Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
XxMoniaXx wrote:lodowata woda i oliwka też cudu nie zdziałały
mam dziś wizyte zapytam gina co robić .. będe jeszcze próbować ale jak coś to jutro pozostaje mi wizyta u złotnika
Polecam Ci metode ze sznurowadlem, wkladasz koncowke pod pierscionek\ obraczke i potem zawijaj mocno palec ta sznurowka. Nastepnie zaczynasz odwijac od tego konca pod pierscionkiem. Na necie sa filmiki i to naprawde dziala, a ja mialam obraczke juz ze tezy rozmiary za mala i udalo sie, troche boli, ale naprawde warto uniknac przeciecia. -
Ech, nadrobiłam Was w końcu to będzie długi post. ;p
Monia, a Ciebie to nie boli? Przecież skoro nie możesz zdjąć pierścionków to znaczy, że na pewno krew tam nie dopływa, a to grozi martwicą tkanek po dłuższym czasie. Spróbuj je zdjąć jutro rano, wtedy organizm jest najmniej opuchnięty. Patent z oliwką, masłem, zimnem też może się sprawdzi. Jak mój m się zaręczał to też mi wsadził na siłę, myślałam, że bez masła nie pójdzie, ale z ogromnym bólem ściągnęłam i zapłakana od razu poszłam wymienić xD
PODZIWIAM CIĘ, że znosisz teściową. Naprawdę mega wielki szacun. Ja bym się kłóciła non stop.
agawera, a Ty się nie wpisywałaś w zeszyt? I czemu już na patologię? A mąż był przy narodzinach weroniki? prysznic ciepły, nie gorący.
Co do gbs... http://www.zdrowie.opolskie.pl/pliki/files/badania_ciaza.pdf to jest zaprojektowane przez NFZ. Jak widać gbs... 33-37 tydz. Ja mam z 33. I wolę, żeby mi podali antybiotyk który nie ma negatywnego wpływu na mnie czy dziecko niż nie brać, a potem się stresować, że nie daj Boże coś się dziecku stanie. Dongina, nie rozumiem czemu nie chcesz?
Ja stwierdziłam, że się nie golę już. W szpitalu niech mnie ogolą jak będą mieli ochotę, a mi się nie chce już gimnastykować. Nam położna mówiła, że to kwestia w sumie najbardziej higieny, bo wiadomo, ze na tych włosach to się wszystko osadza, a przy porodzie to różne rzeczy mogą...
angel-84, ale weszło z przyjemnościaa za dobrze jak wiadomo w życiu nie może być...
Sista, Twoja Olga wygląda jakby miała ze 2 tygoaza spokoju norlmalnie. No i pokrzepiająca jest ta waga, znaczy ten spadek 7 kg
kasika, fajnie, że Wam się układaFaktycznie głodomor i mam identyczne podejście do opinii położnych co Ty. Ciekawe co by te mądre baby robiły jakby nie miały pokarmu w cycach. Chyba patrzyły jak dziecko chudnie i marnieje z dnia na dzień, bo przecież mm to najwięjsze zło...
A1984, najwyżej będziemy dwie z forum którym wody odeszły w środku miasta ;0 termin mam na 22 czerwca, ale raczej się tym nie przejmuje. Jakoś nie biorę uwagę, że urodzę przed terminem xD Zazdroszczę kontaktu z mężem.
CaneCorso, dasz radęnigdzie nie będziesz bardziej bezpieczna niż w szpitalu. Nie stresuj się. Wiem, że to pewnie się łatwo mówi, ale obiektywnie rzecz biorąc to taka prawda.
gosia, ja nie mam jak Ty. Po miesiącu skurczów teraz olewam już wszystko xD jak nie będę mogła się ruszać z bólu to uznam, że to to, ale samymi skurczami, bólami okresowymi, bólami w szyjce to już się nie przejmuje.
Ania, ja myślę, że organizm takim tragicznym samopoczuciem chce właśnie wymusić na kobiecie leżenie, żeby się do porodu przygotowała. Przynajmniej tak to sobie tłumaczę, bo też najchętniej bym tylko leżała.
lilly, a ta położna musi do Was przychodzić? nie możecie jej olać?
aghata, aż dziw, że takie pieniądze można od tego naszego państwa dostać... xD fajnie, że się załapałaś.no i gratuluje, że wygrałaś walkę z karmieniem, chyba sobie skopiuje posta, żeby w razie czego mieć motywację do walki.
karolina, a jak było przy pierwszym dziecku? Kurcze, szkoda, że musisz to wszystko przechodzić, wydawałoby się, że przy drugim to nie powinno być strachu, bo wiesz czego się spodziewać, a tu niemiła niespodzianka.Dzięki za kciuki
Finezja, u mnie od pierwszego dnia krwawienia, ale u mnie nie ma żadnych plamień wcześniej. Chyba, że rozdzielasz okres na plamienie i krwawienie? Ja po prostu widzę pierwsze plamy krwi to uważam to za okres i bardziej się w to nie wgłębiam.
Nieukowa, nie wiedziałam, że dziecko od mleka może mieć takie sensacjeale generalnie to gratuluję super porodu
fajnie, że poszło po Twojej myśli.
sss, nie wiem czy zazdrościć czy współczuć. xD Fajnie, że jutro już zobaczysz dziecko, ale z drugiej strony pewnie dzisiejsza noc będzie ciężka. Mam nadzieję, że mimo wszystko uda Ci się zasnąć
Jeśli chodzi o mnie to dzisiaj do 16 nie miałam siły ruszyć palcem i ryczałam, potem pokłóciłam się z mężem, a potem poszłam na 7km spacer a szła bym dalej, ale mi się bateria rozładowała w tel. Wczoraj byłpo tygodniu, ale m doszedł 10 razy szybciej niż normalnie, a ja nawet nic nie poczułam, bo tam jest wszystko tak strasznie rozmiękczone. Dziś zaczęłam 40 tydz, ale jakoś daleko mi do zrzędzenia "niech to się skończy". Się zacznie, to urodzę i już. Dziecko będzie chciało wyjść to wyjdzie, a tak to tylko każdego dnia będę się irytować, że to nie dzisiaj. No i po co. Poza tym na razie nie mam siły na poród.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 21:35
gosi_a, Z. lubią tę wiadomość
Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka
1) schudnąć 10kg:
94 🎉 (3.05)
93 🎉(29.05)
92 🎉 (30.07)
91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
2) przyjmować suple
3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
2 wizyta: 7.08
3 wizyta: ?
---
Późne owulacje
Karmienie piersią
PCOS -
Sss a ja za Ciebie mocnoooo trzymam kciuki... juz jutro będziesz tuliła swoje Malenstwo
Aj Dziewczynki dzieciaczki bywają bardzo uparte.
Dam wam jutro znać, w jaki sposób zaczną wywoływać i okaże się czy coś ruszy.
Ta moja szyjka miękka, zamknięta i długa - przeraza mnie
-
Wiecie co moze glupia jestem ale czuje sie taka niespełniona przez ta cesarkę. Wlasnie dziewczyna rodzi i delikatnie mówiąc slychac i wtedy mnie właśnie tak zbiera najbardziej. Jeszcze obok mnie jest lasla co jej wody odeszły ale bez skurczy narazie
Trzymajcie sie , dzieki za wsparcie.Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm -
sss, przecież to nie Twoja wina, że musisz mieć cc. Nie bierz tak tego do siebie. A leżysz na patologii czy porodówce?Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka
1) schudnąć 10kg:
94 🎉 (3.05)
93 🎉(29.05)
92 🎉 (30.07)
2) przyjmować suple
---
Późne owulacje
Karmienie piersią
PCOS -
agawera, nie bierz gorącego, bo strasznie rozrzedza krew i położne mówiły, że może krwotok nastąpić. Jeśli to poród to ciepła woda też nasili skurcze.Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka
1) schudnąć 10kg:
94 🎉 (3.05)
93 🎉(29.05)
92 🎉 (30.07)
2) przyjmować suple
---
Późne owulacje
Karmienie piersią
PCOS -
"agawera, a Ty się nie wpisywałaś w zeszyt? I czemu już na patologię? A mąż był przy narodzinach weroniki? prysznic ciepły, nie gorący."
w zeszyt sie wpisałam na 18 ale to że jestes w zeszycie nieznaczy ze cię przyjmą musi być lóżko wolne bo gdzieś musza cię położyć. na patologię dlatego ze pewnie indekcja albo test oct robi sie na patologi
maż był przy mnie przy weronice bo najpierw myslałam że mam skurcze ale w nocy jak byłam juz na porodówce skurcze ustały i tętno dziecka zaczeło unikać to zrobili cc i na sali operacyjnej nie był -
Aka81 wrote:Gonia mi w poniedzialek wieczorem zalozono cewnik a rano zabrano na porodowke gdzie od raxu podlaczono mi oxy. Okolo godz pozniej przebito wody
U mnie zaczną prawdopodobnie od oxy.
no ciekawe ... ale dzięki za info
Buziaczki dla StelliAka81 lubi tę wiadomość
-
agawera wrote:"agawera, a Ty się nie wpisywałaś w zeszyt? I czemu już na patologię? A mąż był przy narodzinach weroniki? prysznic ciepły, nie gorący."
w zeszyt sie wpisałam na 18 ale to że jestes w zeszycie nieznaczy ze cię przyjmą musi być lóżko wolne bo gdzieś musza cię położyć. na patologię dlatego ze pewnie indekcja albo test oct robi sie na patologi
maż był przy mnie przy weronice bo najpierw myslałam że mam skurcze ale w nocy jak byłam juz na porodówce skurcze ustały i tętno dziecka zaczeło unikać to zrobili cc i na sali operacyjnej nie był
Mam, nadzieję, że jednak wszystko pójdzie "z górki". No i że mąż jednak zmieni zdanie i będzie Cię wspierał. Daj znać jak tam się akcja rozwija.Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka
1) schudnąć 10kg:
94 🎉 (3.05)
93 🎉(29.05)
92 🎉 (30.07)
2) przyjmować suple
---
Późne owulacje
Karmienie piersią
PCOS -
.aś. wrote:Mam, nadzieję, że jednak wszystko pójdzie "z górki". No i że mąż jednak zmieni zdanie i będzie Cię wspierał. Daj znać jak tam się akcja rozwija.
tez ma taką nadzieje ,chyba po woli zaczyna mięknąćwiec jestem dobrej mysli tylko zoska musi ułożyć sie wkoncu główkowo a nie ciagle skakac po brzuchu w różnych pozach
-
My po wizycie... z szoku i strachu przepłakałam cały wieczór.. mąż mnie wspiera ale cholernie sie boje
przepływy ok ale mała waży już prawie 4.200Boże skąd ona ma tą wagę ? za tydzień idziemy do szpitala i jak mała będzie ważyć do 4.250 to podłączą mi jakiś cewnik czy coś i małą będą próbować wywołać a jak będzie większa to cesara
boje sie i tego i tego
Joasiu prośba do Ciebie ! bo miałaś ale nie przywiązywałam większej uwagi do cc bo myślałam , że to mnie nie dotyczy .. powiedz mi jak w Rybniku to wszystko związane z cc wygląda ?