Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
zakupy zrobione lodówka napchana i przez tydzien nie bedzie trzeba chodzic na zakupy no i w czwartek dzwonie czy jest miejsce na patologi . tylko nie wiem jak to zrobic termin mam wyznaczony na 18 a akurat tego dnia moj ma prace caly dzien
a ja dowiem sie czy mnie przyjma dopiero ok 10 wiec nie wiem jak to zrobic
dzis czekam mnie sprzątanie mamusia jutro wpada do mnie moze cos sie ruszy
mam do was głupie pytanie czy jest jakis sposób zeby szyjka sie skróciła ? -
Monia, spokojnie, mój też jest przerażony. Jak ostatnio spytałam czy ma miskę to się zrobił blady w 5 sek, bo myślał, że wody odeszły
Ale w ogóle wczorajsza rozmowa:
- nie rozmyśliłeś się? nadal chcesz być przy porodzie?
- no nie, chcę być przy narodzinach naszego dziecka.
-myślałam, że chcesz mnie wesprzeć, będziesz musiał patrzeć jak kilkanaście godzin zwijam się z bólu.
- tak? a to wtedy faceci też są?
To mi uświadomiło jak bardzo on nie wie na co się pisze10 godzin szkoły rodzenia nic nie dało.... xD Ale w sumie on nie obejrzał "x" odcinków wszelakich porodów.
Aghata, a próbowałaś już wszystkiego? Ciepłych okładów, kropelek, masażu, noszenie na ramieniu też podobno coś daje, bo masuje brzuszek.Ekkaja, gosi_a, Nieukowa lubią tę wiadomość
Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka
1) schudnąć 10kg:
94 🎉 (3.05)
93 🎉(29.05)
92 🎉 (30.07)
91 🎉 (7.07)
90? 89? 88? 87? 86? 85?
2) przyjmować suple
3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
2 wizyta: 7.08 mamy zielone światło 🥹
---
Późne owulacje
Karmienie piersią
PCOS -
aghata wrote:Hej...u nas tak sobie. Antek w nocy daje popalic, cos mu dokucza w brzuszku i biedny cišnie, prezy sie, nie moze chyba pierdnac i tak mi go szkoda...ja tez przy tym cierpie, chodze jak zombie, niewyspana, z bólem glowy no ale cóż, do 3 miesiaca bedzie tak samo jakos trzeba to przetrwac.
Czekam oczywiscie na jakies porodowe wiesci
Ja próbuję wszystkiego,rozgrzany okład,masaż,krople,noszenie ale to i tak nic nie daje. On chyba musi czasem tak się wykrzyczeć
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
Hej kobitki chwilę nie pisałam jestem w szpitalu czytam was na bieżąco
gratuluje wszystkim rozpakowanym mamusiom i zazdroszczę Za pozostałe dziewczyny trzymam kciuki będzie dobrze
My w już 2tyg a łącznie 6tyg teraz już czekamy na poród puli co nie ma przeciwwskazań bo wyniki mam dobre przepływy ok Mała Iza waży 3,5kg codziennie mamy k2tg co drugi dzień amnioskopie badanie koloru wód plodowych tydzień temu miałem test z oksytocyna i wszystko jest dobrze.
Także mimo cholestazy dopisuje się do listy zniecierpliwionych mamusiekNieukowa, Alorrene13 lubią tę wiadomość
-
aghata wrote:Troszke mu suszylam suszarka nastawiona na lekkie cieplo ale nic, dawalam mu probiotyki tez nic, nosze go, kolysze, to sie uspokaja ale na chwile...w dzien jest lepiej tylko dlaczego to nasila sie w nocy i nad ranem.
na kolki przy weronice mi bardzo pomogła woda kropelkowa no i musiałam podawac mleko modyfikowane bebilon pepti
u mnie Weroniki nie wyrobiła laktacji ale mysle ze to przez wedzidełko -
Rozalia już pewnie ściska maleństwo...Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka
1) schudnąć 10kg:
94 🎉 (3.05)
93 🎉(29.05)
92 🎉 (30.07)
91 🎉 (7.07)
90? 89? 88? 87? 86? 85?
2) przyjmować suple
---
Późne owulacje
Karmienie piersią
PCOS -
Dzień dobry Dziewczyny!
Nie chcę denerwować niewyspanych Mam z Maluszkami... ale ja spałam dziś do 12.30 z przerwą o 7 na śniadanie. Położyłam się koło 23, nie wiem o co chodzi bo nigdy tyle nie spałam, a teraz mogłabym się znowu położyć i spaaaaać.
Rozalka - jeszcze chwila cierpliwości i Mikołaj będzie na świecie, a tymczasem delektuj się wrzaskami rodzących i ciesz że to nie Ty
A tak serio, to ja sobie jakoś nie wyobrażam siebie że tak krzyczę i jęczę przeraźliwie. Wiem że to pomaga itp. ale jakoś abstrakcyjne jest dla mnie. A pewnie będę się darła jak dzika!!!
Aaaaa i śniłaś mi się w nocy, nie pamiętam co dokładnie ale było bardzo pozytywne!
Alorrene gratuluję pewnego postępu, różowy śluz to już coś
Nieukowa Twoja koleżanka jest jakaś walnięta... no super bohaterka bo urodziła w terminie! Pewnie jeszcze bez znieczulenia, w 2 godziny z uśmiechem na ustach
Sista przeszedł Ci etap płaczki? Jeśli nie to ja przejmuję pałeczkę! Złapało mnie!
Monia - witam w klubie stresujących się dużym dzieckiem!
Ja właśnie waham się co do spaceru, chyba trochę gorąco bo już nawet w mieszkaniu czuję że robię się serdelkiem. Mam dziś fazę na ryż z truskawkami i jogurtem a przed ciążą był to dla mnie JEDZENIOWY KOSZMAR.
W sumie nie wiem czy bym chciała dziś urodzić bo kość ogonową mam od tych schodów tak obitą że nie mogę się dotknąć, wyglądam jak ofiara przemocy domowej, nawet boję się załatwić bo jakikolwiek napór na tą kość boli jak diabli
Alorrene13, Sista lubią tę wiadomość
-
Gonia123 witaj ponownie
Kciukamy za szybki poród !
Agata dzięki ... może zachęcona małymi efektami, dziś spróbuję ponownie
Współczuję bólu tyłeczka, oby szybko przeszło...
Pełna złości a jednocześnie satysfakcji odkurzyłam, i ogarniam wszystko powoli, zmęczenie sprzątaniem mogłoby też coś dać ...
O_o Małż ... co on tu robi o tej porze -
nick nieaktualny
-
Agata, wyśpij się na zapas
co Ci szkodzi i może poczekaj z tym porodem, bo faktycznie z tą kością może być ciężko.
U mnie jest jutro zjazd rodzinny... 150 osób, niestety nie chcę ryzykować, bo to 50 km od Wawy. Chociaż fajnie by było być. Do tego ulicę mi zamykają, więc do szpitala zamiast 5 km, będzie z 15. No Wera... to dobra okazja
W ogóle... mąż wczoraj dostał podwyżkęchciałabym jakoś to uczcić tylko jak tu wyjść
kostki jak u słonia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 14:28
Sista lubi tę wiadomość
Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka
1) schudnąć 10kg:
94 🎉 (3.05)
93 🎉(29.05)
92 🎉 (30.07)
91 🎉 (7.07)
90? 89? 88? 87? 86? 85?
2) przyjmować suple
---
Późne owulacje
Karmienie piersią
PCOS -
Hej, nadrabiam Was dopiero wróciłam do domu, byłam na masażu szantala sla niemowlaków, w sumie fajnie. Potem kupiłam fajny stanik sportowy który trzyma mocno moje wielkie bibmbaly i biorę gi do szpitala no łatwo się wyjmuje pierś a dla.mnie staniki do karmienia się nie nadają bo są za małe i mnie ściskają, ostatnio mierzyłsm rozmiar 75 j to jakaś masakra. No a tak twardnienia te same trochę jak by mały smyral mnie w szyjce i aż mi tchu brakuje. Może w weekend coś podziałam z ta nospa, wole rodzic w weekend, no zobaczymy.
-
Ja jeszcze nie rodzę, ale trochę się dzieje. Leje się ze mnie coś cały czas, czasem o konsystencji wody, a czasem ciągnącego śluzu w kolorach od przezroczystego przez kremowy aż po różowy, zdarzają się też nitki krwi. Dzwoniłam do położnej, ale kazała jeszcze czekać. Może się coś rozkręci, a jak nie to tylko z wieczora będę musiała podjechać to skontrolować, ale nie ukrywam że biorę pod uwagę tylko pierwszą opcję
.aś., Gosia82., sss, dorcia8919, Nieukowa, lilly78, Z., Sista lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nieukowa wrote:Mój małżonek stwierdził, że nie ma bata, zero seksu przed weekendem, bo on chce żebym rodziłą w tygodniu
Chce się z roboty urwać a nie "marnować weekend". Praktyczny do bólu ;/
Nieukowa lubi tę wiadomość
Maja 5.06.2015
Aniela 27.08.2021
-
zyrcia wrote:Własnie miałam się pytać czy któraś ma podobne dolegliwości -_-
Od wczoraj jak stąpnę na lewą nogę to czuję mega ból i ucisk w kręgosłupie w lędźwiach i wtedy aż mi lekko paraliżuję tą nogęno i kulawa jestem
ma tak któraś ? moze to po znieczuleniu ?
smarujecie się jakąś maścią??
Maja 5.06.2015
Aniela 27.08.2021