X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • sss Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia czlowiek ma lepsze i gorsze dni. Dasz rade jak zawsze. My kobiety dajemy zawsze rade....
    I niemiej wyrzutow sumienia naprawde, masz tyle na glowie trzeba sobie ulatwiac zycie. Kolezanka mieszka w Szkocji tam one wogole niekarmia piersia z wlasnego wyboru od poczatku. Wiem ze to nie jest pocieszenie ale glowa do gory bedzie dobrze...

Joasia:) lubi tę wiadomość

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    I plus dla procedur ktore tu maja- maja moj szacun ze nie podaja oxy bez potrzeby, dopiero po 6h od pekniecia pecherza. Po ktg moge lazic, skakac na pilce itp itd. Zobaczymy co polozne doradza zeby mnie porozciagac...
    U mnie na bank bedzie trzeba oxy podac, bo mala szansa ze w 3h mi sie szyjka magicznie rozewrze jakos mocno...

Sory ze taki luzny potok swiadomosci, ale adeenalinka dziala, maz poszedl na obiad a ja mam jeszcze pol h na ktg ;)
    Nieukowa a po jakim czasie przedawnia się GBS?

3i49zbmhdvaalxch.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasiu nie obwiniaj sie ! Julia to będzie moje pierwsze dziecko a pewnie początki będą masakryczne, będę ryczeć i wogóle a Ty masz 3 dzieci !!! jesteś silna kobieta !!! będzie dobrze !

Nieukowa Ty chyba dostaniesz order najspokojniejszej rodzącej ... chciałabym mieć Twój spokój w tej chwili serio :)
    jak Ty to robisz ? kobieto jak zapomniałaś to RODZISZ bo nie wiem czy to do Ciebie doszło już :P :D

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa powodzenia :) oj 13 to bedzie dla Was najszczęśliwsza liczba :)

• nadine24 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :-)
    Faktycznie , już sie tulimy , ale poza szczęśliwym zakończeniem, poród bedzie w mojej pamięci chyba najbardziej traumatycznym przezyciem.
    Hania urodziła się dzisiaj o 14:50 poprzez cesarskie cięcie. Waży 3180 gram i ma 54cm, dostała 9pkt. Opis i fotki wrzuce jak M dowiezie mi tableta bo z telefonu ciężko pisać. Dziękuję Wam wszystkim za kciuki i słowa otuchy :-)

Joasia:), Gosia82., maglic, agawera, Z., CaneCorso, Dongina, Inesicia, Ania1704, lilly78, zyrcia, .aś., gosi_a, Sista, Muniek, nenette, Finezja, dorcia8919 lubią tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia rozbroilas mnie tym tekstem :) jakos tak spokojnie mi. Skurcze sie zaczynaja choc pisza sie co jakies 7-10 min i slabiutkie, na maks 20%. Ale faktycznie nie idzie pomylic z niczym innym- po prostu skreca kiszki :)

Gbs jest wazny rowno miesiac.

Aha, dostalam zabawke na nude podczas ktg. Dostalam przycisk do naciskania jak poczuje ruchy mlodego.

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia:) wrote:
    Maglic mniej pije i kiedy bardzo twarde minimalnie odciągam.
    Pewnie póki pokarm całkowicie nie zniknie to wyrzuty sumienia nie odpuszczą . Trudno mamy 3 dzieci i trzeba to pogodzić.
    Jesteś moją bohaterką, ja mam cykora przed pierwszym dzieckiem, a tez zawsze chciałam mieć troje. Nie masz się za co obwiniać, dzieci najbardziej na świecie potrzebują Twojej obecnosci, a sfrustrowana matka to mniejszy pożytek niż matka nie obciążająca się absurdalnymi zarzutami. Głowa do góry!

3i49zbmhdvaalxch.png
  • Gosia82. Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadine to potem napisz co się stało, że wkoncu cc. Gratulacje, ale fajnie, że już po wzzystkim

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasiu jestes moja bohaterka- wspaniale dbasz o wszystkie swoje dzieciaki i nawet nie wmawiaj sobie ze cos jest nie tak bo chcesz przejsc na MM!

Nadine gratacje!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2015, 17:24

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie racje ... Aśka głowa do góry !!!!
    Kochamy swoje dzieci nad życie !!! A to czy karmie piersią czy mm w miłości nie przeszkadza :)
    Od teraz zero łez !!!

Nadine gratulacje :)

maglic, Z., Nieukowa, lilly78, gosi_a, nenette lubią tę wiadomość

• Ekkaja Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GBS miesiąć ? :D no co za lekarz mi zlecił 24-04 ^^ jak termin miałam na 10-06 heh :D
    ale pewnie co szpital/lekarz to obyczaj ;]

Nieukowa czyli póki co poza nudą to wytrzymujesz? przynjamniej tyle :)

nadine gratulacje ! :) i mam nadzieję za tydzień napiszesz "poród? nie było tak źle :D " ponoć co złe to się zapomina ^^`` bo ja sie tego staram trzymać :P

zem3k6nlhegg1vf6.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez slyszałam miesiac ale co szpital to obyczaj , na czwartek musze miec badanie hbs. ktos wie ile to moze kosztować?

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Ekkaja Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do kosmetyków z rossmana babydream (ktoś pytał) to w sumie nie wiem czy od 1 dnia, nie mniej ponoć są warte uwagi :) (te i inne marki "własne" rossmana).

swego czasu dorwałam taki blog BLOG SROKI

gdzie kobitka stara się odpowiedzieć na pytanie co dobre i czy warto pod względem składu chemicznego. widzę że pozmieniał się układ bloga ^^` ale może kogoś coś zainteresuje. Nie zawsze co droższe/popularniejsze medialnie znaczy lepsze. I oczywiście nie zawsze to co piszą na opakowaniach lub ktoś coś o nich twierdzi musi być 100% prawdą no ale to już każda mama musi sama decydować :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2015, 17:41

zem3k6nlhegg1vf6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ekkaja ja korzystalam z porad Sroki przy zakupie srodkow higienicznych dla malej. Nie kupilam niczego z tzw. Popularnych marek oprocz kremu do codziennej pielegnacji pupy Hipp. Reszta to Weleda, Alphanova i Bioderma.

Nadine gratulacje i nie mysl juz o koszmarze porodu. Patrz tylko do przodu.

Nieukowa mysle o Tobie i trzymam mocno kciuki za wszystkie figury porodowe:) i nie nacinanie krocza. Balonik górą. Daj znac po porodzie jak dlugo bylas aktywna w pierwszej fazie:)

Ekkaja lubi tę wiadomość

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktywnie sie dalej nudze. Po zmianie ekipy kolo 20 ma wpasc lekarz zonaczyc czy rozwarcie ruszylo i zdecyduje czy dac mi oksy. Skurcze dalej slabowite, co 10 min moze :( oby szyja choc na 3cm ruszyla! Ile mozna chodzic w kolko, kucac, robic przysiady i kolysac biodrami! Nogi mnie juz bola ;P

Sista lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po 5h spędzonych na IP wróciłam do domu i ledwo żyję :(

KTG ok., bez skurczy macicy, szyjka zamknięta, brak oznak porodu :( Następna wizyta w środę!

Klucha przytyła ok. 300gr i waży gdzieś 3600 :)

Nadine serdecznie Ci gratuluję :)

Nieukowa- Wow, jestem pod wrażeniem punktualności Twego syna :)

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa jesteś the best :D

Nadine gratulacje :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .l

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 22:47

Joasia:), Z., sss lubią tę wiadomość

• Dada Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po 3 h drzemce umylam okna ....

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Nieukowa własnie mysle o twoim rozwarciu:) Mam ogromna nadzieje, ze takie cyrkowe akrobacje jednak dzialaja. Życzę minimum 4 . No i zeby potem poszlo blyskawicznie do najbardziej ekscytujacej fazy. Zycze pozytywnego zweryfikowania planow porodowych:)

Asia nic na siłę. Spokojnie przejdz na mm. Zaspokojenie potrzeb malej najwazniejsze. Mnie tam mama karmila peerelowskim mm i nigdy w zyciu nie chorowalam i jeszcze na starosc zachcialo mi sie rodzic:)))

Dada niezle, mnie by sie nie chcialo, no ale twoj dzielny zeglarz na morzu to nie masz wiekszego wyboru:)

Joasia:), Sista lubią tę wiadomość

‹‹ 1399 1400 1401 1402 1403 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ