Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny jestem marcowką pisze do was bo zostalo mi troche pampersów 2 to znaczy mam paczkę 180 szt pampersów i 78 szt dady. Dady została mi paczka z tego pudelka domku wiec gdyby ktoras z was byla zainteresowana piszcie mi na priv wiadomość. Oczywiscie w atrakcyjnej cenie. Pozdrawiam juz świeżo upieczone mamusie i brzuchatki. Życzę udanych wizyt i bezbolesnych porodów.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 07:43
-
nick nieaktualnySiamyrka gratulacje:)
Nieukowa dzieki za info:) Moze mi sie uda na stołku porodowym albo w innej "pradawnej"pozycji. Dam znac:) Kciuki zacisniete za mniej bolace piersi:)
Sss jak tam? To juz dzisiaj kochana:) Wasz wielki dzien. Wszystko pojdzie jak z platka
CaneCorso jejku oby to było juz dzisiaj. Wysyłam fluidy porodowe:)
Soprecious niestety dzieci maja swoj zegar. 8 dni to jeszcze kawałek czasu:)
Monia z tymi wargami to nie za wesoło. Podraznienia to tylko specjalnymi masciami albo delikatnymi kremami dla Azs nieperfumowanymi. Nic tam nie grzeb, nałóż ewentualnie jakis zimny kompres maczany w rumianku lub innym zielu (poczytaj na necie, ktory napar jest na podraznienia) albo kostki lodu:)
Nieukowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnysoprecious68 wrote:Widze,ze tych nierozpakowanych coraz mniej.. Łącze sie z Wami w bolu bo juz nie wytrzymuje!
8dni do terminu a tu nic... cisza
Bo wczoraj kazałam mojemu mężowi kupić pieczarki i por to przyjechal z pieczarkami i pomidorami.
Wiec strach mu dawać listę z zakupami bo po pierwsze będzie krążył miedzy pólkami jak zagubiony i spędzi w sklepie cały dzien, a po drugie nie wiadomo z czym wroci. -
Wiecie co, chyba wolalabym jednak przenosic mojego Radka gdyby mial od tego przytyc te 200-300g. Bo teraz mam jobla z karmieniem
Malutek je mi co 1,5-2h prze 30min i dluzej, nie idzie nic zrobic pomiedzy
ale pozytywnie jest! Jedno spoojrzenie tych kocich oczek i juz wszystko jest okej.
Kolezanka na sali ma 4kg core i je co 4h, jest tez duzo spokojniejsza. Takze wiecie... Sa wady i zalety duzego jak i malego maluszkaZ., Sista lubią tę wiadomość
-
Hej z rana, dziś w nocy miałam takie lekkie bóle okresowe. Teraz też się czuje jak.przed okresem a to noga mnie ciągnie trochę krzyż no może coś się zaczyna no narazie te bóle są łagodne. A dziś zawiodłam Maje do.przedszkola cofalam i tak pięknie uderzyłam w lampę no ale prawie śladu nie ma, matko aż sama się z siebie śmiałam no juz się do niczego nie nadaje
-
nick nieaktualnyAngel84 ja bym pojechała:) tylko bym podpaskę zalozyla na niespodziewana Niagare:) Ja rowniez mam do ogarniecia jeszcze troche spraw: odebrac zaslony i poszewki na poduszki, zalatwic sprawy w Wydziale Budownictwa, podjechac do architekta, zawiezc dywany do pralni chemicznej i nie wiem co jeszcze:) Acha zakupy i obiad dla męża
Gosia 82 u mnie tez leciutkie cmiace bole okresowe ale mega nieczęsto:) Wiem ze to raczej od seksiku i wiesiolka, na ktorego licze przy porodzie:) A z ta lampa to niezle:) dobrze ze tylko sie otarło i nie trzeba blacharza:))))
Nieukowa cos w tym jest co piszesz: maciupki brzuszek i masa to i dziecko je czesto ale malo. Za to my robimy za never ending pompkę))) Ale Radek najwazniejszy:) Jak juz przypakuje to bedzie spał jak suseł
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 09:28
-
Wkoncu załapało Internet. Tak wiec my w dwupaku dzisiaj, ciecie jutro bo niee ma personelu i ssa dwie babki do cesarki niespodziewane.. Wiec moja mama mi to wykrakala bo my wszyscy mamy 6 w dacie urodzin i mowila ze jutro bylo by fajnie. Wiec zjadłam to mega śniadanie i leżakuje. Skurcze sie jakies piszą ale mam nadzieje ze dotrzymam do jutra a jak nie to i tak.musza mnie ciąć.
Zaobserwowalam ze jedna pierś jest dziwna i cos mi sie wydaje ze będę z nią miec problem, dosc ze taka twardawa to jeszcze wklasniety sutek co raczej mialam odwrotnie. Po kąpieli dopiero cos miekknie.
Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm -
nick nieaktualnysoprecious68, angel-84 u mnie też totalna cisza. NIC się nie dzieje, a do terminu zostało mi ... 5 dni
angel-84 - ja chodzę wszędzie, łącznie z dłuuugimi spacerami z psem, zakupami, restauracjami itp i się nie zastanawiam za bardzo nad tym czy coś sie stanie czy nie. Jak mi odejdą wody to najwyżej będę robiła za atrakcję, a co tam. I własciwie nawet nie pomyślałam o tym by założyć podpaskę, noszę tylko wkładki. Ale w taką duchotę moja awersja do podpasek (które i tak po porodzie będę taaaak długo nosiła) się nasila
Nieukowa - w życiu bym nie pomyślała, że może być taka zależność!! To może przestanę narzekać na to, że mam dziecko giganta?Powodzenia!!!
Gosia - ja zaauwazyłam, że moje zdolności prowadzenia auta w ostatnich dniach się bardzo osłabiłyCo prawda jeszcze w nic nie wjechałam, ale jestem baaardzo rozkojarzona i postanowiłam nie prowadzić auta... Najważniejsze, że nic się nie stało!
Pozdzrawiam Was serdecznie i życzę miłego (nieupalnego!) dniaWiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 09:50
Nieukowa lubi tę wiadomość
-
Cane no jak to? Oczekujesz najpiekniejszej istotki w swoim zyciu! Od tej chwili co roku bedziesz swietowac jej przyjscie na swiat! Porod bedzie pieknym, rodzinnym wydarzeniem, zobaczysz! (Z perspektywy czasu, bo od razu tak tego nie widac
)
Melia, Alorrene13 lubią tę wiadomość
-
Dzięki Wam za porady dotyczące Bożeny..
narazie chodze bez bielizny w luźnych spodniach po domu, jest troche lepiej
ale przed porodem sobie depilacje tym kremem odpuszcze bo nie dośc, że tak będzie bolało to jeszcze jak mam sobie dodatkowo ból sprawić podrażnieniem to dziękuje
tylko czym tu sie ogolić przed ? -
badania zrobione i nawet nie wiele zapłaciłam 24,50( w tym za pobranie 5zł ) liczyłam na więcej , pranie zrobione i wystawione małe zakupy zrobione i dziś zamierzam leniuchować tylko po were trzeba bedzie pójsc a ona bedzie chciała pojsc na plac zabaw a ja bym chciała po odpoczywac bo po wczorajszym nic mi się nie chce
chyba z facetami tak jest prosisz ich zeby cos kupili a oni kupują albo cos innego albo wogóle tego nie kupują , dlatego jak zabraknie mi czegoś do szpitala po prosze mamę o to
pewnie to pytanie było ale zadam jeszcze raz bo nie pamiętam odpowiedzi jak golicie okolice intymna do porodu wszystko czy cosik zostawiaciegosi_a lubi tę wiadomość
-
Ja się ogoliłam cala mimo ze do cc ale i tak pielęgniarka sprawdzala jak to zrobiłam bo pewnie by poprawiała ale spoko i tak na jutro sie podgole żeby bylo ladnie. Ja leżakuje bo co tu robic moze zasne troche bp noc kiepska.Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
-
Ja zawsze się gole maszynka i wszystko, teraz co drogi.dzień bo nie wiem.kiedy będę musiała świecić kroczem hehe te bóle na okres utrzymują się. Patrzyłam na usg Mai to tez z nie punktualna dziewczyna bo pokazywało termin z usg na 9 lipca i tak się urodziła no to Jas nie może być gorszy ma czas do jutra
-
nick nieaktualnyWróciłam z zakupów i musze przyznać że jazda autem już sprawia mi kłopot zwłaszcza cofanie.
Zrobiłam zakupy, lodówka napełniona więc mogę już rodzić. Kupiłam 2 kg truskaweki nie mogłam się oprzeć fasolce szparagowej.
Co do golenia to golę wszystko, jak idzie
Wy też tak macie że codziennie ktoś dzwoni albo pisze czy już jesteście po i kiedy to nastąpi? Strasznie to jest męczące. Jakby ode mnie to zależało to już bym się rozwiązała .Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 11:17