X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I plus dla procedur ktore tu maja- maja moj szacun ze nie podaja oxy bez potrzeby, dopiero po 6h od pekniecia pecherza. Po ktg moge lazic, skakac na pilce itp itd. Zobaczymy co polozne doradza zeby mnie porozciagac...
    U mnie na bank bedzie trzeba oxy podac, bo mala szansa ze w 3h mi sie szyjka magicznie rozewrze jakos mocno...

Sory ze taki luzny potok swiadomosci, ale adeenalinka dziala, maz poszedl na obiad a ja mam jeszcze pol h na ktg ;)

Ekkaja, Alorrene13, .aś., dorcia8919 lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa- powodzenia!! Oby się wszystko szybko rozwinęło i Radziu wyskoczył :)

Nie mam weny, znowu zasypiam, później coś więcej napiszę. Trzymajcie się !

wnidt5odau6o2x80.png
  • Gonia123 Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa trzymam mocno kciuki !!
    Już niedługo będziesz Radka tuliła

f2w3w1d3c12dnook.png
  • Gonia123 Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa trzymam mocno kciuki !!
    Już niedługo będziesz Radka tuliła:)
    Nadine za Ciebie tez. dużo siły życzę :)
    ja po wizycie na ktg i nic... póki co trochę skurczy się pojawiło, ale szyjka dalej zamknięta.
    czekam do poniedziałku to będzie 40t 5d i z rzeczami mam przyjechać do Szpitala, a od wtorku mam być na czczo, i zaczną coś działać.
    Postanowiłam wykorzystać jeszcze czas wolny przed wielką chwilą i wybieram się z mężem na grilla, a przed na dluuugi spacer :):)

sss lubi tę wiadomość

f2w3w1d3c12dnook.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gonia grille powoduja odplywanie wod! Uwazaj na siebie :)

Ps. Moje pierwsze skurcze bola tak, jakby mnie osa upierdzielila od srodka w macice. Tak by to mozna opisac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2015, 14:32

Gonia123, Ekkaja, Z., Alorrene13 lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Gonia123 Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oby szybko rozwinęła się u Ciebie akcja skurczowa :) kurde... zastanawiam się jak to u mnie będzie .. hmmm

f2w3w1d3c12dnook.png
  • Gonia123 Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa A co ile masz skurcze ?

f2w3w1d3c12dnook.png
  • Gonia123 Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I daj znać na jakim poziomie na ktg Ci wychodzi

f2w3w1d3c12dnook.png
  • maglic Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochana, przepraszam ze nie udzielam sie na biezaco-ale fakt Gabrys przeslonil mi caly swiat. Siedze i sie na niego gapie jak stalker :D
    Zyrcia dziekuje kochana za rade :* niestety nic nie pomaga ale bede jeszcze probowac, a nuz zalapie.
    Nenette- ja odciagam i daje mleko ktore Gabrysiowi starcza na pol godziny-po tym czasie jest wsciekly i glodny i mus nie mus daje mm. Tez powoli mam tego dosyc i chec sie poddac.
    Dziewczyny rodzace- DO BOJU. :D

zyrcia lubi tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 11:41

7w3d 💔
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ;) Nie mam czasu żeby być z Wami na bieżąco i chyba nie nadrobię już Waszych wpisów. Trzymam kciuki za wszystkie rodzące i gratuluję nowym Mamusiom.
    U nas też z karmieniem kiepsko. Regularnie co 3 h odciągam mleko żeby było go co raz więcej i teraz udaje mi się odciągnąć ok. 40 ml, a Mała potrzebuje 50-60ml więc jeszcze trochę muszę ją nadgonić, a póki co dokarmiam mm. Do piersi czasami się przysysa, ale tylko przez kapturki i jak dla mnie ssie trochę nieefektywnie. Na wtorek jesteśmy umówieni na poradę laktacyjną i zobaczymy co powiedzą. Jestem tym już zmęczona, ale wierzę, że jednak uda nam się przestawić tylko na ssanie z piersi chociażby przez kapturki. Gdyby nie pomoc mojego M to chyba już dawno bym się poddała. Co do butelek to w szpitalu zalecili mi butelki Lansinoh o takie http://allegro.pl/lansinoh-butelka-160ml-gratisy-24h-i5424798839.html bo mają smoczek zbliżony do piersi. W szpitalu ładnie z niej jadła więc i do domu taką kupiliśmy bo mieliśmy tylko Tommy Tippie.
    Dziś wieczorem wybieramy się na pierwszy spacer. Mieliśmy iść wczoraj, ale Mała spała więc daliśmy spokój. No i dziś odpadł kikut pępowinowy. Jak pokazałam go M to stał z tym kikutem jak z najcenniejszym trofeum ;)

Z., Sista, nenette lubią tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • maglic Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny forum to skarbnica wiedzy wiec prosze oswieccie mnie :) urodzil sie Gabrys i vo dalej? Usc cos jeszcze?

ukdytv73la1h903i.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maglic wrote:
    Dziewczyny forum to skarbnica wiedzy wiec prosze oswieccie mnie :) urodzil sie Gabrys i vo dalej? Usc cos jeszcze?
    Jeszcze przychodnia i zgłoszenie dziecka do ubezpieczenia.

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 22:47

• sss Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam glupie pytanie a w czym opuszczalyscie szpital? Bo w co zmiescic taka duza podpache ????

I jak ubieralyscie maluszki na wyjscie? A czy odrazu zakupywalyscie espumisan na kolki dla maluszka , jakis spray do noska?
    Chyba zaczynam myslec czy mam wszystko w pore heeee

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2015, 15:51

Nieukowa lubi tę wiadomość

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kochane :)

Mega ogromne gratulacje dla nowo rozpakowanych mamuś :)
    Dzieciaczki cudowne a Wy dzielne :)

U nas lekka deprecha :( wszystko lekko mnie przerasta. Oczy opuchnięte od ciagłego płaczu. Mąż wspiera jak tylko potrafi. Nic na hormony nie pomaga. Moze dlatego, że mąż na pare godzin chodzi do pracy ( musi ).
    Nadal biorę antybiotyk na to podwyższone CRP, do zestawu doszedł furargin, bo mam zapalenie cewki moczowej po cewniku. Od 2 dni walczę z biegunką, bo Kubus przyniósł ze szkoły :(
    Konsekwencji poddałam sie z karmieniem piersią.
    Niestety życie pokazało, że opieka nad noworodkiem i niepełnosprawnym Kubusiem nie idzie w parze. Julka chciała byc przy piersi non stop, Kubus wymaga nawet pomocy przy załatwieniu potrzeb fizjologicznych. Nie mam nikogo do pomocy z rodzinny. Problemem ugotowanie obiadu dla chłopaków o moim menu przy karmieniu nie wspomnę. Okazało sie żem cienias.
    Trudno mm to nie trucizna i staram sie nie obwiniać za to.

Dlatego moje pytanie czy któraś karmi bądź karmiła mm NAN HA1 ?
    Proszę o opinie.,

Za Wasze laktację i trochę snu trzymam kciuki.
    Za dziewczyny ktore czekają na swój wielki dzień oczywiście też.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2015, 15:56

• Z. Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa, mnie wenflon nawalał cały poród. Przez to niektóre pozycje byly niee do wykonania. Ściągnęli mi go dopiero drugiego dnia na odziale już z dzieckiem.

Sss, ja wychodzilam w spodniach ciążowych i koszulce ktora przywiozl mi mąż. Dalo rade. W domu przebralam sie w kiecke aby krocze oddychalo ;) i wychodzilam w klapkach :)

Joasia, jestes mega dzielna kobieta. Robisz wszystko najlepiej jak potrafisz. Nic sibie nie wyrzucaj. Mysle ze nie tylko ja ale i wiele innych dziewczyn cie podziwia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2015, 15:56

Joasia:), Ekkaja, dorcia8919 lubią tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • maglic Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasii jak skonczylas karmic? Bo szczerze ja tez juz powoli mam dosyc. A poki co piersi jak balony. Polozna nakazala pic szalwie zeby troche zlagodzic ale kompletnie nie wiem co dalej

Joasia:) lubi tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maglic mniej pije i kiedy bardzo twarde minimalnie odciągam.
    Pewnie póki pokarm całkowicie nie zniknie to wyrzuty sumienia nie odpuszczą . Trudno mamy 3 dzieci i trzeba to pogodzić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Widziałam ze na Wasze wsparcie mogę liczyć.

Ekkaja lubi tę wiadomość

‹‹ 1398 1399 1400 1401 1402 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ