X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Dada Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika rowniez gratulacje a skad jestes,gdzie taka dobra "obsługa"?

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sss i Mo.nika gratulacje ogromne, oby pociechy rosły zdrowo:) super

Gosia82 masz racje, jesli nic juz nie pomaga (u ciebie ponad miesiac) to warto nawet bez skierowania za kase zrobic badania. Chociaz ja chyba bym wjechała najpierw na to mleko bez laktozy:) Tak zeby sprawdzic efekt:) Najwazniejsze zeby maluszkowi ulzyc w cierpieniu ( jak napisalas "zmasakrowane" jelita to az mnie cos dziabnęło w brzuchu. Biedactwo napewno strasznie cierpialo). Wspaniale ze trafilas na goscia, ktory od razu postawil trafna diagnoze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek fajnie ze tak dziarsko wam idzie i mały ma tak rzadko problemy z brzuszkiem. Oby bylo jeszcze lepiej:)

Dada mnie nic z pepkiem sie nie dzieje. Jest tylko na granicy wyskoczenia:)

• agawera Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam od poczatku pępek mam na wierzchu

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    106dhq9.jpg

Wygląda mniej więcej tak

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Gosia82. Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem na ktg, piszą się jakieś skurcze tak uc 60 ale akurat jak leżę nie są one bolesne to ciekawe jak te co mam na siedząco lub stojąco

• Mo.nika Debiutantka

Wysłany: 16 czerwca 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada wrote:
    Monika rowniez gratulacje a skad jestes,gdzie taka dobra "obsługa"?
    W szpitalu miejskim w Sosnowcu

197d525ae03a7cbd009b235a347c3c47.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Dada Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agawera a jak go dotykasz to Cie nie boli?

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada wrote:
    Agawera a jak go dotykasz to Cie nie boli?

jak Zośka mi go wypcha albo kopie w niego

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Ekkaja Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My od dzis w szpitalu. I..... Nienawidze szpitalin:)
    Po badaniu, mierzeniu, i konsultacji mam termin cc na jutro.
    Bo troszke waska jestem
    Bo mala zmienila polozenie twarza do gory
    Bo nadal wg usg ma te 3,8kg

Wiec wg dr porod sn moze byc trudny i czy warto ryzykowac.

Z pozytywnych wiesci tylko tyle ze moja szyjka CoS ruszyla i jest mieksza nadal dluga i wpuszcza opuszek palca. Ale jakie to ma znaczenie teraz...

Sorki za bledy net kiepsko tu dziala..

Sama nie wiem czy sie cieszyc czy plakac eh

MagdaMuminek, Alorrene13 lubią tę wiadomość

zem3k6nlhegg1vf6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ekkaja spokojnie. Niech ci ta cesarke zrobią. Lepiej nie ryzykowac ze dziecku spadnie tetno, nie bedzie mialo jak sie przepchac itp. A ty nie bedziesz cierpieć. Po cesarce dostaniesz końska dawke ketonalu i jakos sie spionizujesz. Jutro juz nie bedziesz pamietac dnia dzisiejszego:) czekamy na wiesci:)))))

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agawera pępek git:) Ja mam taki mały dołeczek, taki a la maciupka świńska pętelka:)))

agawera lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    Nenette a jak karmisz Polę? Pytam z ciekawości bo u mnie z laktacją jaja i już jestem pewna że mała na mm będzie, moim mlekiem się nie najada

Butlą dostaje mm, z cycka tylko po to żeby zjadła cokolwiek mojego mleka - przystawiam ją i ściągam - u mnie jedno ściągnięcie to 20ml :/ zresztą ona z cycka nie wyciąga więcej, ważę ją teraz w szpitalu przed i po karmieniu.. jutro mam poradę lakracyjną, ciekawe co mi powiedzą..

• agawera Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie kiedy z mojego pępka robią sieę dwa i weronika wtedy mówi ze mam 2 dzidzie ;)

gosi_a lubi tę wiadomość

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek chwalisz sobie mleko mm hippa?

Nenette ja jutro mam też pomoc zamówioną do domku. Opiszę wieczorkiem jutro co mi podpowie, może którejś pomoże.

Temat laktacji to ciężki temat. Ja z piersi sciagam Amelce jednorazowo 60 ml tylko co z tego że tyle mam jak ona nie chce na pierś patrzeć. Ja ją biore na ręcę i jest ryk od razu.

U mnie na wzdęcia małej pomaga położenie jej na brzuszku.

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za pomoc, licze jutro na tą pomoc laktacyjną. A jak nic nie pomoże to trudni będzie na mm i laktatorze, nie pierwsza i nie ostatnia

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene13 wrote:
    Karolinko fajnie, ze napisalas ! Zdrowka dla Szymusia :) !
    Jaki macie monitor oddechu? Zyrciu a Ty jaki kupilas?
    Pieluszkowy- snuza go,a pod materacyk angelcare

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:

Nenette ja jutro mam też pomoc zamówioną do domku. Opiszę wieczorkiem jutro co mi podpowie, może którejś pomoże.

Temat laktacji to ciężki temat. Ja z piersi sciagam Amelce jednorazowo 60 ml tylko co z tego że tyle mam jak ona nie chce na pierś patrzeć. Ja ją biore na ręcę i jest ryk od razu.

Kasika ja tez sciagam po 60ml i karmie co 3godz. Przystawiam do piersi ale nie bardzo mu to idzie..tzn.szybko zasypia przy niej..choc sa dni ze ladnie i dlugo ciagnie.. Mam nadzieje ze jeszcze sie nauczy..bo laktator tak bardzo mleka bie sciagnie jak dziecko..i przy laktatorze produkcja tez mniejsza..

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:

Kasika wcześniej mały jadł mm beba,bo takie w szpitalu mu podawali. Ale niestety miał po nim kolki,płakał strasznie i prężył się cały. Dlatego postanowiliśmy zmienić i trafiło na mm hipp. Powiem że od razu mu przeszło. Teraz nie ma praktycznie problemu z kupkami i bąkami. Czasem,jednorazowo się trafi że go boli,ale właśnie pomasuje mu brzuszek i jest w porządku. Także ogóle mogę polecić. Z tym że jakby co to my mamy hipp combiotik pre ha.

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane i my powracamy po kilku dniach nieobecności
    Gratulacje dla nowych mam , pokłady cierpliwości dla oczekujących!...
    U nas w międzyczasie był już i płacz i śmiech w trakcie nauki poznawania własnego dziecka.
    Udało mi się nadrobić sen za cały tydzień bezsenności okołoporodowej i już w niedzielę pojawił się nawał w piersiach - byłam nimi zauroczona :D Laktator poszedł w dłoń i od razu ściągnięte 60ml.
    Obawiam się jednak, że moja walka z laktacją skończy się przegraną.
    Dzisiaj mieliśmy warsztaty z doradcą laktacyjnym - i jedno wiem na pewno : co człowiek to inna technika i inne podpowiedzi i czasem nasza kobieca intuicja nie ma pewności kogo słuchać.

Mój obecny sposób karmienia ?? - dostawiam małą co 3godz. do piersi na 20/30 minut ( dzisiaj nawet na godzinę ) ... później dostaje sztuczniaka ( u nas bebilon ) zwykle około 50ml no i później idzie zabawa laktatorem ( dowiedziałam się, że powinnam ją stosować od razu po karmieniu cycolem - za każdym razem o.O ... nie widzę siebie jednak wiszącej na laktatorze o 3 nad ranem o.O ) ... staram się sporo pić, stosuję herbatki laktacyjne... jem normalnie.

Zarówna Ja jak i Maciek jesteśmy ze sztucznego "nawozu" i jakoś nie odbiegamy od normy ( a zapewne mleka z lat 80 z lekka różnią się od obecnych )- oczywiście wiem ile cennego ma w sobie naturalne karmienie ale jeśli nie dam rady to nie chcę mieć poczucia winy ... a przy presji środowiska jest to ciężko osiągalne.

Ogólnie straszne jest w tym okresie poczucie tego, że nie ma się pewności czy wszystko robimy jak należy ... aż się czasami chciałoby wrócić do stanu typowo ciążowego :)

Pozdrawiamy ciotki ;)
    http://wrzucaj.net/images/2015/06/16/DSC0433.jpg

Alorrene13, Ania1704, dorcia8919, Aka81, zyrcia, Nieukowa, lilly78, gosi_a, Dongina, Z., Finezja lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
‹‹ 1422 1423 1424 1425 1426 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ