WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista odwodnisz sie po cesarce jak sie tak splaczesz :) a wode daja dopiero po jakims czasie, wiec strzez sie!

Zyrcia, Joasia, zmieklam jak zobaczylam foteczki! Ciesze sie jak glupi do sera (nie placse!) siedzac w poczekalni u gina. Ciekawe co za niusy o szyjce uslysze... O malego sie nie martwie bo wlasnie z polobrotu dostalam...
    Zetka, Brumek halooo? Pewnie ciezko pracuja na nagrode :D

Joasia:), Z. lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • sss Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia slodziak taki. A z tymi operacjami dobry zart. Choc mi maz tez obiec dr. Szczyta heee..

Wlasnie sie przygladam jak maluchy ubieracie. Pod pajacem body z kr. Rekawkiem? A do spania owijacie w pieluszke czy w beciku czy wogole jakos inaczej. Mnie przeraza ze bedzie malemu za zimno lub za goraco..

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • sss Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie po cc roznie z forma jest. Jedni sie szybko zbieraja inne dluzej. Jaz bym chcialaz jak najszybciej sie usamodzielnic..

U mnie w domu o cisze tez bedzie ciezko, moja mama ma donosny glos i duzo gledzi wiec juz to widze. Jak moj m po nocy spi to musze ja uspokajac bo z kuchni ja slychac a to dokladnie 3 pomieszczenia dalej..

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    Antek zasypia przy disco polo :/
    To chyba ja też spróbuję bo dziś to jakaś histeria jest. Boże jestem wrakiem :-\
    Nie ogarniam jak mały ciągle płacze i nie idzie go uspokoić. Sama mam ochotę wyć z bezradności :-( ni ale nikt nie mówił że będzie lekko. Idę wypić dzban kawy,może jakoś nie padnę na ryj.
    Słodkie dzieciaczki dziewczyny :-) Leoś taki duży się już wydaje :-) Zyrcia ty to w ogóle jesteś wariatka :-) :-) oczywiście w pozytywnym znaczeniu :-)

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie to teściową bede musiała uciszać bo gęba jej sie nie zamyka, nadaje cały czas i ma mega głośny ton

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 22:33

Sista, dorcia8919, Alorrene13, gosi_a, maglic lubią tę wiadomość

• aghata Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W upalny dzien pod wieczor Antek byl tylko w bodziaku a jak spal to nakrylam go pieluszka...dzisiaj jest chlodno to spodenki, skarpetki, body z kr rekawem na to bluzka z dlugim, czapeczka i nakryje go kocykiem. W domu dzisiaj ma spiochybi body na kr rekaw bo jest cieplo niczym go nie opatulam

Sista, lilly78 lubią tę wiadomość

preg.png[/url]
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewuszki :)
    Dziś podczytuje cały dzień i w nocy też ... ale jakoś brak energii na wpis.
    Aś Ty jak walniesz w nocy posta to naprawdę zastanawiam się czy spisujesz to wszystko, kto co pisał, że spamiętasz aby do wszystkiego się odnieść ;)

Co do tej kampanii, nie odebrałam jej aż tak źle, tzn. też bardziej mi utkwiło w pamięci, że dla niej jest już za późno, czyli, że nie źle że poświęcała życie na coś innego, tylko żałuje, że już nie może... no ale jak pisałyście z pustego i Salomon nie naleje więc gdzie jej chłop pytam się ;) hehe

Z.,Brumbrumek, Scintilla kciukamy z całej siły, i czekamy na Wasze Maleństwa!
    Conecorso na Twoje też ;)

Joasiu, Maglic, Karolinko życzę coraz lepszego samopoczucia i powrotu do formy. Śliczne Dziecinki nasze Czerwcowe, czekamy na fotki tych które jeszcze nie debiutowały na naszym forum ;)

Zyrcia podobno jest jeszcze jakiś poza Szczytem do którego łatwiej się dostać jak chcesz zdobędę namiary, a tak serio Ty nic nie masz do robienia :P

Szaroburoiponuro ale cóż ... lepiej doznać trochę ochłody, zwłaszcza że na weekend zapowiadają takie upały, że ja dziękuję, już chcę urodzić do weekendu ;( chlip chlip ...

Nuda, hmmm nie chcę już nudy, chcę też tulić Bobasa jak te rozpakowane Mamcie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 13:17

zyrcia, Joasia:), dorcia8919, gosi_a, maglic, Z. lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek wrote:
    To chyba ja też spróbuję bo dziś to jakaś histeria jest. Boże jestem wrakiem :-\
    Nie ogarniam jak mały ciągle płacze i nie idzie go uspokoić. Sama mam ochotę wyć z bezradności :-( ni ale nikt nie mówił że będzie lekko. Idę wypić dzban kawy,może jakoś nie padnę na ryj.
    Słodkie dzieciaczki dziewczyny :-) Leoś taki duży się już wydaje :-) Zyrcia ty to w ogóle jesteś wariatka :-) :-) oczywiście w pozytywnym znaczeniu :-)

Muniek maly sie prezy? Podkurcza nozki? Moze ma kolke?

preg.png[/url]
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff. Szał po prostu! Ktg w przychodni na nfz! Czysta rozpusta! Skurcze szalowe... Maks 20%! Czyli nie urodze jutro. Szyjka to potwierdza, 1cm rozwarcia ale twarda i nic sie nie zapowiada. Maly przynaniej wstawiony w kanal.
    Ale wam zazdroszcze, wiekszosc z maluszkami albo w szpitalu, a ja tu truje o szyjkach. Ech.
    Aha, doktorek mnie pocieszyl, ze mam dluga pochwe i ze badania w szpitalu beda bolesne bo nie idzie szyjki prawie zmacac :/ slyszalam to juz od innego gina wiec cos w tym jest...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 13:20

Rozalia lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale produkcja postów... :) trzymam kciuki za szpitalne, brzuchate i dzieciate. ;p

Ach, doktor szczyt... :D już słyszę moją matkę "tak go chwalą, że opiekuńczy... hajs trzepie to musi być opiekuńczy, ciekawe ile on bierze za to głaskanie!!!" :D

U mnie noc ciężka, mąż wrócił po dwóch piwkach to gadatliwy, do tego mega ból w dole, a jak skurcze zeszły z brzucha to weszły na łydki. I to poranne "co ty taka nie w sosie..." bezcenne.

Nie wiem co z tym L4. Mam nadzieję, że nie będę musiała się nad tym zastanawiać, ale mam do dnia porodu, bo ponoć "takie prawo", a potem to sobie mogę do internisty iść. Albo przysymuluję coś w szpitalu. Niby kilka dni z macierzyńskiego by mnie nie zabiło, ale kurde. Macierzyński, jak sama nazwa wskazuje jest DLA MATEK, a nie dla kobiet w ciąży i czemu mam coś tracić przez to, że rodzę po terminie? I to wszystko dostosowane do terminu z OM, gdzie u mnie cykle są mega nieregularne i w sumie mogłam powiedzieć równie dobrze datę tydzień później. A "takie prawo", że połowa daje, a połowa nie, ale rozumiem, że wraz z tą magiczną datą nagle staje się zdolna do pracy i L4 mi nie przysługuje.... kretynizm.

Alorrene13 lubi tę wiadomość

Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka

1) schudnąć 10kg:
    94🎉 (3.05)
    93? 92? 91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple
    3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
    1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
    2 wizyta: ?
    3 wizyta: ?

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    Muniek maly sie prezy? Podkurcza nozki? Moze ma kolke?
    Sama nie wiem bo on zawsze jak płacze to tak się wyciąga cały. W końcu zasnął :-)
    A ja chciałam skorzystać i upiec to ciacho wychwalane przez dziewczyny,ale okazało się że nie mam mąki :-P muszę czekać aż małż kupi. Także odpoczywam :-) póki mogę.

snk2s95.png
    y1iruwn.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa jedziemy na jednym wózku ;)
    Z tym, że ja nie mam skurczy żadnych i nawet nie wiem czy dziecko w kanale, więc różowo się nie zapowiada najbliższy tydzień.

Mam L4 do 13 czerwca czyli do terminu, jak nie urodzę, idę do giny w pon i biorę zwolnienie na tydzień następny, mam to gdzieś, poza tym L4 jest płatne 100% a macierzyński będę mieć 80% no i z jakiej racji miałabym brać z macierzyńskiego, bez przesady ...

dorcia8919 lubi tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek wrote:
    Sama nie wiem bo on zawsze jak płacze to tak się wyciąga cały. W końcu zasnął :-)
    A ja chciałam skorzystać i upiec to ciacho wychwalane przez dziewczyny,ale okazało się że nie mam mąki :-P muszę czekać aż małż kupi. Także odpoczywam :-) póki mogę.

Moj tez sie tak prezy i czasami ma atak placzu ale biore go na rece czy dam cyca na uspokojenie i jest lepiej.

preg.png[/url]
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa i Alorrene a ja miałam termin tak jak wy :-) a w piątek Sami skończy już miesiąc,aż ciężko mi w to uwierzyć. Z jednej strony cieszę się że urodziłam wcześniej bo nie chciałabym się tak męczyć jak wy,tym bardziej przy takich upałach. Trzymajcie się kochane :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 13:43

Alorrene13, Nieukowa lubią tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja waga -10 kg :)
    Jeszcze zostało ok 9kg ale nie chce wrócić do wagi z przed ciąży. Wystarczy że brzucholek mogły sie spłaszczać ;)
    A i dziękuje za komplementy o Julce :)

dorcia8919, Nieukowa, Ania1704, Alorrene13, Rozalia, Finezja, Z. lubią tę wiadomość

• dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aś dziwne, że Twój gin nie będzie chciał wystawić w razie czego dalej. Choć w sumie też nie wiadomo jaki podał powód przy wystawianiu. Dlatego co lekarz to inna praktyka. Ale życzę Ci, żebyś nie musiała sobie tym głowy zaprzątać :)

• Muniek Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    Moj tez sie tak prezy i czasami ma atak placzu ale biore go na rece czy dam cyca na uspokojenie i jest lepiej.
    Ja się smoczkiem ratuje,ale nie zawsze pomaga. Zabranie na ręce i tulenie też czasem nie skutkuje. Gadam do niego,masuje brzuszek,ale on jak chce wyć to wszystko ma gdzieś :-P musi matkę trochę powkurzać. Stwierdziłam że to cały ojciec,bo też taki osiołek uparty i złośliwy :-) :-) a mój mąż ma ubaw jak to mówię.

dorcia8919, Ekkaja, nenette, gosi_a, Rozalia lubią tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek wlacz sobie na godzine to jak maly placze

https://m.youtube.com/results?q=kolka%20niemowleca&sm=3

preg.png[/url]
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny no muszę się pochwalić, choć pewnie jestem ostatnia, która dopiero odebrała wózek :P ale cieszę się jak głupia :D ale... Zapakowany jest ciężki i nie wniosę go po schodach, żeby rozpakować i dokładnie obejrzeć, a mąż na 2 zmianę pojechał, więc szlak mnie trafi do jego przyjazdu :P

Przy okazji przyszła mi przesyłka od siostry (wczuła się w rolę ciotki ;) ) ale dostała opierdziel, że aż tyle kasy wydała. Bo dostaliśmy karton pampersów, karton chusteczek, cały zestaw fkxnd3.jpg
    i bujaczek bright starts. Poszalała aż za bardzo.
    I jak od rana humorek taki nijaki, tak teraz cieszę się jak głupia :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 13:44

Muniek, nenette, Ekkaja, Rozalia, Sista, Alorrene13, Tigana, gosi_a, Nieukowa lubią tę wiadomość

‹‹ 1362 1363 1364 1365 1366 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ