X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • sss Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I juz po obchodzie. Czyli dalej nic nie wiem. Lekarza stwierdził ze może się uda wiec rano na czczo mam byc i tyle a okaże sie pewnie na porannym obchodzie. Na ktg zerknął pomruczał ze maly chyba spal i t tyle. Gosia porozmawiaj z m. Ja myslalam ze moj zlewa wszystko a dzisiaj na przyjęciu byl taki zdenerwowany a wczesniej mi mówi przeciez ja tez to przezywam

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane my jesteśmy już w domu, wypisałam się dziś na własne żądanie bo już nie dawałam rady psychicznie w tym szpitalu. Jutro spróbuję napisać coś więcej bo teraz idę się przespać. Ogólnie czuję się bardzo dobrze, chociaz rana trochę ciagnie no ale to dopiero 3 doba od cięcia. Ogromne gratulacje dla nowych mamusiek :)

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż tak źle było?

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • sss Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja została sama koleżanka poszla na porodówkę.pochłonęłam sevendaysa i tyle. Rozalia moja siostra też sie wypisała po 3 dniach bp nie mogla wytrzymac

• Gosia82. Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia no i dobrze, to super, że jesteście w domu. Agawera a Ty kiedy się wybierasz na kliniczna, czekasz qz się cis zacznie czy masz się tam.jakoś pojawić. Bo ja chyba tam pojadę rodzic, jak radzisz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia nie ma to jak we własnych pieleszach:) daj znac jutro jak minela pierwsza noc w malcem w domu
    Sista ty tez:)
    Sss bedzie po twojej mysli, zobaczysz, krosuje palce:)
    Gosia82 to nerwy i hormony:/ Facetom trzeba wytłumaczyc.ZAWSZE. Oni rozumieja tylko jezyk faktow. Nie w glowie im domysły. Oni ich nie znoszą:) Tak wiec resztki śladu płaczu albo nie zauważą, albo opacznie zinterpretują, albo zlekceważą bo sama milczysz :) Wierz mi maż potrzebuje teoich jasnych instrukcji i prostego ale mocnego opisu jak sie czujesz psychicznie i fizycznie. Wtedy go olśni. Tylko bez zbednych emocji:) Oni tez sie boją. Szczerze? To ja wole rodzic niz przypatrywac sie temu "spektaklowi" z boku i widzac jak jestem bezradna wobec bolu, ktory przezywa najukochansza osoba. To by mnie wykonczylo psychicznie:) Daj szanse mężowi, to oczysci atmosferę. Powodzenia:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa dzieki za instruktarz bólowy:) zakoduje w pamieci:)

• agawera Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpisałem się w zeszyt na 18 czerwca jestem ciekawa czy będzie dla mnie miejsce. Ten szpital wybrałam ze względu na częste wizyty ;) no i przedewszystkim ze maja dobry oddział noworodków no i po porodzie czeka nas kontrola kardiologiczna. po patologii wiec co się spodziewać a pogodowce nie mam pojęcia

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za nudny dzień :(
    Rozalia musi być dobrze ;) Gosia głowa do góry, tez już kombinuje z tym porodem, jak to będzie, co to będzie i...
    Nudzę sie :/ jutro znowu Ktg i jeszcze jednak muszę iść do giny po zwolnienie :/

Nieukowa lubi tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Gosia82. Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agawera no i 18 co będą Ci robić bo do terminu jeszcze będziesz, miała parę dni? Dzięki dziewczyny może i pogadam ale on dobrze wie o co chodzi tylko udaje wariata.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa jeszcze jedno pytanie: w jakiej pozycji parłaś? W pionie czy na łóżku?

• agawera Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia82. wrote:
    Agawera no i 18 co będą Ci robić bo do terminu jeszcze będziesz, miała parę dni? Dzięki dziewczyny może i pogadam ale on dobrze wie o co chodzi tylko udaje wariata.

nie wiem w wypisie ze klinicznej mam ze mam stawic sie na poród w skonczonym 39 tc
    wiec mysle ze zrobia usg czy test oct i moze indukcje

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie od pól godziny strasznie kluje szyjka nie wiem czy to oznaka skracania sie szyjki? Momentami aż podskakuje z bólu .A malutki nie ma litości strasznie sie rozpycha.

Jak ja bym chciala juz byc po wszystkim. Lece sie wymoczyć w wannie.

• agawera Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angel-84 wrote:
    Mnie od pól godziny strasznie kluje szyjka nie wiem czy to oznaka skracania sie szyjki? Momentami aż podskakuje z bólu .A malutki nie ma litości strasznie sie rozpycha.

Jak ja bym chciala juz byc po wszystkim. Lece sie wymoczyć w wannie.

chyba kazda z nas chce juz byc po

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Ekkaja Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i dzień minął :] tylko twardnienie brzucha i nic, no ok ból delikatny w krzyżu po spożyuciu mega dawki lodów ! a co tam ^^`

Rozalia fajnie że już w domku ! bo skoro czujecie sie Ok to nie ma co być w szpitalu - szczególnie, że warunki są jakie są - to nie 5* hotel a dom to miejsce gdzie czujemy się pewnie i bezpiecznie :)

Gosia doskonale Cię rozumiem mój M. też mnie irytuje i mam wrażenie nie pomaga/nie interesuje się. I fakt słyszłam z różnych źródeł niestety i potwredzam na własnym doświadczeniu, że facetowi trzeba wszytsko tłumaczyć jak dziecku -.- oni nie rozumieją aluzji, nie są domyśli mój to nawet romantykiem nie jest^^ wszytsko ja muszę "sugerować" (czego nie kuma) i proponować (czego też nie chwyta) więc koniec końców stanowczo mówie "TAK i już" (no to wtedy zajarzy :D) ale pomarudzi... no to ja tłumaczę swój stan psychiczno-emocjonalny - i wtedy doznaje olśnienia :D (przynjamniej tak twierdzi swoim "ahaa no ok ok"). Może po prostu z nim na spokojnie szczerze pogadaj bo on nie kuma pewnie sytacji (nie widzi problemu) a Ty się nakręcasz - bo przynjamniej u mnie tak to działa zazwyczaj :(

zresztą ktoś na szkole rodzenia tak nam to opisał - u faceta w mózgu są pudełka - każde coś mieści (pudełko oglądania TV, pudełko kolacji, pudełko rozmowy, pudełko kosmatych myśli itp) facet otwiera JEDNO pudełko na raz. Kobiecy mózg to z kolei światłowody po których inromacje i myśli pędzą non stop wieloma torami i których nie da się zatrzymać :)

Sista, Finezja lubią tę wiadomość

zem3k6nlhegg1vf6.png
  • Ekkaja Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angel-84 wrote:

też tak miałam 3 dni temu - ale przeszło a szyjka nadal normalna, i tez mała mi się rozpychała wtedy tylko chyba nie dała rady jej sforsować ^^

ale któż wie :)

zem3k6nlhegg1vf6.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam teorię z pudełkami, oto filmik, w którym facet genialnie obrazuje sytuację:
    https://www.youtube.com/watch?v=3XjUFYxSxDk

Ekkaja lubi tę wiadomość

3i49zbmhdvaalxch.png
  • Gosia82. Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trochę jeszcze nas zostało ma placu boju, Agawera no to jest szansa, że się spotkamy dawaj znać cosi jak. Ja termin.wg usg mam na wtorek. Maje urodziłam właśnie w termin z usg i.mozecteraz tez tak będzie. Np.juz każda ma stresa bo większość urodziła i my po cichu zazdrościmy. Ja tylko wiem, że nie chce przenosić po 21 musze załatwic cc bo to juz wtedy tylko strach o Jasia będzie.

• sss Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po prysznicu. Cisza i spokój nawet temperatury nie mierzą. A slychac odgłosy z porodówki , a przed chwilą ktos urodził bo płacz byl

Moze zasne jakos
    Trzymajcie sie pa

• agawera Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia82. wrote:
    trochę jeszcze nas zostało ma placu boju, Agawera no to jest szansa, że się spotkamy dawaj znać cosi jak. Ja termin.wg usg mam na wtorek. Maje urodziłam właśnie w termin z usg i.mozecteraz tez tak będzie. Np.juz każda ma stresa bo większość urodziła i my po cichu zazdrościmy. Ja tylko wiem, że nie chce przenosić po 21 musze załatwic cc bo to juz wtedy tylko strach o Jasia będzie.

na pewno :) jutro tylko chyba do brusa pójde zrobic ostatnie badanie bo nie che mi sie jechac nazaspe tylko po badanie a pewnie trzeba byc naczczo

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
‹‹ 1407 1408 1409 1410 1411 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ