X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • asiaaaaaa Ekspertka

Wysłany: 29 października 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to praktycznie lecimy równo :-) mi inne wyliczyły na 24.6 A ovu pokazuje 25

gannrjjgdd819noa.png
    Oliver ma 6 lata :* Devin ma roczek :*
    Can ur.26.04.2014 zm.26.04.2014 21tydzien[*]
    Anialkow w niebie 5 [*]
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene13 wrote:
    Dziewczynki jak zwykle duuużo postów :) Brak czasu aby przeczytać wszystkie :(
    Ja dziś byłam na badaniach pełnych krwi i moczu, zobaczymy jak wyniki.
    Zastanawiam się czy dobry termin wybrałam na pierwsze USG brzuchowe, 28.11 będzie to 11 tydz. i 6 dni ciąży, chyba ok?
    Nieukowa mam pytanko, jak powiesz pracodawcy to będziesz chciała pracować 4 godz. dziennie przy kompie i do domu, czy będzie Ci mógł zlecić inny charakter pracy? Ja siedzę cały czas przy kompie więc się zastanawiam... kiedy powiedzieć..

Ja chcę powiedzieć w pracy po jutrzejszym USG jak będzie wszystko ok
    Wie prezes i kadrowa - nikt mi nawet nie wspominał o opcji pracy 4h, w sumie nie spotkałam sie z tym w praktyce. A firmę mam mega spoko, w każdej chwili mogę wyjść do domu jeśli źle się poczuję, nikt mnie z czasu pracy nie rozlicza. Przyznam ze opcja 4h byłaby super ale chyba u mnie nierealna

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 wrote:
    Ja chcę powiedzieć w pracy po jutrzejszym USG jak będzie wszystko ok
    Wie prezes i kadrowa - nikt mi nawet nie wspominał o opcji pracy 4h, w sumie nie spotkałam sie z tym w praktyce. A firmę mam mega spoko, w każdej chwili mogę wyjść do domu jeśli źle się poczuję, nikt mnie z czasu pracy nie rozlicza. Przyznam ze opcja 4h byłaby super ale chyba u mnie nierealna

Ale i tak będziesz musiała kiedyś powiedzieć a to jak ci zaproponują opcje pracy to jest do uzgodnienia:)

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka250 wrote:
    Ale i tak będziesz musiała kiedyś powiedzieć a to jak ci zaproponują opcje pracy to jest do uzgodnienia:)

Truskaweczka, no właśnie już powiedziałam prezesowi i pogratulował ale nic nie wspominał o 4h trybie pracy.

I nie kojarzę by w firmie jakakolwiek przyszła Mama tak pracowała. Jednak sądzę że gdybym się gorzej czuła, była zmęczona czy cokolwiek - mogę w każdej chwili iść do domu.

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 wrote:
    Truskaweczka, no właśnie już powiedziałam prezesowi i pogratulował ale nic nie wspominał o 4h trybie pracy.

I nie kojarzę by w firmie jakakolwiek przyszła Mama tak pracowała. Jednak sądzę że gdybym się gorzej czuła, była zmęczona czy cokolwiek - mogę w każdej chwili iść do domu.

To jak ci na razie pasuje praca i dobrze się czujesz to pracuj:)

A1984 lubi tę wiadomość

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja muszę taką opcję sama zasugerować ponieważ cały czas jestem przy telefonie i kompie i jestem rozliczana z czasu pracy. Tylko zamierzałam tak od grudnia powiedzieć...

syy26iyeeuly3wjb.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene13 wrote:
    Dziewczyny ja muszę taką opcję sama zasugerować ponieważ cały czas jestem przy telefonie i kompie i jestem rozliczana z czasu pracy. Tylko zamierzałam tak od grudnia powiedzieć...

Nawet jeśli będziesz pracowała 4h pracodawca musi zapłacić Ci za 8h.
    Oczywiście może kazać Ci 4h pracować normalnie a dodatkowe 4 albo pusci do domu, albo praca ale bez kompa

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to nie jest tak ze przychodzisz na 4h i do domu. Jezeli wasza praca polega na siedzeniu przy kompie 8h pracodawca ma obowiazek po tych 4 godzinach znalezc ci prace z daleka od kompa a przynajmniej zeby monitor byl wylaczony. Wiadomo ze nie kazdy to przestrzega ale jak ty nie chcesz to musi tak zrobic.

preg.png[/url]
  • aghata Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam kolezanke ktors 4h pracowala a 4 siedziala i czytala ksiazke bo u nas nie ma opcji robienia czegos bez kompa

preg.png[/url]
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    Mam kolezanke ktors 4h pracowala a 4 siedziala i czytala ksiazke bo u nas nie ma opcji robienia czegos bez kompa

To już nie mogli jej puścić do domu? :)

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, ja akurat pracuje te 4h zwykle przy kompie, a resztę pracy przy maszynach i odczynnikach...
    W kodeksie pracy są te 4h więc jezeli dostarczycie zaświadczenie od gina albo od rodzinnego, że jesteście w ciąży, to MUSZĄ się do tego w jakiś sposób odnieść.
    Akurat praca na pol etatu to zły pomysł, bo wtedy będzie pol wynagrodzenia i na macierzyńskim tez będzie mniejsza pensja bo jest liczona z ostatnich 12mc!
    Teoretycznie powinnaś być przeniesiona na inne stanowisko pracy Alorene...
    ale to teoria. Ja też powinnam nie mieć styczności z krwią, jeszcze nie wiem jak to rozwiążą jak przyniosę zaświadczenie...

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie właśnie też nie ma opcji bez kompa więc mam nadzieję że będzie mnie puszczać ...

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa ale nie będę miec pół etatu.
    Jeśli mam umowę na cały etat mam płacone za cały etat. Kwestia tego czy będę mieć 4 + 4 bez kompa czy tylko 4 przy kompie. Wynagrodzenie musi pozostać to samo.

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teoretycznie nie mogą cię wczesniej puścić, bo za wypadki/zdarzenia losowe w czasie pracy odpowiada pracodawca, więc jak masz 8h w umowie, a wyjdziesz wczesniej i coś się stanie, to pracodawca za to zapłaci. Niektózy szefowie sie tego boją i nawet jak siedzisz i zbijasz bąki, to cię wcześniej do domu nie puszczą...

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem ... o tym nie pomyślałam. Zobaczymy jak to będzie w moim przypadku...
    Fakt faktem nie mogę aż tyle siedzieć, za jakiś czas nie wyobrażam sobie tego, np. już w grudniu, styczniu.

syy26iyeeuly3wjb.png
  • szczesliwamama Ekspertka

Wysłany: 29 października 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki wlasnie odebralam wyniki moczu ,krwi,glukoza. Wszystko jest ok ,oprocz moczu, ale to dlatego chyba ze mialam teraz mala infekcje przez 5 dni...badz co badz ph mam 8 to chyba duzo :(? leucocyty mam 25/ql a obok pisze 1+ wiec niewiem co to oznacza,i NIT mam posytywny ...czy ktos cos wie wiecej adekwatnie tego ? sciskam was,ps wizyte u gina najszybciej mam w poniedzialek :(

88c5skjocwzv43pd.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę chyba zmienić labolatorium. Nie dość, że wynik na drugi dzień, to jeszcze poszłam odebrać, a tu, że wyniku nie ma, bo kurier miał wypadek :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 15:17

• szczesliwamama Ekspertka

Wysłany: 29 października 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toxey wrote:
    Muszę chyba zmienić labolatorium. Nie dość, że wynik na drugi dzień, to jeszcze poszłam odebrać, a tu, że wyniku nie ma, bo kurier miał wypadek :(

no ja mialam taki przypadek ze bardzo pilnie potrzebowalam wynikow posiewu moczu a po 3 wizytach by odebrac po terminie zreszta poinformowano mnie ,ze mocz nie dotarl do miejsca badania,wiec nie bede miala wynikow po 2 tyg czekania,kase zwrocili ale badania nie bylo ...

88c5skjocwzv43pd.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 października 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesliwamama wrote:
    no ja mialam taki przypadek ze bardzo pilnie potrzebowalam wynikow posiewu moczu a po 3 wizytach by odebrac po terminie zreszta poinformowano mnie ,ze mocz nie dotarl do miejsca badania,wiec nie bede miala wynikow po 2 tyg czekania,kase zwrocili ale badania nie bylo ...

wkurzę się jutro jak tego nie będzie!

• Rozalia Autorytet

Wysłany: 29 października 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a wiecie może jak to jest z macierzyńskim, a dokładniej ile czasu wcześniej trzeba pracować na umowę o pracę żeby później dostać?

f2wljw4z4o3fmwct.png
‹‹ 142 143 144 145 146 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ