X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • soprecious68 Przyjaciółka

Wysłany: 10 czerwca 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mowilam ze mnie oleja. bede lezec niewiadomo ile i bic z tym nie zrobia. obserwacja cisnienia i to tyle... blagam;( sama moge sobie obserwowac w domu. siedze i wyje;(

Wierze,ze niedlugo będziesz z nami Maleństwo <3
  • agawera Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    człowiek pójdzie na plac zabaw i po powrocie 3 strony czytania :)

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene13 wrote:
    Ooo to wczesnie, a od poniedziałku synoptycy zapowiadaja male ochlodzenie blablabla juz mi wszystko jedno ;)
    Ty mnie uratuj kobieto i spraw bym urodzila :P

to dla mnie super bo jak mnie znowu zamkną w szpitalu żeby było chłodno bo na klinicznej strasznie gorąco było

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2hgv6e9.jpg

:) Leonem narazie chwale sie Tylko w brzuch,miłego po południa my wychodzimy na sushi :D

Alorrene13, dorcia8919, A1984, agawera, Joasia:), sss, gosi_a, Rozalia, Muniek, Nieukowa, Z., Ania1704, elukkkcha245, lilly78, Finezja, nenette lubią tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyjść na chwilę, wejść na forum i już kilka stron do czytania ;)

Ale nam się worek czerwcowych dzieci rozkręcił :)
    Dobrze niech się powiększa to nasze grono ;) Ale mój niech jeszcze sobie grzecznie czeka na swój termin ;) Matka i ojciec jeszcze nie gotowi :P

Zrobiłam zupę i nic mi się nie chce. Co za lenistwo, aż do mnie nie podobne. A z tym snem to faktycznie widzę, że wraca do mnie i wygląda jak w I trymestrze.

Dziewczyny co sądzicie to tej książce język niemowląt?

• agawera Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczytałabym coś o tematyce mama karmiąca czy coś w tym stylu

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soprecious przykro mi, trzymaj sie!
    Dada ale narobilas mi smaku tym sushi, chyba sobie zamowie jutro... Mniam slinka cieknie ;)
    Dorcia nie wiem do konca co sadzic o tej ksiazce, bo nie mam doswiadczenia z dziecmi, juz pozapominalam co w niej bylo, bede musiala sobie odswiezyc chciazby ten "latwy plan", nie sadże aby tak latwo bylo zawsze odczytac potrzeby dziecka, ale probowac trzeba ;)

syy26iyeeuly3wjb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agawera coś w tematyce mama karmiąca :)

2wtp909vpk2u_t.jpg

.aś., Alorrene13, dorcia8919, Rozalia, agawera, A1984, Muniek, Nieukowa, Ekkaja, Z., angel-84, Ania1704, XxMoniaXx, lilly78, CaneCorso, Finezja, nenette lubią tę wiadomość

• agawera Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia:) wrote:
    Agawera coś w tematyce mama karmiąca :)

2wtp909vpk2u_t.jpg

co prześli mi w pdf ;)
    PS. słodycz :D niedługo ja też tak bede mogła :D

Joasia:), sss lubią tę wiadomość

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allorene ja miałam do czynienia z dziećmi, bo jako młoda studentka zajmowałam się nimi jako opiekunka, czy też w rodzinie. Ale wiadomo to nie to samo jak ma się swoje 24h. Jednak jak czytam wychodzę z założenia, że z wieloma rzeczami bym się "sprzeczała". Jak najbardziej popieram pewien schemat dnia itp. Jednak życie zweryfikuje nam wszystko i pokaże, że nie da się ustawić dziecka tak jak uważa ta kobieta. Dobra nie mądruję sie już :P

• Inesicia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy w domu ;) Zosia śpi więc mamy błogą ciszę ;)
    A to fotka naszej Pchełki w drugiej dobie ;)
    o5c5q8dbcwjy_t.jpg

Joasia:), A1984, Rozalia, dorcia8919, gosi_a, zyrcia, sss, agawera, Alorrene13, karolina0522, Muniek, Dongina, Nieukowa, Ekkaja, Z., angel-84, Ania1704, XxMoniaXx, elukkkcha245, lilly78, Finezja, nenette lubią tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada śliczna Mama! Chyba nie masz za dużego brzuszka co?

Dorcia ja czytałam tą książkę ale nie wiem czy to się sprawdza, tak jak Alorrene nie mam doświadczenia z dziećmi. Brzmi całkiem fajnie ale w praktyce - się okaże. Z tym że chyba nie chcę się opierać na żadnej książce (ale każda wiedza cenna), postaram się zaufać sobie

Joasia, Inesicia- cuda <3 Przesłodkie są takie maluszki!

Dziewczyny ja przed chwilą spadłam ze schodów, poleciałam pół piętra (remont na klatce i jakiś debil wylał coś o konsystencji oleju na schody..), poleciałam na plecy i tyłek, brzuch bez szwanku. Robi mi się wielki siniak na kości ogonowej, plecy bolą, ale macica ok, nic się nie dzieje, Młody się rusza. Powinnam to sprawdzić na IP?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 17:24

Joasia:) lubi tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorenne no dobra odejdą Ci wody w niedzielę, znaj moją litość :P

Dada jaka ładna z Ciebie dziewczyna :)

Dorcia mnie dupy ta książka nie urwała, jakaś taka chaotyczna, dużo info i już nic nie pamiętam ;)

Joasia przepiękny widok!

Inesicia ale ma włosów maleńka, śliczna :)

Apropo spania to ja właśnie wstałam, chyba organizm chce się wyspać na zaś :)

Agata mój gin zawsze mówił że jak upadnę, poslizgnę się itp to powinnam jechać na ip sprawdzić czy nic się nie stało. Z zewnątrz może się wydawać ok i lepiej chuchać na zimne. Swoją drogą bym zdrowo opirdoliła jakbym któregoś zobaczyła, co za debil rozlac i zostawić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 17:25

Joasia:), A1984, Alorrene13 lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia dzięki! Dzwoniłam na IP, kazali mi przyjechać nawet jak brzuch nie boli. No dobra, czekam na mojego J i jedziemy. Wiecie ile już razy byłam w ciąży na IP - to będzie mój 5 raz, która lepsza? :)

Rozalia, Ekkaja lubią tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata pewnie nic się nie stało ale będziesz spokojnie spała :) Kochana ja w tym tygodniu byłam dwa razy :P Potem to policzę ale mój mąż się śmieje że na Karowej już nam cześć mówią ;)

A1984, agawera lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo no ja Karową bardzo miło wspominam ale teraz jeżdżę na Madalińskiego, mniejsze kolejki tam i też fajnie! Takie tam rozrywki ciężarnych ;-)

Rozalia lubi tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata biedactwo, współczuję Ci bardzo :( sprawdzisz czy wszystko ok na IP i uspokoisz się.
    Ja bylam tylko 2 razy na rutynowym KTG. Pamietam, ze Karolina, ktora urodziła Szymka często bywała, właśnie co u Was Karolinko ?

Julka, Zosia śliczne jesteście panieneczki ;)

Ok. Rozalia akceptuje proroctwo, niedziela ;)

Rozalia, Joasia:), A1984 lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juleczka i Zosieńka są prześliczne! Patrzę na te zdjęcia maluszków i nie mogę się doczekać kiedy zobaczę moją gwiazdę.

Agata, lepiej sprawdzić czy wszystko ok, żebyś miała pewność. Powodzenia!

Joasia:), A1984 lubią tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na Madalińskiego mam z Pragi trochę daleko, ale na Karowej zawsze na pustki trafiam. Raz tylko czekałam koło 2h, a tak to z marszu wchodzę :)

Kurde ja ktg miałam w tym tygodniu trzy razy, chyba idę na rekordy :D :D

Jeszcze mnie na koniec plecy zaczęły boleć...

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczniutkie panienki tam macie!

Rozalia ja też się zgłaszam do ciebie po skurcze! Jak tak patrzę na te maleństwa to chcę tego mojego syna marnotrawnego w końcu zobaczyć!

Ja wlaśnie odpoczywam po obiedzie- popadłam w samozachwyt kulinarny :P Zrobiłam mega dziwną chińszczyznę (mielone z bakłażanem po szanghajsku (https://www.youtube.com/watch?v=UVz78SiqKSo) i było IMO rewelacyjne :D Nie ma to jak ciężarne zachcianki :)
    Przynajmniej Radek pozna smak imbiru, bo dałam dużo korzenia a to do wód przechodzi :D

Joasia:), Alorrene13, gosi_a, Rozalia lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
‹‹ 1378 1379 1380 1381 1382 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ