Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, zazdroszczę Wam, ja chciałam uniknąć tabletek, ale niestety mój w gumce nie może
nie ma wtedy czym, a jeszcze potrzebuje XL które są praktycznie nie do zdobycia w normalnych sklepach. Ja w ogóle się stresuje, że stracę całą ochotę, bo się będę bała, że znowu zajdę
też mam teraz chcice, ale póki nie wrócę po weekendowym zjeździe to prowadzę siedząco-leżący tryb życia. Nie będę jej kusić...Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka
1) schudnąć 10kg:
94 🎉 (3.05)
93 🎉(29.05)
92 🎉 (30.07)
91 🎉 (7.07)
90? 89? 88? 87? 86? 85?
2) przyjmować suple
3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
2 wizyta: 7.08 mamy zielone światło 🥹
---
Późne owulacje
Karmienie piersią
PCOS -
Kochane, gratuluję udanych porodów i czekam na foto i opisy.
Ja karmie małego i mam nawal pokarmu i chyba zaczyna mi sie coś dziać w środku bo mam gorączkę. Zobaczymy jutro czy będę potrzebowała kapustę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 00:54
[/url]
-
Hej Czerwcóweczki !!!
Nadrabiam i nadrabiam drugi dzień i w końcu coś odpiszę bo zanim doczytam do końca to padnę jak wczoraj i znowu będzie ciężko wbić się w rozmowę
Przede wszystkim wszystkim nowym Mamusiom nadzieja89, agnieszyczka, maglic, niusiaa5, karolina0522, BrumBrumek, Aka81, Z. SERDECZNIE GRATULUJĘ, cieszę się razem z Wami))
Natomiast za wszystkie brzuchatki po terminie trzymam kciuki aby dzieciaczki już się ewakuowały z brzuszków
No i Sista oczywiście trzymam kciuki za jutro, aby dopisali Cię do listy i wszystko poszło jak należy !!!
Inesicia - nie doczytałam w końcu czy już w domku jesteś, ale kciuki zaciskam aby jak najszybciej się tak stało.
Sprecious - współczuje tych opuchnięć, mi też puchną kostki i palce u rąk, ale nie do takiego stopnia jak u Ciebie;/
Zyrcia zgadzam się z Rozalią jak dla mnie Leon to cała mamusia :)przynajmniej na tych słodkich fotkach:)
Joasia - Julcia jest cudna i te włoski napatrzeć się nie mogęJak tak patrze na te Wasze dzieciaczki to się zastanawiam jak ta nasza mała kruszynka wygląda i nie mogę sobie do końca tego wyobrazić, zwizualizować
Muniek również polecam film na you tube co lilly dr Karpa: https://www.youtube.com/watch?v=ZkEtLqNwywY - wg mnie bardzo pomocny, w tamtym roku miałam okaze przetestować jego metody na dziecku szwagierki i działało, poza tym im wcześniej się zacznie to podobno tym lepszy skutek - chociaż wiadomo każde dziecko jest inne, ale warto obejrzeć i chociaż poczynić próbyInnym Brzuchatkom i Mamusiom również polecam !
Sista wrote:... Finezja - zazdroszczę maszyny do szycia, moja została u rodzicow
Mi maszynę pożyczyła teściowa i nie muszę szybko oddawać, przyznam się, że nigdy wcześniej nie szyłam no chyba, że na ZPT w podstawówce, ale nawet ie pamiętamDziś skończyłam ochraniacz do łóżeczka i poprawiłam kocyk bo był bez wypełnienia i stwierdziłam, że jednak go ocieplę leciutko - tak się prezentuje.
Oczywiście podusia i kocyk do wózka i to na później jak już małą będę mogła kłaść na poduszce.
P.S. Ciasto ucierane z truskawkami wyszło mi z zakalcem - chyba przesadziłam z długością ucierania albo z ilością truskawek - jak to mówią nadgorliwość gorsza od faszyzmu
Za to dziś oprócz szycia, popołudnie miałam wypełnione lepieniem pierogów ruskich, naszło mnie już wczoraj, rano zrobiłam farsz, a popołudniu ciasto i lepienie - 60 szt tydzień przed terminem porodu, fakt że po konsumpcji padłam na łóżko bez sił, ale wyszły pyszne i zrekompensowały mi ten wysiłek
Czy ja również mogłabym poprosić o język niemowląt w pdf na maila oraz wniosek o urlop macierzyński i rodzicielski ?? Ładnie proszę@ [email protected]
Na pewno kogoś lub jakiś temat pominęłamale ciężko wszystko spamiętać. Jutro cały dzień poza domem mnie czeka więc, dalsze nadrabianie przewiduję jutro wieczorem
Wszystkiego dobrego na jutrzejszych wizytach, porodach i dla tych w domach oczekujących.aś., Ania1704, karolina0522, Sista, Alorrene13, Rozalia, zyrcia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
aghata wrote:Kochane, gratuluję udanych porodów i czekam na foto i opisy.
Ja karmie małego i mam nawal pokarmu i chyba zaczyna mi sie coś dziać w środku bo mam gorączkę. Zobaczymy jutro czy będę potrzebowała kapustę.
Przez te dokarmianie mleka mm strasznie mi ulewa! A poza tym chyba ma żółtaczkę
To nie wyjdziemy za szybko dowiem się po 9AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
-
Karolinka u mnie tez sahara
mi kazaly go jak najczesciej dostawiac, ale on tylko sie zlosci i w koncui tak 'biegne' po mm. Mam nadzieje ze w domu na spokojnie wszystko ruszy
po za tym dostal rumienia
chyba od tych ubran szpitalnych no i pierwsza giga kupal na mnie zaliczony. Ja dalj jade.na morfinie i zastrzykach w dupsko, wczoraj mi go zabraly jeszcze.na ta noc, wiec zmykam dalej spac :*
Dziewczyny gratuluje maluszkowbuziaki dla nic a swoja droga zazdroszcze sn-tutaj to jak torpedy.mamuski zachrzaniaja
a ja chodze zgarbiona jak goryl- no i baki po fasolce Sista to nic w porownaniu do bakow po cc
az mi glupio przy sasiadce obok
Z. lubi tę wiadomość
-
Witajcie Dziewczynki,
Maglic - widze, ze humor wraca, ubawiłaś mnie tymi bąkamiDuzo zdrówka zycze i szybkiego powrotu do domu oraz rzeki mleka !!!
Karolinko - trzymam kciuki aby laktacja ruszyła !!! A żółtaczkę juz zdiagnozowali u Alicji? Życzę aby to jednak był fałszywy alarm. Jak sie czujesz, jak rana?
Nadine - trzymam kciuki aby Hania była grzeczniutka i wyszła w swoj terminZapowiada sie chłodny dzien, idealny na porod
My nie spałyśmy pol nocy, mam za krótkie łóżko i popsuło sie to ustrojstwo od podnoszenie zagłówka do gory. Do tego pobudka przed 5.00. Ale moze dzieki temu prześpię dzisiejszy dzien, bo bez jedzenia bede
Ktoś jeszcze chce dziś rodzic?maglic lubi tę wiadomość
-
Nocke mam juz cala z glowy.krecilam sie z boku na bok i myslalam. Przysnelam,to snil mi sie szpital i budzilam sie cala spocona ;/ Wiem,wiem,spokojnie,jak juz wiem,ze wezma mnie w obroty to bedzie juz tylko dobrze. ciul z tym bolem itd,najwazniejsze zebysmy wyszli z tego cali i zdrowi.
Wierze,ze niedlugo będziesz z nami Maleństwo -
Ja nie ale tez juz nie spie...
Daj znac Sista jak bedzie wiadomo.
Jesli chodzi o antykoncepcję to jak sie karmi piersią to okresu nie ma ale i tak znam sytuacje ,ze pomimo ,ze nie było raz dwa 2 ciaza (mojego M brat) i ten moj tez by tak pewnie chciał ale ja nie jestem gotowa..
-
Dzień dobryyyy
ja kiedyś zwariuje w nocy.... co noc to gorsza ... spać nie mogę, budzę sie co chwilę, śnią mi sie porody, szpitale, boje sie jak cholera... człowiek to sie ani wyspać nie umie ... masakraaaaaaaaaaaaa..... niech sie już ta mała urodzi bo zamiast na porodówce wyląduje u psychologa
kciukam za nowe porody i dzieciaczki dziś
-
Witam sie i ja. Tez nie moge zasnac.Od siku o 4 nie moge spac.
Wczoraj padlam wkoncu po tych kopniakach. Jak narazie nie muli i glodna jestem.
Dorwala mnie alergia z nosa cieknie zawsze nad ranem buu,..
M za jakas godzine z pracy wroci mam nadzieje ze da sie mu zalatwic zeby wieczorem jechal ze mna do lekarza.
Kto dzisiaj rodzi?Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm -
Co do ❤️, to na pewno poczekamy az przestane krwawić. Z koleżanek po CC, lało sie przez trzy tygodnie. I trzeba sie zabezpieczać od razu, bo najpierw jest owulacja, a pózniej okres. My wrócimy do gumek, a jak juz bedzie mozna, to chciałabym spirale. Tylko nie wiem czy sa jeszcze te bez hormonów, bo taka byłaby lepsza dla mojej wątroby. Kiedyś miałam epizod z tabletkami, ale robiło mi to taka masakrę w głowie, ze chciałam ludzi pozabijać (a próbowałam chyba trzech rożnych).
gosi_a lubi tę wiadomość