X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • aghata Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista ale te hormony to działają tylko miejscowo, moja siostra taka ma i bardzo sobie chwali, mówi ze nie wie co to okres.

A ja jestem mega wykończona. Antek poszedł spać koło 22 a ja dostałam mega goraczki nie mogłam pac potem on wstal nie mógł zasnąć i teraz też już 3 raz go niancze zamiast spać, pójdzie spać to wstanie Zuzia będę musiała jej zrobić śniadanie do szkoły, ubrac więc położę sie spać może koło 8 dzisiaj dzień zombie

preg.png[/url]
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze sie pochwalic. Spalam 3 h ciagiem. Czuje sie teraz jak mlody bog. U Zosi dzis kontrola bilirubiny i prawopodobnie idziemy dzis o domu. Po kontroli okaze sie cxy musimy zabierac materac do naswietlen czy moze nie jest juz potrzebny.
    Gratuluje wszystkim nowym mamusiom:-)
    Nie moge uwierzyc, ze Zosia ma juz tydzien. Ja mniej wiecej od niedzieli czuje sie jakbym nie rodzila. Nic nie boli i najchetniej juz bym brzuszki cwiczyla bo jednak nie mam figury Zyrci.
    Musze zakupic dla Malej jakies kropelki bo ma bole brzuszka.
    Ps. Wczoraj do sali dostslam nowa kolezanke i tak ciumka do tej swojej corki, ze az sluchac nie moge.

Ekkaja, Nieukowa, Sista, Alorrene13, Rozalia, dorcia8919, Ania1704, Z. lubią tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!
    U mnie kiepska noc, tzn. spałam nawet długo ale ból kręgosłupa i bioder dokucza mi strasznie, a przed zaśnięciem mała tak mi kopała po hemoroidach i Bożenie, ze czasami krzyczałam z bólu- też tak macie?
    Ponadto u mnie ciąg dalszy sennych rewolucji: dzisiaj śniło mi się, że trafiłam na ip, na której przyjmował mnie Piotr Wanat, czyli przystojny ginekolog z lubianego przeze mnie serialu "Lekarze"....no comments :-)
    Gdzie się podział wróżbita Maciej? Kiedy ja urodzę?

Ekkaja, Alorrene13, Rozalia, gosi_a lubią tę wiadomość

3i49zbmhdvaalxch.png
  • Ekkaja Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2015, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba ze stresów - bo dziś domniemany termin - też spać nie mogłam oO śniły mi sie głupoty chodź nie porody o dziwo. Brzuch się stawiał, a wieczorem malutka tak się wierciła jakby jej ta pozycja na lewym boku zupełnie nie odpowiadała. Nic tylko kołysać by sie chciała podczas mojego chodzenia ^^

Jutro lekarz :)

gratulacje dla nowo-rozpakowanych mam :) i współczucia dla tych użerających się z lekarzami/położnymi w szpitalu. Najgrosze co może nas spotakć to właśnie taka wrednie nastawiona nieczuła położna albo niezdecydowany lekarz dla którego pacjent to tylko bezosobowy twór w pracy. Gdzie ta kultura niektórych ludzi ;/

zem3k6nlhegg1vf6.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata - to ja sobie sprawdzę w odpowiednim czasie te spirale, wielkie dzieki :) Trzymaj sie Dziewxzyno zdrowo, kciuki aby choróbsko odeszło szybciej niż przyszło !!!
    Inoesica - super, ze taka dobra kondycja :) Juz niebawem będziecie w domu :):)
    CaneCorso - jak SN to wszystko w rękach Twojego Malenstwa i Boga. Maciej nie pomoże :/

My mamy ktg, ale Olga śpi i zapis w okolicy 130.

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie jakie mm podajecie swoim dzieciom? Chce karmic piersiom, ale dopki laktacja sie nie rozbuja musze ja dokarmiac mm.

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesicia po porodzie SN musisz dokarmiac? W szpitalu tez mala dokarmiali?

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka, Aka, Brumek - gratulacje dzielne mamusie! :):)

Inesicia ja dziś przy wypisie (o ile znów nas nie oszukają z tym wyjściem) o wszystko wypytam, jakie mm dostawała mała w szpitalu i pewnie kupie to samo. Dam znać jak mi powiedzą :) Ja też będę musiała ją dokarmiać, bo na razie mam za mało pokarmu.
    W ogóle mam schize, że jak ja poznam czy zjada odpowiednią ilość cyckiem..po tych jej przebojach z niejedzeniem najchetniej karmiłabym ją tylko butlą-wiem wtedy ile zjadła..

Pytanie do mamusiek - czy macie podniesiony jakoś materacyk w łóżeczku tam gdzie główka czy na płasko?? Są różne szkoły i nie wiem jak powinno być..

Z. lubi tę wiadomość

• Inesicia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa niestety tak. Generalnie mam troche zal do poloznych bo w 2 dobie stwierdzily, ze Mala ma problem ze ssaniem i takie tam inne bzdury, ale mi nie pomogly tylko poszly na latwizne i kazaly dokarmiac mm. Poza tym pozniejnZosia dostala materacyk do fototerapi z ktorego teoretycznie moge ja zabrac tylko na 30 min i nie bylo czssu na to zeby uczyc sie jedzenia. Ale jak juz bedzie bezctego msteraca to zamierzam powalczyc zeby jednak odpuscic mm. A tak w ogole to jak dla mnie regularne budzenie dziecka co 3 h sie nie sprawdzilo bo Mala byla wsciekla ze sie jej sen przerywa i tym bardziej nie chciala jesc. Pytalam juz pediatre jakie mmm kupic. Powiedziala ze to bez roznicy, ale dobrze by bylo hypoalergiczne.

Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W szpitala podaja jej bebilon, ale doczytalam ulotke i ono jest dla wczesniakow, ktore nie sa karmione piersia.

Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 11:41

7w3d 💔
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/210bbc6b9c81.jpg

Alicja Magdalena

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 09:47

agawera, Ekkaja, Alorrene13, Dongina, Rozalia, Joasia:), angel-84, Nieukowa, nenette, dorcia8919, gosi_a, .aś., Ania1704, lilly78, Muniek, Z., Finezja lubią tę wiadomość

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina0522 wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/210bbc6b9c81.jpg
    Słodki, gratulacje

karolina0522 lubi tę wiadomość

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinko śliczna "Paczuszka" ;)

syy26iyeeuly3wjb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny,
    Cane Corso wiem co to bol bioder bo tez mi nawalaja w nocy. Ciesze sie jednak, ze mała jest łaskawa dla Bozenki i tam nie gmera. Wspòłczuje ci napadòw na Hermana i Bożene:(
    Sista, jak tam? Dorwalas K przed cesarkami? Pewnie bedziesz z nim w kontakcie po. Daj znac. Ciezze sie ze ktg OK.
    Moje poranne ktg tez super. Srednie tetno 150, przy akceleracji do 165. Lekarz steierdzil dobrostan malej. Moje skurcze na poziomie od 0-10, czyli nędza:) Gdzie tam do 100. Raz czy moze dwa bylo do 35 ale ja nic kompletnie nie czuje. Wizyta u ginki za tydzien. Ech, zdazylam juz zakupic sobie fasolke szparagowa na obiad. Dzis mojego M nie ma do poznego wieczora wiec mam dyspense na obiad:) Wsune ponad pol kilo fasolki z buleczka i maselkiem. Niestety fasolka i pomidory malinowe z dzialki w tym roku moga mnie ominac nad czym strasznie ubolewam. No, ale moze moje dziecie zlituje sie nad dziadkiem i matka i nie bedzie miec z tymi warzywo-owocami problemu:)
    Dziewczeta, wiem ze wszystko was boli, kłuje, ciagnie lub piecze ale nic na to nie poradzimy. Musimy przeczekac. Nie mozemy demotywowac "lipcowek":)

Alorrene13, Sista, gosi_a lubią tę wiadomość

• karolina0522 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    relghdge6k1c1pot.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 09:49

Alorrene13, agawera lubią tę wiadomość

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinko, wspaniały bundle of love:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do mleka to słyszalam dobre opinie o Emfamilu. Ale podobno jest drogie. Tak wiec jesli malenstwa nie maja problemu z innymi typami to lepiej postawic na nie. Tez bym nie dawala mm hipoalergicznego tak na wyrost. Podobnie z higiena. Wybrac takie srodki myjaco-pielegnacyjne, ktore sa naturalne bez chemii. Nie musza byc dla AZS - owcow.

• Rozalia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć laseczki, moja noc spokojna. Syn się zlitował nade mną, nie kopał i dał pospać :) No i skurcze się wyciszyły.

Dziś na obiad będę szaleć i idę na pizzę. Cukry mam super i chociaż wiem że mi trochę skoczy po takim obiedzie to zaszaleję tuż przed operacją ;)
    Jutro mogę jeść do 22 więc całkiem długo. Napić mogę się nawet o 6 rano bo cięcie planowane jest koło południa.

Dopadł mnie okropny strach i chociaż z nim walczę, to gdzieś tam w głowie słyszę różne głosy. Żebym tylko nie zwariowała do piątku :D
    Pytałam wczoraj gina ile cc ma za sobą to powiedział że kilkadziesiąt tysięcy i nie jest w stanie tego zliczyć. Pracuje prawie 35 lat w zawodzie więc liczę że zna się na rzeczy. Na wszelki wypadek mu powiedziałam że ma mnie ładnie wyczyścić i zszyć, śmiał się :)

Alorrene13, Nieukowa, Ekkaja, dorcia8919, gosi_a, Z. lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak juz sie tak chwalicie to ja dzis ide na sushi i moj ulubiony ryż z krewetkami :))))

Alorrene13 lubi tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
‹‹ 1372 1373 1374 1375 1376 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ