X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po kolacji morale wysokie (jajo, maslo, chkeb, herbata- wporzo) ale wiem ze scenariusze bywaja rozne- nie nastawiam sie na nic, oksytocyna bedzie rano wiec prawie 24h od odejscia wod. Fajne podejscie- nie indukuja o ile serducho dziecka nie zwalnia ( kontroluja co pol, ktg co 2h). Maly jest chroniony przed infekcja antybiotykiem.
    (Ciekawe to- jak podaja ampicyline w zyle, a ona nie ma zapachu , to czuje sie momentalnie zapach zmywacza do paznokci).

W kazdym razie- odeslalam meza na noc do domu. Zaraz ide spac a od rana walczymy dalej na oxy. Scintilla mam takie samo wrazenie: NIE DA SIE ODDYCHAC przeponowo na skurczu. Nie wiem jak te polozbe sobie to wyobrazaja. Mam wrazenie ze przepona wazy wtedy se 100kg i nasila to mi bol krzyzowy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2015, 21:29

Sista lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadine gratuluję :-) wszystkiego dobrego dla ciebie i córeczki.
    Joasiu jesteś najwspanialszą mamą dla swoich dzieci,nie możesz w to wątpić i koniec.
    Nieukowa mi akurat takie oddychanie pomagało bardzo,mniej wtedy bolało jak był skurcz. Pisałaś że boli cię ręka przez wenflon,jak nie przestanie to lepiej powiedz żeby wkuli w inne miejsce bo potem może być gorzej. Ja właśnie miałam tak a potem ręka mi spuchła i ruszać nią nie mogłam,bolało jak cholera chyba jeszcze po tygodniu.
    Aghata pytanko do ciebie bo pisałaś że twój synek też ma trądzik na twarzy,czy jemu też ropieje? Bo mojemu miśkowi właśnie z niektórych sączy się ropa i martwię się :-( taki biedny ten mój synio.

Joasia:) lubi tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • agawera Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wracajac do antykoncepcji mój nie chce gumek tylko chce abym używała czegoś innego
    czego używałyście przed ciążą ?

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Gosia82. Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze 24 godziny to wydaje się długo ja bym pewnie była w panice a masz teraz skurcze jakiś regularnie czy dasz rade usunąć? Chociaż fajnie jak.odpoczniesz i rano się ruszy przynajmiej będziesz wysłana bo wiem.po sobie ze urodzić o 6 rano po całej nocy nie jest łatwo

• Rozalia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie tragedia :( pokarmu brak i nie potrafię się zająć własnym dzieckiem, na noc oddaje go położnym bo boję się z nim sama zostać..
    Dziś chciały abym się nim zajęła nocą to urzadziłam taką scenę że już miałam się na własne żądanie wypisywać... No po prostu tragedia i nie wiem co się ze mną dzieje. Mój mąż jest dużo lepszym ojcem niż ja matką :(

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawera - myślę, że to zalezy od tak wielu czynników, że cięzko na forum coś poradzić. Ja brałam kilka lat tabletki Yaz z których ja osobiście byłam bardzo zadowolona (ok 50 zł za opakowanie kosztowały), potem nie stosowaliśmy żadnej antykoncepcji przez rok (kalendarzyk/metoda przerywana jak to mówi się najlepszym sposobem na zajście w ciąże :)). Po ciąży nie zamierzam wracać do tabletek bo marzy mi się szybko drugi bobas :)

Joasiu - nie obwiniaj się! Nie krzywdzisz dziecka przechodząc na MM, nawet tak nie myśl.

nadine24 - trzymaj się! Dużo zdrowia i szybkiego powrodu do domu Wam życze :)

Nieukowa - powodzenia :)

Joasia:) lubi tę wiadomość

• Gosia82. Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia, nie musisz się bać, nic nie zrobisz takiemu maluszkowi bo to twoje dziecko, a o pokarm się nie martw będzie w domu a jak nie to będziesz kaelrmic mm to nic złego. Ja się bałam Mai zmienić w szpitalu pieluszki, przyszły studentki pokazały i juz poszło, ta euforia robi swoje, wiec bądź dzielna nie stresuj się, parę wdechow i dasz rade. A za nic się nie obwiniaj

• Aneta87 Przyjaciółka

Wysłany: 13 czerwca 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuski gratulujemy wszystkim ktore powiekszyly grono no i kciukamy za te oczekujace
    My juz tydzien w domu mielismy goscia w postaci mojej mamci wiec nawet nie mialam czasu odwiedzic was Raczej nie dam rady nadrobic tylu stron z braku cZasu Po za tym to radzimy sobie dobrze Starszy synek jest nadopiekunczy i trzeba czasu zeby zrozumial ze nie moze ja wiecznie sciskac i calowac;) Od poniedzialku szkola wiec pobudka poranna bedzie ciezko poniewaz Julka zasypia ok 23 ale spi do ok 3 rano potem 2 karmienia i swit
    Pozdrawiamy

karolina0522, Dongina, dorcia8919 lubią tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak to sie niby ma oddychać tą przeponą :O :O
    ja tego dziecka chyba nie urodzę bo niczego nie rozumiem ... :O oddychanie przeponą :O
    że co ?????? masakra......

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Gosia82. Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tak aby brzuch nie ruszał się w trakcie oddechu, przy oddechu przepona rusza się tyłka klatka piersiową, przynajmiej mnie kiedyś tak uczyli na lekcjach spiewu

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam już 16 dni :) i waże 4100 g :D i body 56 są dobre :D
    <3
    2ag4zu8.jpg
    2zzu7ew.jpg

Rozalka musisz wyluzować ! ja myślałam, że sobie nie poradzę, ale jak popatrzyłam jak położne się obchodzą z dziećmi to stwierdziłam, że to wcale nie trzeba tak chuchać i dmuchać, bo dziecku się nic nie stanie. Robię wszystko stanowczo, Radek mówi, że właśnie rzucam nim jak te położne, ale wiem, że jak to robię to on czuję, że ja się nie stresuję. Kąpiel okej, biorę na rękę gadam do niego i stanowczymi ruchami go myję żeby nie wył i nic nie płacze. Teraz jest u nas moja babcia i w szoku, że on taki spokojny. Było kilka dni kryzysu, ale ze wszystkim sobie damy radę !
    Jedyne co to panikuję tak, że sprawdzam co chwilę czy oddycha i już postanowiłam, że po Radka wypłacie kupuję monitor oddechu bo tak się nie da, tym bardziej, że wczoraj mama moja mnie nastraszyła... pracuje w przedszkolu i jedna mama dziecka miała straszną historię, której lepiej nie będę opowiadać, ale jak mi wczoraj powiedziała to dziś pół nocy z lampką patrzyłam na niego.
    Ale to jedyne co mnie stresuje, po kropelkach brzuch super, minimum dwie kupy dziennie. Leoś jest aniołkiem. Jak go biorę na brzuch sam podnosi i trzyma głowę, nie gibie się jakoś.

Dlatego Kochana głowa do góry, weź się w garść, przypomnij sobie jak długo czekałaś natą kruszynkę i pokaż jej, że ma dzielną mamę !! <3
    Trzymam kciuki ! a jak Ci źle to się nam wyżal żeby sobie ulżyć :**

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2015, 23:23

Alorrene13, Nieukowa, Z., nenette, .aś., Muniek, CaneCorso, Aka81, sss, gosi_a, agawera, Dongina, Inesicia, Joasia:), karolina0522, Finezja, dorcia8919 lubią tę wiadomość

• maglic Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia- poczekaj jeszcze chwilke i zaleje Cie nawal mleka :) ja zapylalam po mm jak motorek przekonana ze mleka u mnie nie ma, a teraz nie moge cyckow ogarnac i Wam zrzedze. :)

ukdytv73la1h903i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2015, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia dzieki, zakupiłam butlę Lovi i będziemy próbować. Ja mam monitor oddechu, bo mała w pierwszej dobie miała spadek saturacji i mam schizę teraz. Jak dla mnie super urządzenie.

Dziewczyny a jakie mm dajecie? My mamy Bebilon, ale nie bardzo jej smakuje chyba, koleżanka poleca Humane, a ja się totalnie nie znam. Lekarz w szpitalu kazał próbować co smakuje dziecku..

Rozalia ja mam podobne odczucia, głowa do góry!!

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w nowym dniu. Ze spania nici- krzyzowe co 5 min. Na ktg nic sie nie pisze, kazalam poloznym mnie odlaczyc i leze na pilce. Mam dziwne uczucie gniecenia w pupie. Dostane czopek, no chyba zs to mlody tak napiera...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2015, 00:08

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 01:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia - spokojnie, nie od razu Rzym zbudowali, nie od razu jest rzeka mleka. Ja moje dziecko dokarmiam sztucznym, a w trzeciej dobie po operacji, cieszyłam sie jak dziecko, kiedy laktatorem odciagnelam 5 ml. Dziś była juz czwarta doba i doszłam do 30ml, a laktacja sie rozkręca. Nasze piersi po CC, musza zrozumieć, ze jest juz dziecko i pora zacząć działać. Podobnie z oddawaniem dziecka. Dziś po raz pierwszy mam Olgę na noc, a to jest jej czwarta noc. Przez pierwsze trzy, wieczorem zanosilam ja na oddział noworodków. Dziwne te pielęgniarki, jakby nie rozumiały, ze miałaś operacje i musisz dojść do siebie. Spokojnie Rozi - jestes cudowna Mamą i dla Mikołajka Najważniejsza Osoba w Życiu !!! :):):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2015, 01:50

Z. lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 02:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia82. wrote:
    To tak aby brzuch nie ruszał się w trakcie oddechu, przy oddechu przepona rusza się tyłka klatka piersiową, przynajmiej mnie kiedyś tak uczyli na lekcjach spiewu

Przepraszam, ale sprostuje... ;p właśnie na odwrót. Ma się unosić górna część brzucha. Można to poćwiczyć na leżąco. Kładziesz się z rękami na brzuszku i starasz się tak wziąć oddech, żeby brzuszek się uniósł.

Dziewczyny podczytuje Was, ale nie chce tu wyskakiwać z takimi prymitywnymi rzeczami jak kolokwia, a nie mam siły każdej odpisać. Co do uczelni w 39 tyg, przy 30 stopniach... nie ma tragedii, oprócz kostek. Dzisiaj zaczęły przybierać fioletowy kolor w niektórych miejscach. Masakra.

Nieukowa, trzymam kciuki, żeby się jak najszybciej rozkręciło (ale żeby mąż towarzyszył). Szkoda, że musisz się tak męczyć. Ps Gdzie rodzisz?

A swoją drogą dla mnie wizja porodu już nie wydaje się, aż tak kusząca. Mogę przenosić z tydzień, nie ma problemu. Heh. Tak się pozmieniało xD

Burza <3

Melia, Finezja lubią tę wiadomość

Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka

1) schudnąć 10kg:
    94 🎉 (3.05)
    93 🎉(29.05)
    92 🎉 (30.07)
    91 🎉 (7.07)
    90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple
    3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
    1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
    2 wizyta: 7.08 mamy zielone światło 🥹

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 02:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam wrażenie ze przegrzewam dziecko. Powiedzcie w co Wy ubieracie maluszki w domu na dzień i co do spania? No i czy otwieracie w te cieple dni okno w pokoju dziecka?? Ja bym chetnie otworzyła bo Hania śpi w naszej sypialni a ja czuje ze sie uduszę, za goraco :(

• Dada Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 03:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam Niukowa?

Ja tego sie tez obawiam,ze nie bede potrafiła nic zrobic...a zostanie z nim sam na sam to kosmos...

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 03:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misja zakonczona!
    Radoslaw urodzil sie o godz 2:30, silami natury bez znieczulenia. Waga maluszka 2900g, dlugosc 53cm 

Jest co opowiadac, ale to jak sie troche przespie! Ogolnie kialam Dobry Porod, choc inaczej go sobie wyobrazalam! Dobrej nocy laseczki!

BrumBrumek, Sista, Z., aghata, .aś., maglic, Ekkaja, lilly78, Ania1704, Muniek, CaneCorso, gosi_a, Aka81, Dongina, sss, zyrcia, agawera, Alorrene13, Inesicia, Joasia:), karolina0522, Finezja, dorcia8919 lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 03:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa szybko urodziłaś!! Gratulacje!! Odpoczywajcie :)

‹‹ 1401 1402 1403 1404 1405 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ