X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zazdroszczę Wam, ja chciałam uniknąć tabletek, ale niestety mój w gumce nie może :/ nie ma wtedy czym, a jeszcze potrzebuje XL które są praktycznie nie do zdobycia w normalnych sklepach. Ja w ogóle się stresuje, że stracę całą ochotę, bo się będę bała, że znowu zajdę :(

też mam teraz chcice, ale póki nie wrócę po weekendowym zjeździe to prowadzę siedząco-leżący tryb życia. Nie będę jej kusić...

Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka

1) schudnąć 10kg:
    94 🎉 (3.05)
    93 🎉(29.05)
    92 🎉 (30.07)
    91 🎉 (7.07)
    90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple
    3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
    1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
    2 wizyta: 7.08 mamy zielone światło 🥹

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • agawera Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2015, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my z moim używamy od chyba 9 lat i jeszcze nie zbankrutowaliśmy w lidlu mają duże paczki i z nich korzystamy chyba rossmann tez ma duze paczki ale nie pamietam bo mój się w gumki zaopatruje

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 00:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, gratuluję udanych porodów i czekam na foto i opisy.

Ja karmie małego i mam nawal pokarmu i chyba zaczyna mi sie coś dziać w środku bo mam gorączkę. Zobaczymy jutro czy będę potrzebowała kapustę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2015, 00:54

preg.png[/url]
  • Finezja Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2015, 00:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Czerwcóweczki !!!

Nadrabiam i nadrabiam drugi dzień i w końcu coś odpiszę bo zanim doczytam do końca to padnę jak wczoraj i znowu będzie ciężko wbić się w rozmowę :)

Przede wszystkim wszystkim nowym Mamusiom nadzieja89, agnieszyczka, maglic, niusiaa5, karolina0522, BrumBrumek, Aka81, Z. SERDECZNIE GRATULUJĘ, cieszę się razem z Wami :)))
    Natomiast za wszystkie brzuchatki po terminie trzymam kciuki aby dzieciaczki już się ewakuowały z brzuszków :)

No i Sista oczywiście trzymam kciuki za jutro, aby dopisali Cię do listy i wszystko poszło jak należy !!!

Inesicia - nie doczytałam w końcu czy już w domku jesteś, ale kciuki zaciskam aby jak najszybciej się tak stało.

Sprecious - współczuje tych opuchnięć, mi też puchną kostki i palce u rąk, ale nie do takiego stopnia jak u Ciebie;/

Zyrcia zgadzam się z Rozalią jak dla mnie Leon to cała mamusia :)przynajmniej na tych słodkich fotkach:)

Joasia - Julcia jest cudna i te włoski napatrzeć się nie mogę:) Jak tak patrze na te Wasze dzieciaczki to się zastanawiam jak ta nasza mała kruszynka wygląda i nie mogę sobie do końca tego wyobrazić, zwizualizować :)

Muniek również polecam film na you tube co lilly dr Karpa: https://www.youtube.com/watch?v=ZkEtLqNwywY - wg mnie bardzo pomocny, w tamtym roku miałam okaze przetestować jego metody na dziecku szwagierki i działało, poza tym im wcześniej się zacznie to podobno tym lepszy skutek - chociaż wiadomo każde dziecko jest inne, ale warto obejrzeć i chociaż poczynić próby :) Innym Brzuchatkom i Mamusiom również polecam !

Sista wrote:
    ... Finezja - zazdroszczę maszyny do szycia, moja została u rodzicow :/

Mi maszynę pożyczyła teściowa i nie muszę szybko oddawać, przyznam się, że nigdy wcześniej nie szyłam no chyba, że na ZPT w podstawówce, ale nawet ie pamiętam :) Dziś skończyłam ochraniacz do łóżeczka i poprawiłam kocyk bo był bez wypełnienia i stwierdziłam, że jednak go ocieplę leciutko - tak się prezentuje.
    6u1tn39wijrs_t.jpg
    Oczywiście podusia i kocyk do wózka i to na później jak już małą będę mogła kłaść na poduszce.

P.S. Ciasto ucierane z truskawkami wyszło mi z zakalcem - chyba przesadziłam z długością ucierania albo z ilością truskawek - jak to mówią nadgorliwość gorsza od faszyzmu :)

Za to dziś oprócz szycia, popołudnie miałam wypełnione lepieniem pierogów ruskich, naszło mnie już wczoraj, rano zrobiłam farsz, a popołudniu ciasto i lepienie - 60 szt tydzień przed terminem porodu, fakt że po konsumpcji padłam na łóżko bez sił, ale wyszły pyszne i zrekompensowały mi ten wysiłek :)

Czy ja również mogłabym poprosić o język niemowląt w pdf na maila oraz wniosek o urlop macierzyński i rodzicielski ?? Ładnie proszę :) @ [email protected]

Na pewno kogoś lub jakiś temat pominęłam :( ale ciężko wszystko spamiętać. Jutro cały dzień poza domem mnie czeka więc, dalsze nadrabianie przewiduję jutro wieczorem :)

Wszystkiego dobrego na jutrzejszych wizytach, porodach i dla tych w domach oczekujących :)

.aś., Ania1704, karolina0522, Sista, Alorrene13, Rozalia, zyrcia lubią tę wiadomość

qdkk8u69wcmbbuud.png]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2015, 02:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bezsenność :-(
    M. Śpi w salonie wiec mam całe łóżko dla siebie ale i tak nie mogę się wygodnie ułożyć ^_^.

Wypilam pół litra wody i zaraz zaczną się wycieczki do WC :-(

Karolinka jak Szymus i Twoje samopoczucie?

• karolina0522 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 03:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    Kochane, gratuluję udanych porodów i czekam na foto i opisy.

Ja karmie małego i mam nawal pokarmu i chyba zaczyna mi sie coś dziać w środku bo mam gorączkę. Zobaczymy jutro czy będę potrzebowała kapustę.
    Agatha od początku po cc miałaś pokarm?
    Przez te dokarmianie mleka mm strasznie mi ulewa! A poza tym chyba ma żółtaczkę :-(
    To nie wyjdziemy za szybko dowiem się po 9

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • maglic Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 04:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka u mnie tez sahara :( mi kazaly go jak najczesciej dostawiac, ale on tylko sie zlosci i w koncui tak 'biegne' po mm. Mam nadzieje ze w domu na spokojnie wszystko ruszy :) po za tym dostal rumienia :( chyba od tych ubran szpitalnych no i pierwsza giga kupal na mnie zaliczony. Ja dalj jade.na morfinie i zastrzykach w dupsko, wczoraj mi go zabraly jeszcze.na ta noc, wiec zmykam dalej spac :*

Dziewczyny gratuluje maluszkow :) buziaki dla nic a swoja droga zazdroszcze sn-tutaj to jak torpedy.mamuski zachrzaniaja :D a ja chodze zgarbiona jak goryl- no i baki po fasolce Sista to nic w porownaniu do bakow po cc :D az mi glupio przy sasiadce obok :D

Z. lubi tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 05:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczynki,
    Maglic - widze, ze humor wraca, ubawiłaś mnie tymi bąkami :) Duzo zdrówka zycze i szybkiego powrotu do domu oraz rzeki mleka !!!

Karolinko - trzymam kciuki aby laktacja ruszyła !!! A żółtaczkę juz zdiagnozowali u Alicji? Życzę aby to jednak był fałszywy alarm. Jak sie czujesz, jak rana?

Nadine - trzymam kciuki aby Hania była grzeczniutka i wyszła w swoj termin :) Zapowiada sie chłodny dzien, idealny na porod :)

My nie spałyśmy pol nocy, mam za krótkie łóżko i popsuło sie to ustrojstwo od podnoszenie zagłówka do gory. Do tego pobudka przed 5.00. Ale moze dzieki temu prześpię dzisiejszy dzien, bo bez jedzenia bede :)

Ktoś jeszcze chce dziś rodzic?

maglic lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • soprecious68 Przyjaciółka

Wysłany: 10 czerwca 2015, 05:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nocke mam juz cala z glowy.krecilam sie z boku na bok i myslalam. Przysnelam,to snil mi sie szpital i budzilam sie cala spocona ;/ Wiem,wiem,spokojnie,jak juz wiem,ze wezma mnie w obroty to bedzie juz tylko dobrze. ciul z tym bolem itd,najwazniejsze zebysmy wyszli z tego cali i zdrowi.

Wierze,ze niedlugo będziesz z nami Maleństwo <3
  • Dada Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 05:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie ale tez juz nie spie...
    Daj znac Sista jak bedzie wiadomo.

Jesli chodzi o antykoncepcję to jak sie karmi piersią to okresu nie ma ale i tak znam sytuacje ,ze pomimo ,ze nie było raz dwa 2 ciaza (mojego M brat) i ten moj tez by tak pewnie chciał ale ja nie jestem gotowa..

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 05:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinko po cc pokarm miałam już w domu także spokijie, tylko dostawiaj. A co do żółtaczki to zbadają poziomem billirubiny i wtedy zadecydują Antek mial żółtaczkę a i tak wyszliśmy do domku

karolina0522 lubi tę wiadomość

preg.png[/url]

Wysłany: 10 czerwca 2015, 05:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy wy tez macie w tych tygodniach takie czyszczenie magazynu? normalnie nie rozstaje sie z wc ;x masakra

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 05:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobryyyy <3

ja kiedyś zwariuje w nocy.... co noc to gorsza ... spać nie mogę, budzę sie co chwilę, śnią mi sie porody, szpitale, boje sie jak cholera... człowiek to sie ani wyspać nie umie ... masakraaaaaaaaaaaaa..... niech sie już ta mała urodzi bo zamiast na porodówce wyląduje u psychologa :P

kciukam za nowe porody i dzieciaczki dziś :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • sss Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 05:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja. Tez nie moge zasnac.Od siku o 4 nie moge spac.
    Wczoraj padlam wkoncu po tych kopniakach. Jak narazie nie muli i glodna jestem.
    Dorwala mnie alergia z nosa cieknie zawsze nad ranem buu,..
    M za jakas godzine z pracy wroci mam nadzieje ze da sie mu zalatwic zeby wieczorem jechal ze mna do lekarza.

Kto dzisiaj rodzi?

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    soprecious68 wrote:
    czy wy tez macie w tych tygodniach takie czyszczenie magazynu? normalnie nie rozstaje sie z wc ;x masakra
    tak mam ale to z nerwów mam :P

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b

Wysłany: 10 czerwca 2015, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja prawdopodobnie tez. chyba kurde musze spakowac z 20 rolek papieru do tego szpitala!

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 05:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    soprecious68 wrote:
    no ja prawdopodobnie tez. chyba kurde musze spakowac z 20 rolek papieru do tego szpitala!
    potem jakjuz będziemy mieć malucha będzie luzz, nie będziemy ,latać do kibelka :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 05:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ide spróbować zasnąć jeszcze z 2 godzinki chociaż :/

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b

Wysłany: 10 czerwca 2015, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spij,spij poki mozesz;p

• Sista Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2015, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ❤️, to na pewno poczekamy az przestane krwawić. Z koleżanek po CC, lało sie przez trzy tygodnie. I trzeba sie zabezpieczać od razu, bo najpierw jest owulacja, a pózniej okres. My wrócimy do gumek, a jak juz bedzie mozna, to chciałabym spirale. Tylko nie wiem czy sa jeszcze te bez hormonów, bo taka byłaby lepsza dla mojej wątroby. Kiedyś miałam epizod z tabletkami, ale robiło mi to taka masakrę w głowie, ze chciałam ludzi pozabijać (a próbowałam chyba trzech rożnych).

gosi_a lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
‹‹ 1371 1372 1373 1374 1375 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ