X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • anet525 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jestem marcowką pisze do was bo zostalo mi troche pampersów 2 to znaczy mam paczkę 180 szt pampersów i 78 szt dady. Dady została mi paczka z tego pudelka domku wiec gdyby ktoras z was byla zainteresowana piszcie mi na priv wiadomość. Oczywiscie w atrakcyjnej cenie. Pozdrawiam juz świeżo upieczone mamusie i brzuchatki. Życzę udanych wizyt i bezbolesnych porodów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 07:43

mój Aniołek Julia 22.05.2014 (14 tc) spij spokojnie moja iskierko
    24.09.2006 Nikola
    06.03.2015 Ineska
    q2diesc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siamyrka gratulacje:)
    Nieukowa dzieki za info:) Moze mi sie uda na stołku porodowym albo w innej "pradawnej":) pozycji. Dam znac:) Kciuki zacisniete za mniej bolace piersi:)
    Sss jak tam? To juz dzisiaj kochana:) Wasz wielki dzien. Wszystko pojdzie jak z platka
    CaneCorso jejku oby to było juz dzisiaj. Wysyłam fluidy porodowe:)
    Soprecious niestety dzieci maja swoj zegar. 8 dni to jeszcze kawałek czasu:)
    Monia z tymi wargami to nie za wesoło. Podraznienia to tylko specjalnymi masciami albo delikatnymi kremami dla Azs nieperfumowanymi. Nic tam nie grzeb, nałóż ewentualnie jakis zimny kompres maczany w rumianku lub innym zielu (poczytaj na necie, ktory napar jest na podraznienia) albo kostki lodu:)

Nieukowa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    soprecious68 wrote:
    Widze,ze tych nierozpakowanych coraz mniej.. Łącze sie z Wami w bolu bo juz nie wytrzymuje!
    8dni do terminu a tu nic... cisza
    u mnie 4 dni i tez cisza i zastanawiam sie czy jechac do biedrony na zakupy
    Bo wczoraj kazałam mojemu mężowi kupić pieczarki i por to przyjechal z pieczarkami i pomidorami.
    Wiec strach mu dawać listę z zakupami bo po pierwsze będzie krążył miedzy pólkami jak zagubiony i spędzi w sklepie cały dzien, a po drugie nie wiadomo z czym wroci.

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, chyba wolalabym jednak przenosic mojego Radka gdyby mial od tego przytyc te 200-300g. Bo teraz mam jobla z karmieniem :) Malutek je mi co 1,5-2h prze 30min i dluzej, nie idzie nic zrobic pomiedzy :) ale pozytywnie jest! Jedno spoojrzenie tych kocich oczek i juz wszystko jest okej.

Kolezanka na sali ma 4kg core i je co 4h, jest tez duzo spokojniejsza. Takze wiecie... Sa wady i zalety duzego jak i malego maluszka :)

Z., Sista lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Gosia82. Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej z rana, dziś w nocy miałam takie lekkie bóle okresowe. Teraz też się czuje jak.przed okresem a to noga mnie ciągnie trochę krzyż no może coś się zaczyna no narazie te bóle są łagodne. A dziś zawiodłam Maje do.przedszkola cofalam i tak pięknie uderzyłam w lampę no ale prawie śladu nie ma, matko aż sama się z siebie śmiałam no juz się do niczego nie nadaje

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel84 ja bym pojechała:) tylko bym podpaskę zalozyla na niespodziewana Niagare:) Ja rowniez mam do ogarniecia jeszcze troche spraw: odebrac zaslony i poszewki na poduszki, zalatwic sprawy w Wydziale Budownictwa, podjechac do architekta, zawiezc dywany do pralni chemicznej i nie wiem co jeszcze:) Acha zakupy i obiad dla męża

Gosia 82 u mnie tez leciutkie cmiace bole okresowe ale mega nieczęsto:) Wiem ze to raczej od seksiku i wiesiolka, na ktorego licze przy porodzie:) A z ta lampa to niezle:) dobrze ze tylko sie otarło i nie trzeba blacharza:))))

Nieukowa cos w tym jest co piszesz: maciupki brzuszek i masa to i dziecko je czesto ale malo. Za to my robimy za never ending pompkę:)))) Ale Radek najwazniejszy:) Jak juz przypakuje to bedzie spał jak suseł:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 09:28

• Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elukkkcha i Siamyrka gratulacje !!! :)
    Milego Dnia Dziewczyny !

syy26iyeeuly3wjb.png
  • sss Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wkoncu załapało Internet. Tak wiec my w dwupaku dzisiaj, ciecie jutro bo niee ma personelu i ssa dwie babki do cesarki niespodziewane.. Wiec moja mama mi to wykrakala bo my wszyscy mamy 6 w dacie urodzin i mowila ze jutro bylo by fajnie. Wiec zjadłam to mega śniadanie i leżakuje. Skurcze sie jakies piszą ale mam nadzieje ze dotrzymam do jutra a jak nie to i tak.musza mnie ciąć.

Zaobserwowalam ze jedna pierś jest dziwna i cos mi sie wydaje ze będę z nią miec problem, dosc ze taka twardawa to jeszcze wklasniety sutek co raczej mialam odwrotnie. Po kąpieli dopiero cos miekknie.

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    soprecious68, angel-84 u mnie też totalna cisza. NIC się nie dzieje, a do terminu zostało mi ... 5 dni :(

angel-84 - ja chodzę wszędzie, łącznie z dłuuugimi spacerami z psem, zakupami, restauracjami itp i się nie zastanawiam za bardzo nad tym czy coś sie stanie czy nie. Jak mi odejdą wody to najwyżej będę robiła za atrakcję, a co tam. I własciwie nawet nie pomyślałam o tym by założyć podpaskę, noszę tylko wkładki. Ale w taką duchotę moja awersja do podpasek (które i tak po porodzie będę taaaak długo nosiła) się nasila :P

Nieukowa - w życiu bym nie pomyślała, że może być taka zależność!! To może przestanę narzekać na to, że mam dziecko giganta? ;) Powodzenia!!!

Gosia - ja zaauwazyłam, że moje zdolności prowadzenia auta w ostatnich dniach się bardzo osłabiły :P Co prawda jeszcze w nic nie wjechałam, ale jestem baaardzo rozkojarzona i postanowiłam nie prowadzić auta... Najważniejsze, że nic się nie stało! :)

Pozdzrawiam Was serdecznie i życzę miłego (nieupalnego!) dnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 09:50

Nieukowa lubi tę wiadomość

• CaneCorso Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje Drogie właśnie koleżanka napisała że jej siostra urodziła córeczkę 3200 3 dni po terminie i że poród miała megalajtowy. Chyba robię się zazdrosna...:-(

Alorrene13 lubi tę wiadomość

3i49zbmhdvaalxch.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno najważniejsze jest nastawienie, a w moim stanie nie mam zielonego pojęcia, jak wykrzesać z siebie pozytywne nastawienie...

3i49zbmhdvaalxch.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cane no jak to? Oczekujesz najpiekniejszej istotki w swoim zyciu! Od tej chwili co roku bedziesz swietowac jej przyjscie na swiat! Porod bedzie pieknym, rodzinnym wydarzeniem, zobaczysz! (Z perspektywy czasu, bo od razu tak tego nie widac :P)

Melia, Alorrene13 lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jutro wybieram sie na targ po jakieś kiecki zwiewne bo nie mam w czym chodzić .. najwyżej odejdą mi wody a co !
    choć nie ukrywam troche mam stresy wychodzić do ludzi :P

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Wam za porady dotyczące Bożeny..
    narazie chodze bez bielizny w luźnych spodniach po domu, jest troche lepiej :)
    ale przed porodem sobie depilacje tym kremem odpuszcze bo nie dośc, że tak będzie bolało to jeszcze jak mam sobie dodatkowo ból sprawić podrażnieniem to dziękuje :P
    tylko czym tu sie ogolić przed ? :P

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • agawera Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    badania zrobione i nawet nie wiele zapłaciłam 24,50( w tym za pobranie 5zł ) liczyłam na więcej , pranie zrobione i wystawione małe zakupy zrobione i dziś zamierzam leniuchować tylko po were trzeba bedzie pójsc a ona bedzie chciała pojsc na plac zabaw a ja bym chciała po odpoczywac bo po wczorajszym nic mi się nie chce

chyba z facetami tak jest prosisz ich zeby cos kupili a oni kupują albo cos innego albo wogóle tego nie kupują , dlatego jak zabraknie mi czegoś do szpitala po prosze mamę o to

pewnie to pytanie było ale zadam jeszcze raz bo nie pamiętam odpowiedzi jak golicie okolice intymna do porodu wszystko czy cosik zostawiacie

gosi_a lubi tę wiadomość

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wszystko ogoliłam pianką do golenia mojego męża :-)uważam, że pianki do golenia dla kobiet są dużo słabsze, rzadsze, nie zmiękczają włosków itp.

3i49zbmhdvaalxch.png
  • sss Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się ogoliłam cala mimo ze do cc ale i tak pielęgniarka sprawdzala jak to zrobiłam bo pewnie by poprawiała ale spoko i tak na jutro sie podgole żeby bylo ladnie. Ja leżakuje bo co tu robic moze zasne troche bp noc kiepska.

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • Gosia82. Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze się gole maszynka i wszystko, teraz co drogi.dzień bo nie wiem.kiedy będę musiała świecić kroczem hehe te bóle na okres utrzymują się. Patrzyłam na usg Mai to tez z nie punktualna dziewczyna bo pokazywało termin z usg na 9 lipca i tak się urodziła no to Jas nie może być gorszy ma czas do jutra

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z zakupów i musze przyznać że jazda autem już sprawia mi kłopot zwłaszcza cofanie.
    Zrobiłam zakupy, lodówka napełniona więc mogę już rodzić. Kupiłam 2 kg truskawek :) i nie mogłam się oprzeć fasolce szparagowej.

Co do golenia to golę wszystko, jak idzie :)

Wy też tak macie że codziennie ktoś dzwoni albo pisze czy już jesteście po i kiedy to nastąpi? Strasznie to jest męczące. Jakby ode mnie to zależało to już bym się rozwiązała .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 11:17

• Ekkaja Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem po 5 dzień - i tak non stop telefon od mamy, siostry, kuzynki, teściowej, siostry męża i na gg od kolezanek ;] sama radość :D wyłącze telefon i tyle będzie :P

zem3k6nlhegg1vf6.png
‹‹ 1409 1410 1411 1412 1413 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ