X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Sista Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny,
    Dziewczyna śpi, a ja gotuje obiad. M. pojechał załatwić przychodnie, wypis ze szpitala, USC i moj zakład pracy. Noc spokojna, Olga to tymczasem najspokojniejsze dziecko jakie znam, ciagle śpi. A jak juz nie śpi, to wodzi oczkami dookoła, przyczepiłem jej wiec czarno-białe obrazki i ładnie skupia na nich wzrok. W nocy trzy karmienia, koło 1.00, 4.00 i 8.00. Pomiędzy karmieniami zmiany pieluch. M., który spał z nami nawet nie wiedział kiedy sie karmimy :) Co do karmienia, to troche z cyca, troche odciągam i dokarmiam Mm Bebilon, bo był juz w szpitalu. W nocy łatwiej mi dac odciągane mleko, bo macica troche pobolewa przy zmianie pozycji i wstawaniu, brzuch taki dziwnie drętwy. W środę planuje jechac od gina na zdjęcie szwów, to zapytam o ten brzuch. Dziś waga pokazała minus 7kg od wagi sprzed porodu. Do wagi sprzed ciazy zostało 13, a do optymalnej 17 do stracenia :)

Nowym Mamuskom - serdeczne gratulacje i życzenia samych radości z macierzyństwa !!!

Brzuchatkom - porodów w wymarzonych terminach :)

U nas dziś małe zachmurzenie, ale M. stwierdził, ze idealna pogoda na spacer, wiec moze jak wróci ? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2015, 19:34

Z., XxMoniaXx, dorcia8919, Ekkaja, zyrcia, Finezja, lilly78, gosi_a, Aka81, Alorrene13, .aś., Joasia:) lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawera wrote:
    mój pewnie jak dojdzie do tego powie że zostaje bo tylko krowa nie zmienia zdania
    hahaha zobaczysz, że będzie tak przejęty, że zostanie na cały poród :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • agawera Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    hahaha zobaczysz, że będzie tak przejęty, że zostanie na cały poród :)

wiem na to licze :D

XxMoniaXx lubi tę wiadomość

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olga cudowna :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • agawera Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słodko śpi <3

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walczyłam z pierścionkami :( obrączka zeszła ale zaręczynowy za cholerę nie ruszy :(
    próbowałam mydłem i niccc :( jeszcze jakieś sposoby ?
    liczę, że jak nie ściągnę to na siłe mi nie będą kazać w szpitalu ściągać coooo ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • agawera Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    walczyłam z pierścionkami :( obrączka zeszła ale zaręczynowy za cholerę nie ruszy :(
    liczę, że jak nie ściągnę to na siłe mi nie będą kazać w szpitalu ściągać coooo ?

chyba bedziesz musiała go jakoś sciagnąc bo słyszałam ze ci go przetna :( ale moze co szpital to obyczaj

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:

Nie wiem czy widziałaś mojego posta, gdzie pisałam o płynie do mycia szyb.

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak dzięki ale spryskałam i nie udało mi sie go ściągnąć :( może coś żle zrobiłam :(

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nicc ide dalej próbowac :O

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista z pokarmem robię identycznie jak Ty. Amelka też ciągle śpi, wstaje tylko z płaczem na jedzenie. Daję wtedy cycki, nie za bardzo chce. Dzieci cesarkowe tak podobno mają, ryk jest ale potem jak załapie to je. Tylko my używamy kapturków, bez tego nie da rady. Trudno najwyżej tak będzie jadła. Po antybiotyku i naświetlaniu niestety przyzwyczaiła się do butli. Ja też mam liche brodawki i nie za bardzo umie je łapać. Część mleka też odciągam laktatorem i dokarmiam 2 butelkami na dobę Nana.
    Amelka to istny głodomor, tyje niesamowicie. Je co 3 godziny średnio 90 ml.
    Jakoś nie stresuję się pokarmem, jak się przy piersi nie utrzyma to trudno, świat się nie zawali. Oczywiście od położnej usłyszałam że w ogóle nie powinnam mleka mm dawać. Jak mnie ten temat wnerwia, moja sprawa jak chcę karmić dziecko. Pewnie że wolę piersi aby jadła ale nie będę jej na maxa zmuszać. I nie uważam siebie jako wyrodną matkę bo dokarmiam dziecko sztucznym mlekiem.
    Poza tym to moje mleko trzyma ją max 30 minut i potem ryk, ona bardziej się nim napija niż najada.

Gratuluje nowych dzieciaczków.

Na czekające trzymam kciuki za łatwe i szybkie porody!!!!

Ekkaja, Sista lubią tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia teściową się nie przejmuj, macie jakieś perspektywy aby w przyszłości mieszkać osobno?
    I co za różnica ile kto łazi w ciąży? Ja juz tez łażę 41 tygodni i dostaję na głowe, ale liczę, że będe bezpieczna pod opieką lekarzy.

3i49zbmhdvaalxch.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx - a oliwą z oliwek smarowałaś palec? Może to pomoże?

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niestety nie mamy bo nie stać nas na budowanie osobno :/ musze trawić jej głupie gadanie... ale wkurza mnie takie dołowanie .. co to wróżbita maciej że mi codziennie przepowiada ile jeszcze ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melia wrote:
    XxMoniaXx - a oliwą z oliwek smarowałaś palec? Może to pomoże?
    teraz spuchł jeszcze bardziej bo go maltretowałam, muszę odczekać :P

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CaneCorso wrote:
    Monia teściową się nie przejmuj, macie jakieś perspektywy aby w przyszłości mieszkać osobno?
    I co za różnica ile kto łazi w ciąży? Ja juz tez łażę 41 tygodni i dostaję na głowe, ale liczę, że będe bezpieczna pod opieką lekarzy.
    a kiedy idziesz do szpitala ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wstępie gratulacje dla kolejnych szczęśliwych Mam! Nieukowa bardzo mi się podobał opis Twojego porodu! :-) Dzieciaki wszystkie śliczne i motywują do porodu - jak też mam mieć takie cudo to może boleć jak diabli, dam radę!

Co do telefonów czy już rodzę... mam tak samo, denerwuje mnie to, zwłaszcza moja Mama, no ale co zrobić, ona też czeka na wnuka. Staram się myśleć o tym raczej w ten sposób że Borysa kocha już tyle ludzi a jeszcze go nie ma na świecie, szczęściarz, wyczekuje go cała rodzina!

Któraś z Was pisała że się stresuje wyjść bo a nuż wody odejdą. Nie ma co dziewczyny, to nasze ostatnie chwile tylko dla siebie (to do tych co jeszcze PRZED godziną ZERO). Korzystajmy, nawet jak by nam miały odejść wody na środku miasta.

Monia, postaraj się koniecznie zdjąć pierścionki, podczas porodu możesz mieć dodatkowe obrzęki i może Ci konkretnie palce uciskać. Może spróbuj lodowatą wodę i potem posmaruj oliwką?

U mnie ok, jak Synek nie chce wyjść to staram się na maxa korzystać z ostatnich chwil "wolności", spotykamy się ze znajomymi, robimy małe wycieczki, spędzamy dużo czasu w tylko we dwoje. Mam termin na 23 czerwca (25 czerwca z OM, 23 z 2 pierwszych USG i tego wg gina ma się trzymać), więc to już lada dzień a niewiele się dzieje. No ale co zrobić, żadnego wpływu na to nie mam...

Porodem staram się nie stresować nadmiernie, zrobiłam co mogłam - zadbałam o najlepszą wg mnie opiekę podczas porodu, będzie ze mną mój J z którym odczuwam ostatnio jakąś kosmiczną bliskość, chodziłam na jogę więc chyba umiem oddychać, żałuję tylko że nie stosowałam tego balonika co Nieukowa. Mam czasem ataki paniki, boję się bólu i tego że nie będę umiała współpracować z położną jak będzie bolało za bardzo. Martwi mnie wielkość dziecka ws wielkość Bożeny, ale przecież to normalne że się martwimy! Wszystkie zestresowane rozumiem - ale Dziewczyny będzie dobrze, damy radę!!!

Ekkaja, dorcia8919, gosi_a, Nieukowa, Alorrene13, Sista, Z. lubią tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Finezja Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawera wrote:
    .moj wyniki GBS mam z 09.05

Ja mam z 14 maja wynik i na ostatniej wizycie w czwartek lekarz wydał mi oryginał wyniku abym miała go w szpitalu i też nic nie wspominał, że się lada chwila przeterminuje...hmmm ciekawe jak to u nas w szpitalu będzie:)

qdkk8u69wcmbbuud.png]
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lodowata woda i oliwka też cudu nie zdziałały :(

mam dziś wizyte zapytam gina co robić .. będe jeszcze próbować ale jak coś to jutro pozostaje mi wizyta u złotnika :(

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia to jeszcze jeden pomysł, co prawda ja stosuję w wersji skarpetkowej na stopy ale może pomoże na dłonie. Zwilż leciutki bawełniane skarpetki, do zamrażarki na godzinę i włóż dłonie. Ze stóp mi wtedy opuchlizna trochę schodzi...

XxMoniaXx lubi tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
‹‹ 1412 1413 1414 1415 1416 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ