X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • aghata Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina0522 wrote:
    Agatha mogłabyś mi napisać co do becikowego muszę wsiąść z pracy tj. jakieś zaświadczenie od pracodawcy?
    A jeśli.chodzi. O urząd sk. To u nich zaświadczenie o zarobkach za.rok 2014, czy mój pit wystarczy?
    Dzięki z góry za odp.

Karolinko, idziesz do urzędu skarbowego po zaświadczenie o dochodach twoich i partnera za 2013r nie za 2014. W zusie składki zdrowotne twoje i partnera za 2013. Musisz też najpierw pobrać wniosek z urzędu miejskiego czy z opieki (zależy gdzie u ciebie załatwia sie becikowe) i tam we wniosku są różne papiery do wypełnienia. Ksero dowodów, oryginał aktu urodzenia, zaświadczenie od lekarza ze chodzilam od 10 tyg i mąż jeszcze brał z pracy ze jest zatrudniony ja nic nie musiałam bo mam umowę do dnia porodu. Tylko do rodzinnego jeszcze dodatkowe.dokumenty.trzeba

preg.png[/url]
  • aghata Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziecko na piersi je częściej bo mleko jest lekkostrawne Antek to o co godzinę ssie piastki z głodu w nocy wstaje 3 razy na jedzenie no niestety

Sista, karolina0522 lubią tę wiadomość

preg.png[/url]
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki agatko :-)
    tylko ja do.zusu to nic nie mam chyba, bo składki płaciła mi firma

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam też firma płaciła ale potrzebują nie wiem po co

preg.png[/url]
  • Gonia123 Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!
    Najpierw łącze się w bólu w oczekiwaniu na Malenstwo z Ekkaja i Canecorso.
    Ja od dzisiaj jestem w Szpitalu, jutro mam być na diecie i prawdopodobnie podadzą mi oksytocyne, a przed pewnie zrobią usg.

Dziewczyny po terminie, czy wasze Maluchy tez tak się wiercą ze sprawia wam to ogromny ból ?
    Mój tak przez całą noc, tak mnie bolał brzuch ze myślałam że to skurcze.

Staram się myśleć pozytywnie, ale moje Dziecie nie spieszy się na świat :/ szyjka trzyma mocno, zero rozwarcia.

Trochę pomarudziłam :(

Ciesze się, że wasze Dzieciaczki rosną zdrowo :) Zdjęcia waszych pociech dodają mi otuchy i wzruszam się przy każdym kolejnym :)

A oczekującym dużo siły i terminowego rozwiązania

sss, Sista, Z. lubią tę wiadomość

f2w3w1d3c12dnook.png
  • sss Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj sie tak wierci a jak zepnie to mi skurcze na ktg wychodzą. Wlasnie mialam wizyte anestezjologa troche mnie wnerwiła ale porę przyszla jeszcze raz milsza. Mi jeszcze usg nie zrobili bo jak od wczoraj czasu nie bylo tak cisza.. Normalnie jakas zlewka

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gonia123 wrote:
    Hej Dziewczyny!
    Najpierw łącze się w bólu w oczekiwaniu na Malenstwo z Ekkaja i Canecorso.
    Ja od dzisiaj jestem w Szpitalu, jutro mam być na diecie i prawdopodobnie podadzą mi oksytocyne, a przed pewnie zrobią usg.

Dziewczyny po terminie, czy wasze Maluchy tez tak się wiercą ze sprawia wam to ogromny ból ?
    Mój tak przez całą noc, tak mnie bolał brzuch ze myślałam że to skurcze.

Staram się myśleć pozytywnie, ale moje Dziecie nie spieszy się na świat :/ szyjka trzyma mocno, zero rozwarcia.

Trochę pomarudziłam :(

Ciesze się, że wasze Dzieciaczki rosną zdrowo :) Zdjęcia waszych pociech dodają mi otuchy i wzruszam się przy każdym kolejnym :)

A oczekującym dużo siły i terminowego rozwiązania

Gonia dlaczego jesteś w szpitalu tak wcześnie? Miałaś jakieś wskazanie?

3i49zbmhdvaalxch.png
  • Gonia123 Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nie miałam problemów, ale gin nalegała, że najwyższa pora.
    Ale dzisiaj tylko badanie na samolocie i ktg.
    Jutro zaczną coś działać.
    Od 22:00 mam nic nie jeść i nie pić.
    Dokładnie dowiem się rano co będą robić.

W tym Szpitalu tak jest 4,5 dni po terminie przyjmują na Oddział.

f2w3w1d3c12dnook.png
  • Finezja Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po terminie, współczuję tej niepewności i nieustannego oczekiwania - podejrzewam, że i ja mogę za 3 dni należeć do grona przeterminowanych - oby nie za długo.

Mam do Was pytanie techniczne:)

Czy termin z OM to termin liczony w waszym przypadku od pierwszego dnia krwawienia czy może plamienia ? A może dokładnie wiecie kiedy była owulacja?

Ja najpierw miałam plamienia a dopiero dwa dni później krwawienie, i od tego dnia dopiero liczę pierwszy dzień ostatniej miesiączki. Poza tym dokładnie wiem kiedy była owulacja (testy owulacyjne). Pytam bo tak sobie myślę, że może źle był ustalony ten termin ostatniego dnia miesiączki i tego wynikiem są porody po terminie...hmmmm chyba za galopowałam się w swoich rozważaniach :)

Sista - Olga to cukiereczek - fajnie, że jesteś w stanie ogarnąć jeszcze obiad i masz na to siły :)

Ania Ty masz termin dzień przede mną...ciekawe jak się akcja u nas potoczy :)

Sista lubi tę wiadomość

qdkk8u69wcmbbuud.png]
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, na chwile wpadlam, z grubsza podcsytalam i zaraz wale w kime bo spalam od wczoraj ze 4h.
    Maluch boski, swietbie ssie, xhoc troche.pokaleczyl mi brodawki, bo bardzo mocno ciagnie i czesto chce jesc. Dzis w szpitalu zafundowali rano glodowa krome chleba i zupe mleczna
    Zjadlam zupe tez, bo glodna bylam. I przez pol dnia plakalam razem z Radkiem po tej zupie, takie mial wzdecia i wyl z bolu, prezac sie non stop :(
    Pewnie zanim z pokarmu zniknie ta nieszczesna zupa jeszcze poplaczemy...
    Szykuje mi sie dieta jak widac, bo chce.jak najmniej takich traum.

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Gonia123 Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finezja u mnie termin na 100 % dobrze wyliczony.
    Rozpoczęło mi się krwawienie 03.09 i od tej daty liczony termin porodu na 10.06
    Dodatkowo owulację miałam 17.09, wiec idealnie książkowo.
    Ginekolodzy tłumaczą, że każdy organizm jest inny i nie wiedzą czemu i skąd opóźnienia.

Dodatkowo z usg wychodził ki wcześniejszy termin od początku, ale gin nie zmieniał daty porodu.

Za dobrze mojemu synowi w brzuchu... troszkę lodów i innych pyszności kosztuje, tak sobie tłumaczę :)
    A na ktg tętno 170-180 tak się wygina, polozna stwierdziła że jest strasznie ruchliwy.

Dużo ruchu w ciąży itd. A on dalej siedzi

f2w3w1d3c12dnook.png
  • Gonia123 Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które miały wywoływany poród -jak to u was wyglądało ?
    Od czego zaczynali , od jakich metod ?

Pewnie nie macie czasu, zaabserbowane przez Maleństwa :)

f2w3w1d3c12dnook.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gonia123 wrote:
    Dziewczyny, które miały wywoływany poród -jak to u was wyglądało ?
    Od czego zaczynali , od jakich metod ?

Pewnie nie macie czasu, zaabserbowane przez Maleństwa :)

tez jestem zainteresowana

wiem ze cewnik i oksydocyna lub na poczatku test oct

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • sss Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. No to jutro z rana cc. Stresior jest albo podniecenie ciezko nazwać. To juz ..

Gonia trzymam kciuki i za wszystkie zebyscie za dlugo nieprzenosily...

Ekkaja, dorcia8919 lubią tę wiadomość

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • Ekkaja Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wg Om wypadal na 10.06 ale wg owulacji (skok temp, plamienie) raczej wychodzi ok 18.06 nie mniej gin kazal w 5./6. Dobie po terminie OM sie juz do szpitala zglosic. Czuje sie ok. Mala tez raz dziennie straszne harce mi tam wyprawia :) jak nigdy. Zadnych plamien, czopow, wod, bolsenych skurczy - tylko twardnieje brzuch czesciej (bo twardniaj mi juz od 5m). Wiec szkoda ze nie moge isc sprwadzic ktg lozysko i wrocic do domku:( jesli chce byc pewna ze jest ok z dzieciatkiem musze sie polozyc do szpitala. Jutro napisze jaki werdykt i co dalej ...

zem3k6nlhegg1vf6.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie a mnie mówiono, że termin wg OM będzie faktycznym terminem, gdy ma się regularne miesiączki i cykl 28. I mówiła mi to położna. Więc ja w termin mojego porodu nie wierzę i na nic się nie nastawiam. Bo moje miesiączki przychodziły jak chciały ;) Więc liczę, że nie wyjdzie ani za szybo, ani za późno :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gonia mi w poniedzialek wieczorem zalozono cewnik a rano zabrano na porodowke gdzie od raxu podlaczono mi oxy. Okolo godz pozniej przebito wody

• Finezja Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gonia to tak jak u mnie na bank dobrze wszystko wyliczone...no ciekawe jak to u mnie będzie :) Ja też całą ciąże aktywna i od miesiąca szyjka skrócona, ale oprócz 5 dniowego incydentu z bólem, naciskiem na szyjkę jakieś 4 tyg temu (podejrzewam, że Mała się tak ułożyła i naciskała albo się przeciążyłam) to tylko twardnienia miałam sporadycznie, a teraz się częstotliwość zwiększyła z tym, że tak jak u Ekkaja brak cieknących wód, bolesnych skurczy, odrywających się czopów itp.

Jak ja bym chciała aby to się wszystko samo zaczęło :)

qdkk8u69wcmbbuud.png]
  • agawera Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaczeły mnie dziwnie bolec plecy i jakby twardnieć brzyuch moze to jakies moje nerwy czy moze panikuje tylko prysznic bierze sie chłodny ciepły czy bardzo ciepły

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    Dziecko na piersi je częściej bo mleko jest lekkostrawne Antek to o co godzinę ssie piastki z głodu w nocy wstaje 3 razy na jedzenie no niestety

Agata - dzieki, bo juz myslalam, ze mam słabe mleko. Cycujemy sie przez godzine, a po kolejnej juz jest głodna. Ale jak piszesz, to poczekam cierpliwie, az w szybszymi tempie zciągnie tyle ile potrzeba.

l22nmg7yw3r6qq05.png
‹‹ 1414 1415 1416 1417 1418 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ