X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech a mnie jakis brak powera dzis nawiedzil... Czuje ze nie mam na nic ochoty... Zaplanowalam mycie lazienki i sprzatanie po roleciarzach, ale zero motywacji. Ja wiem, ze powinnam to zrobic zanim maly raczy wyjsc, ale nie mam najmniejszego sygnalu, ze w ogole to nastapi. Termin jutro, w moich ieealnych wyobrazeniach mialam urodzic przed koncem 40tc a tu dupa.

Baby tez sa dziwne, mam wrazenie ze przenoszona ciaza dla wielu matek to jakis powod do kpin... Wczoraj wieczorem na fb jedna mnie taka dorwala z tekstem "to na bank przenosisz, a widzisz, a ja swoje urodzilam w terminie".

Zly dzien :(
    No nic, ide sie wykapac, zrobie zakupy i zabiore sie za te lazienke...

Alorrene13 lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eee co to wogole za tekst :/ I co za różnica? Przecież wiadomo, że to jest uzależnione od masy czynników, a nie złej woli naszych ciał czy naszych dzieci. Dobrze, że ja pyskata strasznie jestem i nikt mi się nie odważy takich bzdur gadać.

Ja zrobiłam sobie masę planów na weekend, może moje dziecko jest złośliwe po mnie i postanowi pokrzyżować mi plany? :P A jak nie to trudno, przynajmniej nie będę czekać w domu jak na skazanie! :P
    Ja specjalnie nie będę wypędzać synka z brzuszka, tym bardziej że i tak jestem całą ciąże bardzo aktywna (może i nad aktywna wręcz) i będę dzielnie czekać. Przynajmniej na razie... Chociaż ten brak snu mnie wykończy. Dzisiaj spałam jakieś niecałe 2h :( Koszmar...

Rozalia - 3mam kciuki :)

Alorrene13 lubi tę wiadomość

• gosi_a Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia- to Wasz dzień, powodzenia :)

Nieukowa- nawet nie wiesz, jak mnie wkurzają takie teksty "o ja myślę, że przenosisz". A wczoraj mąż mi wypalił "a może do lipca poczeka". Serdecznie wszystkim dziękuję za takie życzenia i prognozy. A że dziecko mam spore (w sensie długości) i ciągle odpycha się od żeber waląc po szyjce to już ich nie obchodzi, bo mają frajdę patrząc jak mi skacze brzuch. Łączę się z Tobą w humorze.

Maglic, a nie masz jakiegoś doradcy laktacyjnego? Bo to dziwne że Gabryś woli mm niż Twoje mleko. Może po prostu jest mu łatwiej z butli bo nie musi żadnego wysiłku wkładać. Może to jest tylko kwestia dostawienia.

Zbieram się do labo z moim GBSem. Będę dzisiaj często na forum, bo siedzę sama w domu i pewnie się będę mega nudzić :)

maglic lubi tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa - co za baba, taktu za grosz. Co ona myśli, ze to wyścig, kto pierwszy? Moze drugie urodzi w 20 tygodniu, to pobije wszystkich...

Nieukowa, .aś. lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • sss Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia trzymam kciuki...

Ja tez kiepska noc , zasnelam dopiero o północy a potem siku ze dwa razy. Kiedys wspominalyscie o Bozenach jak kebab, hambuger czy jakos tak swojej nie widzialam ale czuje ja niech wytrzyma do poniedzialku.

Co ja mam dzis w planach hmmm nic...... No dobra obiore truskawki ...

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEEEEJJJJJ <3

kawka wypita, śniadanko zaliczone ... teraz ogarnę mieszkanie .

Mnie też wkurzają ciągłe pytania typu : rodzisz ? dzieje się coś ? wrrrrrr

a zwłaszcza to , że mieszkam z teściową , która mam wrażenie życzy mi przenoszenia .. bo wie , że nosze duże dziecko , że już mi cięzko i bym chciała już ... a ona tylko łazi i smęci jeszcze nie chciej, niech siedzi jak najdłużej , jeszcze masz czassssssssuuuuuuuuu a czasuuuuu .... (fajnie jej sie mówi bo ona rodząc to jej dzieci 3 kg nie miały tylko mniej).
    Codziennie gapi mi sie na brzuch i jeden dzień twierdzi, że jeszcze nie , jeszcze bardzo daleo bo brzuch wysoko a na dtugi dzień brzuch nisko i zachowuje sie choćbym miała urodzić zaraz, a za 5 min stwierdza że znów wysoko i jeszcze nie wwrrrrrrrr... mnie to dobija takie gadanie, zwłaszcza, że ją o takie komentarze nie prosze ...

miłego dnia :)

Rozalia - Twój najpiękniejszy dzień dziś <3

Alorrene13, A1984 lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Sista Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia wrote:
    Dziewczyny dzięki! Czekam na ip na mojego lekarza który nie daje znaku życia :/ Może ma jakąś operacje już czy co, ale tel. nie odbiera i nie wiem co robić...Poczekam jeszcze ale on jest tylko do 13:00 więc mam nadzieję że coś się lada moment wyklaruje...
    Głodna jestem :D

Spokojnie, samo przygotowanie do zabiegu to kwadrans :) Teraz juz nie pojesz, ale jutro pamiętaj, ze woda zabija głód, duzo pij. Kurde chyba nienormalna jestem, bo pomimo tego, ze pózniej bolało, chciałabym przeżyć to jeszcze raz.

Juz słyszę dzieciaczki, zaraz sie będziemy cycowac. Jak z Olga wszystko bedzie dobrze, to nawet jutro mozemy wyjsć, ale chyba wole niedziele na spokojnie.

Nieukowa, Alorrene13 lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widzę, że znowu co niektóre mamy awarie suwaczków :/

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z. wrote:
    Monia, u mnie juz w tej chwili calkiem ladnie z tego co ogladalam. Chyba juz czesc szwow sie rozpuscila. Zostaly te ktore sa w miejscach najvardziej bolesnych i te wczoraj zaczely piec i cuagnac. Nam badzieje ze szybko przejdzie.
    Nie bylam nacinana, peklam sama.
    Krocze boli tyle o ile no nie smigam jak sarenka ale w porownaniu z kobietami po CC ktore byly na oddziale to mysle ze jest bardzo dobrze. W sumie nie bralam żadnych lekow przeciwbolowych. Na drugi dzien karmilam siedzac po turecku na lozku. Chodzenie idzie powoli i wstawanie ale jak jest 'awaria' i trzeba dzialac bo dziecko wydaje dźwięki syreny to sie o tym nie mysli i trzeba dzialac.
    Monia nie boj sie, wszystko jest do przeżycia.

Przy okazji mam pytanie do tych co byly szyte, czy Was tez szwy pieka przy oddawaniu moczu? Bo mialam tak zaraz po porodzie i teraz wrocilo. Nie wiem czy to kwestia szwow czy jeszcze jakis ran otarc ktore tak reaguja?

I mam pytanie do mam karmiacych piersia, czy odbijacie? Moj sie zlosci i wybudza wtedy. Jest to uciazliwe w nocy...
    mnie też szczypało. Położna kazała mi się podmywać po każdym sikaniu Nadmanganianem potasu i rzeczywiście się polepszyło ;)

Leon też się denerwuje jak ma odbić więc jak śpi przy cycu tego nie robimy tylko odkładam go tak żeby leżał na boku i podkładam pieluszkę, bo jemu się ostatnio dość często ulewa, a jak nie śpi to normalnie go noszę i beka jak ojciec :D

Alorrene13, Z., A1984 lubią tę wiadomość

• nadine24 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello :)
    Nie przynoszę niestety dobrych wieści, wieczorem mnie trochę poskurczało, ale zasnęłam. W nocy jeden skurcz i to by było na tyle :/ jedyna spoko rzecz to że się chyba odczopowałam, ale obudziłam się dziś w takim humorze, że nawet to mnie jakoś specjalnie nie cieszy , mam ochotę wszystkich pozabijać albo siedzieć i płakać

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!!!

Rozalia trzymam za was kciuki :) Gdyby coś jesteśmy w kontakcie :D

Przez dwa dni miałam problemy z kompem i nie jestem w stanie was nadrobić- tyle wspisów :)

Sista i Scintilla dla Was spóźnione ale szczere gratulacje :)

Niestety mnie wczoraj znów dopadł ból zęba :( Nocka średnio przespana, ale dziś jest lepiej i mam nadzieję, że tak już zostanie :/

Rano obudziłam się i zauważyłam, że brzuch mi się napina, bez bóli ale to już coś, jutro po śniadaniu wizyta w szpitali na KTG i USG, liczę,że coś się ruszyło ku porodowi :)

Uff, ale będzie dziś upał :/ i będą nogi jak balony :( Dlatego już po śniadaniu zrobiłam porządek z podłogami i wstawiałam pranie.

To kto teraz w kolejce do porodu???

Rozalia lubi tę wiadomość

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zalezy Ania o jaka kolejke pytasz :) jutro termin teoretyczny moj i Alorrene, przed nami jeszcze byly (sa?) CaneCorso i Nadine. A potem juz nie wiem, bo suwaczki poznikaly :D

Nadine piateczka za podly nastroj... Ale u ciebie przynajmniej czop ruszyl, wiec jestes w blokach startowych :D
    Zmolestuj moze partnera wieczorem i cos ruszy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 10:13

Ania1704, A1984 lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia powodzenia :-) trzymam kciuki!! Będzie dobrze ;-)
    A ja wpadam pochwalić się że dziś Samuel kończy miesiąc :-) :-) nawet nie wiem kiedy to minęło. Leci czas strasznie szybko.
    Miłego dnia i duuużo porodów,szybkich i bezbolesnych :-P ;-)

Nieukowa, dorcia8919, Ekkaja, Alorrene13, .aś., Ania1704, nenette, gosi_a, agawera, Rozalia, A1984, Finezja, Z. lubią tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej!

Rozalia powodzenia! Twoja najpiękniejsza chwila nadeszła :)

Ciekawe czy dziś jeszcze usłyszymy dobre wieści ;)

Monia współczuję teściowej, ja to bym nie wytrzymała i chyba zrobiła awanturę. A potem wszystko zgoniła na hormony :P

Maglic może faktycznie warto skorzystać z pomocy kogoś od laktacji. Nie zaszkodzi, a pomóc zawsze może :)

Nieukowa ja mam dziś to samo. Zero energii i chęci na jakikolwiek wysiłek. Całą ciążę byłam aktywna, czasami aż nadto, a końcówka jakaś taka ospała. Ale z drugiej strony trzeba korzystać z lenistwa póki można :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 10:20

Rozalia, maglic lubią tę wiadomość

• nadine24 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Zalezy Ania o jaka kolejke pytasz :) jutro termin teoretyczny moj i Alorrene, przed nami jeszcze byly (sa?) CaneCorso i Nadine. A potem juz nie wiem, bo suwaczki poznikaly :D

Nadine piateczka za podly nastroj... Ale u ciebie przynajmniej czop ruszyl, wiec jestes w blokach startowych :D
    Zmolestuj moze partnera wieczorem i cos ruszy :)

tak tak, proszę się nie wciskać w kolejkę, bo nas później hamujecie :D

M. idzie dopiero na 12 do pracy, więc zastanawiam się czy się nie wyżyć już teraz, bo jak zaraz nie potłukę jakiejś szklanki to eksploduje :D czuję takie naładowanie emocjami że aż ręce mi się trzęsą

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie miałam się pytać czy któraś ma podobne dolegliwości -_-
    Od wczoraj jak stąpnę na lewą nogę to czuję mega ból i ucisk w kręgosłupie w lędźwiach i wtedy aż mi lekko paraliżuję tą nogę o.O no i kulawa jestem o.O ma tak któraś ? moze to po znieczuleniu ?

• Ekkaja Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja jestesm PO terminie :) drugi dzień - ale dziś energii mam więcej - tzn miałam bo nadciąga upał ;] poodkurzałam, zrobiłam pranie, byłam w sklepie oO ponoć ruch może coś ruszyć ! noc przespałam dobrze oO po wczorajszym badaniu gina nieco mam podbarwiony śluz ale pozatym nic nie czuje aby coś miało się dziać ^^` a jutro już 13... ! Kochanie słyszysz TY mnie?

pociesza mnie moja mama bo miała szybkie porody tzn pierwszy ból o 5.30 a o 12.45 już byłam na świecie :) no ale każda z nas inna ^^`

Alorrene13, Ania1704 lubią tę wiadomość

zem3k6nlhegg1vf6.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) Po prostu cześć ...

:) Wczoraj też zmobilizowałam M. do działania, nie zaczęło się, ale pierwszy raz miałam wrażenie, że może coś się ruszyło, nadzieja w postawi różowego śluzu, może jakieś lekkie skurcze (których nie czułam, żeby nie było), ale takie dziwne uczucie i rano pierwszy raz zakuło mnie coś tak nisko, może to ręka w szyjce czy co ;) hehe nie zapeszam, jutro KTG i jak znam życie bez zmian, poproszę też o USG, w dniu terminu jak mnie odeślą z tekstem "co 2 dzień teraz KTG" to wydaje mi się że nie powinni odmówić usg.

Dziś też zero energii. Ponieważ M. powiedział, że zakaz spacerów w 30stopniowym upale, to też planuję dziś trochę posprzątać, no i pranie, taras. Uwierzcie, że nie chce mi się wyparzać butelek i laktatora, takie mam poczucie, że z tym zdążę jak będzie potrzeba ...

Rozalia będzie wszystko dobrze i dziś utulisz Synka :)

Tak w ogóle to witam Mamy które do nas dołączyły An_Be, Melia powodzenia!

CaneCorso, Nadine, Ekkaja no to trzymam kciuki, nie blokować kolejki ;) Życzę porodu!

Scintilla jak tam u Was?

Monia też bym nie zniosła takiego gadania teściowej, współczuję :/

Życzę wszystkim dobrego dnia, dobrych karmień, mniej bólu, więcej radości no i porodów, porodów i jeszcze raz porodów ;) Poprawy humoru oczekującym :) !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 10:50

Ekkaja, Rozalia, A1984, Melia, Finezja lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ja jestem w kolejce, zadowolona jedynie z tego że u nas burza na całego i leje deszcz- przy takiej pogodzie moj dzidziuś i ja czujemy się dobrze. Jadę dziś do lekarza po zwolnienie od terminu, który był 3 dni temu do najbliższego wtorku. Jak nic nie ruszy, a boję się że ja to strachem hamuję, to we wtorek idę do szpitala...no cóż?

Ekkaja lubi tę wiadomość

3i49zbmhdvaalxch.png
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    Własnie miałam się pytać czy któraś ma podobne dolegliwości -_-
    Od wczoraj jak stąpnę na lewą nogę to czuję mega ból i ucisk w kręgosłupie w lędźwiach i wtedy aż mi lekko paraliżuję tą nogę o.O no i kulawa jestem o.O ma tak któraś ? moze to po znieczuleniu ?

Ja mam coś takiego od jakichś dwóch tygodni i jedyne co znalazłam w necie to pojęcie "rwa kulszowa", ale liczę na to, że po porodzie przejdzie, a Ty teraz z tym wyskakujesz? Kurcze? :/ To już nie wiem czy mam na co liczyć.

Mnie też doprowadzają teksty "na pewno przenosisz" do szału, ale koleżanka która sama jest w ciąży i do mnie gada "nie wychodź nigdzie, bo jeszcze urodzisz" też mnie denerwuje. Jej akurat życzę, żeby sobie 42 tyg w ciąży chodziła skoro tak się boi "przedwczesnego" porodu.

Ja też dzisiaj kompletnie wypruta z energii. Moje wstawanie wyglądało pewnie gorzej niż niejedno pionizowanie po cc. Ja nie wiem, ale tak co wstaję od tyg to myślę "nie, dzisiaj na pewno nie urodzę, bo nie mam siły". Dzisiaj jeszcze raz torbę sprawdzę, bo jak mam w weekend uczelnię to w razie czego poród będzie z zaskoczenia xD

Nadine, wyżyj się na mężu. xD praktykowałam to dwa dni temu, krzywda mu się nie stała, a ulga niesamowita :D No i szkoda szklanek...

Nieukowa, Finezja, Finezja lubią tę wiadomość

Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka

1) schudnąć 10kg:
    94 🎉 (3.05)
    93 🎉(29.05)
    92 🎉 (30.07)
    91 🎉 (7.07)
    90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple
    3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
    1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
    2 wizyta: 7.08 mamy zielone światło 🥹

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
‹‹ 1389 1390 1391 1392 1393 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ