X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • agawera Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cc na klinicznej trwa dużej zwykle ok godziny tak przynajmniej było widać jak kobietki wyjezdzaly z sali, po ok 15 minutach to z sali wyjezdzaly maluszki w inkuinkubatorze

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie była ta sama sytuacja. Miałam mieć cc 2 a miałam dzień pózniej. Na szczescie mój gin miał dyżur właśnie te dwa dni. Kurczę Sista idź do ordynatora i pogadaj. Trzymam kciuki za pozytywną rozmowę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje cc czyli od momentu znieczulenia do końca trwało ok 35 - 40 min

• Dada Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia ja juz myslalam ,ze Ty rodzisz..
    Co do wyników to nie wiem nie pomoge

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia82. wrote:
    Dziewczyny odebrałam wyniki, tydzień temu oki teraz zrobiłam aby.mieć aktualne krwi w razie zzo i wyszły mi w moczu ciała ketonowe 1+, czy cltak.może być?

Mi gin ostatnio powiedział, że jak badania były na czczo to ciała ketonowe mają prawo być i tym się kompletnie nie przejmować :)

wnidt5odau6o2x80.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zabiegi sa rozpisane co godzine, bo to trwa tak 30-45 minut. Ale Olgę wyjmą po 15 minutach i jak to tak, bez taty? Pójdę pogadać z oddziałowa jak sie młyn skończy, bo przed chwila przyszły dwie dziewczyny z nagłych przyjęć z IP. Dzisiaj było sześć CC...

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista, kciukamy żebyś jutro była dopisana do listy. Dla gina cesarka to pikuś, więc nie martw się, że będzie zmęczony.

Sista lubi tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista a nie masz numeru do swojego gina żeby zadzwonić i powiedzieć, że Cię to niepokoi?

Sista lubi tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene my karmimy sie tylko piersią :) praktycznie non stop. Zje przysypia i tak w kółko.

Alorrene13 lubi tę wiadomość

• Sista Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozi - u mojego gina to sie dzwoni do recepcjonistki. Tak robiłam jak miałam złe wyniki i ona to z nim konsultowała i do mnie oddzwaniała. Czasami dopiero na drugi dzien, wiec raczej na niego zaczaję się rano o 7.00 jak przyjdzie do pracy.

Rozalia, angel-84 lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobic was to jakies zadanie dla kosmity:)
    Sista ordynatorem jest niejaki Sodowski ( nie wiem czy nie przekrecilam nazwiska). To jest byly szef mojej ginki. Pytalam ja ostatnio o niego i powiedziala ze jest bardzo spoko, taki reformator:) Tak jak dziewczyny radza moze warto z nim zagadac. Ne wiem czy z nogi wcisna cie na liste jutro rano, bo faktycznie ordynator musi najpiew zapoznac sie z twoja historia ciazy. Czy twoj lekarz to dr Z- ski? Mysle, ze mozesz miec cc pojutrze i to z kims innym. No ale to ty juz musisz zdecydowac czy tnie cie ktos inny czy czekasz tydzien. Mysle, ze powinnas zdecydowac sie nawet na kogos innego bo juz psychicznie nastawilas sie na najblizszy okres. Zreszta ekipe w szpitalu mamy dobra. Trzymam mega kciuki zeby wszystko poszlo sprawnie i bez niepotrzebnego stresu.

Ktos pytal o odwiedziny poloznej srodowiskowej. Ustawa mowi jasno: srodowiskowa ma obowiazek przyjsc, ale ty nie masz obowiazku jej przyjmowac. Tak wiec jesli chcesz to wizytuje, jesli nie chcesz jej pomocy to odmawiasz i tyle. Nie pamietam u kogo byla ta wredna polozna ale wg dzisiejszych standardow opieki i uslug nalezy jej sie nagana w papiery. Za takie odzywki powinna beknać. Nie pozwolcie na takie cyrki we wlasnych domach. Nie pozwolcie rowniez aby komentowala warunki mieszkaniowe i dokladnie sprawdzajcie co wypisuje w karcie. Zdarzaly sie brednie, klamstwa i pomowienia. Nie dajcie sie zastraszyc.

Kochane dzieciaczki cudowne, dziewczyny oczekujace na rozwoj akcji pozdrawiam i powrarzam ze to juz koncowka.
    Zetka i Brumbrumek co tam sie u was dzieje?

Ekkaja lubi tę wiadomość

• Muniek Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene13 wrote:
    No właśnie Dziewczyny jak wasze butelki? Dzieciaczki chcą z nich jeść ? Nauczyły się szybko?
    Kto karmi tylko cyckiem? ;)
    Nenette kciuki abyście wyszły szybko :)
    My mamy butelki avent,synio nie miał najmniejszego problemu z nimi,mimo że w szpitalu karmili go z zupełnie innych.

Alorrene13 lubi tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Gosia82. Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia dzięki no byłam mega juz głodna na badaniach. A Dada no bym dała znać jak bym rodziła. Poród na żywo. Wszystko się uspokoiło, jutro idę do gin na 12 zobaczymy co ona tam zobaczy.

• CaneCorso Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene13 wrote:
    Nieukowa jedziemy na jednym wózku ;)
    Z tym, że ja nie mam skurczy żadnych i nawet nie wiem czy dziecko w kanale, więc różowo się nie zapowiada najbliższy tydzień.

Mam L4 do 13 czerwca czyli do terminu, jak nie urodzę, idę do giny w pon i biorę zwolnienie na tydzień następny, mam to gdzieś, poza tym L4 jest płatne 100% a macierzyński będę mieć 80% no i z jakiej racji miałabym brać z macierzyńskiego, bez przesady ...
    Alorrene a ja mam zwolnienie do dzisiaj...nie mam zielonego pojęcia czy dzidzia w kanale ale wczoraj cały dzień bolały mnie kiszki i hemoroidy więc może się tam chociaż ułożyła jak trzeba? Jeśli nie urodzę (a lepiej żebym urodziła bo w czwartek ma być 30%) to idę do gina w piątek, bo podobno może wystawiać L4 na 3 dni wstecz. No i wystawi maksymalnie do przyszłego wtorku, a potem do szpitala- urocza perspektywa.

3i49zbmhdvaalxch.png
  • maglic Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy po cc - ile wasze szkraby jedza? Ja nie mam mleka i musze karmic Gabrysia modyfikowanym :( -dopomina sie co 2h 25ml to nie za duzo? W dodatku przy mnie kupy nie bylo i juz sie martwie... a spacer po mleka byl meczarnia -zadna kwoka nie przyniosla :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 16:02

ukdytv73la1h903i.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra ... Każda ciąża jest inna i uważam ze powinni wcześniej do tego szpitala brać i coś decydować w niektórych przypadkach a nie tydzień czy 10 dni po terminie :( jak będę w szpitalu w sobotę muszę pogadać z szefem patologii bo uważam ze tydzień po terminie czyli 20.06 to przesada ! :/ chyba ze samo zacznie się wcześniej ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 16:02

syy26iyeeuly3wjb.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maglic powinna do 24h po porodzie pojawic sie smółka takze spfawdzaj pieluszke czy nie ma czarnej kupki. Jak mialam cc to w piersiach mialam tylko kilka kropelek przezroczystej siary-za malo zeby sie najadl ale dawalam dwie piersi potem mm i laktscja ruszyla ale w domu dopiero teraz tylko piers butelke nawet jak chce dac to sie krzywi. Ale to dobrze teraz mam wielkie cyce pelne mleka. I maly dobrze przybiera

maglic lubi tę wiadomość

preg.png[/url]
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 11:41

CaneCorso, Nieukowa, Ekkaja, A1984 lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • sss Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Mnie muli cos i zoladek boli. Albo grypa zoladkowa albo nie wiem. Jeszcze maly jak na zlosc sie wypycha na zoladek....

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • Gosia82. Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sss czasami tak muli przed

sss lubi tę wiadomość

‹‹ 1364 1365 1366 1367 1368 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ