Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Nadine mam swiezo w pamieci swoje bole i bolesnosc zwyklego badania szyjki, masazu i rozwierania na chama sobie po prostu NIE WYOBRAZAM! Jakis sadyzm! Kochana zycze ci szybkiego zatarcia sie negatywnych wspomnien...
Pierwszy dzien z maluszkiem u mnie super. Smigam w miare normalnie, brodawki bola jakby mnie osy pokasily, ale widok ssacego maluszka niweluje bolkazda z was to mowila, ja tez powiem: RADEK JEST NAJSLICZNIEJSZY NA SWIECIE!
Czekam na meza, powinien byc za 1,5-2h. Mam misje specjalna dla niego, doskrobanie smulki z dupska
Powodzonka dla rodzacych! Nie mam sily czytac was wszystkich, ale zycze wam ostatnim czerwcowka dobrych porodow i wiary w siebie!Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2015, 13:08
Sista, Z., Alorrene13, Gonia123, Ekkaja, zyrcia, gosi_a, Joasia:) lubią tę wiadomość
-
w taki upał chodzić w ciąży to masakra... a mógłby ktoś choć na chwile ponosić mi brzuch to nie....
ale woda mi sie zaczęła juz zatrzymywać, puchnę wszędzie, palce u rąk nawet mam masakryczne, obrączki i zaręczynowego nie zdejmę ... a trzeba zdjąc do porodu czy można mieć ? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
I ja termin na 21, dziś skurcze z parciem na kości dziwne, wzięłam nospe i jedziemy na spacer może coś ruszy. Nadine i właśnie się tego boje, bo pierwszy porod podobnie wyglądał do twojego tylko, że na cc się nie zdecydowali i udało im się Maje wypchnac. A plan.mam taki jak nic się nie wykluje w tym tygodniu to idę załatwic cc
-
Dongina wrote:Ania i Aś jeszcze wy przed porodem:) To juz chyba około 10 babeczek:)
Sista spox, fajnie ze dzis "zwiedzanie mieszkania". Fajowo byc w domu i sie instalowac od nowa:) Mam nadzieje, ze Olga bedzie zachwycona:) A ten obiad chociaz tresciwy? Mieso, ziemniaki i surowka, czy to juz za wysokie loty?acha i mam nadzieje, ze na sniadanie nie ma zupy mlecznej z makaronem bo sie porycze (nie znosze tego)
Na śniadania w tygodniu sa zupy mleczne, do tego dwie kromki chleba z czymś (na przykład z twarogiem). Dziś na obiad krupnik, ziemniaki, szpinak i kawałek schabu w białym sosie. Smakosz powie, ze dupy nie urywa, ale ja zjadłam. Tu jest oddziałowa lodówka, wiec dobrze sobie kupic jakas wędlinę, serki homogenizowane, jogurty.
-
Hej. Tak przelotnie czytam Was i dalej trzymam kciuki za kolejne porodu no i ogromne gratulacje dla nowych mamusiek wielu radosnych chwil z maluchami dużo zdrówka i jak najmniej kolek.
My od środy po 10tyg w końcu mamy Dominika w domu. Pierwszy dzień to istny armagedon był dla nas. Ogólnie nie jest aż tak źle. Mały chyba już się zaaklimatyzowal. Jedyny problem to ciągłe kolki. Nawet kropelki nie pomagają. Jeszcze jak był w szpitalu to położna mówiły ze mały jest taki niespokojny najbardziej jak fakt dzień dostawał moje mleko i to może być wynikiem tego ze jest jeszcze mały i może nie do końca toleruje lsktoze. Robiły panie w szpitalu na nim eksperyment i kiedyś cała dobę dawały mu mm i całkiem inne dziecko. Spokojny itd. Sama wczoraj tak zrobiłam i rzeczywiście jakby dziecka w domu nie było. Wiec myślę że musimy przejść na mm tak lepiej dla niego bo się nie będzie tak męczył no i my będziemy spokojni a zapas mleka ktory jest dr mówiła ze może wypić jak będzie większy. Zobaczymy. Teraz i tak mam problem z pokarmem bo nie mam tyle czasu by odciagac a po za tym jest go mniej niż bylo a Dominik zjada do 60ml czasem domaga się jeszcze ale nie możemy go przekarmic a po moim mleku juz po 2h chciał kolejne a karmiony jest co 3h. Przed nami jeszcze sporo wycieczek po różnych poradniach. Mam nadzieje ze tylko kontrolnie. Dziś planujemy pierwszy spacery chyba ze zacznie padać bo coś się chmurzy.
jeśli chodzi o ubranie to w szpitalu Dominik miał zawsze body z dlugim rękawem i pół spiochy. W domu też albo pajaca z dl. Ale wiadomo on jako wczesniak trochę inaczej trzyma temp ciała.
Jeśli chodzi o monitory oddechu osobiście polecam. To duży komfort psychiczny. A dla nas przy wczesniaku to już wgl chociaż wiadomo ze to tylko urządzenie i nie można tak na 100% tylko na nim polegać i tak dogladamy małego co chwile prawie. Ja przed zakupem zasiegalam opinii w fundacji wczesniak.pl ktore monitory lepsze czy te pod materacyk czy taka dopinane i lepsze pod materacyk. My mamy Babysense 5.
Pozdrawiamy.Alorrene13, agawera, Ekkaja, Dongina, Aka81, Sista, gosi_a, karolina0522, Z., Joasia:), dorcia8919 lubią tę wiadomość
-
i ja zostałam po-terminowana;)
dziś byłam w szpitalu wypytać co i jak - ale dowiedziałam się tylko tyle, że mogą mnie przyjąć dziś nawet może jutro czy tam kiedy się zgłoszę. Tylko tętna posluchała na moje życzenie. Bleh myślałam że może chodź KTG zrobią oO bo co jak co skoro nie ma wskazań po co mam w niedziele kłaść się do szpitala... żeby odpocząć jak w sanatorium?^^
nic to, jeśli samo się nie rozkręci to pojade dopiero we wtorek rano. Jutro dam sobie jeszcze wolne, szczególnie, że z potencjalnej owulacji i tak termin mi wychodzi na 18-06. -
nick nieaktualnySista dzieki za newsa. Obiad okey, sniadanie to tylko te kromki. I jeszcze jedno denne pytanie: czy jest mikrofala do odgrzania? Np gdyby mama przyniosla rosolek albo cos cieplego na kolacje?
Magdalena88 fajnie ze Dominiczek juz w domu. Zycze mase zdrowka, miekkich brzuszkow i łatwych kupek;) trzymam kciuki:)
Dziewcsyny, czy nikt nie ma kontaktu z Lilianką, co z jej Malutką. To juz prawie miesiac jak nic nie wiemy. Trochę to niepokojące
-
nick nieaktualny