Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kochane my dzisiaj na 99.9% po 10 tygodniach i70 dniach rozłąki mamy szansę zabrać synka do domu. A pomyśleć że termin porodu miałam na 12.06. Co prawda po tych sobotnich bezdechach małego bardzo się boje ale w ndz Dominik dostał krew bo bardzo się zanemizował i to była przyczyna bezdechu i teraz nie powinno się powtórzyć. Oby bo widok dziecka w bezdechu mnie tak przeraził ze nie da się tego opisać. Dlatego zakupiliśmy monitor oddechu ale będzie dooiero jutro wiec dzisiejsza noc będzie na zasadzie czuwają. Pozdrawiamy.
dorcia8919, Ania1704, agawera, XxMoniaXx, lilly78, Rozalia, gosi_a, .aś., Muniek, Alorrene13, Joasia:), A1984, sss, Finezja lubią tę wiadomość
-
Madziu wciaz o was mysle- cieszy mnie kazdy postep Dominika, widac ze jest malym twardzielem! To dobrze ze dostal krew, pewnie ma wieksza werwe dzieki temu i oby juz nigdy bezdech nie wrocil.
Czyli wychodzicie do domu prawie tak, jakbys urodzila w terminie i zaraz potem zostala wypuszczona. I waga malca prawie taka jak naszych donoszonych
Teraz bedzie juz tylko lepiej, chociaz domyslam sie, ze pierwsze noce beda ciezkie z racji na strach przed bezdechem... -
Magda_lena88 wrote:Kochane my dzisiaj na 99.9% po 10 tygodniach i70 dniach rozłąki mamy szansę zabrać synka do domu. A pomyśleć że termin porodu miałam na 12.06. Co prawda po tych sobotnich bezdechach małego bardzo się boje ale w ndz Dominik dostał krew bo bardzo się zanemizował i to była przyczyna bezdechu i teraz nie powinno się powtórzyć. Oby bo widok dziecka w bezdechu mnie tak przeraził ze nie da się tego opisać. Dlatego zakupiliśmy monitor oddechu ale będzie dooiero jutro wiec dzisiejsza noc będzie na zasadzie czuwają. Pozdrawiamy.
bezdechmasakr jestes silna chyba ja bym chyba nie wytrzymała i co chwile bym ryczała trzymam za was kciuki . ja bym chyba nie spała w nocy nawet teraz gdy weronika spi patrze czy oddycha
-
Nieukowa z tego co dość często słyszałam w szpitalu to wlasnie większość wcześniaków tych taki wczesnych wychodzi w terminie porodu do domu no chyba ze są jakieś przeciwwskazania. Mocno staram się wierzyć że będzie dobrze i mimo leku być optymistą. Ciężko w takiej sytuacji ale damy rade bo wyjścia nie mamy. Czekaliśmy na dziecko prawie 4 lata. On nie chciał wyczekac 40tyg to znowu my czekaliśmy 10tyg aż się doczekaliśmy.
Rozalia, Alorrene13, Nieukowa lubią tę wiadomość
-
Alorrene, co masz w torbie? ;p czemu przeprawa? może się spotkamy, ale pewnie nie...
Magda, jesteś mega silną kobietą. Myślę, że Dominik odziedziczył geny po mamusi.Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka
1) schudnąć 10kg:
94 🎉 (3.05)
93 🎉(29.05)
92 🎉 (30.07)
91 🎉 (7.07)
90? 89? 88? 87? 86? 85?
2) przyjmować suple
3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
2 wizyta: 7.08 mamy zielone światło 🥹
---
Późne owulacje
Karmienie piersią
PCOS -
Ufff, nadrobiłam
Madziu, super że zabieracie Dominiczka do domu. Teraz to chłopak będzie się jeszcze lepiej rozwijał, bo będzie u siebie. Życzę Wam dużo sił, zero bezdechów i samych wspaniałych chwil z synkiem. Będzie dobrze!
Maglic, mi mówiła diabetolog, że po porodzie mogę mierzyć cukier sobie jak mi się chce, ale jej to już nie interesujeTylko że po porodzie mierzysz dwie godziny po posiłku i norma jest do 140.
Sista- trzymam kciuki, by się udało z tą cesarką i żeby tatuś córę dzisiaj kangurował
Nieukowa- powodzenia na sesji, pięknego słońca i boskich zdjęć!
U mnie też dzisiaj problem z kręgosłupem, jakiś sztywny i ledwo chodzę. po południu mąż odbiera wyniki moich siuśków i mam nadzieję, że tam już żadnych bakterii nie będzie. Poza tym słodkie lenistwoTrzymajcie się dziewczyny!!
-
Jej Madziu cieszę się razem z tobą
nareszcie będziecie mieć synusia w domu.
My mm podajemy też z hipp i właśnie z kupkami nie ma problemuczasem mam wrażenie że nawet za często robi. Ale na pewno lepsze to niż zatwardzenie.
Byliśmy dziś u lekarza,ta wysypka na buzi to rzeczywiście normalka u bobasków. Powinno samo przejść. Mam nadzieję bo wygląda biednie moje dziecię.
Sista z całej mocy trzymam kciuki za dzisiejszy poród
Orchidea i Karolina dzieciaczki kochaniutkie
Ale wymyślili z tym nie lubieco chwilę tam chce z przyzwyczajenia nacisnąć.
Dongina lubi tę wiadomość
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
Kurde a ja byłam w sklepie i nie kupiłam mąki a chciałam upiec ciacho z truskawkami
mój mózg chyba gdzieś się zapodział
Ciągle mi na coś smaka robicieteraz ten koktajl
oj wy niegrzeczne
Rozalia, agawera lubią tę wiadomość
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
nick nieaktualny
-
UWAGA, KOMUNIKAT
Sista napisała:
"MaMY OLGĘ, 3310G, 56CM I 10PKT. JEST CUDNA
Przyszła na świat o 13:35"
I jeszcze jedno: dla tych któych nie ma na facebooku, załączam na forum zdjęcie Stelli, córeczki Aki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 14:38
Alorrene13, dorcia8919, Dongina, Muniek, angel-84, lilly78, zyrcia, Joasia:), Rozalia, gosi_a, Z., .aś., A1984, Ekkaja, agawera, sss, Finezja, nenette lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGosia a mnie diabetolog wrecz odwrotnie. Koniecznie przyjsc na glukoze po 6-8 tygodniach, zostawic sobie 12 paskow i sprawdzac po bardziej weglowodanowych posiłkach i ma byc tak jak w ciazy do 140 po 1 godzinie ( chodzi o tą godzinę nie wartosc, ktora byla do 120). Wszedzie pisza ze po 2h. 3x pytałam sie czy po godzinie. Powiedziala ze tak, poniewaz cukrzyca moze tak dlugo "schodzic"
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 14:33