X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenette jejku bardzo to przykre ze malutka nie chce jesc. Juz mi sie rece spociły jak pisze tego posta. Miejmy nadzieje, ze to pare dniowa sytuacja i zaraz wszystko wroci do normy. Sciskam i trzymam kciuki za małą

nenette lubi tę wiadomość

• EP!C Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilirose gratulacje !!! :) :) :) :)

no, no chyba zostanę na szarym końcu z porodem ! :( :P

lilirose lubi tę wiadomość

16udskjo085vr1ot.png 82dogu1rybsnof6k.png
    20150530650113.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EP!C jesli miedzy nami jest zaledwie pare dni roznicy, to mozesz urodzic z nami, przed nami, w terminie:)

• Gosia82. Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agawera a jak u Ciebie przeszły Ci te bóle?

• Gosia82. Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde położyłam się a tu coś mnie zaczyna szarpać ból pleców ale tylko z jednej strony i brzuch na dole, już mnie to denerwuje

• gosi_a Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenette, życzę zdrówka i apetytu dla Polki!

Monia, nie martw się. Przy USG błąd pomiarowy to chyba 450g. Moją koleżankę też straszyli, że będzie miała dużego chłopaka, bo ponad 4kg a miał 3600g. Zazdroszczę że szyjka Ci się otworzyła, ja obstawiam, że dowiem się w czwartek, że dalej zamknięte chociaż dużo się ruszałam.

Allorene, dobrze, że Ty się nie martwisz i jesteś spokojna. Oby tak dalej :)

U mnie dzisiaj leniuch po całości. Nic mi się nie chce, siedzę w piżamach i popijam Anatola. Ooo właśnie się córa obudziła i wariuje w brzuchu. Zero planów na popołudnie i ogólnie dzień.

Miłego dnia !

Alorrene13, nenette lubią tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dzieczyny!! Lilirose serdeczne gratulacje, nasze dzieciaki bądą świętować tego samego dnia :) Nenette trzymajcie się dzielnie w szpitalu dziewczyny.

U nas dość spokojnie, Hania jest mega grzeczna i kochana :) Dziś zostajemy pierwszy dzień same w domu, tatuś wrócił już do pracy, mam trochę do zrobienia w domu, a potem wyjdziemy na pierwszy spacerek same :)

Wczoraj była u nas położna, Hania ok, doradziła trochę jak ją pielęgnować, karmić ale w zasadzie wszystko robimy dobrze. A u mnie niestety puściły szwy, już teraz drugi raz szyć mnie nie będą, mam wietrzyć się jak najczęściej, psikać tantum rosa i smarować salcoserylem. Moja Bożena miss świata już nie będzie :D Naszczęście mąż powiedział że ją zaakceptuje taką jaka jest a w sumie więcej mi nie trzeba :D

Miłego dnia dziewczyny, rozpakowujcie się hurtowo :)

dorcia8919, Alorrene13, lilirose, Z., nenette lubią tę wiadomość

• gosi_a Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brumbrumek współczuję szwów, ale najważniejsze że Hania zdrowiutka :)

Z tym rozpakowywaniem to ja bardzo chętnie, ale sama wiesz jak to jest mając uparciucha w brzuchu ;)

Udanego spacerku!

BrumBrumek lubi tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam!

Lilrose gratulacje :)

Monia może faktycznie będzie to błąd pomiarów. Więc myśl pozytywnie ;)

Epic masz termin na ten sam dzień co ja widząc po suwaczku, więc zostaniemy razem na polu bitwy ;) Ale ja wcześniej jakoś nie chcę nawet rodzić, mimo wszystko że już ciężko i czasami mam dość. Niech wychodzi w terminie ;)

Brumbrumek a jaką masz butelkę do tantum rosa? Bo muszę się w jakąś zaopatrzyć.

U mnie dziś wizyta, więc się okaże ile klusek waży i czy coś tam się dzieje - liczę, że wszystko jeszcze na swoim miejscu jak być powinno ;P w końcu mam jeszcze 2 tygodnie :)

lilirose lubi tę wiadomość

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenette a jak karmisz Polę? Pytam z ciekawości bo u mnie z laktacją jaja i już jestem pewna że mała na mm będzie, moim mlekiem się nie najada

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • EP!C Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorcia w takim razie rodzimy razem i w terminie :)

tak straszyli wcześniejszym porodem a tu dupa! :P jutro sie dowiem u gin czy coś się tam dzieje :)

dorcia8919 lubi tę wiadomość

16udskjo085vr1ot.png 82dogu1rybsnof6k.png
    20150530650113.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika ja mialam tak samo jak ty po dwoch tyg. Jezeli zalezy ci na karmieniu przystawiaj dziecko od jednej piersi do drugiej, Antek tak nawet z 3 razy z kazxdej piersi pil, non stop, plakal bo byl glodny...kiedy kilka razy go przystawilam to robilam 30ml mm zeby dojadl. Kryzys trwal tydzien a teraz z jednej piersi juz sie najada...chyba ze po kapieli to wtedy jedna mu malo.

BrumBrumek, kasika8303 lubią tę wiadomość

preg.png[/url]
  • maglic Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane przepraszam ze nie odniose sie do wszystkich postow ale juz sama nie ogarniam co sie dzieje.

Mamusiom gratuluje-niech pocieszy rosna jak na drozdzach.
    Nierozpakowanym szybkich akcji porodowych :) ja czulam sie rewalacyjnie do konca wszystko wysokoi pozamykane bylo.
    Cycki dalej mnie bola ale sciagam ledwo 10ml z dwoch :/ temperatury brak, Gabrys poki co jest na mm bo po tych 10ml by nawet nie pruknal :(
    Do tego jestesmy u mojej babci bo moj Allfred wyjechal do pracy, bedzie wracal tylko na weekendy wiec jestem strasznie zdolowana. Czesto placze i ogolnie wszystko nie tak.
    I tu mam pytanir do mamus- pepek mojego synka podkrwawi-pielegnuje go codziennie a tu taka niespodzianka :( juz w glowie mialam jakies krwotoki i wylam jak bobr :( kiey to dziadostwo odpadnie i sie zagoi?

Ja po porodzie waze 12kg mniej niz przed ciaza- tyle nie wazylam od dwoch lat, wiec plusy diety byly. :)

gosi_a, Alorrene13, Z. lubią tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
  • soprecious68 Przyjaciółka

Wysłany: 16 czerwca 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KTG wyszlo przepieknie. Skurcze prawie regularne,trzymaly nawet kilka minut . Mam nadzieje,ze przez te 7 dni beda sie nasilaly a nie słably.
    Zebys Ty sie Antek urodzil w terminie to by byl najlepszy prezent dla taty,w koncu dzien ojca ;D

dorcia8919, agawera, gosi_a, Alorrene13, Z. lubią tę wiadomość

Wierze,ze niedlugo będziesz z nami Maleństwo <3
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 22:08

lilirose, nenette lubią tę wiadomość

• lilly78 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• aghata Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maglic Antek tez czasami mial krewke z pepka ja wycieralam to wacikiem z woda i nie nakrywalam pieluszka zeby wysychalo ta, polozna kazala i mowila o octanisepcie ale ja zwyklym spirytusem przemywalam. Wazne ze ropa nie leci.

Lilly moj Antek ma takie wzdecia ze czasami nad ranem dwie godziny cisnie az ma zachrypniety glos teraz daje mu bobotic bo ma juzv28 dni wczesniej dawalam probiotyki biogaia moze czesciej pierdzi ale calkiem nie pomaga trzeba do 4 miesiaca przecierpiec

preg.png[/url]
  • BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosi_a normalnie bardzo martwiłabym się tymi szwami ale teraz są inne priorytety i nic więcej niż zdrowiutka Hania do szczęścia mi nie potrzeba :)

Ja kupiłam sobie taki mały opryskiwacz do kwiatków, ma akurat pojemność 500ml i tyle trzeba żeby rozrobić proszek, bardzo wygodne bo czasem nie ma czasu żeby po siku iść się umyć

kasika ja robię tak jak mówi agatha, na zmianę jedna i druga pierś aż do skutku a jak naprawdę wyje z głodu to robię trochę sztucznego. No i jak Hania śpi to męczę się laktatorem, może coś się bardzej pobudzi laktacja i w końcu się wyreguluje :)

Dziewczyny czy Was też tak boli przysatwienie do piersi?? Mnie pierwsze jej parę cmoków tak boli że aż się skręcam. Później jest już ok. To normalne czy ona jakoś źle łapie?

Maglic wczoraj była u nas położna i mówiła że może czasem podkrwawiać i żeby się tym nie martwić. Mówiła żeby psikać wacik do uszu octaniseptem i przecierać dokładnie w każdym zakamarku odchylając kikut

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 10:06

kasika8303 lubi tę wiadomość

• agawera Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś

dzięki za artykuł ale byłam światkiem jak dziewczyna nie zgodziła się na obecność studentów i robili jej po górę na siłę jej zrobili cewnik trafiła na strasznego lekarza który go wsadzał a mówiła ze boli póżniej jak się doczołgała do pokoju aż zwijała się z bólu wiec nie wiem czy warto podskakiwać

gratuluje mamusi nowej oczywiście

nenette może mała złapała jakąś infekcje ? u weroniki tak się zaczęło szpital ja zdiagnozował i okazało się ze ma zapalenie płuc

Gosia jakoś lepiej trochę spanikowałam i zośka mnie przestraszyła a ze byłam sama tylko z Werą nie wiedziałam co to . mój wrócił z pracy ok po 22 nie dość ze plecy bolą
    to podbrzusze cały brzuch i Zośka nie ruszała się brzuch twardy. po prysznicu trochę przeszło ale plecy nadal bolały . no i kilka razy miałam uczucie parciana pecherz takie szczypanie

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ./

‹‹ 1418 1419 1420 1421 1422 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ