Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Joasia czlowiek ma lepsze i gorsze dni. Dasz rade jak zawsze. My kobiety dajemy zawsze rade....
I niemiej wyrzutow sumienia naprawde, masz tyle na glowie trzeba sobie ulatwiac zycie. Kolezanka mieszka w Szkocji tam one wogole niekarmia piersia z wlasnego wyboru od poczatku. Wiem ze to nie jest pocieszenie ale glowa do gory bedzie dobrze...Joasia:) lubi tę wiadomość
Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm -
Nieukowa wrote:I plus dla procedur ktore tu maja- maja moj szacun ze nie podaja oxy bez potrzeby, dopiero po 6h od pekniecia pecherza. Po ktg moge lazic, skakac na pilce itp itd. Zobaczymy co polozne doradza zeby mnie porozciagac...
U mnie na bank bedzie trzeba oxy podac, bo mala szansa ze w 3h mi sie szyjka magicznie rozewrze jakos mocno...
Sory ze taki luzny potok swiadomosci, ale adeenalinka dziala, maz poszedl na obiad a ja mam jeszcze pol h na ktg -
Joasiu nie obwiniaj sie ! Julia to będzie moje pierwsze dziecko a pewnie początki będą masakryczne, będę ryczeć i wogóle a Ty masz 3 dzieci !!! jesteś silna kobieta !!! będzie dobrze !
Nieukowa Ty chyba dostaniesz order najspokojniejszej rodzącej ... chciałabym mieć Twój spokój w tej chwili serio
jak Ty to robisz ? kobieto jak zapomniałaś to RODZISZ bo nie wiem czy to do Ciebie doszło jużJoasia:) lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Czesc dziewczyny
Faktycznie , już sie tulimy , ale poza szczęśliwym zakończeniem, poród bedzie w mojej pamięci chyba najbardziej traumatycznym przezyciem.
Hania urodziła się dzisiaj o 14:50 poprzez cesarskie cięcie. Waży 3180 gram i ma 54cm, dostała 9pkt. Opis i fotki wrzuce jak M dowiezie mi tableta bo z telefonu ciężko pisać. Dziękuję Wam wszystkim za kciuki i słowa otuchyJoasia:), Gosia82., maglic, agawera, Z., CaneCorso, Dongina, Inesicia, Ania1704, lilly78, zyrcia, .aś., gosi_a, Sista, Muniek, nenette, Finezja, dorcia8919 lubią tę wiadomość
-
Monia rozbroilas mnie tym tekstem
jakos tak spokojnie mi. Skurcze sie zaczynaja choc pisza sie co jakies 7-10 min i slabiutkie, na maks 20%. Ale faktycznie nie idzie pomylic z niczym innym- po prostu skreca kiszki
Gbs jest wazny rowno miesiac.
Aha, dostalam zabawke na nude podczas ktg. Dostalam przycisk do naciskania jak poczuje ruchy mlodego. -
Joasia:) wrote:Maglic mniej pije i kiedy bardzo twarde minimalnie odciągam.
Pewnie póki pokarm całkowicie nie zniknie to wyrzuty sumienia nie odpuszczą . Trudno mamy 3 dzieci i trzeba to pogodzić.Joasia:) lubi tę wiadomość
-
Joasiu jestes moja bohaterka- wspaniale dbasz o wszystkie swoje dzieciaki i nawet nie wmawiaj sobie ze cos jest nie tak bo chcesz przejsc na MM!
Nadine gratacje!Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2015, 17:24
Joasia:) lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
GBS miesiąć ?
no co za lekarz mi zlecił 24-04 ^^ jak termin miałam na 10-06 heh
ale pewnie co szpital/lekarz to obyczaj ;]
Nieukowa czyli póki co poza nudą to wytrzymujesz? przynjamniej tyle
nadine gratulacje !i mam nadzieję za tydzień napiszesz "poród? nie było tak źle
" ponoć co złe to się zapomina ^^`` bo ja sie tego staram trzymać
-
co do kosmetyków z rossmana babydream (ktoś pytał) to w sumie nie wiem czy od 1 dnia, nie mniej ponoć są warte uwagi
(te i inne marki "własne" rossmana).
swego czasu dorwałam taki blog BLOG SROKI
gdzie kobitka stara się odpowiedzieć na pytanie co dobre i czy warto pod względem składu chemicznego. widzę że pozmieniał się układ bloga ^^` ale może kogoś coś zainteresuje. Nie zawsze co droższe/popularniejsze medialnie znaczy lepsze. I oczywiście nie zawsze to co piszą na opakowaniach lub ktoś coś o nich twierdzi musi być 100% prawdą no ale to już każda mama musi sama decydowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2015, 17:41
-
nick nieaktualnyEkkaja ja korzystalam z porad Sroki przy zakupie srodkow higienicznych dla malej. Nie kupilam niczego z tzw. Popularnych marek oprocz kremu do codziennej pielegnacji pupy Hipp. Reszta to Weleda, Alphanova i Bioderma.
Nadine gratulacje i nie mysl juz o koszmarze porodu. Patrz tylko do przodu.
Nieukowa mysle o Tobie i trzymam mocno kciuki za wszystkie figury porodowe:) i nie nacinanie krocza. Balonik górą. Daj znac po porodzie jak dlugo bylas aktywna w pierwszej fazie:)Ekkaja lubi tę wiadomość
-
Aktywnie sie dalej nudze. Po zmianie ekipy kolo 20 ma wpasc lekarz zonaczyc czy rozwarcie ruszylo i zdecyduje czy dac mi oksy. Skurcze dalej slabowite, co 10 min moze
oby szyja choc na 3cm ruszyla! Ile mozna chodzic w kolko, kucac, robic przysiady i kolysac biodrami! Nogi mnie juz bola ;P
Sista lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa po 5h spędzonych na IP wróciłam do domu i ledwo żyję
KTG ok., bez skurczy macicy, szyjka zamknięta, brak oznak poroduNastępna wizyta w środę!
Klucha przytyła ok. 300gr i waży gdzieś 3600
Nadine serdecznie Ci gratuluję
Nieukowa- Wow, jestem pod wrażeniem punktualności Twego syna -
nick nieaktualnyNo Nieukowa własnie mysle o twoim rozwarciu:) Mam ogromna nadzieje, ze takie cyrkowe akrobacje jednak dzialaja. Życzę minimum 4 . No i zeby potem poszlo blyskawicznie do najbardziej ekscytujacej fazy. Zycze pozytywnego zweryfikowania planow porodowych:)
Asia nic na siłę. Spokojnie przejdz na mm. Zaspokojenie potrzeb malej najwazniejsze. Mnie tam mama karmila peerelowskim mm i nigdy w zyciu nie chorowalam i jeszcze na starosc zachcialo mi sie rodzic:)))
Dada niezle, mnie by sie nie chcialo, no ale twoj dzielny zeglarz na morzu to nie masz wiekszego wyboru:)Joasia:), Sista lubią tę wiadomość