Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Alorrene13 wrote:Agawera a Ty chcesz miec cc czy nie, bo nic nie rozumiem ?!?
Nie straszyć Moni. Monia ta waga z wizyty u twojego gina rozumiem nie ze szpitala? -
Alorrene, może wymienimy się telefonami? Bo potem się okaże, że leżymy obok siebie na sali, a nie będziemy wiedziały, że to myMaj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka
1) schudnąć 10kg:
94 🎉 (3.05)
93 🎉(29.05)
92 🎉 (30.07)
91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
2) przyjmować suple
3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
2 wizyta: 7.08
3 wizyta: ?
---
Późne owulacje
Karmienie piersią
PCOS -
Alorrene13 wrote:Agawera a Ty chcesz miec cc czy nie, bo nic nie rozumiem ?!?
Nie straszyć Moni. Monia ta waga z wizyty u twojego gina rozumiem nie ze szpitala?
nie mam wskazan do cc a bardzo bym chciała miec cc a ide do szpitala gdzie zaczyna sie od próby sn -
agawera, z tego co wiem, to pierwszy poród cc jest wskazaniem do drugiego, ale jak to już dzisiaj kilka razy padło to pewnie "co szpital to obyczaj".Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka
1) schudnąć 10kg:
94 🎉 (3.05)
93 🎉(29.05)
92 🎉 (30.07)
2) przyjmować suple
---
Późne owulacje
Karmienie piersią
PCOS -
Moniu pamietaj ze co usg to wychodzi cos innego ....
Ja mialam w 37 tyg 4200 !
Dostalam skierowanie do szpitala, tam lekarzowi wyszlo 3830 w 38 tyg i powiedzial zeby nie panikowac (roznica w wymiarach byla tylko w brzuszku ktory sie przeciez zmienia) ...
W 39 tyg wyszlo 4100. W ostatnich tygodniach kosci podobno nie rosna za bardzo tylko dziecko obrasta w tluszczyk dlatego trudno to prezyzyjnie wymierzyc. Oprocz wagi sa jeszcze inne czynniki. A napisz jakie masz wymiary glowki ? -
.aś. wrote:agawera, z tego co wiem, to pierwszy poród cc jest wskazaniem do drugiego, ale jak to już dzisiaj kilka razy padło to pewnie "co szpital to obyczaj".
z tego co ja wiem 1 cc nie jest wskazaniem do cc przynajmiej nie w trojmiejskich szpitalach , wiec pewnie co szpital to obyczaj
jak zosia nie ułoży się tak zeby była cesarka to po cichu licze ze macica nie podejmie próby -
nick nieaktualnyObecnie pierwszy poród cc nie jest wskazaniem do kolejnego cc. Przynajmneij wg koleżanki położnej i pani ze SR.
Agawera - myślę, że to nie sama długość szyjki martwi Monię a wielkość Julki...
Monia - liczę na to, że to jednak błąd pomiaru. A jak nie no to cóż - cc nie jest jeszcze tragedia, prawda? Dobrze, że trafisz do szpitala wcześniej niż masz termin! Na pewno wszystko będzie dobrze -
agawera, weź może powalcz. Co prawda wiem, że to walka z wiatrakami, ale wszędzie przeczytasz, że to jest wskazanie, bo po prostu już miałaś operację na macicy i ona może drugiego takiego wysiłku nie przetrwać. No kurcze.
no i też życzę, żeby nieprawidłowo się ułożyła.
w ogóle wszędzie piszą, że dziecko już nie ma miejsca na harce. Nasze chyba o tym nie wiedzą...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 22:48
Alorrene13 lubi tę wiadomość
Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka
1) schudnąć 10kg:
94 🎉 (3.05)
93 🎉(29.05)
92 🎉 (30.07)
2) przyjmować suple
---
Późne owulacje
Karmienie piersią
PCOS -
To coś nie halo ...
Tu masz miary opisane i te skroty.
https://parenting.pl/portal/wymiary-oznaczane-podczas-badania-usg
Nie martw sie na zapas bo moj przyklad pokazuje jak jest to zmienne...
Wiec moze sie okazac ze pojdziesz do szpitala i powiedza abys czekala do terminu jak u mnie.
A powiedz czemu napisalas ze glowka sie obnizyla? Jest w kanale rodnym? Lekarz cos mowil?