WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, ja zgadzam się z Rozalią, nikt nie będzie patrzył, że ciężarna, każdy będzie patrzył na siebie.

sss, ja to się strasznie agresywna pod tym względem zrobiłam xD Oczywiście np w kolejce do maka się nigdzie do przodu nie pcham, bo uznaję, że nikt mnie tam nie zaprasza, ale np w komunikacji nikt mi nie wmówi, że nie widział ciężarnej w 9 miesiącu/zasłuchał się/zasnął. Zwłaszcza, że są te miejsca specjalnie dla nas/niepełnosprawnych i uważam, że mi (a raczej mojemu dziecku) się należy. To samo kasy pierwszeństwa. Jak widzę faceta w sile wieku stojącego w takiej kasie to tylko pytam czy jest w ciąży czy niepełnosprawny... Ostatnio w kolejce po wędlinę się wkurzyłam i jak w końcu moja kolej przyszła to się spytałam pań czy na pogaduszki przyszły czy do pracy. Kolejka na 30 osób, a te stoją i gadają. No k***. Ja rozumiem 4,5 miesiąc, ale teraz, w 9 nie odpuszczam. Zwłaszcza, że na uczelnię mam np ponad godzinę drogi i naprawdę byłoby ciężko całą drogę stać ;/

Rozalia, A1984, Nieukowa, Ekkaja, dorcia8919, Z. lubią tę wiadomość

Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka

1) schudnąć 10kg:
    94🎉 (3.05)
    93? 92? 91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple
    3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
    1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
    2 wizyta: ?
    3 wizyta: ?

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzięki za opinie co do festiwalu. Kusi mnie żeby pójść zwłaszcza że występuje mój ukochany zespół, pierwszy raz w PL. Na nie przemawia fakt że tym razem nie na stadionie więc nie będę mogła sobie po prostu usiąść na trybunach, tylko na terenie wyścigów konnych = na łące = nie usiądę tylko będę musiała stać w tłumie. Liczę że Borys podejmie za mnie tą decyzję i uzna że czas wychodzić w tym tygodniu ;-)

Rozalia, dorcia8919 lubią tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dongina wrote:
    Sista widzisz, moze jutro. Mocno go zmolestuj

Zmolestowalabym chętnie mojego M. :) Wczoraj był ostatni sex, bo następny, to kto wie za ile tygodni ;)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    Zmolestowalabym chętnie mojego M. :) Wczoraj był ostatni sex, bo następny, to kto wie za ile tygodni ;)

Hmmm może zaproś M do szpitalnego łóżka i do dzieła. Powiedz że jak Ci nie chcą zrobić cesarki to sama wywołasz poród :D

Sista, dorcia8919 lubią tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nas jest kilka na placu boju Agawera, Scintilla i ja. Jak tak nas zliczyć to wyjdzie wesoła gromadka :-P
    Zetka moje gratulacje :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 21:51

Alorrene13, agawera, Z. lubią tę wiadomość

• CaneCorso Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aka, Brum Brumek, Z. i Truskaweczka serdeczne gratulacje!!!!!
    Czekam na opis porodów,
    Sista nie daj się im, nie próbuj zmieniać rzeczy, na które nie masz wpływu:
    "Boże, daj mi cierpliwość, bym pogodził się z tym, czego zmienić nie jestem w stanie. Daj mi siłę, bym zmieniał to co zmienić mogę. I daj mi mądrość, bym odróżnił jedno od drugiego."

Ja jestem na maksa wystraszona i boję się, że swoim nastawieniem psychicznym mogę hamować biologiczne procesy w moim organiźmie :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 21:51

Truskaweczka250, Z. lubią tę wiadomość

3i49zbmhdvaalxch.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1704 wrote:
    Jeszcze nas jest kilka na placu boju Agawera, Scintilla i ja. Jak tak nas zliczyć to wyjdzie wesoła gromadka :-P
    Zetka moje gratulacje :-D
    i ja mam na 19.06

Ania1704, Nieukowa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angel-84 wrote:
    i ja mam na 19.06

Jeszcze Finezja ;-)

Finezja lubi tę wiadomość

• Sista Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 wrote:
    Hmmm może zaproś M do szpitalnego łóżka i do dzieła. Powiedz że jak Ci nie chcą zrobić cesarki to sama wywołasz poród :D

Sprawdzałam prysznice, nie zamykają sie od środka, niestety. A czytałam na lutowkach czy marcowkach, ze jedna sex na porod w szpitalu uskuteczniali :) Niestety, na mnie te prostaglandyny działają w druga strone, ściągająco i zamykająco ;)

CaneCorso - niestety Bóg, a Ordynator to dwie rożne rzeczy :) Gdyby to była decyzja Boga, nie wchodziłbym w dyskusje.

Nieukowa, dorcia8919 lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Której oddać skurcze, bo znów mnie te cholerstwa dopadły... Poszłam zrobić sobie kanapkę i ledwie do łóżka się doczłapałam. Mogłyby sobie darować do piątku i dać mi się wyspać te ostatnie dni ;)

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Gosia82. Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na 16 wg usg, wg owu 21, czyli ja następny tydzień. Cane Corso ja też się tego boje, teraz jeszcze obejrzałam odc porodów o trafiłam na jakąś krzyczaca i juz znowu strach. Mam identycznie jak ty. Ale myślę, że będzie spoko.raz to.przeżyłam to i znowu się uda i innym tez jakoś te rodzenie wychodzi bez komplikacji wiec co.my nie damy rady jakoś trzeba się dobrze nastawiać.

CaneCorso, Ania1704, Nieukowa lubią tę wiadomość

• Gosia82. Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia mnie też znowu łapią i taki ból po lewej stronie przy jajniku. No ale cóż tak widocznie ma być, z Mają nic takiego.nie miałam teraz inaczej

Rozalia lubi tę wiadomość

• gosi_a Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja też jeszcze czekam z niecierpliwością na poród :-)

Ania1704 lubi tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny niesamowite ile już maluszków! Nie wiem kiedy nadrobię to wszystko!
    Super dzielne jesteście :-)
    Mamusią gratuluję a za resztę trzymam kciuki...
    Sista ,trzymaj się kochana!
    My nadal w szpital, dopiero drugą sobą!
    Cc. Dla.mnie.to.mega.trauma była....malutką ALICJA JEST CUDOWNA , ZGRABNA ,KOCHANA, TYLKO ciągły ssak z niej saksonia ja mleczkiem hipp bo jeszcze mi laktacja nie ruszyła
    Dziewczyny po cc. Poakim.czasie u was ruszyła i co robiliście?
    Pozdrawiam,.całuję zdjęcie wstawię może,jutro, jak, mi tablet przyniosą
    Pozdrawiam

Alorrene13, Sista, Ania1704, maglic, nenette, Rozalia, Z. lubią tę wiadomość

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczko dołączam do gratulacji :-) wszystkiego dobrego.

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff to nie tal wcale nas malo zostalo :) przepraszam za pominiecie Dada, Ania, Patrycja, Finezja, Soprecious, Gosia82 i gosi_a :) To czekamy na dalsslze niespodziewajki i spodziewane cc:)

U cesarakich dziewczyn kciuki trzymam za laktacje! Bedzie rzeka mleka, zobaczycie :)

karolina0522, dorcia8919 lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, a jesteś pewna, że będziesz w stanie wystać na tym polu? Jakby się coś zaczęło to nawet ciężko chyba będzie wyjść z tłumu... no ale jak się odważysz to jesteś moją bohaterką :)

A propo prostaglandyn... kiedy zamierzacie wrócić do <3 po połogu? Po pierwszym okresie czy wcześniej? I jak to jest z antykoncepcją? Też się zaczyna brać po pojawieniu pierwszego okresu czy wcześniej? Generalnie wiem, że są teorie, że przy karmieniu nie ma opcji na ciąże, ale nie zamierzam ryzykować. W ogóle jestem ciemna w temacie antykoncepcji, więc podpytuje. U mnie to też z tym okresem przeboje są zawsze i mogę czekać na niego miesiąc, a mogę i rok ;/

Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka

1) schudnąć 10kg:
    94🎉 (3.05)
    93? 92? 91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple
    3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
    1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
    2 wizyta: ?
    3 wizyta: ?

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • agawera Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem czy tylko u mnie czy u was tez ale ostatnio mam strasznego lenia nic mi się nie chce nie mam na nic ochoty muszę się zmusić żeby coś zrobić

dziś mąż zabrał rano do kina na 10 cała sala nasza ;) nawiązując do waszych opinii na temat wieku i pracy w filmie była scena dziewczyny 18 letniej i faceta po 40 dziewczyna pyta czy ma dzieci on wyciąga gazeta i pokazuje jej budynek w gazecie to moje dziecko . powiedział w sensie ze jego życiem jest architektura i budownictwo no i firma a na dzieci nie miał czasu .
    a ja się ciesze ze w wieku 23 lat miałam dziecko a teraz drugie ,choć początki nie tyły łatwe ale teraz może być tylko lepiej najważniejsze żeby było zdrowie a wszystko inne się ułoży

dziś kuje mnie szyjka bardziej niż zwykle no i Zośka chce chyba wyjść przez pępek chyba ze się nim bawi i wypycha

Ania1704 lubi tę wiadomość

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .aś. wrote:
    Agata, a jesteś pewna, że będziesz w stanie wystać na tym polu? Jakby się coś zaczęło to nawet ciężko chyba będzie wyjść z tłumu... no ale jak się odważysz to jesteś moją bohaterką :)

A propo prostaglandyn... kiedy zamierzacie wrócić do <3 po połogu? Po pierwszym okresie czy wcześniej? I jak to jest z antykoncepcją? Też się zaczyna brać po pojawieniu pierwszego okresu czy wcześniej? Generalnie wiem, że są teorie, że przy karmieniu nie ma opcji na ciąże, ale nie zamierzam ryzykować. W ogóle jestem ciemna w temacie antykoncepcji, więc podpytuje. U mnie to też z tym okresem przeboje są zawsze i mogę czekać na niego miesiąc, a mogę i rok ;/

oczywiście gratuluje porodu mamusiek dzisiejszych i czekam na wiecej , może w końcu i ja się doczekam :)

ja antykoncepcji nie stosuje używamy tylko gumek mój organizm na tabletki i plastry żle reaguje . gdy próbowaliśmy stając się o Zośkę mówiłam ze jestem uczulona na gumki i lateks ;) wiec po połogu bedziemy musieli do nich wrócić
    a chcice to ja mam bo teraz nie możemy bo biorę czopki na grzybka

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na fb fotka Stelli od Aki. Jutro wrzuce na hosting na forum :)

Trzeba sie zabezpieczac od razu niestety, bo pierwsza owu jest przed okresem, wiec jakas tam szansa na wpadke jest :)
    My tez tylko prezerwatywy- mam malo samodyscypliny na tabletki a nie robimy tego codziennie wiec nie zbankrutujemy na gumach ;)

A kiedy serduchowanie... Zalezy pewnie od stanu krocza/rany po cc i opinii gina po przegladzie podwozia i kontroli po pologu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2015, 23:29

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
‹‹ 1370 1371 1372 1373 1374 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ