Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Powrót do przeszlosci....
Stwierdzili,ze nic mi nie jest i jestem w domu...
Zostałam przyjeta z wielkim zalem i z pytaniem "co ty tu w ogole robisz"
Dzis na obchodzie stwierdzil ordynator ,ze trzeba mi zwiekszyc dawke eutyroksu do 150 i to wszystko. O wywolywaniu porodu moge zapomniec,bo maly nie jest wcale duzy (4092g),termin na 23 czerwca... opuchlizn mi zeszla...
Poszlam do swojego ginekologa,mial akurat dyzur i wypisalam sie na wlasne zyczenie.Poparl to,powiedzial,ze wszystko jest ok i nie musze zostawac. Chcieli mnie trzymac tylko 4 dni ,zeby dostac za mnie kase... bez sensu...
Wierze,ze niedlugo będziesz z nami Maleństwo -
Zyrcia dzięki, człowiek niby wie ze tak może być ale to jakos inaczej jak dotyczy własnego dziecka, zmartwienie zabija rozsadek
Monia potem Ci napisze o moim nacięciu wrażenia, ale juz z domu na spokojnie bo z Tel. Troche ciężkozyrcia, XxMoniaXx lubią tę wiadomość
-
Sista, brumbrumku podnioslyscie mnie na duchu, oby i u mnie bylo tak szybko i bezproblemowo
Zakupy ogarniete, lód zjedzony więc czas na odpoczynek
Chociaż nie powiem, stres we mnie narasta albo bardziej strach przed nieznanym... Mam nadzieję że jutro o tej godzinie będę już tulić synka -
Byłam na shoppingu, wow szok ... hehe
4 bodziaki na wyrost, i sobie jakieś bluzki zakupiłam nawet
Co z tego, jak poprawa humoru tylko na chwilę. Wracam, czytam o Waszych dzieciach i co ... zazdroszczę bardzo
Ile jeszcze przyjdzie mi czekać, ciekawe, Chyba max do 20.06, to tydzień po terminie ... hmmm
Nieukowa, Rozalia, CaneCorso lubią tę wiadomość
-
Heh, to czekamy razem Alorrene
Ja po obiadku, roleciarze skonczyli na dzis. Kot doznal traumy ze obcy sie tyle czasu krecili w domu i teraz go tule zeby sie przestal trzasc...
Sista tylko nie przesadz z tym lataniem zeby sie rana nie rozeszla!Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 15:14
Alorrene13, Sista lubią tę wiadomość
-
Mnie sss zdradziła swoją cesarką to czuję się duchowo połączona z Rozalią
Rozalia, kiedy rodzimy? ;p
Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka
1) schudnąć 10kg:
94 🎉 (3.05)
93 🎉(29.05)
92 🎉 (30.07)
91 🎉 (7.07)
90? 89? 88? 87? 86? 85?
2) przyjmować suple
3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
2 wizyta: 7.08 mamy zielone światło 🥹
---
Późne owulacje
Karmienie piersią
PCOS -
Rozalia wrote:Aś jeśli chcesz rodzić to zapraszam jutro koło południa
Mam mieć cc
W końcu dopadłam czereśnie, ostatni moment żeby się nimi rozkoszować
No nie... FOCH ;p
To już nie wiem kto mi został... A1984, jakie masz plany?Marcia jeszcze jest.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 15:43
Rozalia lubi tę wiadomość
Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka
1) schudnąć 10kg:
94 🎉 (3.05)
93 🎉(29.05)
92 🎉 (30.07)
91 🎉 (7.07)
90? 89? 88? 87? 86? 85?
2) przyjmować suple
3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
2 wizyta: 7.08 mamy zielone światło 🥹
---
Późne owulacje
Karmienie piersią
PCOS -
Rozalia wrote:Sista, brumbrumku podnioslyscie mnie na duchu, oby i u mnie bylo tak szybko i bezproblemowo
Zakupy ogarniete, lód zjedzony więc czas na odpoczynek
Chociaż nie powiem, stres we mnie narasta albo bardziej strach przed nieznanym... Mam nadzieję że jutro o tej godzinie będę już tulić synka
Rozalia - bedzie dobrze. Ja nastawiłam się, ze bedzie bardzo źle i rozczarowałam sie pozytywnie. Rana pobolewa, szczególnie przy wstawaniu z lozka, ale da sie żyć. Teraz marzę aby zrobić 2, to bedzie kolacjaRozalia, Ekkaja lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczynki no rzeczywiście nuda dzis tu powiewa...ale zeby tak nikt ??? Nie ma chętnych?
Ja zaliczyłam spacer na plaze
Obiad,kg truskawek i nudy...moze moj M dzis bedzie miał net wiec czekam ..gosi_a, Alorrene13, Rozalia, Ekkaja, Sista, Z. lubią tę wiadomość
-
Cześć Kochane, ja dziś tylko na chwilę bo postanowiłam konkretnie posprzątać a poza tym humor średni i nie chce smęcić
Byłam dziś u gina na kontroli, nic się nie dzieje, fakt że nie mam żadnych skurczy, nic się nie pisze na KTG i szyjka stanęła w miejscu nie napawa optymizmem. Powiedział że rzadko jest tak że z etapu zero skurczy przeskakuje się na etap poród. Nawet zwolnienie dostałam do 7 lipca bo jak skurczy brak to nie wiadomo jak będzie...
Wiem mam jeszcze czas ale jestem zła bo po pierwsze od 1,5 mc słyszę że wygląda wszystko jakbym miała już rodzić (bo i skurcze były, i szyjka ładnie się skracała), nastawiłam się że to JUŻ. Po drugie dziecko mam duże z wielką głową, im dłużej będzie tam siedział tym większa szansa że poród nie przebiegnie bez komplikacji. Pomijam już mój komfort, boję się o synka
Ekkaja lubi tę wiadomość
-
Straciłam rachubę
kto jeszcze nie urodził łapka do góry
Mi zdjęli dziś szew ( miało go już nie być we wtorek), małej głowka jest na wysokości spojenia łonowego, skurczy 0 !!!!!!!!!!!!! , rozwarcie na 1 cm ale utworzyła się obręcz po szwie i pewnie bez oxy się nie obędzie.
W szpitalu jestem przez małe afi ;( nic nie ucieka a jest na granicy małowodzia ;( -
MIKOLAY jak tam w szpitalu w ogóle? Jakie prognozy u Ciebie?
Co w menu? krupniczek to jest czy jarzynowa?Jakie mięso?
Agata no mam tak jak Ty... Wiadomo, że trzeba być gotowym na kilka tygodni przed jakby się zaczęło... a tu czekam te ostatnie tygodnie i kompletnie nic się nie dzieje
Jakie miałaś wymiary główki na ost.USG? Kiedy to było?
Ja miałam dziś też sprzątać ale wypadła ta Arkadia z przyjaciółką i już mi się nie chciałoNa jutro przekładam
P.S.: Ok. Mikolay już wszystko wiem, ja nie urodziłamWiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 16:15
-
Alorrene na ostatnim USG byłam w ostatnim dniu 37 tyg (36+7), i wymiary główki mam takie
BPD 9,38 (38+1)
HC 33,99 (39+1)
Do tego długaśne nogi, tylko brzuszek chudy
A jak to u Ciebie wygląda?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 16:18