WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrzuc na luz. Niczego w szpitalach nie przewidzisz. Spokojnie, do piatku tuz tuz wiec nawet 38 +4 nic nie zmieni. Gorzej jakby tetno spadalo, byly zle przeplywy itp a oni by chamsko czekali. Olga jest zdrowa i silna i trzy dni w łonie jeszcze lepiej jej zrobia. Wiem, ze to przykre ze maz nie pokanguruje ale szybko nadrobi i Olga bedzie jeszcze uwielbiac klate swojego taty.
    Znam K-ka. On do spolki z Kolnym sa znani tu w Tychach. Moja gin jest z-pca ordynatora w Rudzie Slaskiej i nie pracuje w ogole w Wojewodzkim. Zna obecnego ordynatora bo on kiedys byl ordynatorem wlasnie w Rudzie.
    Nie placz juz kochana i pomysl ze moglabys rodzic dopiero za tydzien a to juz byloby 39+ 2. Tak wiec korzystniej w tym tygodniu. A ta blondi to chyba albo Be-ka albo Bi-at. Obie okey.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brum Brumek jejciu cudownie ze juz jestes z Hania (dobre imie, mocne). Mowisz ze parcie to ciezka robota? Ale do wypchniecia? Jak dlugo trwaly 1 i 2 faza? Napisz jak bedziesz juz na silach. Cudownie!
    Sista taka sama relacje zdasz w piatek i placz i wzruszenie przesloni ci ekran na dobre pare dni;)

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BrumBrumek gratulacje !!!!!!!!!!!!

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Sista Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dongina - tylko, ze ja Baran jestem i chce Olgę jutro i chce aby to zrobił moj gin :) Ja sie boje na korytarz wyjsć, bo tu same świerze Mamusie z wózeczkami, a moja emocjonalna strona w tych kwestiach jest tu znana ;)
    Oddziałowe dają mi nadzieje, bo trzymają dietę i radzą pogadać rano z K.
    Trzymajcie kciuki !!!

Nieukowa lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brumbrumek gratulacje :)

Sista, a pewnie że czekam do piątku :) moje dziecię się chyba z Twoim solidaryzuje :) ale mimo to udało mi się gorącą kąpielą wywołać trochę bóli miesiączkowych i zastanawiam się czy nie ruszyć z laktatorem, siara dla maluszka jeszcze się wytworzy a może taka stymulacja ruszy jakieś skurcze :) a jak się nie uda uda to w czwartek będę się prosić lekarza o masaż szyjki

Sista lubi tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macie odwage prosić o masaż szyjki :O ja po ostatnim badaniu na fotelu nie śmiem nawet o nim wspominać mimo, że też już marzę , żeby mała sie urodziła .

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha mam nadzieje, że Z. nie będzie na mnie zła ale napisze tylko że tuli już dzidziusia :)
    resztę niech sama dopowie :)

Sista, .aś., sss, Nieukowa, Alorrene13, nenette, Rozalia, CaneCorso, Ekkaja, Z. lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BrumBrumek - gratuluję :)

Sista, ściskam Cię bardzo, bardzo mocno :)

Kurcze ja nie wiem czy mi się wydaje, ale chyba stawia mi się macica, mam lekkie bóle w Bożenie i dole brzucha!! Może coś się rozkręca, nie ukrywam, że bardzo bym chciała..

Jako termin porodu obstawiałam 13-tego, także kto wie, może mi się uda ;)

Ekkaja lubi tę wiadomość

• .aś. Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BrumBrumek, gratuuulacje :D napisz wymiary bom ciekawa :)

nadine, oczywiście zrobisz jak zechcesz, ale jak czytałam o masażu szyjki to spanikowałam. Pytałam o to na SR i położna powiedziała, że już się raczej nie stosuje tego, bo to zbyt cyt. bestialskie. Generalnie polega to na tym, że paluchem mechanicznie lekarz rozdziera szyjkę. Ból jest podobno o wiele gorszy niż porodowy.

Nieukowa lubi tę wiadomość

Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka

1) schudnąć 10kg:
    94🎉 (3.05)
    93? 92? 91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple
    3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
    1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
    2 wizyta: ?
    3 wizyta: ?

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z gratuluje po cichu

Z. lubi tę wiadomość

• gosi_a Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brumbrumek GRATULACJE :) Doczekałaś się w końcu :) Jak trochę odpoczniesz to napisz więcej i koniecznie wrzuć fotki :)

Z. Tobie też gratulacje, na razie nieoficjalne :)

Z. lubi tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie po cc
    Od 8:30 do 14 probowalam rodzic sn ale niunia byla za wysoko. Tetno zaczelo spadac i migiem cc. Okazalo soe po wszystkim ze byla niewydolosc lozyska.

Stellka 3400 i 53cm.

.aś., gosi_a, Ania1704, sss, Scintilla, Nieukowa, Muniek, dorcia8919, Alorrene13, angel-84, nenette, Dongina, Dongina, Rozalia, CaneCorso, maglic, Finezja, Ekkaja, Z., niusiaa5 lubią tę wiadomość

• .aś. Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, dziewczyny, ale szalejecie :) cały dzień cisza, a tu pod wieczór znowu trzy dzieciaczki. GRATULUJĘ :D

Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka

1) schudnąć 10kg:
    94🎉 (3.05)
    93? 92? 91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple
    3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
    1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
    2 wizyta: ?
    3 wizyta: ?

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • sss Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny... Tak trzymac.

Ktora nastepna?

Gosia82. lubi tę wiadomość

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aka, dla Ciebie więc również gratulacje :)

Masaż może i bolesny ale przynajmniej w znanych mi przypadkach działał :D ale znając mojego gina to i tak się na coś takiego nie zgodzi :) już mam taki mętlik w głowie i kompletnie dość , od dwóch dni tak mi nawala kręgosłup i miednica że najchętniej nie ruszałabym się z łóżka i to jak boli przy chodzeniu nie może być dużo lżejsze od masażu szyjki :) no zresztą zobaczymy jak to będzie, do czwartku jeszcze wiele się może zdarzyć :)

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ktoras poda mi email lub tel to przesle foto

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AKA, BRUMEK, ZETKA gratuluję wszystkim razem i z osobna!
    Wspaniale że znów taki wysyp dzieciaczków :D
    Prosimy się meldować i opowiadać, jak już odpoczniecie, maluchy się przyssą i nawiążecie połączenie z internetami :D

Ps.
    Pozdrawia zaspany Radosław :D
    i42x777exgdh.jpg
    Ps2. Kolo ma włoski na czubku głowy. Dla mnie to nowość, ja byłam kompletnie łysa jak się rodziłam, mój mąż miał ledwo meszek a tu się czupryna wg gina zapowiada :D

Aka: [email protected]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 19:31

Muniek, Alorrene13, nenette, Rozalia, sss, Finezja, Ekkaja, Z. lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie musze zapytać mojej w pon czy tam widzi jakieś włoski ale czy na 2 d to widać wogóle to nie wiem :O

gratulacje nowej mamusi :)

czytałam pamiętnik naszej Madzi i możliwe, że jutro mały dostanie wypis :D <3

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • soprecious68 Przyjaciółka

Wysłany: 9 czerwca 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestesmy po wizycie.Moje cisnienie (rano 147/100 , teraz 150/100) i opuchniete cale cialo nie sa wskazaniem do cc,ale dostaismy skierowanie na jutro do szpitala na wywolanie porodu,bo jest juz za duze zagrozenie i dla Antka i dla mnie...

Mały wazy juz 4092 g ,czyli juz waga plodu przekroczyla norme jak na 38 tc i ja przybralam przez 3 tygodnie 10 kg...

Jestem przerazona;(

Wierze,ze niedlugo będziesz z nami Maleństwo <3
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    soprecious68 wrote:
    Jestesmy po wizycie.Moje cisnienie (rano 147/100 , teraz 150/100) i opuchniete cale cialo nie sa wskazaniem do cc,ale dostaismy skierowanie na jutro do szpitala na wywolanie porodu,bo jest juz za duze zagrozenie i dla Antka i dla mnie...

Mały wazy juz 4092 g ,czyli juz waga plodu przekroczyla norme jak na 38 tc i ja przybralam przez 3 tygodnie 10 kg...

Jestem przerazona;(
    będzie dobrze, moja pewnie też przekroczy w pon 4 kilo :O
    musi być ok :)
    czyli jutro powitamy kolejnego dzieciaczka ? to rodzisz sn czy cc ?

ale jak 10 kilo przez 3 tyg bo to chyba raczej niemożliwe ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 19:36

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
‹‹ 1366 1367 1368 1369 1370 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ