Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Sista ale te hormony to działają tylko miejscowo, moja siostra taka ma i bardzo sobie chwali, mówi ze nie wie co to okres.
A ja jestem mega wykończona. Antek poszedł spać koło 22 a ja dostałam mega goraczki nie mogłam pac potem on wstal nie mógł zasnąć i teraz też już 3 raz go niancze zamiast spać, pójdzie spać to wstanie Zuzia będę musiała jej zrobić śniadanie do szkoły, ubrac więc położę sie spać może koło 8 dzisiaj dzień zombie[/url]
-
Musze sie pochwalic. Spalam 3 h ciagiem. Czuje sie teraz jak mlody bog. U Zosi dzis kontrola bilirubiny i prawopodobnie idziemy dzis o domu. Po kontroli okaze sie cxy musimy zabierac materac do naswietlen czy moze nie jest juz potrzebny.
Gratuluje wszystkim nowym mamusiom:-)
Nie moge uwierzyc, ze Zosia ma juz tydzien. Ja mniej wiecej od niedzieli czuje sie jakbym nie rodzila. Nic nie boli i najchetniej juz bym brzuszki cwiczyla bo jednak nie mam figury Zyrci.
Musze zakupic dla Malej jakies kropelki bo ma bole brzuszka.
Ps. Wczoraj do sali dostslam nowa kolezanke i tak ciumka do tej swojej corki, ze az sluchac nie moge.Ekkaja, Nieukowa, Sista, Alorrene13, Rozalia, dorcia8919, Ania1704, Z. lubią tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny!
U mnie kiepska noc, tzn. spałam nawet długo ale ból kręgosłupa i bioder dokucza mi strasznie, a przed zaśnięciem mała tak mi kopała po hemoroidach i Bożenie, ze czasami krzyczałam z bólu- też tak macie?
Ponadto u mnie ciąg dalszy sennych rewolucji: dzisiaj śniło mi się, że trafiłam na ip, na której przyjmował mnie Piotr Wanat, czyli przystojny ginekolog z lubianego przeze mnie serialu "Lekarze"....no comments
Gdzie się podział wróżbita Maciej? Kiedy ja urodzę?Ekkaja, Alorrene13, Rozalia, gosi_a lubią tę wiadomość
-
chyba ze stresów - bo dziś domniemany termin - też spać nie mogłam oO śniły mi sie głupoty chodź nie porody o dziwo. Brzuch się stawiał, a wieczorem malutka tak się wierciła jakby jej ta pozycja na lewym boku zupełnie nie odpowiadała. Nic tylko kołysać by sie chciała podczas mojego chodzenia ^^
Jutro lekarz
gratulacje dla nowo-rozpakowanych mami współczucia dla tych użerających się z lekarzami/położnymi w szpitalu. Najgrosze co może nas spotakć to właśnie taka wrednie nastawiona nieczuła położna albo niezdecydowany lekarz dla którego pacjent to tylko bezosobowy twór w pracy. Gdzie ta kultura niektórych ludzi ;/
-
Agata - to ja sobie sprawdzę w odpowiednim czasie te spirale, wielkie dzieki
Trzymaj sie Dziewxzyno zdrowo, kciuki aby choróbsko odeszło szybciej niż przyszło !!!
Inoesica - super, ze taka dobra kondycjaJuz niebawem będziecie w domu
CaneCorso - jak SN to wszystko w rękach Twojego Malenstwa i Boga. Maciej nie pomoże
My mamy ktg, ale Olga śpi i zapis w okolicy 130. -
Mamusie jakie mm podajecie swoim dzieciom? Chce karmic piersiom, ale dopki laktacja sie nie rozbuja musze ja dokarmiac mm.
-
nick nieaktualnyZetka, Aka, Brumek - gratulacje dzielne mamusie!
Inesicia ja dziś przy wypisie (o ile znów nas nie oszukają z tym wyjściem) o wszystko wypytam, jakie mm dostawała mała w szpitalu i pewnie kupie to samo. Dam znać jak mi powiedząJa też będę musiała ją dokarmiać, bo na razie mam za mało pokarmu.
W ogóle mam schize, że jak ja poznam czy zjada odpowiednią ilość cyckiem..po tych jej przebojach z niejedzeniem najchetniej karmiłabym ją tylko butlą-wiem wtedy ile zjadła..
Pytanie do mamusiek - czy macie podniesiony jakoś materacyk w łóżeczku tam gdzie główka czy na płasko?? Są różne szkoły i nie wiem jak powinno być..Z. lubi tę wiadomość
-
Nieukowa niestety tak. Generalnie mam troche zal do poloznych bo w 2 dobie stwierdzily, ze Mala ma problem ze ssaniem i takie tam inne bzdury, ale mi nie pomogly tylko poszly na latwizne i kazaly dokarmiac mm. Poza tym pozniejnZosia dostala materacyk do fototerapi z ktorego teoretycznie moge ja zabrac tylko na 30 min i nie bylo czssu na to zeby uczyc sie jedzenia. Ale jak juz bedzie bezctego msteraca to zamierzam powalczyc zeby jednak odpuscic mm. A tak w ogole to jak dla mnie regularne budzenie dziecka co 3 h sie nie sprawdzilo bo Mala byla wsciekla ze sie jej sen przerywa i tym bardziej nie chciala jesc. Pytalam juz pediatre jakie mmm kupic. Powiedziala ze to bez roznicy, ale dobrze by bylo hypoalergiczne.
-
W szpitala podaja jej bebilon, ale doczytalam ulotke i ono jest dla wczesniakow, ktore nie sa karmione piersia.
-
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/210bbc6b9c81.jpg
Alicja MagdalenaWiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 09:47
agawera, Ekkaja, Alorrene13, Dongina, Rozalia, Joasia:), angel-84, Nieukowa, nenette, dorcia8919, gosi_a, .aś., Ania1704, lilly78, Muniek, Z., Finezja lubią tę wiadomość
AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
-
nick nieaktualnyCzesc dziewczyny,
Cane Corso wiem co to bol bioder bo tez mi nawalaja w nocy. Ciesze sie jednak, ze mała jest łaskawa dla Bozenki i tam nie gmera. Wspòłczuje ci napadòw na Hermana i Bożene:(
Sista, jak tam? Dorwalas K przed cesarkami? Pewnie bedziesz z nim w kontakcie po. Daj znac. Ciezze sie ze ktg OK.
Moje poranne ktg tez super. Srednie tetno 150, przy akceleracji do 165. Lekarz steierdzil dobrostan malej. Moje skurcze na poziomie od 0-10, czyli nędza:) Gdzie tam do 100. Raz czy moze dwa bylo do 35 ale ja nic kompletnie nie czuje. Wizyta u ginki za tydzien. Ech, zdazylam juz zakupic sobie fasolke szparagowa na obiad. Dzis mojego M nie ma do poznego wieczora wiec mam dyspense na obiad:) Wsune ponad pol kilo fasolki z buleczka i maselkiem. Niestety fasolka i pomidory malinowe z dzialki w tym roku moga mnie ominac nad czym strasznie ubolewam. No, ale moze moje dziecie zlituje sie nad dziadkiem i matka i nie bedzie miec z tymi warzywo-owocami problemu:)
Dziewczeta, wiem ze wszystko was boli, kłuje, ciagnie lub piecze ale nic na to nie poradzimy. Musimy przeczekac. Nie mozemy demotywowac "lipcowek"Alorrene13, Sista, gosi_a lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCo do mleka to słyszalam dobre opinie o Emfamilu. Ale podobno jest drogie. Tak wiec jesli malenstwa nie maja problemu z innymi typami to lepiej postawic na nie. Tez bym nie dawala mm hipoalergicznego tak na wyrost. Podobnie z higiena. Wybrac takie srodki myjaco-pielegnacyjne, ktore sa naturalne bez chemii. Nie musza byc dla AZS - owcow.
-
Cześć laseczki, moja noc spokojna. Syn się zlitował nade mną, nie kopał i dał pospać
No i skurcze się wyciszyły.
Dziś na obiad będę szaleć i idę na pizzę. Cukry mam super i chociaż wiem że mi trochę skoczy po takim obiedzie to zaszaleję tuż przed operacją
Jutro mogę jeść do 22 więc całkiem długo. Napić mogę się nawet o 6 rano bo cięcie planowane jest koło południa.
Dopadł mnie okropny strach i chociaż z nim walczę, to gdzieś tam w głowie słyszę różne głosy. Żebym tylko nie zwariowała do piątku
Pytałam wczoraj gina ile cc ma za sobą to powiedział że kilkadziesiąt tysięcy i nie jest w stanie tego zliczyć. Pracuje prawie 35 lat w zawodzie więc liczę że zna się na rzeczy. Na wszelki wypadek mu powiedziałam że ma mnie ładnie wyczyścić i zszyć, śmiał się
Alorrene13, Nieukowa, Ekkaja, dorcia8919, gosi_a, Z. lubią tę wiadomość