek lubi tę wiadomość

preg.png[/url]
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 05:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brumbrumku niech idzie szybko i gładko, trzymam kciuki :)

BrumBrumek lubi tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 05:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie udało mi się zasnąć, skurcze mam co jakieś 6 min, średnio bolesne, do wytrzymania :) a na wkładce trochę krwi. Idę teraz poleżeć trochę w wannie i na golenie :)

Z. lubi tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 05:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się dzieje :) super :D

a nie mówiłam, że będzie tydzień pełen wrażeń :D szybkich porodów dziewczynki :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam skurcze całą noc. Około północy dostałam przeciwbólowe ale strasznej tragedii nie ma.

Wczoraj po założeniu Mała zaczeła świrować, tętno 150-160, tak szalała że brzuch falował, później tętno spadło do 70. Zaraz się zlecieli. Przewrociłam sie na drugi bok i trtno bylo na jednym poziomie 120 i zero ruchow. Znowu przylecieli i kazali wrocic na lewy bok. No i bylo juz ok.

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, widze ze przeterminowane za dlugo nie bylyscie Z i Brumek :) trzymam kciuki za wasze rodzenie- ma byc szybko i bez sensacji!
    U mnie spokoj. Skurczy nawet nie licze, o ile wody mi nie odejda to zaczne sie zastanawiac dopiero jak beda bolesne i podejrzanie czeste... Albo jal nie dadza mi spac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 06:14

Z. lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    As ale wysmarowałas posta:) rozsmieszyłas mnie ta północą ;)))) chodziło mi o 24.06 ;) 4 dni przed terminem ;)))

Dawać dziewczyny trzymamy kciuki :)

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • maglic Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do boju mamuski.

Ja po pionizacji tragedia- nigdy w zyciu nie czulam takiego bolu. Nie jestem w stanie wstac do swojego syna i sie nim zajac. Rana szczypie, boli, ciagnie nawet z plecow na bok nie jetem w stanie sie podniesc i tu pytanie do mam cesarkowych... kiedy to minie?:

ukdytv73la1h903i.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co tu taka cisza ?? Wszyscy rodzą ???

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maglik oby minęło jak najszybciej ,moja kuzynka po cesarce po 2 nocach juz powoli mogła wszystko robic.

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
‹‹ 1358 1359 1360 1361 1362 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ