X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wybaczcie za relację prawie na żywo, ale uskuteczniliśmy pewne metody wywoływania porodu i powiem Wam , skurcz przyszedł prawie na zawołanie :D

ja codziennie od rana odbieram telefony z pytaniem "co tam?" tak jakbym nie wiedziała o co oni wszyscy chcą zapytać :) większości już po prostu nie odbieram, niech sobie myślą, że może już rodzę i dlatego się nie można do mnie dodzwonić :)

u nas zapowiada się piękna pogoda, ale przez kręgosłup pewnie przeleżę cały dzień albo przeskaczę na piłce :) co najwyżej poród może mnie wyciągnąć z domu :)

Alorrene13, A1984 lubią tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadine czyżby tą metodą było <3 ? :D jak tak to też wypróbuję :P

mnie wczoraj wieczorem troche postraszyło, mąż zbladł :P
    brzuch co kilka minut sie napinał i w środku robił mi sie taki bolący kamień .. nie wiem czy to skurcze bo ich nie miałam i nie mam doświadczenia :P
    dziś sprzątam , przed nami weekend i mogłoby sie coś zacząć wreszcie :D
    choć ja tak mam , że jak nic sie nie dzieje to o boże mogłoby sie zacząć , a jak coś zacznie dokuczać to o nieeeee :O jeszcze nie teraz :P kobieta zmienną jest :P

aś widzę , że mamy tak samo :P codziennie sie budze zmęczona i z tekstem "mała dziś nie wychdzisz, matka nie ma siły " :P

Nieukowa, CaneCorso lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadine zazdroszczę. Ja chyba dzisiaj męża zgwałcę, bo pewnie znowu wróci zmęczony i powie, że dzisiaj nie. Kompletnie nie chce pomóc żonie i córce :)

Zazdroszczę Wam skurczy, bo u mnie są tylko bóle miesiączkowe i bóle krzyża.

Monia, a jaką Ci gin podał wagę? Bo u mnie wczoraj, czyli 37+5 było 3350g? Byłam spokojna, ale każdy mi zaczął wjeżdżać- o to duża będzie. I zaczęłam się martwić...

wnidt5odau6o2x80.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój małżonek stwierdził, że nie ma bata, zero seksu przed weekendem, bo on chce żebym rodziłą w tygodniu :P Chce się z roboty urwać a nie "marnować weekend". Praktyczny do bólu ;/

Ekkaja lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój na szczęście nie ma oporów i nigdy nie wykręca się brakiem energii. Jeszcze mój lekarz zawsze go podburza przeciwko mnie :D

Mam nadzieję, że dziś już mnie Niunia nie robi w balona :) pojawił się dodatkowo jeszcze różowy śluz z nitkami krwi, więc liczę na to, że szyjka ruszyła pełną parą :)
    a tak nie chciałam rodzić 12-ego... :)

Monia , tak tak :) próbujcie, chociaż dopóki nie trafię na porodówkę, to nie potwierdzam skuteczności tej metody :) wcześniej przytulanie nie działało w ten sposób, ale dziś jestem też już po masażu szyjki, więc tak do końca nie będzie wiadomo co i jaki odniosło skutek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 12:05

Ekkaja lubi tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale macie dobrze z tym gwałceniem ;) ja to tylko pomarzyć ;)

U nas juz 27 stopni ,pojechałam sobie na 2 sniadanie do baru i czekam na znajomych ,bo odezwali sie ze sa w gd i chcą sie spotkac.wiec zmobilizowali mnie do zmienienia garderoby bo chodziłabym w pidzamie cały dzien ...

Czuje sie znowu bardzo dobrze,od 4 do 6 popisałam z M bo ma taki słaby net ,ze nawet gadac sie nie da.

Moze na kogoś dzis ten upał podziała i sie cos zacznie ;)

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    Nadine czyżby tą metodą było <3 ? :D jak tak to też wypróbuję :P

mnie wczoraj wieczorem troche postraszyło, mąż zbladł :P
    brzuch co kilka minut sie napinał i w środku robił mi sie taki bolący kamień .. nie wiem czy to skurcze bo ich nie miałam i nie mam doświadczenia :P
    dziś sprzątam , przed nami weekend i mogłoby sie coś zacząć wreszcie :D
    choć ja tak mam , że jak nic sie nie dzieje to o boże mogłoby sie zacząć , a jak coś zacznie dokuczać to o nieeeee :O jeszcze nie teraz :P kobieta zmienną jest :P

aś widzę , że mamy tak samo :P codziennie sie budze zmęczona i z tekstem "mała dziś nie wychdzisz, matka nie ma siły " :P
    Monia ja to samo! Samopoczucie świetne to czekam na poród, jak tylko mnie coś zaboli to "nieee, boję się, niech dzieć siedzi w środku"

XxMoniaXx lubi tę wiadomość

3i49zbmhdvaalxch.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Nadine dajesz nadzieję :) U mnie oprócz śluzu nic nie ma, a czop siedzi jak siedział.

JA byłam w szoku jak sam lekarz powiedział, że seks jest wskazany, bo po co podłączać oxy jak można inaczej i zapewnił męża że dziecku nic się nie stanie. Ale jakoś on skory do działania nie jest.

wnidt5odau6o2x80.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia u mnie w 36+4 miała już 3500 więc mam się czym martwić :P a na błąd to nie wygląda bo już któreś usg z rzędu jest większa i widzę duże łapki i paplinki :P

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Gonia123 Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :) Nie udzielałam się dłuuuugi czas, ale postanowiłam to zmienić :)
    Praca, dużo zajęć i jakoś nie mogłam wbić się w temat choć cały czas podczytuje was :)

Więc po pierwsze dołączam do oczekujących po terminie ... już 2 dni i po wczorajszym badaniu gin podsumowała, że wszystko zamknięte na 4 spusty :/ Szyjka miękka, ale zamknięta na maxa.

Od początku ciąży jestem mega aktywna, nie jeden raz myślałam, że przez to urodzę :p
    Widocznie mam silny organizm- tak to sobie tłumacze :)
    Aktualnie dużo spacerów, ciągły ruch, pranie, gotowanie i nawet sex i jak widać nic nie przynosi efektu... Jedynie co zauważyłam to napinanie całego brzucha przez chwilę i to ponoć są skurcze, ale nie są częste.

Gratuluje mamusiom, które tulą już swoje maleństwa i trzymam kciuki za oczekujące po terminie- Nadine, Canecorso, Ekkaja- łącze się z wami w wyczekiwaniu.
    Boję się bardzo, że będą mi wywoływać- jak się mój Miłoszek nie streści :(

Nieukowa, Allorene za was też trzymam kciuki, abyście były terminowe :)

Aaaa i jeszcze dodam, że mój "mały" ważył w 39 t 0 d - 3700 g.
    Nie wyobrażam sobie innego porodu niż naturalny, a boję się że będzie dużym klockiem.

To tyyyle u mnie :):)

Miłego dzionka, ja zaraz wybieram się na spacerek :)

dorcia8919, Ekkaja, Nieukowa, A1984, Alorrene13 lubią tę wiadomość

f2w3w1d3c12dnook.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    idę podłogi pozmywać i będzie z głowy :) jakoś mam głupie myśli od 10 tyg , że musze mieć posprzątane jakby coś :P
    tylko ja głupia sprzątam a i tak na nic to :P
    ale zaś teraz mądruje bo nic mnie nie kłuje a jak sie zacznie to zaś będzie panika , że lapiej jeszcze nie teraz :D :P

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to może któraś która jest pewna że miałą skurcz opisze jak to wygląda bo ja mam czasem coś czego nie potrafie zidentyfikować :D

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, w takim razie życzę Ci jak najszybszego porodu, bo domyślam się, że jest Ci już ciężko.

Gonia witamy ponownie :)

Gonia123, XxMoniaXx lubią tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, dla mnie skurcze to po prostu macica robi się twarda, ciężko się zgiąć bo nie ma jak. Ale jak np w 34 miałam ktg i się pisały skurcze to nic nie twardniało tylko ból okresowy. Zgłupieć idzie xD Ja tam już olewam to wszystko. Liczę na matkę naturę i na to, że zacznie się od wód :D I im bliżej terminu tym bardziej się czuję niegotowa xD

XxMoniaXx lubi tę wiadomość

Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka

1) schudnąć 10kg:
    94 🎉 (3.05)
    93 🎉(29.05)
    92 🎉 (30.07)
    91 🎉 (7.07)
    90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple
    3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
    1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
    2 wizyta: 7.08 mamy zielone światło 🥹

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosi_a wrote:
    Monia, w takim razie życzę Ci jak najszybszego porodu, bo domyślam się, że jest Ci już ciężko.

Gonia witamy ponownie :)
    nawet bardzo ciężko :P ale moja córa nie jest wyrozumiała dla matki - wcale :P ma mnie gdzieś :P ale w pon mam wizytę u gin i liczę, że coś się dzieje . Ze nie usłysze jak ostanio, że na nic sie nie zanosi i wszystko pozamykane na 1000 spustów :P

gosi_a lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • aghata Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej...u nas tak sobie. Antek w nocy daje popalic, cos mu dokucza w brzuszku i biedny cišnie, prezy sie, nie moze chyba pierdnac i tak mi go szkoda...ja tez przy tym cierpie, chodze jak zombie, niewyspana, z bólem glowy no ale cóż, do 3 miesiaca bedzie tak samo jakos trzeba to przetrwac.
    Czekam oczywiscie na jakies porodowe wiesci

preg.png[/url]
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .aś. wrote:
    Monia, dla mnie skurcze to po prostu macica robi się twarda, ciężko się zgiąć bo nie ma jak. Ale jak np w 34 miałam ktg i się pisały skurcze to nic nie twardniało tylko ból okresowy. Zgłupieć idzie xD Ja tam już olewam to wszystko. Liczę na matkę naturę i na to, że zacznie się od wód :D I im bliżej terminu tym bardziej się czuję niegotowa xD
    my z mężem też stwierdziliśmy , że im bliżej terminu tym bardziej jesteśmy nieprzygotowani :D hahahahahahahaha mój jest przerażony i oczekuje ode mnie konkretnej daty kiedy będe rodzić bo on chce być od początku ze mną .. mówię mu , że to tylko wróżbita maciej prawde mu powie :P :D

Ekkaja lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nadal czekam...tzn przyjeli mnie na oddział i teraz tylko pytanie kiedy trafię na stół... Przez to czekanie boję się coraz bardziej :(

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata a próbowałaś małemu robić ciepłe okłady? Ja mam termofor, ale sprawdza się też pieluszka nagrzana przez żelazko i położna na brzuszek. Może być też położona na ubranko, ale ważne, żeby ogrzewała nieco brzuszek kiedy coś tam mu przeszkadza.

Rozalia spokojnie, nie stresuj się Kochana. Pamiętaj, że jeszcze troszeczkę i będziesz tulić Syncia i zapomnisz o wszystkim innym :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2015, 12:32

Rozalia lubi tę wiadomość

• Rozalia Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorcia staram się ale ja widzę napis sala operacyjna to już mi się słabo robi i pot zalewa...wolałabym żeby to szybciej szło...
    Obok są sale porodowe i przed chwilą na świat przyszedł kolejny maluszek. Mama strasznie krzyczała ale za moment był słodki płacz :)

f2wljw4z4o3fmwct.png
‹‹ 1390 1391 1392 1393 1394 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ