X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • agawera Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakupy zrobione lodówka napchana i przez tydzien nie bedzie trzeba chodzic na zakupy no i w czwartek dzwonie czy jest miejsce na patologi . tylko nie wiem jak to zrobic termin mam wyznaczony na 18 a akurat tego dnia moj ma prace caly dzien :( a ja dowiem sie czy mnie przyjma dopiero ok 10 wiec nie wiem jak to zrobic

dzis czekam mnie sprzątanie mamusia jutro wpada do mnie moze cos sie ruszy

mam do was głupie pytanie czy jest jakis sposób zeby szyjka sie skróciła ?

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, spokojnie, mój też jest przerażony. Jak ostatnio spytałam czy ma miskę to się zrobił blady w 5 sek, bo myślał, że wody odeszły :D

Ale w ogóle wczorajsza rozmowa:
    - nie rozmyśliłeś się? nadal chcesz być przy porodzie?
    - no nie, chcę być przy narodzinach naszego dziecka.
    - :( myślałam, że chcesz mnie wesprzeć, będziesz musiał patrzeć jak kilkanaście godzin zwijam się z bólu.
    - tak? a to wtedy faceci też są?

To mi uświadomiło jak bardzo on nie wie na co się pisze :D 10 godzin szkoły rodzenia nic nie dało.... xD Ale w sumie on nie obejrzał "x" odcinków wszelakich porodów.

Aghata, a próbowałaś już wszystkiego? Ciepłych okładów, kropelek, masażu, noszenie na ramieniu też podobno coś daje, bo masuje brzuszek.

Ekkaja, gosi_a, Nieukowa lubią tę wiadomość

Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka

1) schudnąć 10kg:
    94 🎉 (3.05)
    93 🎉(29.05)
    92 🎉 (30.07)
    91 🎉 (7.07)
    90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple
    3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
    1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
    2 wizyta: 7.08 mamy zielone światło 🥹

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    Hej...u nas tak sobie. Antek w nocy daje popalic, cos mu dokucza w brzuszku i biedny cišnie, prezy sie, nie moze chyba pierdnac i tak mi go szkoda...ja tez przy tym cierpie, chodze jak zombie, niewyspana, z bólem glowy no ale cóż, do 3 miesiaca bedzie tak samo jakos trzeba to przetrwac.
    Czekam oczywiscie na jakies porodowe wiesci
    Aghata u nas to samo,mimo że Sami nie ma problemu z wypróżnieniem ale tą noc wydzierał się jakby go ze skóry ktoś obdzierał. Co myślałam że już śpi i sama się kładłam ten znowu zaczynał. Także też należę do grona zombie :-) :-)
    Ja próbuję wszystkiego,rozgrzany okład,masaż,krople,noszenie ale to i tak nic nie daje. On chyba musi czasem tak się wykrzyczeć :-P

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Stokrotka2626 Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki chwilę nie pisałam jestem w szpitalu czytam was na bieżąco :-) gratuluje wszystkim rozpakowanym mamusiom i zazdroszczę Za pozostałe dziewczyny trzymam kciuki będzie dobrze

My w już 2tyg a łącznie 6tyg teraz już czekamy na poród puli co nie ma przeciwwskazań bo wyniki mam dobre przepływy ok Mała Iza waży 3,5kg codziennie mamy k2tg co drugi dzień amnioskopie badanie koloru wód plodowych tydzień temu miałem test z oksytocyna i wszystko jest dobrze.
    Także mimo cholestazy dopisuje się do listy zniecierpliwionych mamusiek

Nieukowa, Alorrene13 lubią tę wiadomość

f2w3qqmz6uxsr9l6.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troszke mu suszylam suszarka nastawiona na lekkie cieplo ale nic, dawalam mu probiotyki tez nic, nosze go, kolysze, to sie uspokaja ale na chwile...w dzien jest lepiej tylko dlaczego to nasila sie w nocy i nad ranem.

preg.png[/url]
  • agawera Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka czy cholestaza nie jest wskazaniem do wszesniejszego rozwiazania porodu ?

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    Troszke mu suszylam suszarka nastawiona na lekkie cieplo ale nic, dawalam mu probiotyki tez nic, nosze go, kolysze, to sie uspokaja ale na chwile...w dzien jest lepiej tylko dlaczego to nasila sie w nocy i nad ranem.

na kolki przy weronice mi bardzo pomogła woda kropelkowa no i musiałam podawac mleko modyfikowane bebilon pepti
    u mnie Weroniki nie wyrobiła laktacji ale mysle ze to przez wedzidełko

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Gonia123 Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aghata a próbowałaś masować brzuszek? nam położne kazały po każdym karmieniu masować, pobudzając w ten sposób prace jelit u maleństwa.

f2w3w1d3c12dnook.png
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia już pewnie ściska maleństwo... :)

1) schudnąć 10kg:
    94 🎉 (3.05)
    93 🎉(29.05)
    92 🎉 (30.07)
    91 🎉 (7.07)
    90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczyny!
    Nie chcę denerwować niewyspanych Mam z Maluszkami... ale ja spałam dziś do 12.30 z przerwą o 7 na śniadanie. Położyłam się koło 23, nie wiem o co chodzi bo nigdy tyle nie spałam, a teraz mogłabym się znowu położyć i spaaaaać.

Rozalka - jeszcze chwila cierpliwości i Mikołaj będzie na świecie, a tymczasem delektuj się wrzaskami rodzących i ciesz że to nie Ty ;-)
    A tak serio, to ja sobie jakoś nie wyobrażam siebie że tak krzyczę i jęczę przeraźliwie. Wiem że to pomaga itp. ale jakoś abstrakcyjne jest dla mnie. A pewnie będę się darła jak dzika!!! :D
    Aaaaa i śniłaś mi się w nocy, nie pamiętam co dokładnie ale było bardzo pozytywne!

Alorrene gratuluję pewnego postępu, różowy śluz to już coś :-)

Nieukowa Twoja koleżanka jest jakaś walnięta... no super bohaterka bo urodziła w terminie! Pewnie jeszcze bez znieczulenia, w 2 godziny z uśmiechem na ustach ;-)

Sista przeszedł Ci etap płaczki? Jeśli nie to ja przejmuję pałeczkę! Złapało mnie! :D

Monia - witam w klubie stresujących się dużym dzieckiem!

Ja właśnie waham się co do spaceru, chyba trochę gorąco bo już nawet w mieszkaniu czuję że robię się serdelkiem. Mam dziś fazę na ryż z truskawkami i jogurtem a przed ciążą był to dla mnie JEDZENIOWY KOSZMAR.

W sumie nie wiem czy bym chciała dziś urodzić bo kość ogonową mam od tych schodów tak obitą że nie mogę się dotknąć, wyglądam jak ofiara przemocy domowej, nawet boję się załatwić bo jakikolwiek napór na tą kość boli jak diabli :/

Alorrene13, Sista lubią tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co tu taka cisza? Albo mi Belly nie działa ;-)

Alorrene13 lubi tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gonia123 witaj ponownie ;) Kciukamy za szybki poród !
    Agata dzięki ... może zachęcona małymi efektami, dziś spróbuję ponownie <3
    Współczuję bólu tyłeczka, oby szybko przeszło...
    Pełna złości a jednocześnie satysfakcji odkurzyłam, i ogarniam wszystko powoli, zmęczenie sprzątaniem mogłoby też coś dać ...
    O_o Małż ... co on tu robi o tej porze :P

syy26iyeeuly3wjb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 wrote:
    A co tu taka cisza? Albo mi Belly nie działa ;-)
    może wszystkie rodzą?

.aś. lubi tę wiadomość

• .aś. Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, wyśpij się na zapas :) co Ci szkodzi i może poczekaj z tym porodem, bo faktycznie z tą kością może być ciężko.

U mnie jest jutro zjazd rodzinny... 150 osób, niestety nie chcę ryzykować, bo to 50 km od Wawy. Chociaż fajnie by było być. Do tego ulicę mi zamykają, więc do szpitala zamiast 5 km, będzie z 15. No Wera... to dobra okazja :)

W ogóle... mąż wczoraj dostał podwyżkę :D chciałabym jakoś to uczcić tylko jak tu wyjść :( kostki jak u słonia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 14:28

Sista lubi tę wiadomość

1) schudnąć 10kg:
    94 🎉 (3.05)
    93 🎉(29.05)
    92 🎉 (30.07)
    91 🎉 (7.07)
    90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • Gosia82. Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, nadrabiam Was dopiero wróciłam do domu, byłam na masażu szantala sla niemowlaków, w sumie fajnie. Potem kupiłam fajny stanik sportowy który trzyma mocno moje wielkie bibmbaly i biorę gi do szpitala no łatwo się wyjmuje pierś a dla.mnie staniki do karmienia się nie nadają bo są za małe i mnie ściskają, ostatnio mierzyłsm rozmiar 75 j to jakaś masakra. No a tak twardnienia te same trochę jak by mały smyral mnie w szyjce i aż mi tchu brakuje. Może w weekend coś podziałam z ta nospa, wole rodzic w weekend, no zobaczymy.

• nadine24 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie rodzę, ale trochę się dzieje. Leje się ze mnie coś cały czas, czasem o konsystencji wody, a czasem ciągnącego śluzu w kolorach od przezroczystego przez kremowy aż po różowy, zdarzają się też nitki krwi. Dzwoniłam do położnej, ale kazała jeszcze czekać. Może się coś rozkręci, a jak nie to tylko z wieczora będę musiała podjechać to skontrolować, ale nie ukrywam że biorę pod uwagę tylko pierwszą opcję :)

.aś., Gosia82., sss, dorcia8919, Nieukowa, lilly78, Z., Sista lubią tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    75J to moje marzenie.... Ja mam... 60K obecnie. Ciekawe co będzie jak urodzę... Na samą myśl chce mi się płakać...

Nadine24 - kibicujemy w takim razie za pomyślny rozwój akcji ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 15:01

• Marcia86 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Mój małżonek stwierdził, że nie ma bata, zero seksu przed weekendem, bo on chce żebym rodziłą w tygodniu :P Chce się z roboty urwać a nie "marnować weekend". Praktyczny do bólu ;/
    Ja rodzilam w piątek - tzw długi weekend i mój M miał akurat piątek wolny ( dzień wolny w całej firmie z powodu innego świątecznego dnia wpadającego w sobotę. Tez mysleliusmy ze przepadło ale okazało się ze jest mozliwosc wzięcia urlopu okolicznościowego później i wziął jak wyszlysmy ze szpitala 2 dni. Sprawdzcie to ;)

Nieukowa lubi tę wiadomość

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • Gonia123 Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadine trzymam kciuki ☺☺

f2w3w1d3c12dnook.png
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    Własnie miałam się pytać czy któraś ma podobne dolegliwości -_-
    Od wczoraj jak stąpnę na lewą nogę to czuję mega ból i ucisk w kręgosłupie w lędźwiach i wtedy aż mi lekko paraliżuję tą nogę o.O no i kulawa jestem o.O ma tak któraś ? moze to po znieczuleniu ?
    Ja tez tak mam... Zaczęło się tydzień przed porodem i myslalam ze to jakiś nerw uciska... A po porodzie nie przeszło :\ smarujecie się jakąś maścią??

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
‹‹ 1391 1392 1393 1394 1395 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ