X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie odbijam tylko jak uśnie tak mocno to wtedy kładę go na boku, ale on ulewa nawet podczas jedzenia ;/

• agawera Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak jak wcześniej pisałam na klinicznej maja świetny oddział neonatologiczny a nie chce żeby powtórzyła się historia jak weroniką ze zabrali ja karetka noworodkowa do lepszego szpitala o w tym szpitalu nie było sprzętu do echa i specjalisty a ja siedziałam przy oknie i patrzyłam czy jedzie karetka czy tez nie i to najgorsze czekanie

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!

Na początku od razu powiem, że nie czytałam Was, ale w miarę możliwości postaram się od karmienia do karmienia nadrobić dając jakiegoś lajka ;)
    Jak nie to wybaczcie ale Kubuś przesłania mi teraz świat mimo żem umordowana jak koń po westernie :D

No i My dziś kończymy tydzień! :)

I dopiero teraz udało mi się dojść do kompa. Niestety nasze dziecko ma kolki, boli go brzuszek, nawet przewinięty, najedzony, utulany, marudzi i wierzga nóżkami. Cały się spina a ja nie mogę mu pomóc za bardzo. Stosuję okłady ciepłe na brzuszek, masuje, tulę i dziś trochę na własne ryzyko wprowadziłam Espumisan. W czwartek mamy wizytę u pediatry.

Poza tym dziś zaliczyliśmy pierwszy spacer! Co prawda 15 minut ale się udało. A jaka 'zesrana' byłam, że zacznie te swoje wysokie decybele na spacerze uskuteczniać :D Ale przespał uff :)

Za oczekujące trzymam kciuki, za przeterminowane też i wspieram mocno bo wiem co to znaczy, telefonami od rodziny się nie przejmujcie, korzystajcie z ostatnich chwil wolności bo potem czasem ciężko wyjść do toalety, także jakiś film czy ciacho z mężem ;)

Nowe mamy jeśli takie się pojawiły - ogromne gratulacje dla Was!

Mamom z maluchami na zewnątrz dużo siły w opiece nad Waszymi ósmymi cudami świata :)

dorcia8919, zapah_ciszy lubią tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Sista Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    nie odbijam tylko jak uśnie tak mocno to wtedy kładę go na boku, ale on ulewa nawet podczas jedzenia ;/

Moze zapytaj pediatry? Ufam, ze Leonkowi szybko to przejdzie, bo teraz to układ trawienny dopiero sie rozwija. Trzymam kciuki !!!

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lillirose - ogromne gratuklacje !!! Duzo duzo zdrówka i radości z Maciezynstwa :):):):)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada - z boku, od biodra do brzucha :( Takie na 5cm długie pręgi.... Chlip :( Niby wiem, że to nie jest najważniejsze, ale zdołowało mnie i to bardzo... 40tc i teraz... Myślicie, że mogę takim kremem na rozstępy smarować (mam z avonu)? Czy w ciąży nie powinno się? Do tej pory smarowałam się Elancylem 2x dziennie, ale jak widać o kant d.. rozbić :P

Ja z wyprawki nie mam jeszcze ani niani ani minotora oddechu. Mieszkamy w mieszkaniu, ale ze sporym ogrodem i nie wiem sama czy kupować czy poczekać aż mały się urodzi i zobaczę jak będzie? Hmmm....

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc popołudniową porą:)
    Zyrcia jesli chcesz wykonac przeswietlenie, to chyb nie masz wyboru jak pozostawic maluszka z czarownicami. Wiem, wiem jak to brzmi, ;) ale musisz dokonac słusznego wyboru, zacisnasc pięści i zrobic najwiecej jak sie da kiedy one beda go "czarowac":)
    Z ulewaniem nie pomoge ale wydaje mi sie ze jednak odbijanie przynajmniej pare razy powinno byc

Sista ciesze sie ze tak swietnie Wam idzie i polozna do rany przyłóż:) A jak tam maz jako tata? Czy faktycznie widzisz przewage w jego rodzicielstwie (z racji doswiadczenia) nad twoim? szaleje za malutką?

Rozalia daj sobie czas i dyspense na popelnianie bledow i bycie zmeczona. To nadwyraz normalne! Jestem pewna ze jestes swietna mama i za duzo od siebie wymagasz na poczatek:)

Gosi_a, rozkapryszone pacjentki to oczywiscie inna bajka. Masz racje trzeba zawsze wspolpracowac z drugim czlowiekiem/ pielegniarka czy polozna. Pracuje z ludzmi i znam ten ból:)

Dziewczyny, moja szyjka tez jest dluga i zamknieta. Zobaczymy jutro, 10 dni przed P, co tam ginka wymaca:) Dzisiaj po akcji przesadzania tuji na balkonie, sadzeniu i myciu kafli na kolanach mam jakis zastrzal w odcinku ledzwiowym. Niedosc tego, nie wiem jak mi moj maz wczoraj wymasował Bozene ale dzisiaj chodzę jak Clint Eastwood na Dzikim Zachodzie - stary rozkraczony rewolwerowiec. Masakra. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 14:55

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melia wspolczuje z rozstepami, ale dziadostwo pojawia sie jak chce:/ Te smarowania wg mnie nic nie daja. No moze troche. Ja tam smaruje sie bardzo nieregularnie i byc moze tez mnie to czeka. Na razie cisza. W sumie po porodzie pręgi w koncu zbieleją i nie bedzie tak zle. No chyba ze uwielbiasz machon na ciele, no to wtedy beda one bardzo widoczne. Mi z kolei rozstepy u kogos w ogole nie przeszkadzaja. Ani nie wygladaja dla mnie nieestetycznie. Takie ot biale kreski. Tak wiec Melia glowka do gory, (moj maz twierdzi zd rozstepy na zadbanym ciele kobiety czynia ja egzotyczna w wygladzie w sensie pozytywnym;))

• sss Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Maly urodził sie o 9.10 ma 55 cm i wazy 3200g. Resztę nadrobię potem bo przedchwila.zabrali go na oddział noworodków i ja teraz pośpię może.

agawera, Alorrene13, .aś., Z., lilly78, Dongina, gosi_a, Ania1704, Sista, karolinka85, dorcia8919, Finezja lubią tę wiadomość

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • Gosia82. Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam dla Was rade, jeżeli Wasze dziecko.ma problemy z brzuszkiem nie wprowadzajcie na własną rękę kropelek i innych specyfików. Ja Wam powiem co zrobiłam z Mają, na początku jadła mm bo ja nie miałam pokarmu, bebilon dostawała i było ok ale im dłużej ja dokarmialam i jadła jeszcze, z cyca jak walczyłalam o laktacje zaczęły się problemy. Wiła się przy cycu, wieczorami płacz, ja zmęczona, zmasakkrowama walczę o pokarm a ona płacze. Na początku przychodnia i super doświadczena lekarz pediatra, że mam.odstawić nabiał, ok odstawiłam, nic nie pomogło
    Zaczęłam.czytać w internecie co może być mojemu dziecku, suszarka poszła w ruch, może to.kołki. Zaczęłam odciągnąć pokarm bo może za dużo.laktozy a nie trawi
    Potem były krople espumisam, sab simplex, i nic doszły nowe objawy stekanie nocne jak dziadek, budziła nas w nocy, strzelające kupy, śluz w kale,trochę zielona śmierdząca kupa i płacz wieczorny. Wkoncu trafiłam.na gastronomia, który miał przyjechać do domu ale ja najpierw miałam zrobić badanie ogólne kału i na krew utajona teraz jest jakiś test karego . Jak tylko je odebrałam, już wiedziałam, że coś jest nie tak przyjechał zbadał Maje i powiedział, że przykro ale musze natychmiast przejść na nutramigen bo.Maja ma nietolerancje laktozy, zmasakrowNe jelita jeszcze nie krwawiace, ale z płaczu juz ma przepukline pępka
    Odstawiłam kp, dwa lata jadła nutramigen, mieliśmy dużo prób wejścia w normalne mleko ale nie wychodziło. U Mai id razu była poprawa a miała 1,5 miesiąca tyle ja.męczył tymi bezsensownymi próbami leczenia na własną i pediatry rękę. Bez badań czy to.kołki czy jakaś nietolerancja, czy skaza czy inne dziadostwo nie warto.męczyć dziecka, bo przejdzie, bo minie po 4 miesiącu. Lepiej zrobić badania i wiedzieć, że się zrobilovwszystko, aby dzidziuś nie cierpiał tylko tez trzeba trafić na dobrego.lekarza.

• aghata Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sss gratuluje :)

preg.png[/url]
  • aghata Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia rozumiem zechcesz doradzic ale jak sama widzisz 97% dzieci ma problemy brzuszkowe taka natura chyba ze rodxa sie z niedojrzalym ukladem trawiennym i nie jst pewna cz z kazdm z nich chodxic na takie badania. Moj Antek tz sie prezy jeczy steka ale starsza corka tez tak miala i przeszlo. A krople typu espumisan czy biogaia nie sa w ogole s!kodliwe

preg.png[/url]
  • agawera Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sss gratulacje dla nowej mamusi

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sss gratulacje !!! Odpoczywajcie :) !!!

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Mo.nika Debiutantka

Wysłany: 16 czerwca 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Caly czas Was podczytuje ale niestety nie najlepszy ze mnie forumowicz. Chcialam Was poinformowac, ze 15.06. (39 tydz 4 dzien) o 8.17 urodzil sie moj synek Przemek-2980g 53 cm. Porod rozpoczal sie o 23.30, polozylam sie spac i Nagle cos strzelilo w brzuszku i odeszly wody. Na spokojnie wzielam prysznic i o 1 bylismy z mezem w szpitalu. Z odejscie wod zaczela sie regular a akcja skurczowa. O godzinie 4 mialam 8cm rozwarcie ale niestety od tego momentu akcja zwolnila i kolejne 3h Daly 1.5cm - ten okres byl najgorszy. O 7 podjeto decyzje o Oxy - moje zbawienie. Ok 7.30 zaczal sie drugi etap, niestety nie mialam mocnych partych i dopiero zakonczyl sie o 8.17. Nie zostalam nacieta, troszku popekalam ale wg poloznej to nawet nie bylo konieczne szycie ktorego podjela sie gin. Mialam wspanialy zespol ktory odbieral porod i obecnie tez mam profesjonalne Panie od noworodkow. Chociaz najwspanialszym wsparciem jest M-szczegolnie pomoc przy partych ibteraz przy malym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 15:54

agawera, Z., Alorrene13, Ania1704, Sista, dorcia8919, Finezja lubią tę wiadomość

197d525ae03a7cbd009b235a347c3c47.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Mo.nika Debiutantka

Wysłany: 16 czerwca 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obecnie poznaje mojego synka. Staram sie rozkrecic laktacje i na razie cos z tego wychodzi - nie korzystam z laktator, Przemus wspaniake ssie. Na razie maly siedzi na piersiach przez 2h a pozniej spi przez 3-4h. Panie mowia ze jak on potrzebuje 2h przy piersi to zeby zostawiac na razie. Czy u Was tez tak jest/bylo? Mam problem z jego 'obsluga' - nie wiem jak brac na raczki, jak rozebrac, zmienic pieluszke, itd - ale powoli sie uczymy:) wszystkim nowym mamom gratuluje a tym w dwupaku szbkiego porodu w wymarzonym terminie.

197d525ae03a7cbd009b235a347c3c47.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • agawera Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mo.nika gratuluję :D

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Gosia82. Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no oki ja tam wiem, że teraz tez sprawdzę bo nie chce aby się Jasiek męczył, jeżeli będzie mi się wyginal i coś go bolało a widziałam dzueci, którym.nic nie było jadły z cyca i wiem ze wtedy są zadowolone śpią i jedzą i nie płaczą z bólu, ja tam wole nie czekać

• Muniek Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak zwykle na początku gratulacje dla nowych mam :-) wszystkiego dobrego dziewczyny,dla was i dzieciaczkow.

Jeżeli chodzi o kolki mój mały ma teraz sporadycznie,pije mleko hipp. Ale jak już się zdarzy to na szczęście pomaga mu masaż brzuszka. Dość chwilę go robię ale pomaga,zaraz potem są bąki :-)

Wiecie,chyba przyzwyczaiłam się do tego wstawania w nocy i tego że tak mało śpię :-) już nie czuję się taka zmęczona.

Co do ulewania,to niestety też mamy ten problem mimo że nawet kilka razy go odbijamy. Potem jeszcze chwilę nosimy. Nic to nie daje. Nie mam już na to pomysłów. Chyba trzeba przeczekać po prostu.

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Dada Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melia no to jest przykre,nie dziwie Ci sie,ze Ci smutno...:/ja tez smaruje sie min 2razy dziennie i mam wrażenie,ze jeszcze chwila i brzuch nie wytrzyma tego wielkoluda i tych boksów...

Sss gratulacje :)))

A zrobiła Wam sie przepuklina pępkowa ,mnie boli pepek jak dotykam i tez mam wrażenie ,ze zaraz wyskoczy ...

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
‹‹ 1421 1422 1423 1424 1425 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ