Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Nieukowa wrote:Aghata to pytanko do ciebie: kiedy wiadono juz, jaki maluszek ma charakter? Moj jamochlon na razie spi albo je, calkiem grzeczny przy zmianie pieluch, a uspokoic go sie da.nawet pojedynczym glasknieciem po glowce. Zmieni sie na gorsze?
Antek jak sie urodził od razu pokazywał ze nie lubi sie przebierać...ale jak dostał zoltaczki to większość czasu spał, za to teraz pokazuje. Już zaczyna rządzić i najgorsze ze jaj płacze to staram sie od razu nie lecieć ale on potrafi sie tak zanosic ze muszę go podnieść. Może Twój radek będzie grzeczny każde dziecko jest inne ciężko powiedzieć kiedy ten charakter sie kształtuje...Antek będzie maminsynkiem i cycusiem mamusi.[/url]
-
Dongina parlam najpierw na lewym boku, bo malemu tetno zanikalo, a potem klasycznie w polsiadzie...
U mnie pierwsze schody- cyce bola masakrycznie, maly glodny, do tego ulal wszystko co zjadl pol h temu. Juz wiem czemu matki wybieraja mm i mowia o poczatkach karmienia ze to walka... -
Nieukowa wrote:Dongina parlam najpierw na lewym boku, bo malemu tetno zanikalo, a potem klasycznie w polsiadzie...
U mnie pierwsze schody- cyce bola masakrycznie, maly glodny, do tego ulal wszystko co zjadl pol h temu. Juz wiem czemu matki wybieraja mm i mowia o poczatkach karmienia ze to walka...ale jak Twój mały ssie to nie ma co się poddawać
Moja Majka też była mega spokojna w szpitalu, w pierwszej dobie nic jej nie ruszało. Noworodki odpoczywają po porodzie. Ale moja jest nadal grzeczna muszę powiedzieć, także masz szansę na spokojne dzieckoWiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2015, 22:47
Nieukowa, Ekkaja lubią tę wiadomość
Maja 5.06.2015
Aniela 27.08.2021
-
Nieukowa - ja ściągam laktatorem i Olga tez mi ładnie ssie, do tej pory (odpukac) cycki nie bola, nie ma zastojów, a to juz piąta doba. Juz w drugiej Olga mi ssała, w trzeciej odciagalam, a dziś odciagnelam 70ml w 15 minut.
Olga w domu juz nie jest taka grzeczniutka i śpiąca jak w szpitalu, sporo czasu przemarudzila i bardzo duzo spędziła przy cycu ... Zastanawiam sie czy karmić ja co trzy godziny, bo wtedy często je na śpiocha. Czy karmić na żądanie, ale widze, ze w nocy cześciej jest głodna niż w dzien...Pediatra zalecił karmienie co trzy, bo sporo na wadze straciła w szpitalu, przynajmniej przez pierwsze dwa tygodnie. No i tez żółtaczka musi zejść, wiec musi duzo jesc. No i dziś pokazała, ze bywa głodna cześciej, o 18.30 wypiła 70 ml odciagnietego mleka, a juz o 20 ssała obie piersi przez 40 minut.
Dongina - niestety w szpitalu mikrofalówek nie ma. Najlepiej zjadać od razu co rodzinka przyniesie, chyba, ze macie termosy spożywcze
Po 23 kolejne karmienie, śmigam wiec pod prysznic i do Olgi. Trzymajcie kciuki za spokojna pierwsza noc w domu -
Dziewczyny, a ja się tak zastanawiam, bo sobie "ściągam" pokarm. W sensie nie laktatorem czy coś tylko po prostu opróżniam piersi na ile się da i widzę, że tej siary jest coraz więcej. Myślicie, że ma to sens?
Zaczęłam się martwić o te stopyale ciśnienie w normie.
Ps ja jestem tą co nie chce być poz tego co dziewczyny piszą, ciąża to sielanka...
Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka
1) schudnąć 10kg:
94 🎉 (3.05)
93 🎉(29.05)
92 🎉 (30.07)
91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
2) przyjmować suple
3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
2 wizyta: 7.08
3 wizyta: ?
---
Późne owulacje
Karmienie piersią
PCOS -
nick nieaktualnyWitam wieczorowo
Kochane po pierwsze gratuluje nowym mamusiomWasze szczęścia są już na świecie
Tym oczekującym życze jeszcze troszkę cierpliwości a potem przyjemnych porodów.
Dziewczyny ogromne dzięki za słowa otuchy i wsparciewiecie jak człowieka postawić na nogi.
Julka bardzo ładnie je mm, kupki niczym przy karmieniu piersią. Przesypia od 2-3 godzin, spokojna kiedy nie śpi. Dajemy jej NAN HA1. Takie tez podawali w szpitalu.
Narazie musze zapanować nad laktacją, ale damy rade.
Jutro mam mieć ściągnięte szwy, to moze rana nie bedzie tak ciągła. Póki co nie daje o sobie zapomnieć.
Nadal szczypie kiedy sikam, zobaczę jutro co gin mi powie po badaniu.
Jutro tez planujemy nasz pierwszy spacerek.
Moni wi/fi w szpitalu brak. Ale jak ma internet T-Mobil i LTE śmigało bez zarzutu.
Uciekam spaćmiłej nocy
-
Witam. Ja tez nie śpię. Budze sie co chwila. Raz goraco to niewygodnie, lóżko czeszczy dobrze ze jestem sama i Ne musze sie martwic ze kogoś obudze. Moj gin pisal tak wiec wiem ze czuwa. Moze jeszcze zassne.
Mnie właśnie to karmienie potem martwi żeby wszystko bylo ok, cycki nie pekly i wogole żeby maly jadl...
Jedno jest pewne za pięknie nie moze być w zyciu. Co nas nie zabije to nas wzmocni.
Maly odczuwa stres wiercioch...
Moze ktos dzis urodzi, trzymam kciukiMarcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm -
Hej Dziewczyny,
Malo sie udzielam, ale chcialam sie pochwalic i ja
14.06 o 17:28 przyszedl na swiat Nasz Synek Nathan. 3955g I 53cm. Porod sn 13 godzinny, wywolywany tabletkami. Ogolnie bylo bardzo ciezko, ale gdy zobaczylam Maluszka o wszystkich bolach i cierpieniach zapomnialam.
Gratuluje wszystkim dotychczasowym Mamusia i 3mam kciuki za wszystkie przyszle!sss, CaneCorso, Z., Nieukowa, Ekkaja, Alorrene13, dorcia8919 lubią tę wiadomość
-
Hej
Dziewczyny głupie pytanie
już mam dosyć tego depilowania się ... dziś wizyta to wczoraj krem i heja .. ale jak na koniec jechałam szpatułką to szczypało i podrażniłam sobie.. teraz nie dość, że chodzę jak ofiara to jeszcze tą depilacją sobie polepszyłam
czym szybko naprawić podrażnienia ? co stosujecie ?
i może czym sie golicie bo ja zawsze kremem do golenia z Eveline jechałam i po 10 min szpatułką zbierałam i było ok ale teraz to na wargach od któregoś już razu mnie podrażnia... wrrrrrr
posmarowałam na noc Clotrimazolum maść i założyłam bieliznę żeby łóżka nie zabrudzić i o był chyba błądwizyta na 19 mam nadzieje, że troche mi sie zagoi
-
U zbiera sie na burze niezła pogoda na cc. Pielęgniarka pokula mnie 4 razy i mówi ze mi żyły pekaja. Nigdy mi nic sie nią działo śladu po kroplówce nawet nie mialam tylko ona jak szybko to mnie poprzekuwala takie biadolenie jej wrrr. Siedze i wam tu smece bo mi sie nudzi. Co zasne to sie budze i mysle ze juz tyle godzin a tu 5 min minelo..Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
-
siamyrka wrote:Hej Dziewczyny,
Malo sie udzielam, ale chcialam sie pochwalic i ja
14.06 o 17:28 przyszedl na swiat Nasz Synek Nathan. 3955g I 53cm. Porod sn 13 godzinny, wywolywany tabletkami. Ogolnie bylo bardzo ciezko, ale gdy zobaczylam Maluszka o wszystkich bolach i cierpieniach zapomnialam.
Gratuluje wszystkim dotychczasowym Mamusia i 3mam kciuki za wszystkie przyszle!Ekkaja lubi tę wiadomość