Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
.aś. wrote:agawera, weź może powalcz. Co prawda wiem, że to walka z wiatrakami, ale wszędzie przeczytasz, że to jest wskazanie, bo po prostu już miałaś operację na macicy i ona może drugiego takiego wysiłku nie przetrwać. No kurcze.
no i też życzę, żeby nieprawidłowo się ułożyła.
w ogóle wszędzie piszą, że dziecko już nie ma miejsca na harce. Nasze chyba o tym nie wiedzą...
pożyjemy zobaczymy i już nie długo się okaże co bedzie
w tym szpitalu rządzi ordynatorka i profesor kliniki i nikt im nie podskakuje i nie odzywa się jak nie musi -
Eee tam, niejasne komunikaty...
Juz Wam pisze dlaczego dopytuje.
Otóż dzis musialam isc do mojej giny po przedluzenie zwolnienia bo skonczylo sie w dniu terminu.
Opowiedzialam jej moja historie. Dala mi jeszcze jedno skierowanie na usg abym miala swoje najnowsze przed przyjeciem do szpitala w sobote. I tak, powiedziala ze nawet jak waga nie wyjdzie duza, ale np. Glowka jest duza, szyjka dluga, zamknieta, brak skurczy, wąska miednica to nawet indukcja moze im nie pojsc jak sie uprą wywoływać, i nie będzie bardzo boleśnie, bo po prostu glowa nie wstawia sie w kanał rodny bo się nie mieści. I ona moze sie zalozyc ze i tak skonczy sie Cc bo porod nie bedzie mial postepu albo nie ruszy po prostu. Troche mnie uspokoila, nie wierze jej na slepo bo roznie moze byc ale cos w tym jest, ze tyle łaże aktywnie i nic, ta glowa jest ciagle wysoko. To tyle z moich wywodow. Monia glowa do gory i nie panikuj, tylko spokoj nas uratuje. DobranocEkkaja lubi tę wiadomość
-
Witam wszystkie obecne i przyszłe mamy,
AGAWERA - polecam Ci serdecznie lekturę ze strony Puls Medycyny: http://pulsmedycyny.pl/2582141,72628,ciecie-cesarskie-rekomendacje-polskiego-towarzystwa-ginekologicznego
ze szczególnym uwzględnieniem tegoż zapisu:
"Poród po cięciu cesarskim
Kierunki postępowania u ciężarnych i rodzących po przebytym cięciu cesarskim:
(...)
2. Kobiety ciężarne i rodzące po przebytym cięciu cesarskim mogą być zakwalifikowane do porodu, gdy spełnione są wszystkie procedury, a rodząca akceptuje próbę porodu drogami rodnymi i wyraża świadomą zgodę na próbę porodu drogami rodnymi, podpisaną w załączonej dokumentacji."
To oficjalne stanowisko PTG i Departamentu Prawnego Ministerstwa Zdrowia.
Miałam 2 cc - kiedy zgłosiłam się do drugiego porodu powiedziałam, że nie wyrażam zgody na poród siłami natury (i po pierwszym cc mam prawo takiej zgody nie wyrazić), nie mam zamiaru podejmować ryzyka pęknięcia macicy i nie podpiszę żadnego dokumentu, że wyrażam świadomą zgodę na poród sn. Z kwaśnymi minami, ale zaakceptowali mój wybór - wyjścia za bardzo nie mieli, bo też i ręce mieli związane przepisami.
Pozdrawiam i powodzenia w nierównej walce z niechętnymi cc szpitalami!Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 00:31
.aś., agawera lubią tę wiadomość
Pluj - 2012
Truj - 2013
Zbój - 2015 -
nick nieaktualny
-
Aka81 wrote:Monia mi ostatnie usg pokazalp wage 3900-4200 a urodzila sie z waga 3400 takze sama widzisz ze blad w pomiarach moze byc duzy.
niby mówiła że jak sn to zalożą jakiś cewnik na szyjkę czy coś ? czy któraś coś o tym wie ?
mam nadzieje, że to pomyłka bo niby od jakiegoś już czasu pokazuje usg że większa no i gin pokazuje mi jej duży brzuszek, rączki i paplinki ... mam nadzieje że będzie jednak poniżej 4 kg.
A tak wogóle to witam z rana, nocka zarwana nie spałam , dziś wybieram sie na zakupy z sis .Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 07:13
-
Melduję się i ja. Synuś urodził się SN 9 czerwca, ponad dwa tyg. przed terminem. Chyba sexy i masaż piersi zdały u nas egzamin z przyspieszenia porodu. O 21 byliśmy w łóżku a o północy zaczęły mi się regularne skurcze. Szyjka była miękka i otwarta od tygodnia i to pewnie też zaważyło na postępie. Najważniejsze, że jest zdrowy, silny i taki śliczny. Jestem zakochana ♥
XxMoniaXx, Ekkaja, Finezja, gosi_a, dorcia8919, agawera, Ania1704, Z. lubią tę wiadomość
Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCzesc z rana:)
Agawera tak jak pisała kolezanka powyzej: po pierwszej cc nie musisz wyrazic zgody na drugi porod sn. Wiekszosc kobiet chce po cesarce jednak probowac sn i stąd ten trend wsrod lekarzy. Spokojnie, tylko nie daj sie naciskom i czasami kłamstwom i manipulacjom w szpitalu. Oni przewaznie licza na to, ze pacjentka jest niedoinformowana. Zreszta tak przewaznie niestety jest i wciskaja nam kit. Dlatego koniecznie wydrukuj ta rekomendacje NFZ i miej ją przy sobie, zeby sie powolac.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 07:44
agawera lubi tę wiadomość
-
Miałam pytac. Dziewczyny,czy ogolnie stosunek moze przyspieszyc porod,czy sperma?Bo jesli sperma,to znaczyloby,ze w prezerwatywie mozna spokojnie pobaraszkowac.
Bez jaj,kombinuje jak to zrobic ,zeby sie jednak w taki sposob nie ruszylo i kombinuje i sama juz nie wiem.Wierze,ze niedlugo będziesz z nami Maleństwo -
Kurde nie rodze, Jasiek dziś mnie nastraszyl, pół godziny go budziłam.a on nic, no prutek mały spał a matka juz palipotacji serca dostała, ale faktycznie mniej się rusza. Dziś bóle te same okresowe i skurcze macicy i nic nowego. Dziś mam ktg pierwszy raz a umówiłam się w szkole rodzenia, nie zaszkodzi. Llirose gratulacje
-
nick nieaktualnySoprecious, sa dwie mozliwosci stosunku: pierwsza to sperma, ktora zawiera prostaglandyny wywołijace skórcze. Trzeba by było odbyc jednak pare stosunków pod rząd by ilosc nasienia byla wystarczająca do stymulacji szyjki i akcji (nie mozna sie myc
), drugi efekt wzmacniający to twoj orgazm/ orgazmy, ktore sa niczym innym jak skurczami, ale ma to raczej mniejszy wplyw na macice, bo to tylko skórcz mechaniczny. Najwazniejsze w stymulacji sa hormony. Stad pobudzanie sutkow czy prostaglandyny dają lepsze efekty
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 08:25
gosi_a lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny, bedę starała się Was nadrobić, ale chwilowo ciężko bo znowu jesteśmy w szpitalu.. Polka niestety zaczęła mega słabo jeść tzn wczoraj w zasadzie przestała, waga spadła więc wysłali nas od razu na obserwacje. Wylądowałyśmy na Madalińskiego tym razem, bo na Karowej armagedon. O tyle dobrze, że tu mogę z nią być non stop (za drobną opłatę 40plnów za dobę
)
Lilirose gratulacje!
Jeżeli któraś jeszcze urodziła to też bardzo się cieszęlilirose lubi tę wiadomość
-
Lilirose gratulacje
Dada to, ze jestescie duzi tez moze miec jakis wplyw, ale niekoniecznie.
Np. U mnie jest tak, ze pierwsze dziecko mojej mamy brat 4500 gram, a tesciowej pierwszy syn 4300. Wiec moze dlatego podobnie jest u mnie. Ja mam 165 cm, a M. 185 naciąganewięc normalnie...
Nenette zdrowka dla Poli :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 08:34
lilirose, nenette lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDada wow wysoka dziewoja z ciebie:) Modliłam sie, zeby moja coreczka nie byla tez duza po ojcu (jest tego samego co Twoj), no ale wynika z usg ze wdala sie we mnie (167cm) i osiagnie wage szacunkowa 3100. Z wynikow wychodzi ze ma mala glowe i brzuszek, wiec licze na szybkie "plusk"
Monia mysle ze usg sie machnęło. Zobaczysz ze waga bedzie o jakies 500 gr mniejsza. Patrzylam na watki pourodzeniowe i wiele bylo takich przypadkow:)
A ja żrę wiesiołka w ilosciach hurtowych od 3 dni. Aplikuje sobie tez dowcipnie. Sporo dziewczyn wypowiedzialo sie ze wiesiolek bardzo zmiekcza szyjke i powoduje jej szybkie rozwarcie i postepowanie akcji porodowej. Samego porodu nie wywoluje, ale cos za cos:) Czuje dzieki niemu lekkie bole miesiaczkowe. Hmmm to chyba dziala. Coz "poswiece" sie skoro ma zadzialac w godzinie 0.Alorrene13 lubi tę wiadomość