X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kikusia wrote:
    Czy zemdlenie może być niebezpieczne dla maluszka ? tak się nad tym zastanawiam , gdyż przy pobieraniu krwi to mi się zdarza

Aż tak źle to może nie będzie jak będą ci pobierać nie patrz na to co robią i będzie dobrze:)

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Kikusia Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mi już pobierali; opisywałam zdarzenie wcześniej :) Niestety zazwyczaj jak pobierają mi krew to robi mi się słabo,nawet jak nie patrzę i jeśli szybko nie reagują to tracę przytomność.
    Kiedyś jako dziecko miałam pobieraną krew 12x-za każdym razem nieudana próba wkłucia.

Będąc w szpitalu wychodziło im to sprawniej i szybciej . Może większe umiejętności.
    A dzisiaj tylko komentują , że nic nie leci itp . Na wejściu jestem rozpoznawalna :D

SYNUŚ <3nzjd3e3kvj76trcz.png
    Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę. Ja o Twe zdrowie najgoręcej
    proszę...Jestem Przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje Dziecko... A ja Twoja
    Mama!"

Wysłany: 29 października 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kikusia wrote:
    Dziś mi już pobierali; opisywałam zdarzenie wcześniej :) Niestety zazwyczaj jak pobierają mi krew to robi mi się słabo,nawet jak nie patrzę i jeśli szybko nie reagują to tracę przytomność.
    Kiedyś jako dziecko miałam pobieraną krew 12x-za każdym razem nieudana próba wkłucia.

Będąc w szpitalu wychodziło im to sprawniej i szybciej . Może większe umiejętności.
    A dzisiaj tylko komentują , że nic nie leci itp . Na wejściu jestem rozpoznawalna :D

No już się doczytałam to nie za fajnie:/ ale jak teraz chodzę częściej niz dotychczas na pobranie krwi to widac jak nie które nie potrafią pobierać, byłam raz to była młoda pielęgniarka pewnie staż robiła, ale takiego siniaka potem miałam jak mi pobrała masakra a starsze lepiej mnie kłują :)

25.png
    Mili <3
  • asiaaaaaa Ekspertka

Wysłany: 29 października 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam się tu i ja :)

gannrjjgdd819noa.png
    Oliver ma 6 lata :* Devin ma roczek :*
    Can ur.26.04.2014 zm.26.04.2014 21tydzien[*]
    Anialkow w niebie 5 [*]

Wysłany: 29 października 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy Asiaaa:)kiedy nasz termin?

25.png
    Mili <3
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Asiaaa :)

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka a u mnie w labo znowu taka jedna starsza jest co zawsze jak się wkłuwa boli mocno i siniak. Pierwszy raz to mi żyła chyba się rozlała bo cała ręka sina. Te młodsze delikatniejsze ;) a w szpitalu się ze mnie śmiała pielegniarka że marna ćpunka by ze mnie była :P bo ciężko mi żyłę znaleźć i cienkie są. Ja w ogóle do niedawna panicznie bałam się wszelkich igieł ale już się przyzwyczaiłam

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • aga87 Ekspertka

Wysłany: 29 października 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Asiaa :)

• A1984 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś zabawna historia tak odnośnie pobierania krwi :) Poszłam rano do lux medu bo chciałam przed jutrzejszą wizytą sprawdzić czy mi tsh nie skacze znowu. Wchodzą a tam do rejestracji meeeega kolejka, taka na 40 minut czekania bo do tego była awaria systemu i wszystko trwało 5x dłużej. Patrzę a tam tabliczka że kobiety w ciąży bez kolejki. Stwierdziłam że jakby nie patrzeć w ciąży jestem, trochę mnie mdli i do pracy się śpieszy więc się wepchałam radośnie na początek kolejki. Zarejestrowałam się, chcę iść na pobranie a tam mi z kolejki (tej co się wepchnęłam :P) koleżanka z pracy macha! I oczywiście pytania jak mi się udało bez kolejki. A w pracy wie tylko najbliższa koleżanka i prezes... Coś tam kręciłam że się słabo czuje i weszłam na początek, ale chyba nie uwierzyła...

Viola, Nieukowa, Eowena, elukkkcha245 lubią tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim, witam nowe mamusie :)

Dziewczyny, czy powinnam martwić się kłuciem w jajnikach przy wstawaniu lub kichaniu? Poboli przez 3 sekundy i przestaje. Boję się, że coś jest nie tak :(

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilirose wrote:

Dziewczyny, czy powinnam martwić się kłuciem w jajnikach przy wstawaniu lub kichaniu? Poboli przez 3 sekundy i przestaje. Boję się, że coś jest nie tak :(

Chyba nie, mnie też czasem zakuje jak kichnę.
    Moim zdaniem o ile nie ma bóli miesiączkowych nie wszystko git.

lilirose lubi tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png

Wysłany: 29 października 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilirose wrote:

Ja tak miałam ostatnio jak kaszlnęłam to aż mnie tak zabolało w macicy taki skurcz jeszcze nie miałam takiego że się przestraszyłam:( Dzisiaj się spytam gina dlaczego tak

25.png
    Mili <3
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odkryłam co pomaga na mdłości! Przynajmniej w moim wypadku ;-)
    Mocno pikantny, zimny sok pomidorowy!

Katha81 lubi tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • asiaaaaaa Ekspertka

Wysłany: 29 października 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    25.6.2015 ale nie jest jeszcze pewny okaże się w piatek bo 17.9 bylam czyszczona i lekarz mowi że tera inaczej liczone bedzie. Macie też totalny brak apetytu nic jeść nie mogę może wiecie jak se radzić???

gannrjjgdd819noa.png
    Anialkow w niebie 5 [*]

Wysłany: 29 października 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiaaaaaa wrote:
    25.6.2015 ale nie jest jeszcze pewny okaże się w piatek bo 17.9 bylam czyszczona i lekarz mowi że tera inaczej liczone bedzie. Macie też totalny brak apetytu nic jeść nie mogę może wiecie jak se radzić???

Ja tak miałam do tej pory mało jem nie tyle co kiedyś bo nie mogę wcisnąć w siebie:) aż czasami jak na siłę zjem więcej to mnie mdli..

25.png
    Mili <3
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka250 wrote:
    Ja tak miałam do tej pory mało jem nie tyle co kiedyś bo nie mogę wcisnąć w siebie:) aż czasami jak na siłę zjem więcej to mnie mdli..

Mi wchodzi tylko kilka rzeczy i to raczej rano bo wieczorem i w nocy mnie mdli :/
    Polecam pieczoną dynię hokkaido (ale koniecznie ta odmiana - taka maślano orzechowa), sama dynia ze skórką pokrojona w kawałki, bez przypraw. Bardzo smaczna, zdrowa i uspokaja żołądek.

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • asiaaaaaa Ekspertka

Wysłany: 29 października 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja totalnie nic w ciągu dnia tylko pije na wieczur staram się coś zjeść jakąś marchewkę warzywa i nic więcej ... jestem osobą nie palacom i uwielbiam tera dym papierosów wszystko się zmieniło po raz pierwszy mam taką ciążę...

gannrjjgdd819noa.png
    Anialkow w niebie 5 [*]
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz wyczytałam, że to może rozciągające się więzadła. Bóli miesiączkowych nie mam, minęły niedawno.

A1984, z chęcią skorzystałabym, ale nie znoszę smaku zimnego soku pomidorowego :D Za to kocham spaghetti i zupę pomidorową :D

Asia, mi OVu na 25 czerwca wyliczyło :) Ale po wizycie u gina i tak wszystko się okaże.

A1984 lubi tę wiadomość

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak mnie wcale brzuch nie boli, tzn przestał około 5 dni po terminie spodziewanej miesiączki? Czasem coś zakuje ale generalnie brzuch mnie nie boli nic a nic. To niepokojące czy tradycyjnie sobie wkręcam?

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki jak zwykle duuużo postów :) Brak czasu aby przeczytać wszystkie :(
    Ja dziś byłam na badaniach pełnych krwi i moczu, zobaczymy jak wyniki.
    Zastanawiam się czy dobry termin wybrałam na pierwsze USG brzuchowe, 28.11 będzie to 11 tydz. i 6 dni ciąży, chyba ok?
    Nieukowa mam pytanko, jak powiesz pracodawcy to będziesz chciała pracować 4 godz. dziennie przy kompie i do domu, czy będzie Ci mógł zlecić inny charakter pracy? Ja siedzę cały czas przy kompie więc się zastanawiam... kiedy powiedzieć..

syy26iyeeuly3wjb.png
‹‹ 141 142 143 144 145 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ