Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
hmm nie dostałam
lekarz tylko swterdził, że nie ma sensu już do niego chodzić na wizytę- tylko 5-6 doba PO terminie jade do szpitala i "zapewne" zostanę tam, zreszta cokowiel by się już działo - pakuje się i jadę.
podejrzewam, że po prostu zrobią mi KTG i zobaczą co i jak, zresztą jutro będę dzownić do szpitala to się dowiem.
mój lekarz mówił tylko, że on właśnie po 5-6 dobie nie odesłał by już pacjentki ze wzgląd na starzenie się łożyska - że w szpialu zrobią najwyzej badania określające czy łożysko daje jeszcze rady (czyli erm podanie oksycotyny?) i wtedy postanowią czy czekac czy wywoływać czy co tam dalej ^^.
zresztą jak już niektóre namacalnie tego doświadczyły - szpital dostaje kasęwięć jak tylko mają miejsce podejrzewam nie będą oponować przed przyjęciem ;] (jeśli mówimy o nfz)
licze jednak że samo się coś rozkęci bo o zgrozo nie-nawidzę szpitali -.- zanudzić się można, jedzenie marne, kible "publiczne" i takie tam
dobra już nie marudzę -
A ja dziss nadrabiam moje ostatnie mulenie, truskaweczka, nektarynka sok grejphutowy no i czeresnie mi siostrzeniec przyniosl dla malego w brzuchu heee..
Mam ochote na kawe latte mrozona z lodami.... Kawy nie pije nawet nie wacham odkad w ciazy jestem...Ekkaja, Sista, gosi_a lubią tę wiadomość
Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm -
Sista mam zewnątrzoponowe więc będę świadoma, sama nie wiem czy to dobrze czy źle
Znajoma po cc też miała zaraz po operacji tylko 5 kg mniej, ale do wyjścia ze szpitala straciła koło 10.
Jeśli chodzi o bóle to mnie bolą plecy, biodro, stopy i robi się cholera coraz goręcej
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 18:32
sss lubi tę wiadomość
Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka
1) schudnąć 10kg:
94 🎉 (3.05)
93 🎉(29.05)
92 🎉 (30.07)
91 🎉 (7.07)
90? 89? 88? 87? 86? 85?
2) przyjmować suple
3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
2 wizyta: 7.08 mamy zielone światło 🥹
---
Późne owulacje
Karmienie piersią
PCOS -
Dziewczyny spokojnie, same te wymiary wyrwane z kontekstu nic nie znaczą.
Mam wrażenie ze waga jest szacowana na podstawie wszystkich wymiarów + coś jeszcze?!?!?
Bo gdyby to były tylko wymiary i system wypluwałby wagę to każde USG i każdy lekarz podawałby to sama wagę, a tak nie jest. Wyniki różnią się niewiele w ost.tyg. Tzn. Ze np w 37 tyg miałam BPD 96 a w 39 mam 99, trudno to pomierzyć i wszystko pewnie zawiera jakiś błąd.
Nieukowa u mnie przyjmują tydzień po terminie chyba ze jest wskazanie wcześniej.A1984 lubi tę wiadomość
-
.
Nieukowa lubi tę wiadomość
1) schudnąć 10kg:
94 🎉 (3.05)
93 🎉(29.05)
92 🎉 (30.07)
91 🎉 (7.07)
90? 89? 88? 87? 86? 85?
2) przyjmować suple
---
Późne owulacje
Karmienie piersią
PCOS -
As naszczescie nic mi nie puchnie, nie mam tendencji o dziwo. Mysle ze to jednak zakwasy po wczorajszym sprincie po galeri, tak to raczej duzo nie chodzilam ostatnio.
Ja juz w lozku cos mam dzis niemoc.
Tak mysle czy mam wszystko.
A mamuski mierzycie temeprature pokojowa? Ja mam uchylone okno w sypialni ale przy malym to nie wiem i kurcze te pieronskie muchy musze chyba moskitiera zamowic na okno.Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm -
.
1) schudnąć 10kg:
94 🎉 (3.05)
93 🎉(29.05)
92 🎉 (30.07)
91 🎉 (7.07)
90? 89? 88? 87? 86? 85?
2) przyjmować suple
---
Późne owulacje
Karmienie piersią
PCOS -
Dostałam na noc ketonal domięśniowo, wiec bede spała jak susel. A jutro cycujemy sie z Olgą od rana, bardzo lubi pozycje na leżąco, lepsza dla nas obu
Na razie tylko siara, ale liczę na mleczko lada dzien.
Rozalia - u nas jest znieczulenie podpajęczynówkowe, ale tez do kręgosłupa. Pierwszy krzyk - bezcenneA anestezjolog, jest cały czas przy Twojej głowie, razem z pielęgniarka anestezjologiczną. Bedzie dobrze, trzymam kciuki !!!
Dobranoc Dziewczynki!!! Za rychłe porody trzymam kciuki !!!Rozalia lubi tę wiadomość
-
Wagę liczy sie z wymiaru główki ,udowej i brzuszka chyba.
Ja wlasnie odkurzylam całe mieszkanie,zmylam podłogi bo ile mozna leżec...a robiłam to z godzine bo pod rząd miałam 4 tel. W stylu " jak tam"?? Halllo przeciez ja do terminu mam 2 tygodnie ponad...Nieukowa, Rozalia lubią tę wiadomość
-
.aś. wrote:Ja tam myślę, że to i tak wróżenie z fusów
To kto się jutro wybiera na porodówkę?
To jest wróżenie z fusów...we wtorek rano Olga miała wymiary na skończony 35/36 tydzien, a wyszła jak w 40 tygodniuTylko waga różniła sie o 100g.
.aś. lubi tę wiadomość
-
Ja na pewno nie
Jestem po wizycie i dołączam do grona nierodzących. Mam zamkniętą szyjkę, mąż dostał polecenie seksu, żeby szyjkę przygotować na poród. Nie wiem tylko dokładnie jak to określił, ale oddech dziecka sugeruje że szykuje się do wyjścia. Na KTG czysto, kolejna wizyta USG + KTG za tydzień. Mała waży 3350 g, więc nie mało i nie dużo. Pobrał mi GBS, jutro muszę zawieźć do szpitala.
Po wizycie moja szyjka została zdemolowana przez dziecko, teraz na szczęście się uspokoiła.
SSS, ja ostatnio sprawdzałam temperaturę w sypialni i mam 21 st, więc chyba ok.
sss, Rozalia, A1984, dorcia8919 lubią tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 18:33
1) schudnąć 10kg:
94 🎉 (3.05)
93 🎉(29.05)
92 🎉 (30.07)
91 🎉 (7.07)
90? 89? 88? 87? 86? 85?
2) przyjmować suple
---
Późne owulacje
Karmienie piersią
PCOS -
Nieukowa wrote:Agata pociesze cie- ktg to jak wrozenie z fusow jesli chodzi o same skurcze. Bylam na 2 badaniach tego samego dnia, przedwczoraj- rano zero skurczy, ani malutkiego wahniecia przez 35minut. A po poludniu w ciagu 20minut 4 skurcze po 50-60% kazdy. Rzecz jasna ja nie czulam nic poza lekkim napieciem brzucha.
Wersje co do mojej szyjki tez rozne u 2 ginow- jeden mowi ze szyjka na 1,5cm i rozwarcie na 1cm, drugi ze szyjka na 1cm i bez rozwarcia. I komu tu wierzyc?
Takze spoko... Czekamy kiedy sie cos urodzi (nomen omen).
Dzięki Nieukowa, pocieszyłaś mnie trochę
Lubię Twoje naukowo - racjonalne podejście -
Dziewczyny co do pomiarów na USG, nie stresujcie się że są rozbieżności typu brzuszek 37 tyg a głowa 39 tyg. Jak rozbieżności są duże i są powodem do niepokoju - gin by Wam powiedział. Rzadko dziecko ma wszystko idealne na dany tydzień. U mnie na jednym USG różnice były rzędu ponad 3 tyg pomiędzy głową a brzuszkiem, tydzień później na USG w szpitalu już tylko 1,5 tyg. Nie ma co się przywiązywać do tych liczb jakoś bardzo...
W temacie "kiedy do szpitala po terminie", mi dziś gin powiedział że ma się zgłosić do szpitala już w dniu terminu, oni mają zbadać i określą czy zostaję czy mam przychodzić na KTG codziennie itp. Ważne żeby w dniu terminu być zbadanym i ustalić plan działania na podstawie przepływów, łożyska itp.
Alorrene13 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny trzęse już portkami
Wszystko w domu porobiłam i teraz głupia będę myśleć o jutrze
Do szpitala jedziemy na 9, rano prysznic i potem najgorsze czyli czekanie na godzinę 0... Mąż ze stresu poszedł się uczyć, no masakra
Boziu powiedzcie że przeżyje, nie padne tam i generalnie dam radę
A gin mi mówił ze wagę wylicza usg na podstawie pomiaru główki, kości udowej i brzuszka, a różnice w pomiarach u ginow są stąd że wystarczy 1 mm przyłożyć inaczej tą strzałkę do pomiaru i wychodzi inna waga.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 21:43
Nieukowa, Sista, dorcia8919 lubią tę wiadomość