X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aka sliczna panna, dzieki Nieukowa

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No proszę, gratulacje Sista dla ciebie, męża i małej:)

• Muniek Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista super :-) gratuluję ci kochana!!
    Stella jest boska :-) do schrupania

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie diabetolog powiedział że po urodzeniu mam mierzyć cukier przez 7 dni normy na czczo 100, po 2 godz.140. Następnie po 6-8 tygodniach iść na glukozę 75g i zadzwonić do niego z wynikiem.

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tu jeszcze moja sesyjka ciążowa- tylko jedno zdjęcie mi się podobało, bo na reszcie mam jakąś taką nalaną gębę :D Ale zawsze lepsze jedno niż nic!

s3f8p5ijdgnh.jpg
    0mo6c5rgx483.jpg

angel-84, lilly78, Dongina, Alorrene13, patrycja_24, Joasia:), zyrcia, dorcia8919, Muniek, Rozalia, gosi_a, Z., .aś., elukkkcha245, A1984, Ekkaja, agawera, sss, CaneCorso, nenette, Finezja lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to twoj jest bardziej optymistyczny:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no Nieukowa, wymiatasz, ta pomadka, karmin na paznokciach i ta seksi mala czarno- biala :) Super. Maz w gotowosci jak mniemam:) :) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 14:39

• Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i kobitki 9 km zrobiłam ;)
    Do tego zakupki i pranie ogarniete :)
    Lodzik kaktus i babeczka z truskawkami pochłonięte, leze i popijam inką ;)
    Znowu goraco sie robi w Wawie... Aś tak dawno spakowałam torbe, ze sama nie wiem co mam, ale pakowalam wg tego:
    http://www.szpital-brodnowski.waw.pl/poloznictwoineonatologia.html
    Tylko kapcie, papier/chusteczki w ost.chwili no i picie i jedzenie jak bede mogla :) Tylko w badaniach nie wiem czy wszystko mam i nie chce mi sie sprawdzac :) Przeprawa bo czuje ze bede musiala walczyc o swoje, zarzadac cc jak bedzie potrzeba, no nie wiem jakies mam takie kiepskie nastawienie ostatnio :O

Madziu wspaniałe informacje :)szczesliwego powrotu do domciu !!! Zdrowka dla Dominiczka i dla was :)

Nieukowa, dorcia8919, Rozalia, A1984 lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dongina nie za bardzo :D Ja się normalnie prawie nie maluję, chyba że służbowo na jakieś konferencje... Mąż dostał całusa po wykonaniu fotek i był zdziwiony, że szminki brudzą :D

O taki to mój stwór męski...
    5sd0gv0ea808.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 14:43

Alorrene13, dorcia8919, Joasia:), A1984, Ekkaja, agawera, CaneCorso, Finezja, nenette lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nie nie ! Z wami nie da się poleżeć z nogami do góry pisząc posta w tępie ślimaka, bo skończysz pisać a tu takie wieści !!! ;) Musiałam wstać ;)

Sista super !!! Wszytsko poszło po Twojej myśli ! Brawo :)
    GRATULACJE !!! Mnóstwo zdrówka dla Olgi, Ciebie i Tatusiek mam nadzieję, że spełnił to swoje kangurowe marzenie i córeczki :):):)

Stella słodziachna !

A nasza Nieukowa seksi Mamcia i te maki mmmm właśnie nigdy nie wiedziałam, gdzie są takie pola aby sesyjkę machnąć ;)

O i Mężul pewnie bardzo zadowolony, że ma zdjęcie robione ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 14:44

Dongina lubi tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa ta mina meza mówi sama za siebie: "mysli ze mnie zbędzie jednym całusem. Wygląda szałowo i muszę to wykorzystac. Szybki seksik w makach? :) "

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 14:47

• Muniek Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wyglądasz szałowo :-) z makami ci do twarzy :-) :-)

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista gratulacje, pochwal się Olgą koniecznie i zdaj relację z cc :)

Nieukowa zdjęcie może i jedno ale za to jakie super, pięknie wygladacie i bardzo Ci pasuje ten kolor włosów :)

My wróciliśmy z pizzy, zeżarłam trzy kawałki i strach mierzyć cukier, ale sobie dogodziłam i psychicznie mi lepiej ;)
    Młody szaleje w brzuszku a ja mu ciągle mówię że za chwilę się zobaczymy. Jeszcze tylko jutro i potem z górki :)

Czy czop śluzowy to taka galaretka? Mnie coś takiego wychodzi w kolorze żółtym i nie wiem czy to śluz czy co, ale takie dość gęste że się tak wyrażę :)

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratulacje, super że maluszki są już na świecie :)

Magda i spełniły sie marzenia :) Dominiczek wychodzi do domku :) jupi!!!

Nieukowa fotki boskie :)

A moje samopoczucie dzisiaj kiepskie. Dalej boli rana po cięciu, piersi eksplodują z nadmiaru pokarmu, szczypie przy oddawaniu moczu pewnie po cewniku.
    Pocieszeniem jest fakt, że Julka jest bardzo grzeczna i taka kochana :)
    U nas położnej jeszcze nie było, może odwiedzi nas jutro. Do przychodni Julka jest zgłoszona. Poczekamy, zobaczymy.
    Chłopaki są zakochani w siostrzyczce, całują stopki i jakby mogli patrzyli by na nią ciągle:)
    Na spacer wyjdziemy dopiero w przyszłym tygodniu, bo ze szwami chodzić trudno i poprostu boli.

Kochane życze udanych kolejnych porodów :) jeszcze trudno mi uwierzyć że mamy Julkę na świecie :)

Alorrene13, dorcia8919, Rozalia lubią tę wiadomość

• gosi_a Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No żesz w mordę wiesza mi się BBF na telefonie.. Yhhh!

Ja też dostałam skierowanie na krzywą za 6-8 tyg. po porodzie, ale cukrów mierzyć nie muszę.

Przymknęłam oko na pół godziny i od razu takie newsy :)

Gratulujemy Sista!! Nie trzeba się było wczoraj stresować, oj miały się z Tobą tam położne ;)

Nieukowa- super foty. Idealny kolor włosów w tych makach :)

A właśnie dziewczyny, czy Wam też wróciła senność? No ja jak drzemki nie zrobię godzinnej to nie żyję.

wnidt5odau6o2x80.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia, ja pizzę jadłam 3 dni temu i po godzinie cukier 110, więc będzie dobrze :)
    Mi od trzech dni leci więcej śluzu, takiego gęstego i też się zastanawiałam czy to nie czop, ale chyba to po prostu śluz. Ja czekam do jutra i wizytacji u gina.

Rozalia lubi tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety praktycznie nie zaliczam drzemek :/
    Za to przesypiam całe noce :)
    Joasiu życzę aby już rana nie bolała i czas uwierzyć, że już masz to szczęście w domciu ;)

Joasia:) lubi tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa, nie polubię męża, bo jak to będzie wyglądać... ;p

Alorrene, ja myślę, że nie będzie tak źle. :) W końcu ten szpital ma ponad 50% cesarek, a z tego jak byłam przyjmowana na patologię to wywnioskowałam, że raczej nikt z nikim nie walczy :) Ordynator też spoko raczej. Wypisał mojej kumpeli zwolnienie na 2 miesiące w przód + 2 tyg po terminie xD

też się z tej listy pakowałam, ale np papieru toaletowego tam nie ma :D no i się zastanawiam, bo chcą, żeby kosmetyki do kąpieli dziecka brać... no chyba nie będą mojego żelu używać czy oliwki? serio nie mają?

Alorrene13, Nieukowa lubią tę wiadomość

Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka

1) schudnąć 10kg:
    94 🎉 (3.05)
    93 🎉(29.05)
    92 🎉 (30.07)
    91 🎉 (7.07)
    90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple
    3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
    1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
    2 wizyta: 7.08 mamy zielone światło 🥹

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • Gosia82. Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja po wizycie, wszystko pozamykane, szyjka krótka. Powiedziała, że wszystko może się zdarzyć. A dala mi sposób aby przyspieszyć akcje, w sumie tak mi wywołało porod w szpitalu. Lek rozkurczowy, czyli nospe wziąść jak te skurcze się pojawia i wtedy łazić. W szpitalu z Mają dostałam rozkurczowy zastrzyk i o 20 pojawiły się skurcze, może to jest jakiś sposób.

gosi_a, Ania1704, Rozalia, agawera lubią tę wiadomość

• Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Aś pocieszasz mnie troszkę ;) Muszę moje myśli oczyścić bo są negatywne, przecież nikt mi nie chce krzywdy zrobić ;)

Słuchaj ja z tym papierem to po tym co ostatnio od dziewczyn słyszałam, na wszelki wypadek, jak zapomnę to pewnie tam będzie, no ale niestety kosmetyki spakowałam, tzn płyn do kąpieli dziecka i krem do pupy.

Dużo tego wyszło, dwie pełne torby :/

syy26iyeeuly3wjb.png
‹‹ 1376 1377 1378 1379 1380 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ