Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Rozalia, będzie super! Nie poczujesz znieczulenia, nachyli się nad Tobą seksowny anestezjolog, po 10 minutach usłyszysz słodki płacz Mikołajka - będzie śliczny, rumiany i taki że zmieści się akurat w ciuszki które mu zabierasz do szpitala. Pięknie Cię zszyją, przy okazji wymodelują talię
Mleko będzie płynąć, Ty będziesz w siódmym niebie po ketanolu i dzień po cesarce staniesz na wadze i będzie -12 kg (reszta to Twój duży, kształtny biust!).
.aś., Rozalia, siamyrka, Nieukowa, Alorrene13, nenette, sss, dorcia8919 lubią tę wiadomość
-
dziś jakoś nie mogę się zorganizować w końcu mogę wejść na forum dziś była wizyta u gina szyjka anie drgnęła mam nadzieje że zacznie się skracać dziś ważyła 2430-2450 g wiec prawie dzidzia donoszona wiec dla mnie super . Dziś też byłam na ip na klinicznej i zapisałam się w zeszyt jak beędzie miejsce na patologi to 18.06 kładę się na patologi i może wywołają mi poród jestem ciekawa jak to beędzie . wg. lekarza powinni zrobić mi test ost żeby zobaczyć jak dzidzia i macica reaguje na hormon . w pewnym sensie boje się ale z drugiej jestem przerażona bo jak pomyślę ze założą cewnik aby szyjka się skróciła jestem przerażona
-
Agata hahahaha rozwaliłaś mnie całkowicie
Oj talia by mi się przydała, chyba poproszę o to wymodelowanie
Canecorso dzięki! W ogóle ostatnio widzę ogłoszenie w sklepie z wielkim napisem canecorso i zdjęciem szczeniaków i zastanawiałam się pół dnia gdzie ja widuje tę ksywkeA1984, CaneCorso, dorcia8919 lubią tę wiadomość
-
Liczę zwłaszcza na tą plastykę
Dobra muszę się ogarnąć bo przecież jutro jeden z najpiękniejszych dni mojego życia, ta chwila przezywana po raz pierwszy nigdy się nie powtórzy. Jutro poznaję moje pierwsze dziecko wow
A teraz czas się oderwać i idę oglądać serial z mężusiem. Jak będę mogła to dam znać rano co się dzieje, a jeśli nie to mam swoją parę z Anią i na pewno pochwalę się kiedy już powitam synkaTrzymajcie za nas kciuki!
A1984, gosi_a, Finezja, Ekkaja, Ania1704, dorcia8919 lubią tę wiadomość
-
rozalia kciuki zaciśnięte. Pomysł, że Ty już jutro zobaczysz synka a my jak te czarownice zaraz będziemy z fusów wróżyć która kolejna a i jeszcze jaki będzie porod. bo z cc właściwie wiadomo. Wiec jesteś w lepszej sytuacji. Wszystko będzie Oki
Nieukowa lubi tę wiadomość
-
Uff, w końcu nadrobilam wszystkie zaległości od szpitala, a nie łatwo za Wami nadążyć
Gratuluje wszystkim nowym mamusiom, przez ostatnie dni trochę się działo z porodami jak widzę
Trzymam kciuki za dziewczyny w szpitalu bo to nic fajnego tak czekać ale to juz sama końcówka.
A te co mogą niech jeszcze korzystają z niezaleznosci szczególnie w taka pogodę jak nam się zapowiada.
We wtorek M załatwił ekspresowo wszystkie formalności. Maja została Mają oficjalnie, dostała PESEL, została zarejestrowana do pediatry której chciałam .
Jutro wybieram się na ściągnięcie szwów bo przecież to juz tydzień minąła potem przychodzi do nas położna.
Udaje się mi karmić piersia, w 3 dobie mleko zaczęło mocno lecieć. Na poczatku balam się e za malo daje małej mleka bo przecież nie widać ile leci, ale skoro się najada i jest spokojna to chyba odpowiednio
W szpitalu położna tłumaczyła jak karmić i opowiedziała ze najpierw jedna piers to jest zupka i drugie danie a potem podać druga piers i to jest desereki faktycznie jak nie dostanie tego deserku to jest bardziej niespokojna i się szybciej wybudza
Do smarowania brodawek ja uzuwam masc z lanolina ziaji, na początku bardzo pomocna i teraz tez smaruje cały czas.
A i od poniedziałku Maja ma żółtaczkę fizjologiczna wiec nas wypuścili do domu. Wydaje m się ze już schodzi, dziś 4 dzień. Ktoras chyba pisała ze tez maluch miał żółtaczkę i wyszli do domu, tylko nie pamiętam kto.. Jak długo się utrzymywała?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2015, 22:32
Gosia82., gosi_a, Nieukowa, dorcia8919 lubią tę wiadomość
Maja 5.06.2015
Aniela 27.08.2021
-
XxMoniaXx wrote:Z. a jak to tam na dole wygląda po sn jeśli mogę zapytać ? chodzi mi o siadanie , siedzenie, wstawanie .. mocno boli ? ile masz szewków ? nacieli Cię czy pękłaś sama ?
Monia, u mnie juz w tej chwili calkiem ladnie z tego co ogladalam. Chyba juz czesc szwow sie rozpuscila. Zostaly te ktore sa w miejscach najvardziej bolesnych i te wczoraj zaczely piec i cuagnac. Nam badzieje ze szybko przejdzie.
Nie bylam nacinana, peklam sama.
Krocze boli tyle o ile no nie smigam jak sarenka ale w porownaniu z kobietami po CC ktore byly na oddziale to mysle ze jest bardzo dobrze. W sumie nie bralam żadnych lekow przeciwbolowych. Na drugi dzien karmilam siedzac po turecku na lozku. Chodzenie idzie powoli i wstawanie ale jak jest 'awaria' i trzeba dzialac bo dziecko wydaje dźwięki syreny to sie o tym nie mysli i trzeba dzialac.
Monia nie boj sie, wszystko jest do przeżycia.
Przy okazji mam pytanie do tych co byly szyte, czy Was tez szwy pieka przy oddawaniu moczu? Bo mialam tak zaraz po porodzie i teraz wrocilo. Nie wiem czy to kwestia szwow czy jeszcze jakis ran otarc ktore tak reaguja?
I mam pytanie do mam karmiacych piersia, czy odbijacie? Moj sie zlosci i wybudza wtedy. Jest to uciazliwe w nocy...Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 05:13
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
nick nieaktualny
-
Rozalia- dawaj mamuska :* dzisiaj najpiekniejszy dzien Twojego zycia
My wychodzimy dzisiaj moze do domu, licze na to ze w zaciszu domowym ogarniemy sie szybko i sprawnie. Ja w nocy stoczylam boj z laktatotem i Gabrysiem - zjadl dwie butle mojego mleka i dalej byl glodnyw koncu sie poddalam i dalam mu mm - spi jak zaczarowany
Za porody kciuki
A ja prosze o kciuki za moja rane, niech juz tak nie ciagnie-chce czuc sie jak antylopa i hasac z synem w najlepsze
Sista, Z., Rozalia, gosi_a, nenette, Ekkaja, dorcia8919, Alorrene13, agawera lubią tę wiadomość
-
Rozalia - twoj wyczekany dzien
Bedzie dobrze!
A dzieciaki co wczoraj nie wyszly moze beda zalowac w przyszlosci se opuscily taka date! Wczoraj byl dzien, w ktory sie przeniosl Marty w powrocie do przyszloscitylko deskolotek brak
No trudno, data przepadla, czekamy dalej
Maglic to masz zarloka! Powodzenia z przystawianiem...Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 08:09
Rozalia, gosi_a, Alorrene13, maglic lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam w piękny słoneczny dzień, wczoraj był dzień bez narodzin wiec mam nadzieje ze dzisiaj podgonimy
Rozalia- dzisiaj Twój najpiękniejszy dzień. Zobaczysz wszystko będzie dobrze.
U nas noc minęła super, bez wstawania do WC, mały spokojnie przespał całą noc.
Muszę się przyznać ze zalecie Pani doktor wczoraj wypełniłam był seks i miętolenie sutkówMąż miał obawy bo bał się o maleństwo, ale dał się namówić i chyba nie żałował haha.
Dzisiaj w planach leżakowanie na tarasie. Miłego dnia Wam życzęRozalia, gosi_a, dorcia8919, Alorrene13, Finezja lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMaglic jak mały nie może złapać dobrze cycka spróbuj podstępu,który mi w szpitalu podpowiedziała położna
dała mi strzykawkę z glukozą i dosłownie krople wycisnęłam sobie na sutek i od razu do paszczy małego. I tu był szok, bo od razu podłapał i od tej pory już wiedział jak to robić. Ja się oczywiście martwiłam, że już zawsze będzie tak trzeba robić, ale jak wyszliśmy do domu zrobiłam tak może jeszcze ze 2-3 razy jak się strasznie rzucał i nie mógł wtedy złapać tego cycocha.
Rozalka powodzenia dziś !!
Rozalia, nenette, dorcia8919, Alorrene13, agawera, A1984, maglic lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny dzięki! Czekam na ip na mojego lekarza który nie daje znaku życia
Może ma jakąś operacje już czy co, ale tel. nie odbiera i nie wiem co robić...Poczekam jeszcze ale on jest tylko do 13:00 więc mam nadzieję że coś się lada moment wyklaruje...
Głodna jestemzyrcia, Ania1704, dorcia8919, Alorrene13, A1984 lubią tę wiadomość