Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Nieukowa - porod on-line, brawo Dziewczyno !!! Ogromne Gratulacje dla Ciebie, Małżonka oraz Radzia !!! Duzo zdrowia i szybkiego powrotu do pełnej sprawności
Szybkiego powrotu do domu oraz zadowolenia z pełni macierzyństwa
I dla Radzia wielki cyc za terminowy przyjście na świat !!!
BrumBrumek, Nieukowa lubią tę wiadomość
-
BrumBrumek wrote:Dziewczyny mam wrażenie ze przegrzewam dziecko. Powiedzcie w co Wy ubieracie maluszki w domu na dzień i co do spania? No i czy otwieracie w te cieple dni okno w pokoju dziecka?? Ja bym chetnie otworzyła bo Hania śpi w naszej sypialni a ja czuje ze sie uduszę, za goraco
Ja trzymam w samym body i w dzien i w nocy. Po kapieli zakladam cos dluzszego zeby sie zagrzal bo nie mamy jeszcze takiej wprawy i troche sie wyziebia. A takto samo body bo upal taki. Wczoraj stwierdzilam ze skoro noworodka mam ubierac o jedna warstwe wiecej niz siebie a sama mam ochote chodzic nago to bedzie okejdo tego jeszcze skarperki
Nieukowa, super! Ogromne gratulacjeczekam na Twoja relacje z niecierpliwością!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2015, 05:16
Ekkaja, BrumBrumek lubią tę wiadomość
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
Moj Antek caly czas jest w body nawet na dwor nic mu nie zakladam ma gole nozki i niczym go nie przykrywam w domu otwieram okna jezeli nie ma upalu
Nieukowa moje gratulacje czekam z niecierpliwoscia na opis porodu.BrumBrumek lubi tę wiadomość
[/url]
-
Z. wrote:Ja trzymam w samym body i w dzien i w nocy. Po kapieli zakladam cos dluzszego zeby sie zagrzal bo nie mamy jeszcze takiej wprawy i troche sie wyziebia. A takto samo body bo upal taki. Wczoraj stwierdzilam ze skoro noworodka mam ubierac o jedna warstwe wiecej niz siebie a sama mam ochote chodzic nago to bedzie okej
do tego jeszcze skarperki
Nieukowa, super! Ogromne gratulacjeczekam na Twoja relacje z niecierpliwością!
O ludu!!! Czyli ja przegrzewam moje dziecko na maxa, już nie będę mówić w co ją ubieramDzięki forumowe ciotki, chyba muszę się trochę ogarnąć
i mniej słuchać mojej mamy
Dobrze że Was się można poradzić
U mnie dziś super nocka, aż muszę się pochwalić !! Mała zasnęła o 23, pobudka o 3-ale tylko szybko pielucha, cyc i dalej spać, potem o 5 i tak samo- szybka akcja. Teraz śpiDziś mam wizytę rodziny męża -teściowie i brat z żoną -trzymajcie kciuki!! Czyli spokojnie mogę jej ubrać sukienkę z krótkim rękawkiem?? Dziś wystroję moją laleczkę
Miłego dnia dziewczynkiWiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2015, 07:30
gosi_a lubi tę wiadomość
-
Nieukowa wrote:Misja zakonczona!
Radoslaw urodzil sie o godz 2:30, silami natury bez znieczulenia. Waga maluszka 2900g, dlugosc 53cm 
Jest co opowiadac, ale to jak sie troche przespie! Ogolnie kialam Dobry Porod, choc inaczej go sobie wyobrazalam! Dobrej nocy laseczki!moje gratulacje i dużo zdrówka
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
Nieukowa GRATULACJE
u mnie nadal cisza chodź ta noc była gorsza jakoś i zmierzła jestem od rana -.-
dziś wybieramy się na KTG i na lody a co tam! trzeba wykorzystać skoro jeszcze i tak w dwupaku
co do ubioru dzidziusia to zależy od temp - u nas w mieszknaiu w takie upały panuje temp 25-30st i jest gorącoooo. Ciekawe jak ja będę ubieraćbo łatwo się mówi a potem człowiek panikuje bo to taka kruszynka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2015, 07:35
-
Witajcie Dziewczynki,
Na piękny początek dnia Radosław Nieukowej:
Śliczności
CaneCorso, Z., Ekkaja, Aka81, lilly78, sss, gosi_a, Gonia123, zyrcia, Muniek, agawera, Alorrene13, Ania1704, Dongina, Inesicia, .aś., Joasia:), karolina0522, Finezja, dorcia8919 lubią tę wiadomość
-
Nieukowa gratulacje..... Super......
A to body dziewczyny z dlughim rekawem czy krotkim zakladacie?
My mamy okno w sypialni caly czas otwarte i idzie sie udusic wiec jak tak dalej pojdzie to my napewno nie beeziemy go zamykac jak bedzie maly...Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm -
nick nieaktualnyNieukowa boze jak sie ciesze ze tak szybko ci poszlo. Napawasz mnie otucha:) Radek cudowny:) Zazdroszcze pozytywnie strasznie:))))) Koniecznie napisz jak to bylo od 24,00 do 2.30 (bo tu była juz przerwa:))
Wszystkim dziewczynom przed porodem zycze abysmy bez boli przepowiadaczy dobrnely do szczesliwych i szybkich finalow:)
Nie wypowiem sie na temat maluszkow, karmienia i ubierania bo moja jeszcze siedzi w brzuchu;)
Zyrcia, kochana synek ma taka rzutką matkę, bardzo mu to odpowiada, wiec nie stresuj sie tym oddychaniem. Wrzuc na luz. Śpij w nocy i sie nie stresuj, bo sie wykonczysz. Przeciez Radek urodzil sie zdrow jak ryba, rosnie jak dab to dlaczego raptem miałby wpasc w bezdech? Nic takiego nie bedzie mialo miejsca:) Swietnie sobie radzisz:)
Monia oddychanie przepona - tak jak sugeruje Aś- odbywa sie za pomoca gornej czesci brzucha. Klatka nie moze sie ruszac- chodzi cały brzuch. Wdech nosem, wydech ustami. Długo i spokojnie. Przy partych mozesz zmienic na oddech plytszy, tzw. Zdmuchiwanie świeczki, tak by nie popuscic do cofniecia sie dziecka w kanale, ale zatrzymaniu go w miejscu, w ktorym po parciu aktualnie sie znajduje;)
Dada to moga byc pierwsze oznaki rozstepow, bo ktoras z nas tak wlasnie miala:( -
nick nieaktualnyAcha i jeszcze w sprawie antykoncepcji: otoz ja stosowalam przez 10 lat metode na oko. Liczylam kiedy mam dni plodne i w te dni stosowalismy stosunek przerywany. Potem typowy kalendarzyk małżeński, gdzie w ostatnim roku posłużył mi do precyzyjnego wyznaczania dni plodnych. Byla to jednak bardziej zabawa, fascynacja temperatura itp. Potem to porzucilam i wrocilam do metody "na oko" z pelnym stosunkiem, no i sie udalo. U mnie metoda ze znajomoscia dni plodnych w cyklu sie sprawdzila przez 14 lat, tak wiec nie uwazam jej za kompletnie zawodna:)))))
Jesli jednak nie chcialabym kolejnej ciazy na 101% to uzywalabym tabletek lub prezerwatywy. Nad spirala bym sie zastanowila dluzej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2015, 09:18
-
nick nieaktualnyCześć Mamuśki,
Nieukowa gratuluję! Radzio to super chłopaczekmały zawadiaka.
My wyszłyśmy wczoraj do domu!! tj na 4 dobę mimo lekkiej, ale mijającej żółtaczki. Nie wytrzymałabym dłużej w szpitalu.
Nie jestem w stanie nadrobić wszystkiego - wybaczcie.
Pokrótce opiszę swój poród:
w poniedziałek praktycznie na noc założono mi cewnik (założenie i wyciągnięcie bezbolesne). Skutek - rozwarcie po nocy na 3 palce.
Rano lewatywa, od razu oxy i do dzieła. Skurcze od razu pisały się ładne. Położne się dziwiły że mimo tak dobrych leżę i żartuję. Nie pozwoliły mi wstać dopóki nie przyszedł lekarz bo bały się że chodząc urodzę. Byłam zachwycona perspektywą tak łatwego porodu. Do czasu niestety. po ok. 1,5godz lekarz stwierdził że nic się nie zmieniło, pomimo takich skurczy zero postępu a główka wysoko. Przebito mi wody (nic nie bolało) i podkręcono oxy. Wstałam i zaczełam chodzić, skakać na piłce, skurcze stały się nie do wytrzymania a nie były tak wysokie jak na początku. Kolejne badanie pokazało dalszy brak postępu.
Chwilę po 14 tętno dziecka zaczeło spadać. Zlecili się biegiem. W momencie mnie przebrano, założona cewnik, wstrzyknięto coś do żyły i już byłam przygotowywana do cięcia.
Mała urodziła się o 14:25, 3400 i 53 cm, 10 pkt.
Dla mnie koszmarem było wybudzenie się. Zaczełam się dusić. Straszne to było.
Po przywiezieniu na salę Stelka już tam na mnie czekała. Była bardzo grzeczna i wogóle nie płakała.
Od samego początku była ze mną i w dzień i w nocy. W nocy spała koło mnie. Położne przychodziły i pomagały.
Wstanie nie było jakieś tragiczne. Wydaje mi się, że dość gładko to przeszłam.
Laktacja też o dziwo od razu ruszyła. Nawet babki się dziwiły, że tak szybko zaczełam mieć pokarm. Mimo tego mała dwa razy dostała butlę. Teraz tego nie potrzebuje bo wręcz mnie zalewa i mam wrażenie, że nie wypija wszystkiego.
Jeśli chodzi o ubieranie to już na 3 dobę była w dzień w samym body (krótki rękaw). W domu też tak. Jedynie na noc daję jej długi rękaw i długie nóżki.
Zdziwła mnie dr, która nas wypisywała nt. pierwszego wyjścia. Mowiła że za dwa tyg. Też tyle czekałyście?
Oto moja rodzinka:
gosi_a, Dongina, Muniek, Nieukowa, agawera, Z., Sista, CaneCorso, sss, Alorrene13, Ekkaja, Ania1704, Inesicia, .aś., Joasia:), karolina0522, Finezja, dorcia8919 lubią tę wiadomość