X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym tą co to zrobiła oskarżyła ! przecież od takiego czegoś mogła zrobić coś dziecku idiotka jedna !!!! na mój głupi rozum to mega niebezpieczne :O

przecież masz ciąże donoszoną i możesz rodzić , po cholere go wpychała ? :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 19:59

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • soprecious68 Przyjaciółka

Wysłany: 9 czerwca 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie dlatego ,ze jej sie pracowaac nie chcialo.
    szkoda slow...wrocilam do domu i beczalam.

Wierze,ze niedlugo będziesz z nami Maleństwo <3
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    soprecious68 wrote:
    Monia, wlozyla mi krowa cala lape w pochwe i pchnela jego glowe do gory,gdzie ja prawie wyhaftowalam wszystko co w sobie mialam,nie wspominam juz o bolu jaki przy tym czulam.
    Gin dzisiaj powiedzial,ze nie miala takiego prawa i ze gdyby nie to ,to Antos bylby juz od tygodnia na swiecie.

wiem,wydaje sie nierealne,ale tak bylo.
    Zostalam tu zjechana za to ze nie chcaialam wrocic do tego szpitala,ale ja nie jestem smieciem zeby pozwolic sie tak traktowac tylko dlatego ze mam innego ginekologa niz one chca...

Nie możesz tego nigdzie zgłosić? od szpitala bym zażądała papieru, że po wyjściu jestem w pełni bezpieczna i on ponosi odpowiedzialność jakby się coś stało. Takie historie przerażają :(

Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka

1) schudnąć 10kg:
    94 🎉 (3.05)
    93 🎉(29.05)
    92 🎉 (30.07)
    91 🎉 (7.07)
    90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple
    3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
    1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
    2 wizyta: 7.08 mamy zielone światło 🥹

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soprecious to nie jest mozliwe... Wiesz jak worek owodniowy jest zrobiony? To jest jak balon wypelniony woda calkowocie i w nim zanurzony maluch... Jak peknie, to FIZYCZNIE nie ma mozliwosci, zeby wody najpierw poplynely, a potem przestaly i jeszcse przy tym zeby glowka wyszla przez szyjke i zeby ktos ja wepchnal z powrotem. No sorry, nie ma opcji. Albo rodzisz, albo o zadnym odejsciu wod i wychodzeniu glowki mowy nie bylo.
    Jesli wody powoli sie sacza, bo takie scenariusze sie zdarzaja, to lezysz jak kloda w szpitalu az do porodu i one sie ciagle sacza bo worek owodniowy sie NIE zasklepi.
    Dlatego ktos ci glupot nagadal ze ci sie wody saczyly bo inaczej bys juz dawno urodzila albo skonczyla na patologii ciazy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 20:03

Sista, dorcia8919, Alamakota, Finezja lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    soprecious68 wrote:
    pewnie dlatego ,ze jej sie pracowaac nie chcialo.
    szkoda slow...wrocilam do domu i beczalam.
    nie dziwię się .. a dlaczego nie możesz iść do szpitala gdzie Twój gin jest ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wielkie gratulacje dla świeżo upieczonych mam. Jak ja Wam zazdroszczę że macie już swoje maleństwa przy sobie.

• .aś. Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa, worek może się zasklepić, ale nie pamiętam do którego momentu, gin mi o tym mówił.

Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka

1) schudnąć 10kg:
    94 🎉 (3.05)
    93 🎉(29.05)
    92 🎉 (30.07)
    91 🎉 (7.07)
    90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple
    3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
    1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
    2 wizyta: 7.08 mamy zielone światło 🥹

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS

Wysłany: 9 czerwca 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyglada na to,ze jednak cos jest mozliwe skoro tak bylo. U nas polozne jezeli widza ze da sie dziecko podciagnac to to robia. Kolezanka tez tak miala,ale nie w takim momencie.
    To ,ze wody to nawet i ginekolok stwierdzil,tylko przy tym powiedzial,ze jest ich na tyle duzo ze moge pojechac do domu.
    Ja tego sobie sama nie wymyslilam.... od tygodnia chodze i sie zastanawiam czy mysleli,ze maja swinie na kozetce czy o co chodzi.
    Moj ginekolog wcale sie nie zdziwil jak mu opowiedzialam cala historie bo doskonale zna personel tego szpitala i wie czego mozna sie po nich spodziewac.

Nieukowa lubi tę wiadomość

Wysłany: 9 czerwca 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia,nie moglam,bo do niego jest sie ciezko dostac,a gdy ma sie od niego skierowanie,traktuja cie jak czlowieka.

• Dada Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista ja trzymam kciuki zeby było po Twojej mysli :)

Brumbrumek i z. Gratulacje :) fajnie,ze juz dzieciaczki z Wami

Sista, Z. lubią tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    masakra z tymi szpitalami :/

Sista lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Z. Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urodzilam SN dziś 57 cm, 3100. Bylo bardzo ciężko a mój Kubula to bardzo aktywny noworodek i nie mam jak odespac. Jestem padniete, obolala i nieprzytomna. Nie nadrobie Was. Musimy sie ogarnac ze soba. Pozdrawiam wszystkie i zycze udanych rozwiazan i w ogole wiecie ze kcoukam za wszystkie!

Dada, Alorrene13, .aś., Scintilla, Muniek, XxMoniaXx, gosi_a, Ania1704, Rozalia, Nieukowa, nenette, zyrcia, Sista, sss, angel-84, dorcia8919, maglic, CaneCorso, lilly78, karolina0522, przedszkolanka:), Madziulka, Joasia:), Inesicia, Ekkaja, dżona lubią tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Zeteczko! Zdrówka i odpoczynku! :)

Z. lubi tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aka Z i BrumBrumek wielkie gratulacje raz jeszcze. Odpoczywajcie

Z. lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soprecious to jest skandaliczne zachowanie personelu. Nie wazne czy wody byly, saczyly sie czy nie, takie reczne interwencje sa naduzyciem. Bede Zyrcia: " ja bym pozwala":)

zyrcia, Nieukowa lubią tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z. serdeczne gratulacje :) dzielna mamcia :D czy mi sie wydaje czy Twój syn miał ważyć w granicach 4 kilo ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 20:25

Z. lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosz kurde ja też bym pozwała!! W głowie się nie mieści co w tych szpitalach się wyprawia!!aż szlak człowieka trafia :-\

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka Brumbrumku i Aka wieeeeeelkie gratulacje! :) Mamy kolejnych wysyp maluszków, ale super :)

Sita ściskam Cię mocno i rozumiem Twoje zdenerwowanie. Wiadomo że każda z nas by chciała aby tata był potem przy dziecku, ale nie mogłaś przewidzieć że tak się sprawy potoczą. Mąż wróci i się Wami zajmie, ważne żeby Olga przyszła bezpiecznie na świat a resztę nadrobicie :)

Moja wizyta owocna, cc omówiona i w piątek idę pod skalpel pana ordynatora :) Nie muszę się kłaść w czwartek do szpitala, mam przyjechać w piątek rano na ip a wcześniej zadzwonić do gina że już jadę i on zejdzie do mnie i się mną zajmie. Powiedział że zrobi mi usg, zbada i cięcie będzie między 11-13 bo wcześniej ma operacje ginekologiczne już umówione. Cieszę się że nie muszę kłaść się wcześniej :) Badał mnie dziś na fotelu i powiedział ze dla niego porodu nie widać mimo moich nocnych skurczy. Szyjka zamknięta, długa i przygięta do kości krzyżowej. Także byle do piątku.

XxMoniaXx, Sista, sss, dorcia8919, Ania1704, nenette, Z. lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia no to czekamy na piątkowe kolejne maleństwo :)

Rozalia lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soprecious no to faktycznie jakas rzeznia a nie szpital...
    Najgorsze jest to, ze nie.masz jak udowodnic takich rzeczy! Jak nic powaznego sie nie stanie, to wszyscy sie wypra albo zaslonia dobrem pacjentki lub dziecka...

Zetka odpoczywaj na ile mozesz- zasluzylas!

To ile.nas zostanie pod koniec tygodnia na placu boju zakladajac ze tylko cc beda?
    Ja, Allorene, Dorcia, Monia, Dongina, Nadine, CaneCorso, A1984... Pewnie ktoras pominelam z pamieci, ale nie za duzo nas, a tu polowy miesiaca nawet nie ma :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 20:37

dorcia8919, Z. lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
‹‹ 1368 1369 1370 1371 1372 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ