X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze kiedyś goliłam sie zwykła jednorazówką ale też byłam podrażniona :/ po tym kremie do golenia mam wrażenie, że włoski póżniej odrastają.
    Kurcze ale chyba do porodu sn można mieć milimetrowe nieee ? nie trzeba całkiem na łysinke ?
    w ramach przyspieszenia porodu zrobiłam 46 słoików czereśni do słoików jako kompoty :) będzie na zimę :)

Ekkaja lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helloł :)

Ja też się golę maszynką i wszystko tzn. co mi się uda :) Golę się tylko przed ginem, gdyby mnie chwyciło do porodu to i tak planuję prysznic i wtedy się porządnie wydepiluję.

Angel- u mnie też się zaczynają już pytania z cyklu: urodziłaś? Masz przepowiadacze? itp. itd. Na razie zlewam na miękko, pewnie im bliżej terminu tym bardziej będą mnie takie teksty wkurzać.

Znowu chce mi się spać, przecież to jest jakieś nienormalne! Śpię po 9 godzin, a jak po południu nie pośpię jeszcze z 1,5 godz to jestem nietomna, masakra!

Agawera, cieszę się że pozytywnie się zaskoczyłaś kosztem badania. Oj dobrze, że u mnie jest teraz program dla ciężarówek to można zaoszczędzić na badaniach. Dzisiaj odebrałam GBS i jest ujemny ;)

A u mnie znowu ataki na szyjkę i bóle miesiączkowe. To już chyba taka norma. Coś czuję że niedługo moja córa swoją aktywnością wymusi odejście wód bo tak się pcha na świat, że hoho :)

Miłego dnia :)

wnidt5odau6o2x80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    Kurcze ale chyba do porodu sn można mieć milimetrowe nieee ? nie trzeba całkiem na łysinke ?
    w ramach przyspieszenia porodu zrobiłam 46 słoików czereśni do słoików jako kompoty :) będzie na zimę :)
    myślę że można bo aż tak dokładnie to ja się nie ogóle nawet z lusterkiem :)

Co do przyspieszenia porodu to nic na mnie nie działa były schody, spacer, seks i sutki

• CaneCorso Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mnie tez nic nie podziałało, a dodatkowo dzisiaj przeterminował mi sie GBS!

3i49zbmhdvaalxch.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia ale ja robiłam HBs Ag ;)

gosi_a lubi tę wiadomość

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Finezja Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane !

Przede wszystkim Nieukowa gratuluję udanego i zadowalającego porodu :) Synek miodzio i kolejny raz aż mnie w brzuchu ściska jak patrze na te Wasze kruszynki bo nie do ogarnięcia dla mnie to jest, że chwilę wcześniej maleństwo było w brzuszku :)

.aś. wrote:
    A swoją drogą dla mnie wizja porodu już nie wydaje się, aż tak kusząca. Mogę przenosić z tydzień, nie ma problemu. Heh. Tak się pozmieniało xD

Mi też się nie spieszy :) choć fajnie było by urodzić jutro albo w sobotę, podobają mi się daty :) Generalnie mam 3 dni do terminu porodu i tak jak wcześniej myślałam, że nie dotrwam przez skróconą szyjkę tak teraz mimo przepowiadaczy które już od kilku dni mam po kilka w ciągu godziny, później cisza i znowu to generalnie nie czuję zbliżającego się rozwiązania:)

Co do telefonów to u mnie też się zaczęło i zaczyna mnie to drażnić, przecież to oczywiste, że ich poinformuję jak już urodzę :)

Angel ja tam też wszędzie chodzę, i jeżdżę sama autem i nie zamierzam się ograniczać no chyba, że się kiepsko czuję czy zmęczona jestem, ale jeśli czuję się ok to staram się funkcjonować tak jak wcześniej bo i tak nie mam pojęcia kiedy urodzę :)

Co do depilacji ja używam depilatora, a do niższych części golarki.

Ok dziewczynki życzę wam miłego popołudnia, a ja tymczasem idę po mąkę bo nabrałam ochoty na ciasto drożdżowe z truskawkami i kruszonką :)))

Sista, gosi_a lubią tę wiadomość

qdkk8u69wcmbbuud.png]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeterminował GBS? Mi lekarz nic nie mówił o takiej ewentualności... Więc nie będę się tym przejmować :)

Co do golenia to ja też planuję, że jak coś się zacznie to wezmę prysznic i wtedy przygotuję się (maszynka) ;) Ile dam radę tyle dam rade :)

gosi_a - 9h? Naprawdę? Jejku... Ja jak prześpię w nocy 4h to jestem przeszczęśliwa. A jak w dzień zasnę to nie ma najmniejszej szansy na zmrużenie oka nocą. Masakra :( Jestem strasznie ale to strasznie tym zmęczona :( tym bardziej że to trwa od początku ciąży...

• Muniek Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :-)
    Nowym mamuśką ogromne gratulacje :-)

Monia ja włosy na Bozenie miałam do porodu take dwudniowe,bo nie zdążyłam się ogolić. Ale nie golili mnie tzn że tak mogło być. Zresztą kurde ja na nic się nie zdążyłam załapać,ani na znieczulenie,ani lewatywe,ani koszuli nie zdążyłam przebrać na szpitalną :-P

Mojemu Samusiowi zaczyna powoli schodzić ten okropny trądzik i od razu dziecko spokojniejsze. Naprawdę aniołek nam się trafił. Płacze tylko jak jest głodny :-) a głodomor z niego straszny :-) teraz nie co cztery,a co trzy godziny domaga się butli. Rośnie w oczach,już kilka body musiałam odłożyć bo za małe :-P

CaneCorso, Sista, lilly78, gosi_a lubią tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melia wrote:
    Przeterminował GBS? Mi lekarz nic nie mówił o takiej ewentualności... Więc nie będę się tym przejmować :)

Co do golenia to ja też planuję, że jak coś się zacznie to wezmę prysznic i wtedy przygotuję się (maszynka) ;) Ile dam radę tyle dam rade :)

gosi_a - 9h? Naprawdę? Jejku... Ja jak prześpię w nocy 4h to jestem przeszczęśliwa. A jak w dzień zasnę to nie ma najmniejszej szansy na zmrużenie oka nocą. Masakra :( Jestem strasznie ale to strasznie tym zmęczona :( tym bardziej że to trwa od początku ciąży...
    Też bym się tym nie przejmowała, gdyby nie fakt, że jesli badanie jest nieważne to uznają, że jesteś dodatnia i proforma wciskają Ci antybiotyk na GBSa, ponadto ja marzę o ZZO a nie wiem, czy mi to podadzą w sytuacji, kiedy rzekomo będę GBS-dodatnia.

3i49zbmhdvaalxch.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jej dziewczyny jak ja bym chciała mieć już to wszystko za sobą !

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak Gbs jest ważny miesiąc to mój wynik jest z dnia : 15 maj czyli dziś też ulega przeterminowaniu ale moja gin o niczym takim nie mówiła ... hmmmm

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Ekkaja Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój GBS skończył ważnośc już jakieś 2 tyg temu a położna tylko machneła ręką, że jest to ok i tyle. Znów pewnie co szpital to obyczaj :)

zem3k6nlhegg1vf6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadzwoniłam do mojego lekarza spytać o ten GBS i powiedział, że pierwsze słyszy żeby się przeterminował... Jeśli badanie było wykonane między 35 a 37 tc to jest ono ważne, więc może to zależy od danego szpitala? ;)

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 11:41

dorcia8919, Ekkaja lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziś wizytuje i już cierpnę cała przed badaniem na fotelu, ostatnio było bolesne po raz pierwszy :(

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie ściągnęłam sobie na telefon aplikację z kołysankami i powiem Wam że leże i słucham i chyba zaraz usnę :)

agawera, justyna14 lubią tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawe czy szyjka coś ruszyła ...
    i już słyszę jak dziś sie dowiem o magicznej wadze małej z 4 :P

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • agawera Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angel-84 wrote:
    właśnie ściągnęłam sobie na telefon aplikację z kołysankami i powiem Wam że leże i słucham i chyba zaraz usnę :)

dobranoc ;)

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    jej dziewczyny jak ja bym chciała mieć już to wszystko za sobą !

marze aby było juz po teraz tylko czekać do czwartku bo od tego wszystko zależy

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy do porodu trzeba mieć ściągnięte pierścionki ? bo mam spuchnięte paluchy i nie wiem czy dam radę :/

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
‹‹ 1410 1411 1412 1413 1414 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ