X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista moje najszczersze gratulacje, bardzo się cieszę że masz to wszystko za sobą i możesz snuć plany, to musi być super- wczoraj gadałam o porodzie z mamą dwuletniej Elizy i, tak jak któraś z Was już pisała, o całym bólu sie zapomina jak się widzi dziecko :-)
    Alorrene jesteś moją bratnią duszą! Mną tez targają sprzeczne uczucia, nad ranem obudził mnie fatalny skurcz łydki, ale magnezu i czekolady już nie zażywam, żeby nie hamowac ewentualnych innych skurczy ;-)
    I chciałabym, i boję się...w mordę ta niepewność jest straszna. Wczoraj byłam na zwiedzaniu porodówki i obie sale do porodów rodzinnych były akurat wolne, ale moja córka niebardzo się tym faktem interesowała...:-)

Alorrene13 lubi tę wiadomość

3i49zbmhdvaalxch.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cane ja tez dzis.mialam nad ranem skurcz lydki, kochany moj maz wykazal sie bezbrzezna empatia. Mowi do mnie zaspany: 'wyobraz sobie ze to bol porodowy, oddychaj jak cie polozne uczyly zamiast sie drzec o 5 nad ranem' :/ Co ciekawe pojechal mi po ambicji i oddychanie faktycznie cos pomoglo :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 09:03

Alorrene13, gosi_a, Rozalia lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lily podaje małemu Dicoflor. 4 kropelki dziennie. Noc super spokojna, teraz je i zobaczymy czy zacznie koncert :P
    Nieukowa położna mówi, że jest okej, przychodzi co tydzień, ale też mi się wydaje,że coś nie tak, bo to już 2 tygodnie ;/

Alorrene13, lilly78, dorcia8919 lubią tę wiadomość

• Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrciu lubię wpis za spokojną noc ;)
    Współczuję bólu Bożenki ... Twój przykład pokazuje że po 2 tyg. nie jest dobrze :( CaneCorso a magnez i czekolada mogą powstrzymywać skurcze? Pewnie nie za bardzo, jak nie ma się ich wcale :/
    Ja jem czeko, a magnez łykam na te drętwienia dłoni w nocy :/

CaneCorso lubi tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Cane ja tez dzis.mialam nad ranem skurcz lydki, kochany moj maz wykazal sie bezbrzezna empatia. Mowi do mnie zaspany: 'wyobraz sobie ze to bol porodowy, oddychaj jak cie polozne uczyly zamiast sie drzec o 5 nad ranem' :/ Co ciekawe pojechal mi po ambicji i oddychanie faktycznie cos pomoglo :P
    Hahahhaha, niezle Nieukowa!
    Mój Mąż też jest niesamowity, pewnej nocy krzyczałam z bólu jak mi mała po żebrach kopała, a on się przebudził i mówi zaspany o swojej córce, która jeszcze się nie zdążyła urodzić: "Łobuziara, a spróbuje mi włosy na zielono zafarbować!"

Alorrene13, Ekkaja, Nieukowa lubią tę wiadomość

3i49zbmhdvaalxch.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene nie że magnez skurcze powstrzymuje, ale jego brak je wyzwala :-)

3i49zbmhdvaalxch.png
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie Was poczytać tak z rana :) Niestety starym zwyczajem nie poodpisuje każdej z osobna, bo notatki czekają. Dziękuję za słowa otuchy i wsparcia. Już niebawem okaże się, jak to wszystko będzie wyglądać. Dziewczyny chętne na poród, kciukam, żeby się udało. Z. dziękuję za opis porodu. Za kolorowo było póki co :D Mam wrażenie, że mój też nie będzie łatwy. Moja mama mówi, że ona się skupiała (i była podniecona) tym, jak to sobie natura zaplanowała i tylko patrzyła na zegarek, że skurcze są co do sekundy, co określoną ilość czasu itp. i nie mogła wyjść z podziwu jak ten mechanizm jest dopracowany xD No, a potem dostała mnie z nogami całymi w gencjanie, bo tak się darłam i ocierałam nóżkami o siebie, że skórę miałam zdartą...

Mamusie, pamiętajcie, że z każdym dniem jest coraz lepiej, że kolka kiedyś mija, żadne dziecko jeszcze z głodu nie umarło, bo cycki puste, zaraz będziemy się chwalić pierwszymi uśmiechami, ząbkami, potem patrzeć jak dzieciaczki stawiają pierwsze kroki, powiedzą magiczne "mamo", a potem jak idą do zerówki itp. itd. Jeszcze zatęsknicie za tymi kolkowymi, wiecznie głodnymi, marudzącymi noworodkami :)

Cały dół mnie boli, a wczoraj wyczułam, że główka się opuściła. (chyba tylko ja mam fetysz wkładania paluchów w Bożene i smyrania dziecia po główce :D, ale ona się tak wtedy fajnie rusza), z perspektywy męża chyba muszę wyglądać jak debil. Wczoraj po kilku godz płaczu myślałam, że nie przeżyje, głowa strasznie bolała, myślałam, że zamarznę, a do tego strasznie mi się chciało wymiotować. Okropność :( dopiero mąż jak wrócił z pracy to mnie uspokoił.

Wyleczyłam się z syndromu "chcę rodzić". Kurde, bo tak sobie wymyśliłam, że urodzę wcześniej, a tu guzik. Natura wie co robi. Czekam do terminu. Już tak się przestawiłam, że jak zacznę wcześniej to będę zdziwiona, a teraz sobie myślę jeszcze dwa tygodnie xD

Miłego dnia Wam życzę :) Będę podczytywać :)

Alorrene13, Rozalia, Rozalia, AMJ, Z., BrumBrumek, dorcia8919, Finezja, nenette lubią tę wiadomość

Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka

1) schudnąć 10kg:
    94 🎉 (3.05)
    93 🎉(29.05)
    92 🎉 (30.07)
    91 🎉 (7.07)
    90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple
    3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
    1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
    2 wizyta: 7.08 mamy zielone światło 🥹

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehhe Nieukowa mąż the beściak :D bo to Tobie polał o tym skurczu nieee ?

hehehe :D ni nicc czas na kawke rozpuszczalną, trzeba było by ogarnąć mieszkanie ale jakoś mi sie nie chce :O
    co zrobić ....

trzymam kciuki za kolejne maluszki <3
    ja mam nadzieje, że moja wyjdzie w przyszłym tygodniu ... pffff jasne .. :P

mąż mi powiedział wczoraj jak leżeliśmy w łóżku , że nie wyobraża sobie sytuacji , że go obudze i powiem że mam skurcze i rodzę i , że to już ...
    Ci faceci są jednak wybitni i potrafią nas zaskoczyć w każdym momencie !!!! <3

Nieukowa, gosi_a, Ekkaja, dorcia8919 lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 22:33

Nieukowa, Alorrene13, Rozalia, Z., dorcia8919 lubią tę wiadomość

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lily a codziennie kapiesz malego?

Kurde ale mnie te robole od rolet wkurzaja. Jaraja szlugi i leci do mieszkania, no ale nie zwroce im uwagi bo nie pala w domu tyloo zaraz pod oknem... Leca teksty typu: "maz pewnie w pracy? No jasne, ktos musi robic zeby kobieta w domu siedziala" albo "kierowniczko, pani to nam kawke zrobi jak porzadna gospodyni domowa?". Ja prdl. Abstrahujac, ze to ja w naszym zwiazku zarabiam wiecej, to cos mnie trafia jak mnie taki gogus jeden z drugim do kury domowej zrownuje.
    Humor zwalony na caly dzien. A moglam byc np. na porodowce z malym, to maz by ich ogarnial zamiast mnie.

Alorrene13, sss lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 22:46

Nieukowa, Alorrene13, sss, AMJ, Z. lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lily u nas też była na początku wojna, ale mu się zmieniło jak zaczęliśmy go myć myjką, i wyciskam ją na niego, taką ciepluśką wodą i się do niego cieszymy i już bz ryku, a jak wyjmujemy go z wanny na ręcznik opatulam go tak mocno, że się prawie nie może ruszyć to od razu zadowolony :D no i po kąpieli nagroda w postaci cycka :D
    Zanim go całego wsadzę do wanienki kilka razy zamaczam stópki i zacieszam przy tym w cały świat on się dziwi i jak już go całego wsadzę to zadowolony :)
    Potem ciepłą wodą i wacikiem przymywam mu buźkę i szyję to chce ssać ten wacik :D i raz w tygodniu głowę. Tylko wcześniej myliśmy go płynem do kąpieli a teraz wlewamy tylko Oilatum do wody wtedy już nie trzeba płynu więc nie muszę go szorować tylko polewamy tą myjką i jeszcze dzięki temu nie schodzi mu już skóra ;)

lilly78, Alorrene13, sss, Nieukowa lubią tę wiadomość

• lilly78 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 22:46

zyrcia lubi tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żyrcia a jak czarownice ? :D

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i kąpiel trwa max 5 minut, bo potem się już denerwuje więc trzeba się spiąć :D
    Mam nadzieję, że dacie radę, a może po prostu potrzebuje czasu ;)

lilly78 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    Żyrcia a jak czarownice ? :D
    Boją się, nie przychodzą ;d zresztą ja chora teraz ;d jutro moja babcia przyjeżdża to też nie przylezą ;d mam spokój :D ale ogolnie jak juz ktos padnie i chce Leona na rece to mi sie wlacza w glowie diabel i krew mnie zalewa na sama mysl ze moje dziecko ktos chce macac :P tylko Radek ma przyzwolenie, mama moja i babci tez pozwole ;d

Ekkaja, Nieukowa lubią tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to sie cieszę, że Cię nie dręczą :D

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lily jeszcze możesz spróbować go wsadzić do wody w pieluszce flanelowej i po prostu odsłaniać np. nóżkę, umyć i zakryć.

Czytając Wasze opowieści porodowe zaczynam się trochę stresować :) Wiem, że będzie bolało i będzie ciężko, ale liczę, że dam radę, w końcu im bardziej się skupię tym szybciej ból minie. PO cichu liczę też na to, że tak jak mama i siostra szybko urodzę.
    Grunt, żeby się zaczęło :) Dzisiaj wizytujemy i liczę, że dostanę od gina jakieś informacje dotyczące możliwego porodu :) Aaa zapomniałam się pochwalić, że w moczu czyściutko, zero bakterii :)

Nieukowa, współczuję roboli. Koło mnie budują nowe bloki i nie ma dnia, żeby nie słyszeć jakichś debilnych tekstów.

No nic- miłego dnia życzę :)

Rozalia, lilly78 lubią tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć laseczki, mój synio dał mi pospać a teraz wymyśliłam sobie zakupy w ikea więc jedziemy :) Mąż nie chce mnie bardziej przed jutrem denerwować więc spełnia wszystkie moje fanaberie, a jaki zgodny się zrobił. Zero słowa sprzeciwu hehe ;)
    Później wracam, buziaki

sss, gosi_a, dorcia8919, Finezja lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Gosia82. Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziś mam przy tych skurczach parcie na tylek masakra aż siadać nie mogę, ju, teraz mnie łapią rano coraz częściej. Ogarniam trochę mieszkanie, może okna umyje bo.naprawdę brudne. A dziś nie zajrzałam.w męża grafik.i.nie wiem czy mogę rodzic

‹‹ 1382 1383 1384 1385 1386 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ