Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
dziś sie musze zapytać czy moja gin widzi jakieś włoski na usg bo podobno na tym zwykłym można zauważyć plamy na główce to ponoć włosy ..
jej ale mi to moje dziecko daje po szyjce , wali ile może.. boje sie, że mi rozwali tam coś a mąż w pracy
strasznie agresywne ruchy machyba wyczuwa moje nerwy
-
nick nieaktualnyHeyka,
Co do Gbs-a wykonuje sie go od 35 tygodnia, tak wiec liczac do normalnego 40 tygodnia ciazy wszystkie musiałybysmy miec go przeterminowanego. Skoro sa takie widełki, a my nie wiemy czy urodzimy przed czy w terminie czy po, szpital nie ma prawa twierdzic ze cos jest przeterminowane, czyli mowiac krotko ma miesiac waznosci. Takie widły przyjal NFZ. Tak wiec ja robilam 25 maja, a 27 mam termin i nie wyobrazam sobie zeby podawali mi z tego tytulu antybiotyk. Na pewno nie wyraze zgody i nikt mnie do podania nie zmusi. Was tez wg praw pacjenta nie moze. Oczywiscie jesli chodzi o odplyniecie wod i zbyt pozna akcje porodowa to oczywiscie jestem za. Ale Gbs z wynikiem ujemnym nie ma sie nijak do prewencyjnego podawania antybiotyku.
Co do golenia. Połozna wyraźnie mówiła co do porodu sn: "drogie Panie przymusowe golenie krocza jest dzisiaj wystapieniem przeciw prawom pacjentki, tak wiec nie trzeba w ogole tego robic. Bedzie nam jednak "milo"jak przygotuja Panie tylko dolna partie krocza, tam gdzie nastepuje ewentualne naciecie/pekniecie. Bedzie łatwiej i ładniej i rowniej Panie zszyć".
Tak wiec mój luby robi mi mały trójkącik na dwa milimetry jesli chodzi o dlugosc przyciecia , a resztę goli. Zreszta uwazam ze przygotowujemy sie tak jak naturalnie aprobujemy wyglad naszych Bozen do łózka;) Jedne gola na zero, jedne robia fryzurki, a inne cenia naturalsa. I nikt nie ma prawa krzywo na was spojrzec na porodowce, czy zrobic złosliwy komentarz
Wiadomo ze do cc trzeba usunac gorna partie włosów;)
Pozdrawiam:) U nas cudowna pogoda bez slonca z lekkim wietrzykiem. W taka to tylko rodzic
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 12:42
Ekkaja, Finezja, gosi_a lubią tę wiadomość
-
Witam!
Na początek oczywiście gratuluję nowym mamusiom
Grono dzieciaczków nam się powiększa i zostaje nas nierozpakowanych coraz mniej
Nadrobiłam Was, ale mam leniwy dzień i robiłam to na ratyw końcu dwa dni nadrobić to czasami lada wyczyn
Monia trzeba mieć ściągnięte, więc próbuj. Spróbuj płynem do szyb, ale tak intensywnie popsikaj i próbuj kręcić. Ból może być, ale to był jedyny sposób który pomógł mi na dwa pierścionki. Jeden niestety musiałam obcinaćWiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 12:42
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
taka znajoma właśnie urodziła 2900 , drugie dziecko i w godzinę . Zazdroszczę. i przyszła teściowa mi z tą wieścią i oczywiście musiała mnie pocieszyć że ja bede jeszcze co najmniej 2 tyg łazić ... serio wie że mam duże dziecko, martie sie i boje to jeszcze chodzi i mnie dobija .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 12:59
-
agawera wrote:jak to m powiedział jest starszy i mądrzejszy a ja nie chce go zmuszać wiem tez ze boi się tak samo jak ja
Finezja lubi tę wiadomość