X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia to korzystaj z dobroci męża :D

Gosiu gratuluje "czystego" moczu :)

a ja sie najbardziej boje że nie bede umiała przeć czy oddychać... nie dość, ze pierwszy raz to na SR nie miałam możliwości chodzić i jestem zielonaaaa :O

Rozalia lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra muszę się ruszyć i ogarnąć łazienkę , pranie wstawić, gary pomyć , jakiś obiad bo samo się nie zrobi a szkoda :/

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • sss Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moze ja wyparze smoczek laktator i butelki hmm... Teraz bede sie tam smecic do niedzieli hee czuje te presje czasu. I tak wszyscy pytaja kiedy rodze i nie che sie chwalic ze w poniedzialek bo bedzie telefon za telefonem wrrr

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia jak cie tylek boli przy skurczach to znak ze malenstwo schodzi ci do miednicy :)
    Sprobuj krecic biodrami na boki, albo siadac z poducha miedzy nogami okrakiem...

Chyba tez odwiedzimy ikeę- znowu...
    Mamy komode do kupienia i ramke na obraz.
    Tylko niech te fagasy skoncza montowac bo mam ich dosc, a siedza dopiero 1,5h. I rozwalaja swiezo pomalowana sciane zeby mechanizm do rolet zalozyc. Wrrr.

U mnie po 3-4smsy albo fb dziennie z zapytaniami czy rodze. Tak kuzwa, od 2 tygodni. Ja nie wiem czy ci ludzie nie maja innego tematu zeby zagaic? Moze by tak zapytac czy wpadne na kawe? Albo czy czegos nie potrzebuje?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 11:10

Gosia82. lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • An_Be Debiutantka

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny, poczytuje Was ale sie nie udzielam,chyba nie mam natury forumowiczki :-)
    kibicuje kazdej z Was i z serca calego gratuluje kazdej z Was ktora urodzila juz swoje czerwcowe malenstwo :-)
    Wiem ze jest lista na ktora wpisujecie plec date porodu i imie... jako ze nie wiem jak to uczynic, bede wdzieczna za wpisanie ponizszych informacji :-)
    cesarskie ciecie 17.06, chlopczyk a imie Kacper albo Olgierd, trwaja jeszcze negocjacje miedzy moim mezem a 3,5 letnia corka co do imienia :-) mam nadziejhe ze zdaza podjac decyzje :-) mi podobaja sie oba imiona dlatego zaakceptuje wybor rodzinki :-)

zycze powodzenia kazdej z Was :-)

Nieukowa, .aś., gosi_a, CaneCorso, Ekkaja, lilly78, sss, BrumBrumek, dorcia8919, Rozalia, Alorrene13, nenette, Z. lubią tę wiadomość

Rozpakowana :-)
  • Gosia82. Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa to zaczynam kręcić dupka

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu coś czuje że niedługo ogłosisz nam dobrą nowinę :D

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A przynaniej mi pomaga bo tez maly czasami uciska mi tam na dole :)

Gosia82. lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj An_Be! nasza sekretarka to Zyrcia, więc pewnie niebawem dopisze Cię do listy :-)

zyrcia lubi tę wiadomość

3i49zbmhdvaalxch.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Ja Was podczytuję od dłuższego czasu, ale się nie udzielałam...
    Jestem obecnie pod koniec 39 tygodnia ciąży, całą ciążę przeszłam dosłownie księżkowo bez najmniejszych dolegliwości. Jedyne co to cierpię na okropną bezsenność :( Ale ja zawsze źle spałam i tak to sobie tłumaczyłam. Teraz jednak pod koniec czuję się przez nią naprawdę wycieńczona, do tego te upały i ogólnie zaczełam łapać strasznego doła :( Porodu nic nie zapowiada - wszytsko zamknięte na 4 spusty, co prawda szyjka krótka i miękka, ale nie mam żadnych skurczy, bóli ani nic... A już tam bardzo bym chciała mieć synka przy sobie.
    Jestem trochę przerażona wagą, bo w poniedziałek na kontroli ważył 3.8kg. Ja jestem drobną osobą, więc rodzenie dziecka powyżej 4kg mnie przeraża. Wogóle poród mnie przeraża, ale chyba bardziej boję się tego co będzie po...
    No nic, namarudziłam się i przepraszam za to najmocniej!!
    Pozdrawiam Was serdecznie! Rozpakowanym mamom życzę jak najwięcej przespanych nocy, rzeki mleczka i jak najmniej bolących maleńkich brzuszków, a nierozpakowanym szybkich porodów bez żadnych komplikacji!

Ekkaja, CaneCorso, .aś., Nieukowa, angel-84, sss, gosi_a, dorcia8919, Rozalia, Alorrene13, nenette, Z. lubią tę wiadomość

• Ekkaja Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melia wiem co czujesz:) też się boje, też drobnam a dziecko zapowiada się duże (chodź liczę że to błąd pomiarowy:P) mało tego już dzień po terminie ! i cisza (poza zalewem białego śluzu oO). Za 3h lekarz i mam nadzieję dowiem się wszytskiego !

koleżanka moja która też miała termin na 10 06 u lekarza dowiedziała się, że synek nie spieszy się na ten świat nawet zaczął się "cofać" i układać bardziej poprzecznie zamiast wchodzić do kanału. Ma się zgłosić do szpitala już. Pierwsze dziecko urodziła 2 tyg po terminie.

zem3k6nlhegg1vf6.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no a ja po wizycie :) Niunia waży niecałe 3300, wody i przepływy w porządku :)
    co do porannych skurczy, ciężko powiedzieć jak było wcześniej, ale obecnie szyjka jest już prawie zgładzona, rozwarcie na palec od zewnątrz, ale od środka jeszcze trochę trzyma :/ trochę mój gin w niej pogmyrał i nawet nic nie poczułam , ale podobno taki masaż jest bolesny kiedy de facto nic tam nie jest gotowe, a jeśli na coś już się zbiera to szyjka jest na tyle rozluźniona, że nie sprawia to bólu i czasem udaje się coś ruszyć :) no więc pozostaje czekać :)

skurcze dalej łapią , ale niestety już nieregularnie i tylko boli w krzyżu
    następna wizyta w poniedziałek, później w środę, a w piątek do szpitala, na szczęście te wizyty już gratis :)

Nieukowa, angel-84, Ekkaja, sss, gosi_a, dorcia8919, Rozalia, Alorrene13, Z. lubią tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • EP!C Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje rozpakowanym ! :-) ja czekam na swoja kolej, ale malej sie chyba nie spieszy do wyjscia :-P skurcze lapia mnie na wieczor jak trzeba isc spac :-P 17 mam wizyte i licze na to ze mi powie ze cos sie zaczyna dziac ! :-P jest mi juz cieplo a do tego maja byc afrykanskie upaly.. My brzuchatki zwariujemy w tym cieple !! Pozdrawiam :-)

Nieukowa, dorcia8919, Rozalia lubią tę wiadomość

16udskjo085vr1ot.png 82dogu1rybsnof6k.png
    20150530650113.png
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę Wam tych wizyt w sumie... U mnie ostatnia wizyta 37+1,a potem sobie radź xD W dniu terminu tylko na ktg, gdzie ja patrzę, że przez ostatnie 2 tyg macie te ktg praktycznie co chwila. Z drugiej strony... co mi dadzą te wizyty i to ktg, porodu chyba nie przegapię :D Zwłaszcza, że to jak wiadomo wróżenie z fusów, bo jedna będzie chodzić z rozwarciem centymetrowym przez dwa tyg, a druga usłyszy, że szyjka 4cm i wieczorem urodzi. Po przemyśleniu, jednak nie zazdroszczę ;p

Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka

1) schudnąć 10kg:
    94 🎉 (3.05)
    93 🎉(29.05)
    92 🎉 (30.07)
    91 🎉 (7.07)
    90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple
    3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
    1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
    2 wizyta: 7.08 mamy zielone światło 🥹

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • Z. Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia, mam nadzieje ze nie nastraszylam. Nie boj sie. Podejdz do tego zadaniowo. Nie ukrywam ze latwe to nie jest ale dzis czuje sie o wiel wiele lepiej i zapominam o tym co zle. Laktacja sie rozkreca i ciesze oczy jak moj brzdac po karmieniu jest taki napojony jak bąk i taki zadowolony z zycia :D

Nadine, mi tak pogmerala w szyjce, kazala spacerowac i na skurczach przepowiadajacych masowac brzuch. Powiedziala ze po tym albo jade na porodowke albo widzimy sie rano jeszcze raz. A ja pojechalam na porodowke :)

Monia, nie da sie nie umiec przec. Gorzej jak ci kaza trzymac parcie i nic nie robic. Mi kazali dmuchac swieczki probujac chronic krocze ;)

Milego i owocnego dnia! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 12:41

nadine24 lubi tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z. wrote:
    Nadine, mi tak pogmerala w szyjce, kazala spacerowac i na skurczach przepowiadajacych masowac brzuch. Powiedziala ze po tym albo jade na porodowke albo widzimy sie rano jeszcze raz. A ja pojechalam na porodowke :)

bardzo podoba mi się ta opcja ! :)

Z. lubi tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie aż zatkało... wzięłam sie za mycie łazienki i stojąc przy umywalce stwardniał mega brzuch i okolice pępka i pod coś mi sie tam zrobiło ale nie umiem tego opisać ... takie twarde jakby wypchnięcie małej tylko ona tak nisko nigdy sie nie wypchnęła... zabolało że kroku nie mogłam zrobić :O
    pierwsza myśl była "O Boże mąż w pracy, jeszcze nie teraz ... poród ? nieeeeeeeeee błagam :P" masakrencja normalnie.. ale przeszło i nadal nie wiem co to było :O więc idę dalej ogarniac :)

gosi_a, dorcia8919, Rozalia lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z. a kiedy idziecie do domu ? szewki z krocza zdejmą Ci z dniu wyjścia do domku ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • sss Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe przuszle mamuski.
    Mi gin pogmyral w szyjce i dzis dziwne mam tam uczucie taki naciska mam nadzieje ze malemu sie nie zachciewa wyjsc...
    Teraz lezakuje, nogi mnie bola ale to pewnie po wczorajszym sprinciee po galeri...

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak mi ostanio pogmerała to na d**** siedziec nie mogłam a tylko ją sprawdziła :O
    współczuje tym co masaż szyjki mają coć pewnie poród gorszy :P
    aż sie boje poniedziałku jak zaś mi sprawdzi to zaś tyłek będe miała w powietrzu zamiast na fotelu :P

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
‹‹ 1383 1384 1385 1386 1387 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ