Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Nieukowa, gratulacje
Radek śliczny.
Rozalia, po CC laktacja może się budzić później, więc się nie dołuj tylko pompuj laktatorem, a zobaczysz efekty. Pamiętaj, że na laktację działa też psychika, więc więcej optymizmu.
Dziękuję dziewczyny za informacje o ubiorach dzieci. U mnie jest zawsze trochę chłodniej niż u Was, ale na pewno skorzystam z Waszych rad.O ile moje dziecię postanowi się ewakuować z brzucha
Dada mi się ze dwa tygodnie temu pojawiła mała krostka nad pępkiem, ale nic się więcej nie dzieje, żadnych rozstępów. -
nick nieaktualnyAka 81, wspaniala rodzina, córki piekne. Nawet mój M cmoknął z zadowoleniem;) maluszek przecudowny. Ciesze sie ze jednak cesarka okazala sie zbawienna ze wzgledu na stan Małej. Wazne ze ty takze czujesz sie dobrze. Sciskam wirtualnie
Aka81 lubi tę wiadomość
-
Nieukowa gratulacje ! Ale z Ciebie dzielna mamuśka
Coraz mniej nas na placu boju, ciekawe kiedy mój synek się zdecyduje
Rozalia dasz radę z opieką nad Mikolajem, musisz przełamać strach i będzie super
Dopiero poranek A juz taka duchotaDziewczynki co tu robić ?
Jak spędzacie dzisiejszy dzień ?
Miłego dnia i czekamy na następne Bobaski
-
Kontynuuje opowiesc:
Probowalam spac, o 0:00 stwierdzilam ze mam dosc, bo pozycja lezaca wzmaga bol, a co 5-7 minut to ja nie zasne na tyle zeby zebrac sily. Polozna stwierdzila ze w takim razie moze zaczyna sie aktywna czesc porody. Obiecala ze po kolejnym ktg mnie zbada. O 0:50 zadzwonilam do meza ze ma przyjechac mimo ze nie urodze do rana, ale potrzebuje wsparcia w ogromnym bolu.
Ktg bylo po 1:00, po 20min zawolalam polozna, ze ma mnie natychmiast odlaczyc bo nie wytrzymam z bolu. Nie uwierzyla - no przeciez po dniu bez skurczy niemozliwe jest rozwarcie w takim tempie. Poza tym ja tylko lekko stekam. Zbadala mnie i oczy jak 5zl- niech pani dzwoni po meza! Moze zdazy zanim pani urodzi! Rozwarcie 8cm.
Zazadalam gazu na parte, bo ze wzgledu na ochrone krocza mialam zamiast przec tylko oddychac...Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2015, 10:01
Gosia82., Z., Dongina, Alorrene13, Ekkaja, dorcia8919 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nieukowa - moja beksa wróciła
Poryczalam sie przy Twoim poście. napisz choc, czy Małżonek zdążył dojechać
Moja Księżniczka, po 30minutach przy jednym cycu na leżąco, śpi juz od godziny. W międzyczasie odciagnelam z drugiej piersi 20ml juz na następny raz. Chyba idzie nawał, bo jedna pierś ewidentne większa. Chyba zrobię sobie ciepły okład na niej, ściągnę co sie da i potem zimny. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Nieukowa serdecznie Ci gratuluje !
Ja miałam wrażenie ze Twój poród trwał długo od odejścia wód, tymbardziej podziwiam Cię za wytrwałość. Cieszę się ze Radek nie czekał do rana i wyszedł w nocy, Okruszek
Brawo Mamuśka !Czekamy na więcej szczegółów "dobrego porodu" !
Nadine Tobie tez z całego serca gratuluje bo wcześniej nie miałam okazji!
Pisałaś ze było cieżko, mam nadzieje ze wrócisz szybko do zdrowia i formy także psychicznej :*
Rozalia Dziewczyny dobrze radzą, tylko spokój nas uratuje, trzymaj się :*
Joasiu bo jak nie Ty to kto? Da sobie radę z tym wszystkim?będzie dobrze!
My wczoraj Ktg, USG oczywiście odmówili "bo będzie pani miała w dniu przyjęcia do szpitala" a jak się upierałam to "chce pani dziś z nami zostać" ? Ech skurczy zero, przepraszam jeden ( nie czułam go), szyjka nadal 2 cm i zamknięta. Z ciekawości podjechaliśmy sobie na Żelazną zobaczyć jak tam jest, no miło, tylko multum ludzi i to podobno właśnie się rozluźniło, czekało tylko 9 osob a nie 25wiec zrezygnowaliśmy. Pózniej obiadek, ciacho, lody, kawa mrożona ... Mecz Polska-Gruzja, wieczorem na chwile koncert Chylińskiej u nas w dzielnicy był na festynie. Znajomi wpadli na chwile no miły dzień
Już mam gdzieś termin, teraz co 2 dni na Ktg i najpóźniej w sobotę do szpitala.
Miłego Dnia Mamusie :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2015, 10:36
Dongina, Joasia:) lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzięki dziewczyny
Nieukowa stopniuje napięcie
Zapomniałam dodać, że po porodzie okazało się, że miałam niewydolność łożyska.
Mam pytanie do Mam po cc: jaką bieliznę używacie w domu? jest jakaś specjalna czy po prostu wyższa w stanie?Dongina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAlorrene tylko luz nas moze uratowac. Relaksuj sie i nie przejmuj, to juz lada dzien:) Ja tam ciagne sie na szarym koncu i tez tylko licze ze moje dziecko bedzie terminowe plus minus dwa dni:) A moze juz za 3 dni maleństo bedzie z wami? Zbieraj siły:)
Alorrene13, Nieukowa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
na komorce dlugo sie pisze, szczegolnie z pirania u cyca
Maz zdazyl bo wczesniej po niego poslalam. Wpadl jak przywiezli gaz rozweselajacy.
Ze wzgledu na ochrone krocza doktor z polozna kazali nie przec w ogole zebym nie pekla. Polozna super masowala, tylko pojawila sie deceleracja. Mlodemu sie pepowina zaciagnela. Decyzja lekarza- mam przec do oporu i popekac, albo bedzie porod zabiegowy...Alorrene13, Ekkaja lubią tę wiadomość
-
Odmowilam naciecia, parlam na maksa i ba 2 skurczach urodzilam. Malutek ryczal od 1 sekundy, byl rozowiutki, ale wody na koncu zielone. Chwilke cieszylismy sie malym. Potem pediatra zabral go na noworodki na obserwacje... 2,5h bez dzieciatka, do tego maz musial sie zwinac bo na polozniczym wizyty od 14:00 ... Zostalam sama jak palec, dobrze ze zasnelam z wyczerpania.
Z., Ekkaja lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny miałam zrobioną cesarke 12 czerwca o 23,00 po 9 godzinach porodu sn Izia jest cudowna ważyła 3,4kg 55cm i jest niesamowicie podobna do taty:-) a ja jestem najszczęśliwsza na ziemi więcej napiszę jak będziemy w domu
Nieukowa, sss, Alorrene13, zyrcia, agawera, Ania1704, karolina0522, Aka81, Muniek, lilly78, Z., Sista, Ekkaja, .aś., Joasia:), CaneCorso, gosi_a, Finezja, BrumBrumek, dorcia8919 lubią tę wiadomość