X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rano maly przyjechal, cyca zlapal od razu. Mala waga zdecydowala, ze musi byc kluty na glukoze i wisi nad nim grozba mm jesli za bardzo oslabnie, wiec co 2h przystawiam. Na razie wyglada na najedzonego...

Ps. Mam szwy na kroczu- w sumie 5. Pekniecie 1 stopnia na 3 szewki i 2 male otarcia. Balonik zdzialal cud- bez niego mialabym vacum, ciecie i maly bylby bardziej niedotleniony...

Ekkaja lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa przykro, ze zostałaś sama ale to dla dobra Radka.
    Super sobie radzisz z sytuacja. I dobrze ze zdarzył sie cud :)
    Na USG szacowali troszkę większa wagę?

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka gratulacje !!! :)

syy26iyeeuly3wjb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Nieukowa super:) Gdyby nie ta deceleracja to mialbys swoj wymarzony porod:) Ale zdrowia malca najwazniejsze. Rany zagoją sie raz dwa. Niech synio spokojnie przybiera na wadze bo malusi:) Ciesze sie ze final byl z happy endem. No i ta polozna masująca, wow super:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka gratuluje

• sss Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje dziewczyny!!!! Sie nam rodzinka forumowa powieksza.

Dongina jeszcze ja, chyba ze cc sie nie liczy.......

Ja mam nerwa przed cc wkur..... O byle co. W szpitalu mam byc dzisiaj o 17. Dzwonila tesciowa do m ta to ma wyczucie, zeb smy przyjechali bo w parafi odpust, potem ze moze zeby m przyjechal po strogonowa taki dobry zrobila , ostatnia rzecz na ktora mam teraz ochote a na koncvu jak to ze moj gin nie bedzie mnie cial tak nie moze byc, czy m dzwonil do niego..... Wrrrr co za baba moj gin jest na szkoleniu wiec nie ma obcji ciecia u niego chyba ze mialabym ochote za tydzien sie ciac gdzie praktycznie ciaza donoszona i roznie moglo bybyc, wiec to moj wybor......

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2015, 10:44

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sss oczywiscie ze cc sie liczy, sorki:))))) Nie patrz na swego gina, idz na cc jak planowalas. Lepiej jak juz jestes nastawiona psychicznie na juz. Tesciowa zlej totalnie (i jej strogonowa:) )

sss lubi tę wiadomość

• sss Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dongina spoko nie obrazam sie .....taki mam dzisiaj nastroj hmmmm...

Pozdrawiam

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa Stokrotka gratulacje :) !
    Ja dziś w końcu czuję ulgę w Bożenie, nie wiem od czego to zależy. Jeszcze wczoraj nie mogłam usiąść na dupie -_-
    Powiem Wam, że nie mogę się napatrzeć na tego mojego bąbelka <3
    Nic nie zrobię na moje schizy z oddechem i po prostu dla świętego spokoju zaopatrzę się w ten monitor. Wtedy się wyśpię jak człowiek a nie pół nocy przy lampce się na niego gapie ;P
    Leo jeszcze ani razu nie spał w łóżeczku bo jest za daleko od łóżka więc śpi w leżaczku przy łóżku -_-

Nieukowa, gosi_a lubią tę wiadomość

• Sista Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dongina wrote:
    Sista kiedy wychodzicie? Ktora to juz doba? Jak tam rana? Chyba dobrze, co? :) acha i jakie pozywienie u nas?

To juz nasza piąta doba. Wychodzimy do domu dzisiaj po 14.00 :) Mogłyśmy juz wczoraj, ale wolałam zostać do dzisiaj. Olga ma śladowa żółtaczkę i mam to obserwować. Po karmieniu cycem ma dostawać MM, aby ładnie przybrała przez pierwszy tydzien w domu i żeby sie pozbyć tej żółtaczki. Stopniowo mamy zostać juz tylko przy karmieniu naturalnym. Rana chyba sie goi, bo nic nie cieknie, nic nie ropieje. Boli jak wstaje z tego wysokiego lozka albo jak siedzę za długo na krześle.
    Co do jedzenia, to mnie smakuje. No ale ja z tych, co zjedzą wszystko :)

Alorrene13, Nieukowa, gosi_a, karolina0522, Joasia:), dorcia8919 lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :-D

Ja dziś leżę i odpoczywam, wczoraj trochę poszalalam ze znajomymi i wróciłam do domu ok. 2 :-P było przyjemnie :-)

Nieukowa, Stokrotka serdecznie Wam gratuluję :-)

Aka przepiękne zdjęcia, córki masz urocze :-D

Scintilla gwiazdeczka do schrupania ;-)

Alorrene13 ja wczoraj na Żelaznej spędziłam 5 godzin, oni trochę nadciagaja liczbę ooczekujących, gdy ja się rejestrowalam to rzekomo byłam 20 w kolejce, a ciężarna za mną już 25 :-\, niestety swoje trzeba wysiedziec ale miałam ktg, usg i badanie na fotelu.

Rozalia daj sobie trochę czasu na oswojenie się z nową sytuacją, powoli wszystko Ci się pouklada :-)

Joasiu - juz nie raz pokazywalas jak bardzo jesteś dzielna, wierzę, że dasz sobie radę ze wszystkim:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2015, 11:19

Alorrene13, Aka81, Joasia:), Finezja lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania i Aś jeszcze wy przed porodem:) To juz chyba około 10 babeczek:)

Sista spox, fajnie ze dzis "zwiedzanie mieszkania". Fajowo byc w domu i sie instalowac od nowa:) Mam nadzieje, ze Olga bedzie zachwycona:) A ten obiad chociaz tresciwy? Mieso, ziemniaki i surowka, czy to juz za wysokie loty?:) acha i mam nadzieje, ze na sniadanie nie ma zupy mlecznej z makaronem bo sie porycze (nie znosze tego)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha bo ja to jestem prymitywny homo sapiens: jak jestem glodna to mam mega wk-wa, rzucam bluzgami i jestem mega wrednym typem. Wystarczy mnie jednak nakarmic i staje sie ucielesnieniem dobroci:) Maz sie smieje ze jestem prosta w obsludze: zly humor=pusty brzuszek. Dlatego Sista pytam o te posilki, bo jak beda to male porcje albo cos niestrawnego to bede przeokropną osą:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2015, 11:38

Alorrene13 lubi tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wam :)

Gratuluje nowym mamusiom :)

miłego dnia :)

:O dziś sie dowiedziałam, że moja córka ma czekać do jutra z narodzinami bo jutro będzie lepiej niż dziś :O (made in teściowa...)
    taaaaa bo narodziny dziecka to koncert życzeń ... ludzie mnie przerażają serio ...

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla własnie zapomnialam Ci podziękować za Twój szczery opis, dla mnie był jak najbardziej dramatyczny. Życzę Tobie i Emilce zdrówka i wzajemnego poznawania się pełnego radości :)

Aniu nie chcialam zabierac miejsjca w kolejce bo bylam juz po ktg w brodnowskim, a zalezalo mi na dokladnym usg z pomiarami, Pani nie byla pewna czy doktor mi zrobi takie usg, takze pojechalismy.

Jest jeszcze troche tych dziewczyn, moze ostatnia nie bede ;) ale dzis pochmurno... Ziewam ;)

syy26iyeeuly3wjb.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Hania zabrana na małe spa , wiec mam chwile dla siebie :)
    pokrótce o moim porodzie ... o 8 rano szyjka ani drgnela wiec dostalam lewatywe. Oprocz skurczy ktore zabijaly, myslalam ze eksploduja mi jelita. Siedzialam w lazience i juz nie mialam sily na nic. A ze dalej nic sie nie dzialo to dostalam kroplowke z oxy. Nie musze wspominac ze wtedy to juz w ogole myslalam z umre. Szyjka troche sie ruszyla, ale wszystko dzieki ciaglym masazom szyjki poloznej. Tu znowu bol nie do zniesienia. Bodajze od 4cm blagalam przez lzy o znieczulenie. Na poczatku nikt sie nie chcial zgodzic bo jakby przez to akcja zwolnila to juz kompletna klapa. Przy piatym centymetrze wreszcie dostalam zzo.niestety zadzialo tylko na jedna trone ale i tak bylo o niebo lzej. Do 8cm bylo spoko, ale w koncu zwiekszyli mi dawke oxy bo znowu slabo szlo. Znieczulenie przestawalo juz dzialac. I blagalam juz tylko o cesarke. O 12.30 mialam 9cm i zero postepu, polozna probowala ja troche rozszerzyc ale bezskutecznie. Pozniejjuzdo samej 14.50 bylo tylko rozszerzanie mechaniczne paluchami szyjki ale i tskurcze parte sie nie pojawialy :-/ mimo ze juz jakis czas wszystkim mowilam ze nic z tego nie bedzie bo nie czuje nic innego poza masakrycznymi bolami krzyza i ze bylam juz tak wycienczona fizycznie , psychicznie zreszta tez, ze nie dam rady urodzic naturalnie. Decyzja o cesarce byla dla mnie jak zbawienie ,a kiedy wstrzynieto mi znieczulenie do ciecia to byla najpiekniejsza chwila.
    Mozecie sobie myslec ze wszystko wyolbrzymilam, ale moj opis jest raczej skrotowy niz koloryzowany :) mowi sie ze jak widzi sie juz dziecko to zapomina sie o bolu , ale ja o moim to chyba nigdy nie zapomne i jesli kiedys bede miec drugie dziecko to napewno nie zdecyduje sie juz na porod sn , naprawde podziwiam Was dziewczyny
    poza tym Hania jest przeslodka i caly czas spi a ja nie moge sie nia napatrzec :)

gosi_a, BrumBrumek, dorcia8919 lubią tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadine współczuje bólu :( ale dobrze, że masz już to za sobą <3

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia popieram decyzję o zakupie monitora. Ja miałam i mam podobnie jak Ty.
    Starszą córkę sprawdzam do tej pory. Jak tylko usłyszę jakiś szmer, kaszlnięcie od razu się wybudzam i lecę.
    U Stellki jest też identycznie.

• agawera Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez się tego boje ale czego się nie robi dla malucha

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • patrycja_24 Przyjaciółka

Wysłany: 14 czerwca 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dongina wrote:
    Ania i Aś jeszcze wy przed porodem:) To juz chyba około 10 babeczek:)

Jeszcze ja zostałam - termin na 17.06 :)

km5sio4ptgcs9gmz.png
‹‹ 1404 1405 1406 1407 1408 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ