X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia tez bym o to prosiła: precyzyjne mikroskopijne ciecie i ładne pucowanie w środku:) Nie bòj nic. Mysl tylko o finale ze zobaczysz synka i jakie to bedzie uczucie. Powtarzaj sobie jak mantre ze o 12.30 bedzie po wszystkim. Ja jak mam jakies stresujace wystapienie to zawsze mysle o godzinie, ktora nastepuje po nim. Zawsze mi to pomaga, np. "Co to bede robic o 12.30? Acha, przytulac malenstwo, odpoczywac, nie czuc bolu, spac itp. Przyjemne rzeczy

Rozalia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmm Dada zazdroszcze:) pychota:) Jak tam samopoczucie?

• Rozalia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dongina dzięki za radę, spróbuję tak działać :)

Ej czy wcześniej była opcja "nie lubię" przy postach? Czy ja dopiero teraz ją zauważyłam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 10:10

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje samopoczucie z dnia na dzien coraz lepsze takze przede mna jeszcze min 2 tyg zycia w samotności ale pozytywnie :)

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nie było Rozalia bo ja tez to dopiero widze

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :D

Hmmm muszę dziś się jakoś więcej poruszać mimo pochmurności ogólnej w Wawie ...
    Agawera chyba pytała ... TAK mi też się nic a nic nie chce i wcale nie mam posprzątanego domu i nie chce mi się gotować ani piec ciasta.

A ktoś inny pytał ... TAK Ja chcę dziś rodzić ;)

Miłego Dnia... Zamykam kompa i wychodzę a jak wrócę to może będą jakieś nowe Maluchy ? :D papa

Nieukowa, Dongina, Rozalia, agawera lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie Dada, tak trzymac,
    No wlasnie hasla "nie lubie" nie bylo i juz dzis zdazylam sie machnac i przycisnac to ustrojstwo jak lajkowałam dzieciatko Karoliny. Na szczescie wystarczy wcisnac "lubie" i sie zrownowazy;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey Nieukowa a czy ty przypadkiem nie wykladasz na uczelni? Chyba cos mi sie we wczesniejszych postach obilo o oczy ze pracujesz ze studentami. Wykladasz tez w jezykach?

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allorene ja tez chce dzis rodzic, najlepiej wieczorem, ale nie mam jakos na to nadziei :) pofarbowalam wloski, umaluje pazury jeszcze, na probe sie ubiore w moje ciuszki do sesji i jak maz wroci to szminka na pyszczek i jedziemy w pole maku robic sesyjke...
    O ile humor M dopisze, bo cos wczoraj sie zle czul i mial fochy...

A wieczorem moge rodzic :D

Alorrene13, gosi_a lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja noc dziś była kiepska nie wiem o co chodziło w żadnej pozycji nie było mi wygodnie wprost masakra jeszcze brzuch bolał . odprowadzając weronikę do szkoły zauważyłam ze brzuch twardy i pobolewa i najgorzej podbrzusze nie wiem czy tylko moja fobia czy też tak macie . tak samo było przy porannych zakupach cisnęło mnie jakby na pęcherz i podbrzusze

no i rano jeszcze obudził mnie bój pleców dolny odcinek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 10:46

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia wrote:
    Dongina dzięki za radę, spróbuję tak działać :)

Ej czy wcześniej była opcja "nie lubię" przy postach? Czy ja dopiero teraz ją zauważyłam :)

tez to dziś zauważyłam

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wróciłam z tesco z zakupów, na obiad będę robić pizze :D

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawera wrote:
    tez to dziś zauważyłam
    faktycznie :O jakąś nowość wprowadzili :P

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • agawera Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    a ja wróciłam z tesco z zakupów, na obiad będę robić pizze :D

my mamy dzis młoda kapustke :)

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bryy!

Nocka nawet udana, gorzej z porankiem. Biodra bolały, łydki rwały. no cóż :) ważne, że w zasadzie przespałam nockę. Dziś bez planów, no oprócz lenistwa i korzystania z ostatnich dni "wolności". Pogoda się poprawiła, słoneczko świeci to i człowiek jakiś taki inny ;)

Aś to, że nie ma się okresu w czasie karmienia nie oznacza, że nie możesz zajść w ciążę :) poza tym okresu możesz nie mieć nawet przez cały czas karmienia, nie ma reguły. U nas tylko gumki, bo po tabsach źle się czuję, dupa rośnie i poza tym po co się faszerować. A że nie <3 się codziennie, to gumy wystarczają ;)

Rozalia nie było, a już bym walnęła gafę i dała komuś "nie lubię" bo odruchowo w tym miejscu zawsze było "lubię". Po co te dziwne ulepszenia - o ile można to tak nazwać.

Mnie coś bierze ochota na biały barszcz i nie wiem czy się nie skuszę i nie zrobię ;) Na razie ochota wielka, ale lenistwo bierze górę.

miłego!

• Sista Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przysnęlo mi sie po słabej nocy. Ale sprawa wyglada tak. Rano wpadł dosłownie na chwile moj gin, powiedział, ze mam byc na czczo, bo jak zdarza, to urodzę dzisiaj. Pózniej był obchód i jak lekarz usłyszał, ze ja do CC od mojego gina, skwitował: a to Pani maz jutro wyjeżdża i Pani zależy aby było dzisiaj, prosze byc na czczo. No wiec czekam. Byłam przed chwila w łazience i poprosiłam o czopek na 2, dostałam na wszelki wypadek, gdybym miała urodzic dzisiaj. Choc oddziałowa stwierdziła, ze nie ma jeszcze Pani po pierwszym CC, wiec niewiadomo jak to bedzie. A wenflon i cewnik to piec minut jak cos. Ja jestem półprzytomna i niewyspana, wiec juz mi wszystko jedno czy 10.06 czy 12.06 - obie ładne daty. Jak kolezanka z pokoju bedzie wychodziła na ostatnie CC z listy, to zadzwonie do mojego M. aby przyjechał.

Nieukowa, dorcia8919, Ekkaja, Ania1704, Alorrene13, nenette, Z. lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dongina zdarzai sie ze mnie ktos wrobi w cwiczenia po angielsku. Przyprowadzaja nam studentow farmacji albo analityki medtcznej do laboratorium i opowiadamy jak sie przygotowuje preparaty, jakie badania krwi robimy w pracy itp. Ale to nie sa typowe wyklady :)

Pazury pomalowane i juz lakier zarysowany. Nie mam cierpliwosci... Ale efekt wyglada fajnie, oby.sloneczko wciaz swiecilo jak malzonek wroci z pracy!

Sista, Alorrene13 lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już wiem na 100% skąd ta gorączka mam czerwonego prawego cyca i przydało by sie dorwac gdzieś stara kapuste, ale nie jest jakiś twardy więc nie wiem skąd to zapalenie, może sie jakiś kanalik zapchal...dobrze ze z Antka glodomor i ściąga jak laktator...wczoraj znowu za dużo zjadł i z przejedzenia cały sie obrzygal.

No to kciukam za nowe dzieciaczki i dzisiejsze porody

preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista trzymam kciuki za dzisiaj. Obys juz w koncu tuliła Olge najdalej do południa.
    Kapustki, barszczyki, pizze mmmmm jadłoby sie wszystko na pęczki:) W koncu jak bedziemy karmic to raczej bedziemy takie pysznosci konsumowac w mini porcjach:(
    Ide sie drzemnąć, pozdrawiam

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha no faktycznie Nieukowa, twoim "polem" jest labo (chyle czoła) i chyba piszesz prace doktorancką jesli mnie moj mozg nie zawodzi;) Wrzuc zdjecia z sesji:)
    Agatha to faktycznie moze byc zapalenie. Kapusta super sprawa. Moje znajome mialy wypchane nią lodowki:) warto. Tylko trzeba ja lekko rozbic tłuczkiem zeby pusciła sok. Pozdrowienia dla Antosia

‹‹ 1373 1374 1375 1376 1377 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ